Communicatie blog.

Communicatie blog – BV Nederland , werkethiek, positieve boost, fastfood en school hand in hand en het mag

Werkethiek, kritiek en positieve boost BV Nederland

Het is in Den Haag voor het kabinet en de Kamers Corona voor en na. Incasseren van kritiek, hard werken en nog harder werken en nog meer kritiek. De ene bewindspersoon heeft er misschien meer last van dan de andere, maar wat extra hulp in deze crisistijd voor deze mensen zou zeker niet misstaan. Ook Communicatie-expert heeft positieve en opbouwende kritiek zeker richting onze ervaringen met de gezondheidszorg in Almere of richting Hugo de Jonge, maar ziet momenteel toch ook dat een taakverlichting voor hemzelf beter is en dat hij eenvoudig weg keuzes moet gaan maken. Want aan de werkethiek en het een slag in de rondte werken zit het niet, wel kan werken voor BV Nederland slimmer en efficiënter. Communicatie-expert ontwikkelde hiervoor al de BIGSTAR werkmethode. Want hoewel iedereen zijn mening hierover wel klaar heeft – voor zover het je overigens interesseert – de beslissingen worden genomen op basis van informatie die voor handen is en die wordt aangereikt. Dus veel valt of staat het met de communicatie, maar vlak daarbij ook zeker niet de eigen verantwoordelijkheid uit. Veranderingen beginnen met luisteren, positiviteit en daarvan heeft Communicatie-expert afgelopen week toch echt een aantal positieve voorbeelden voor handen die laten zien dat communicatie het positieve verschil maakt. En dat er "achter de schermen" mooie ontwikkelingen gaande zijn.

Wat te denken van aanpak witwassen en veiligheid :

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Fred Grapperhaus ( Justitie en Veiligheid) maken het voor beroeps- en bedrijfsmatige handelaren niet langer mogelijk om met meer dan € 3.000,= cash te betalen, dit tegen witwassen en terrorismefinanciering. Ook wordt de witwaswet kracht bijgezet door transacties van risicolanden te gaan verbieden. Dit naast het verbod op brievenbusfirma’s. Dat is weer eens wat anders dan € 800 miljoen aandelen KLM aankopen of je schoonmoeder ondanks Corona toch knuffelen op je huwelijk ;

Hans Vijlbrief – staatsecretaris van Financiën – zet zich komende jaren in voor eerlijkere Belastingheffing m.b.t. multinationals. 2 maatregelen: beperken van het verrekenen van verliezen en aanpak informeel-kapitaalstructuren. Oftewel het belang van BV Nederland is dat er vanuit Multinationals meer belasting in het laatje komt. Scheelt u en mij weer een verhoging van Belastingen.

Hogere straf bij ernstig misdrijf zoals doodslag van 15 naar 25 jaar. Minister Grapperhaus en Sander Dekker hebben deze straf ingediend nadat rechters hebben aangegeven dat zij daarmee slagvaardiger hun werk kunnen doen bij het opleggen van een dergelijke straf. Verandering begint bij luisteren, goede move heren;


Of pensioenleeftijd en inzet agenten

We gaan tweekanten op denken en dat is een mooie vooruitgang. Zo vindt de Vakcentrale voor Professionals ( VCP, vertegenwoordiger van 150.000 werkenden) dat in het nieuwe wetsvoorstel ook geregeld moet zijn dat niet alleen de AOW leeftijd meebeweegt met de hogere levensverwachting, maar dan ook als de levensverwachting naar beneden dient te kunnen worden bijgesteld en dus de Kamer ook een lagere pensioenleeftijd bespreekbaar dient te maken. Oftewel eerder met pensioen gaan. Dat zijn positieve berichten en inzichten in onzekere tijden !

Ook is Communicatie-expert ontroert over het bericht dat een 95-jarige dame in Rotterdam door agenten is geholpen om haar eenzaamheid weg te nemen. Ze trakteerden de vrouw op patat wat ze jaren niet gegeten had, hielpen met haar met haar haar knippen en hebben via de wijkondersteuning nu ingezet op hulp tegen haar eenzaamheid, waar de vrouw zelf blij mee is. Zo kan het dus ook, hoe mooi is dat? In plaats van straffen en een boete, helpen en ondersteunen.


