Hallo lieve geluksvogels,

Haha, die had u niet verwacht hé? Ik dacht laat deze eerste communicatie blog in het nieuwe jaar weer gewoon heerlijk positief beginnen. Het geluk lacht ons in 2023 gewoon toe. Immers, met de wetenschap dat ongeluk in een klein hoekje zit, is het enige wat we moeten doen om meer geluk te krijgen uit dat kleine hoekje blijven, haha. Laat de levensvreugde maar komen.

Positieve discriminatie

Weet u dat er wel degelijk ook positieve discriminatie bestaat ? Neem als schoolvoorbeeld nu maar eens onze Koning. Die arme man wordt gediscrimineerd door de Nederlandse Belastingdienst. En wat doen we met die wetenschap ? Komen we voor hem op ? Nee, want hij mag geen Belasting betalen. Hij wordt uitgesloten. In het kader van een inclusieve samenleving zou je dus ook als uitgangspunt kunnen nemen, dat wij het hem gunnen om wel geldelijk bij te dragen aan collectief belang, haha. Mijn gunfactor heeft ie hoor.


Uitsluiting van belasting betalen

Overigens is uitsluiting van Belasting richting onze Koning wat mij betreft een vorm van positieve discriminatie, die ik iedere Nederlander gun. Door keuze vrijheid of uitgesloten te worden van een geldelijk bijdrage in het collectieve belang, krijgt uw eigen geld de kans om wél te groeien. Positieve gevolg voor mensen ? Er hoeft minder aanspraak gemaakt te worden op collectieve voorzieningen van het Rijk, wat direct een positief effect heeft op onze algemene lasten, die kunnen dan omlaag. Win-win, die direct bijdraagt aan uw en mijn koopkracht.

Weet u ook gelijk waarom het koninklijke vermogen wel de kans krijgt om te groeien: Uitsluiting van Belasting. Discriminatie kan dus gewoon wél positief zijn. Dus eigenlijk is onze Koning een gediscrimineerde geluksvogel, haha.


Belastinggarantie

En wat zijn wij een geluksvogels dat wij in Nederland de garantiezekerheid op het betalen van Belasting hebben. Het ideale instrument om ongelijkheid in ons land te voorkomen. En dat lukt ook steeds beter. We hebben zelfs bij onze Haagse geldvissers nu een minister van armoedebeleid. En gelukkig is er ook klantengroei waar te nemen bij de Nederlandse voedselbanken. De Belastingdienst doet haar werk dus uitstekend: zij is meester in het belasten van mensenlevens. En die Belastinggarantie hebben we met z’n allen dan toch maar mooi in de pocket, nu nog het voordeel genieten. Iets met goed Overheidschap.

Cursus 6,17% rendement

Overigens overweeg ik de cursus 6,17% rendement op geld te gaan volgen bij de Belastingdienst. Ze schijnen daar precies te weten hoe je dit rendement kunt behalen. Want laten we wel zijn, als de ficus zo’n verwachting op tafel legt, valt er voor burgers - ook wel mensen genaamd - wat te leren.

Met de wetenschap dat 25% van de Nederlanders – bron Financiële Dagblad, column Jort Kelder – geld te kort komt en/of rood staat, brengt dat ons ook naar het goede nieuws. Want een rendement van de fiscus zelf op onze miljarden aan belastingen, biedt dus andersom bij een verondersteld rendement van 6,17% kans voor de fiscus om met hun trucje de collectieve lasten naar beneden bij te stellen. In het belang van onze koopkracht. Win-win, eindelijk eens écht waar voor ons geld. Dat heet geweldig faciliteren.

Meer Belasting willen betalen

Goed nieuws is ook dat ik steeds vaker geluiden dat er mensen zijn die graag meer belasting willen betalen. Deze mensen willen hun verantwoordelijkheid nemen. Miljonairs die meer Belasting betalen als een luxe zien, maar eenvoudig weg van de Belastingdienst niet meer Belasting mogen betalen. Zelfs als zij willen. Een geluid dat er ook is en door vele vermogenden wordt gedragen. Hoe mooi is dat ? Er zijn dus wel degelijk mensen die bereid zijn om een deel van hun koopkracht te delen, zodat iemand anders het beter kan hebben. Uitgerekend het Nederlandse instituut met die taak om dit te ‘regelen’, onze Belastingdienst, weet de ontvanger van een extraatje vervolgens met succes te korten. Zo iemand wordt dan door een 'aanslag' van de Belastingdienst alsnog getroffen.  Het heet niets voor niets de ‘Belastingdienst’, haha.


Potentie Belastingvrij Nederland

We weten allemaal dat de Belastingdienst haar bestaansrecht dankt aan ons. Ja, gewoon aan mensen die burgers zijn gemaakt. Niemand van ons is geboren als burger. Tenminste ik ben geboren als mens.