Depot Boijmans van Beuningen: een zilveren depot met een gouden randje

Op het oog een buitenbeentje als het gaat om beleid, maar wel een dat een absolute potentie heeft voor een nieuwe wereldattractie in ons Nederland: het nieuwe depot van het Rotterdamse Boijmans van Beuningen, welke momenteel in aanbouw is in het Rotterdamse Museumpark. Communicatie-expert hoopt van harte dat directrice Ina Klaassen er met haar team in slaagt om deze sensatie uit te bouwen naar de waardigheid die een dergelijk ontwerp en gedachtegoed verdiend. In het najaar van 2021 zou het depot volledig operationeel moeten zijn. De gezamenlijke waarde van zo’n 150.000 kunstwerken komt op zo’n € 8 miljard te liggen, maar in plaats van dit achter gesloten deuren op te bergen, wordt het voor publiek toegankelijk gemaakt en kunnen die inkomsten mooi bijdragen aan het betalen van de rekeningen. Over rendement op geld gesproken! Communicatie-expert heeft een spiegel gedoneerd t.b.v. dit prachtige ontwerp van Winy Maas. Waarbij de spiegels tevens een soort van lachspiegelfunctie hebben meegekregen. Communicatie-expert is dol op humor, heeft bewondering voor haar eigen moeder die prachtig kan schilderen, liefde voor schilderijen en vindt het een prachtig initiatief. Communicatie-expert heeft daarom de daad bij het woord gevoegd en bouwt met de adoptie van een spiegel nu officieel mee aan dit prachtige project.


Fastfood, leesvaardigheid en school

McDonalds Nederland gaat tijdens de Kinderboekweek van 30 september tot en met 11 oktober – een week is toch zeven dagen ? – bij Happy Meals een boekje cadeau doen met als inzet leesplezier. Dit omdat de Onderwijsinspectie heeft geconstateerd dat voor 35% van de basisschoolleerlingen de leesvaardigheid niet voldoende is. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek hoopt met de samenwerking met de fastfoodketen dat kinderen lezen (her)ontdekken en het boekje bij de kinderen in de smaak valt. Misschien is een frietje niet alleen slecht voor je, maar geeft het ook een genietmomentje?

Fastfood en lezen (school) kunnen kennelijk dus wel samen gaan, maar daar dacht van de week een school elders in het land anders over. Daar moesten kinderen zich om 7:30 uur melden vanwege te laat komen. Wat hadden deze kinderen gedaan? Zij hebben de Airfryer meegenomen om snacks te frituren. School was hier heel boos over, want de sanctie was daar niet voor bedoeld. Volgende keer zou een schorsing plaatsvinden. Wie kan het de jeugd kwalijk nemen dat zij willen genieten? Ze maken hier al een gezonde keuze, immers het was geen frituurpan toch? De langste tijd van sancties is geweest, ga eens kijken naar belonen. Het is niet alleen veel leuker, het kan ook heel goed werken. Jeugd gamed graag omdat zij beloond worden, ons schoolsysteem is ingesteld op straffen. Ik weet wel waar ik voor zou kiezen, nu het Onderwijs nog. En als ervaringsdeskundige met Onderwijs in Almere heeft Communicatie-expert en haar gezin aardig de vinger op de zere plek gelegd als het gaat om de broodnodige vernieuwing in het onderwijs. De tweestrijd gaat nu eenvoudig weg ten koste van de leerling, zoals in ons gezin het geval is geweest, en dan ook nog met een ziek kind met een OPP (Ontwikkel Perspectief Plan) . Doekje erop en weer door kan gewoon niet langer. Net als het maar blijven doorgaan met dezelfde werkethiek van BV Nederland. Aegon Nederland – Maarten Edixhoven - heeft hierin het voortouw genomen en wil werknemers meer flexibiliteit geven voor bijv. betaald met sabbatical, zelf aangeven hoeveel verlof ze nodig hebben en krijgen ze het recht om onbereikbaar te zijn, waardoor zij niet meer altijd hoeven “aan te staan”, zodat er een betere balans tussen werk en privé ontstaat. Een dergelijk initiatief zal werknemers zeker ondersteunen bij hun keuzes, maar ook zal het een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van burn-out. Geweldig initiatief Maarten, nu nog de goedkeuring van de vakbonden.


Het mag van de KNVB

Zoals je in mijn vorige communicatie blog over speelgoed voor volwassenen hebt kunnen lezen heeft de KNVB FC Emmen tot de orde geroepen vanwege het logo van een volwassen speelgoed fabrikant. Goed nieuws! Deze week hebben FC Emmen en de KNVB overeenstemming bereikt hoe ze hier binnen de statuten verder vorm aan gaan geven. We mogen toch anno 2020 wel verwachten dat er lang niet meer zo moeilijk wordt gedaan over iets zoals sekspeeltjes? Voetbal en seks gaan prima hand in hand, net als een gokje wagen en een biertje. Als populair beoefende sport zijn voetbal, maar ook seks, zijn nu eenmaal goed voor de gezondheid en het welzijn…dat wordt genieten. Benieuwd of na de aftrap op het voetbalveld de speeltjes ook gretig aftrek zullen vinden, haha.


GGD tweede Coronateststraat en KAF Theater in Almere
In Almere komt er een tweede Coronateststraat, goed nieuws dus voor Almeerders. Als ze dan gelijk even de communicatie blog over de communicatie van de Coronateststraat lezen van hun stadsgenoot Communicatie-expert, dan kunnen hier gelijk wat positieve zaken in worden meegenomen?

Afgelopen vrijdag naar Pieter Derks in het Almeerse KAF theater geweest. Het was heerlijk om even te lachen om de meest simpele en dagelijkse dingen. En een dik compliment voor het KAF in Almere hoe zij een soort van huiskamergevoel hebben weten over te brengen, in plaats van een gevoel van onbehagen vanwege Corona. Chapeau aan Adriana Strating en haar team! En Pieter, hartelijk bedankt voor je humor, wij hebben genoten. Humor is onbetaalbaar!

#leefnuengeniet

27-09-2020

Communicatie blog – BV Nederland , werkethiek, positieve boost, fastfood en school hand in hand en het mag

Werkethiek, kritiek en positieve boost BV Nederland

Het is in Den Haag voor het kabinet en de Kamers Corona voor en na. Incasseren van kritiek, hard werken en nog harder werken en nog meer kritiek. De ene bewindspersoon heeft er misschien meer last van dan de andere, maar wat extra hulp in deze crisistijd voor deze mensen zou zeker niet misstaan. Ook Communicatie-expert heeft positieve en opbouwende kritiek zeker richting onze ervaringen met de gezondheidszorg in Almere of richting Hugo de Jonge, maar ziet momenteel toch ook dat een taakverlichting voor hemzelf beter is en dat hij eenvoudig weg keuzes moet gaan maken. Want aan de werkethiek en het een slag in de rondte werken zit het niet, wel kan werken voor BV Nederland slimmer en efficiënter. Communicatie-expert ontwikkelde hiervoor al de BIGSTAR werkmethode. Want hoewel iedereen zijn mening hierover wel klaar heeft – voor zover het je overigens interesseert – de beslissingen worden genomen op basis van informatie die voor handen is en die wordt aangereikt. Dus veel valt of staat het met de communicatie, maar vlak daarbij ook zeker niet de eigen verantwoordelijkheid uit. Veranderingen beginnen met luisteren, positiviteit en daarvan heeft Communicatie-expert afgelopen week toch echt een aantal positieve voorbeelden voor handen die laten zien dat communicatie het positieve verschil maakt. En dat er "achter de schermen" mooie ontwikkelingen gaande zijn.

Wat te denken van aanpak witwassen en veiligheid :

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Fred Grapperhaus ( Justitie en Veiligheid) maken het voor beroeps- en bedrijfsmatige handelaren niet langer mogelijk om met meer dan € 3.000,= cash te betalen, dit tegen witwassen en terrorismefinanciering. Ook wordt de witwaswet kracht bijgezet door transacties van risicolanden te gaan verbieden. Dit naast het verbod op brievenbusfirma’s. Dat is weer eens wat anders dan € 800 miljoen aandelen KLM aankopen of je schoonmoeder ondanks Corona toch knuffelen op je huwelijk ;

Hans Vijlbrief – staatsecretaris van Financiën – zet zich komende jaren in voor eerlijkere Belastingheffing m.b.t. multinationals. 2 maatregelen: beperken van het verrekenen van verliezen en aanpak informeel-kapitaalstructuren. Oftewel het belang van BV Nederland is dat er vanuit Multinationals meer belasting in het laatje komt. Scheelt u en mij weer een verhoging van Belastingen.

Hogere straf bij ernstig misdrijf zoals doodslag van 15 naar 25 jaar. Minister Grapperhaus en Sander Dekker hebben deze straf ingediend nadat rechters hebben aangegeven dat zij daarmee slagvaardiger hun werk kunnen doen bij het opleggen van een dergelijke straf. Verandering begint bij luisteren, goede move heren;


Of pensioenleeftijd en inzet agenten

We gaan tweekanten op denken en dat is een mooie vooruitgang. Zo vindt de Vakcentrale voor Professionals ( VCP, vertegenwoordiger van 150.000 werkenden) dat in het nieuwe wetsvoorstel ook geregeld moet zijn dat niet alleen de AOW leeftijd meebeweegt met de hogere levensverwachting, maar dan ook als de levensverwachting naar beneden dient te kunnen worden bijgesteld en dus de Kamer ook een lagere pensioenleeftijd bespreekbaar dient te maken. Oftewel eerder met pensioen gaan. Dat zijn positieve berichten en inzichten in onzekere tijden !

Ook is Communicatie-expert ontroert over het bericht dat een 95-jarige dame in Rotterdam door agenten is geholpen om haar eenzaamheid weg te nemen. Ze trakteerden de vrouw op patat wat ze jaren niet gegeten had, hielpen met haar met haar haar knippen en hebben via de wijkondersteuning nu ingezet op hulp tegen haar eenzaamheid, waar de vrouw zelf blij mee is. Zo kan het dus ook, hoe mooi is dat? In plaats van straffen en een boete, helpen en ondersteunen.


Depot Boijmans van Beuningen: een zilveren depot met een gouden randje

Op het oog een buitenbeentje als het gaat om beleid, maar wel een dat een absolute potentie heeft voor een nieuwe wereldattractie in ons Nederland: het nieuwe depot van het Rotterdamse Boijmans van Beuningen, welke momenteel in aanbouw is in het Rotterdamse Museumpark. Communicatie-expert hoopt van harte dat directrice Ina Klaassen er met haar team in slaagt om deze sensatie uit te bouwen naar de waardigheid die een dergelijk ontwerp en gedachtegoed verdiend. In het najaar van 2021 zou het depot volledig operationeel moeten zijn. De gezamenlijke waarde van zo’n 150.000 kunstwerken komt op zo’n € 8 miljard te liggen, maar in plaats van dit achter gesloten deuren op te bergen, wordt het voor publiek toegankelijk gemaakt en kunnen die inkomsten mooi bijdragen aan het betalen van de rekeningen. Over rendement op geld gesproken! Communicatie-expert heeft een spiegel gedoneerd t.b.v. dit prachtige ontwerp van Winy Maas. Waarbij de spiegels tevens een soort van lachspiegelfunctie hebben meegekregen. Communicatie-expert is dol op humor, heeft bewondering voor haar eigen moeder die prachtig kan schilderen, liefde voor schilderijen en vindt het een prachtig initiatief. Communicatie-expert heeft daarom de daad bij het woord gevoegd en bouwt met de adoptie van een spiegel nu officieel mee aan dit prachtige project.


Fastfood, leesvaardigheid en school

McDonalds Nederland gaat tijdens de Kinderboekweek van 30 september tot en met 11 oktober – een week is toch zeven dagen ? – bij Happy Meals een boekje cadeau doen met als inzet leesplezier. Dit omdat de Onderwijsinspectie heeft geconstateerd dat voor 35% van de basisschoolleerlingen de leesvaardigheid niet voldoende is. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek hoopt met de samenwerking met de fastfoodketen dat kinderen lezen (her)ontdekken en het boekje bij de kinderen in de smaak valt. Misschien is een frietje niet alleen slecht voor je, maar geeft het ook een genietmomentje?

Fastfood en lezen (school) kunnen kennelijk dus wel samen gaan, maar daar dacht van de week een school elders in het land anders over. Daar moesten kinderen zich om 7:30 uur melden vanwege te laat komen. Wat hadden deze kinderen gedaan? Zij hebben de Airfryer meegenomen om snacks te frituren. School was hier heel boos over, want de sanctie was daar niet voor bedoeld. Volgende keer zou een schorsing plaatsvinden. Wie kan het de jeugd kwalijk nemen dat zij willen genieten? Ze maken hier al een gezonde keuze, immers het was geen frituurpan toch? De langste tijd van sancties is geweest, ga eens kijken naar belonen. Het is niet alleen veel leuker, het kan ook heel goed werken. Jeugd gamed graag omdat zij beloond worden, ons schoolsysteem is ingesteld op straffen. Ik weet wel waar ik voor zou kiezen, nu het Onderwijs nog. En als ervaringsdeskundige met Onderwijs in Almere heeft Communicatie-expert en haar gezin aardig de vinger op de zere plek gelegd als het gaat om de broodnodige vernieuwing in het onderwijs. De tweestrijd gaat nu eenvoudig weg ten koste van de leerling, zoals in ons gezin het geval is geweest, en dan ook nog met een ziek kind met een OPP (Ontwikkel Perspectief Plan) . Doekje erop en weer door kan gewoon niet langer. Net als het maar blijven doorgaan met dezelfde werkethiek van BV Nederland. Aegon Nederland – Maarten Edixhoven - heeft hierin het voortouw genomen en wil werknemers meer flexibiliteit geven voor bijv. betaald met sabbatical, zelf aangeven hoeveel verlof ze nodig hebben en krijgen ze het recht om onbereikbaar te zijn, waardoor zij niet meer altijd hoeven “aan te staan”, zodat er een betere balans tussen werk en privé ontstaat. Een dergelijk initiatief zal werknemers zeker ondersteunen bij hun keuzes, maar ook zal het een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van burn-out. Geweldig initiatief Maarten, nu nog de goedkeuring van de vakbonden.


Het mag van de KNVB

Zoals je in mijn vorige communicatie blog over speelgoed voor volwassenen hebt kunnen lezen heeft de KNVB FC Emmen tot de orde geroepen vanwege het logo van een volwassen speelgoed fabrikant. Goed nieuws! Deze week hebben FC Emmen en de KNVB overeenstemming bereikt hoe ze hier binnen de statuten verder vorm aan gaan geven. We mogen toch anno 2020 wel verwachten dat er lang niet meer zo moeilijk wordt gedaan over iets zoals sekspeeltjes? Voetbal en seks gaan prima hand in hand, net als een gokje wagen en een biertje. Als populair beoefende sport zijn voetbal, maar ook seks, zijn nu eenmaal goed voor de gezondheid en het welzijn…dat wordt genieten. Benieuwd of na de aftrap op het voetbalveld de speeltjes ook gretig aftrek zullen vinden, haha.


GGD tweede Coronateststraat en KAF Theater in Almere
In Almere komt er een tweede Coronateststraat, goed nieuws dus voor Almeerders. Als ze dan gelijk even de communicatie blog over de communicatie van de Coronateststraat lezen van hun stadsgenoot Communicatie-expert, dan kunnen hier gelijk wat positieve zaken in worden meegenomen?

Afgelopen vrijdag naar Pieter Derks in het Almeerse KAF theater geweest. Het was heerlijk om even te lachen om de meest simpele en dagelijkse dingen. En een dik compliment voor het KAF in Almere hoe zij een soort van huiskamergevoel hebben weten over te brengen, in plaats van een gevoel van onbehagen vanwege Corona. Chapeau aan Adriana Strating en haar team! En Pieter, hartelijk bedankt voor je humor, wij hebben genoten. Humor is onbetaalbaar!

#leefnuengeniet

27-09-2020