Dus wanneer welgestelde burgers graag bijdragen aan een beter leven voor andere burgers – jazeker ook mensen – dan hebben we dus eigenlijk het instrument Belastingdienst niet meer nodig. Want wat is er op tegen om inkomsten belastingvrij te delen binnen je gezin en familie in plaats van de Belastingdienst ? Ziekte valt immers onder verantwoordelijkheid van verzekeraars.

Voordeel van zo'n een belastingvrij leven ? Elkaar helpen en lusten gunnen kunnen hun eigen weg gaan. Systeemfouten bij de Belastingdienst worden er direct mee opgelost, iedereen is ineens gepromoveerd van potentiele fraudeur naar weldoener. Voelt net even lekkerder wat mij betreft.

Of neem het witwassen. Dat is niet meer nodig, want de was is al wit, haha. Ook worden levens er een stuk dragelijker van, want de grootste schuldeiser van ons land is, tatata de Belastingdienst. Wow... kunnen mensen wel in hun woning blijven wonen, in plaats van vanwege onbetaalde belastingen het huis worden gezet. De onkunde en het personeel te kort worden ermee opgelost en het maakt tevens gelijk dat werken wel weer loont.

Democratisch kiesgeluk

Met maar liefst 3 stemmomenten op 15 maart a.s. kunt u met het rode potlood als wapen het verschil maken. Ik ga in ieder geval stemmen op de partij die mij van onderdaan naar bovendaan promoveert. Die geluk als verdienmodel ambieert. Die meer bestaanszekerheid en recht een leuk leven voor mensen beoogt met een Overheid die de gemeenschap haar nut bewijst, bijvoorbeeld met de potentie van een Belastingvrij Nederland of het bijdragen aan 'kiesgeluk' . In een democratisch land kunnen wij daartoe met elkaar besluiten. Er is slechts één vraag die daarvoor hoeft te worden beantwoord. Wat is daarvoor nodig en hoe gaan we het implementeren ? "Communicatie maakt het positieve verschil ".


Geluksvogel

Als afsluiter van mijn communcatie blog sta ik stil bij het verlies van mijn lieve en zorgzame vader. Mijn vader. Mensen zoals hij zijn goud waard. Hij mocht 90 jaar worden. Wat zal hij nu schaterlachen dat hij eindelijk een belastingvrije geluksvogel is, haha. Zie hieronder hoe prachtig hij kon lachen.

Aart Visser, levensgenieter. Sport liefhebber en door de Tweede Wereldoorlog Schoolveteraan..


Deze bloggende geluksvogel is dankbaar dat zij hem als haar vader heeft gehad. Een wijs man, geweldig lieve opa. Ik koester de mooie herinneringen. Lieve pap, ik ga je missen. Dankbaar voor al het moois en de genietmomenten, die jij ons, mij en met mij heel veel andere mensen hebt gegeven. Proost op het leven. "Je bent langer oud dan jong".

Aart Visser, een geweldige vader, schoonvader, opa, man. Dank je wel lieve pap. Jouw dochter, Diana Stroeven, auteur van het boek Schoolveteraan..

 

Leef nu en geniet lieve bloglezers, en graag tot een volgende blog !

 

Liefs,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur boek Schoolveteraan | Eboek Schoolveteraan | Ebook Schoolveteran

18-02-2023

Hallo communicatie bloglezers,

Hopen jullie ook op een witte Kerst ? De kans is namelijk groot dat het enige 'witte' wat u zult zien uw partner is, of de buurvrouw, haha. Ja, ik weet dat je tegenwoordig op je woorden moet letten. Maar onder het genot van een kop thee en het nodige schrijfplezier rolt het er zomaar uit. Excuus.

Wat fijn trouwens dat u mijn communicatie blog wilt lezen. Ik wil u daarvoor even bedanken, gewoon omdat het kan. Ja, kan natuurlijk wel excuus aanbieden, maar voor wat ? Dat deze Nederlandse blog in meer dan 120 landen wordt gelezen? Ja dag, .. daar ben ik veel te blij mee hoor haha. Daarom, mijn Nederlandse bedankje aan u met een internationaal tintje. Dank u wel. Zo. Positieve toon van deze blog is gelijk gezet. Dat gaat lekker.

Kaascrisis

Den Haag gaat trouwens ook lekker. Weer eens excuus aanbieden namens de Staat voor een of andere crisis, affaire of verleden. Zelf hadden wij een paar weken geleden thuis ook een crisis te pakken. Geen kaas ! Dus ja, een heuse kaascrisis voltrok zich bij ons op en top Nederlandse gezin. Voor kaaskoppen zoals wij, is dat geen papieren crisis, maar een heuse praktijkcrisis mensen. Met het positieve verschil, dat wij onze crisis in no-time wél zelf hebben weten op te lossen, want daar hebben wij ondanks dat we ‘wit’ zijn wel invloed op, haha.

Afdeling inkoop heeft gratis haar excuus gemaakt, zo simpel kan het zijn. Wachten is nu wel op de herstelbetalingen, want dat schijnt te horen bij het excuus proces. Maar zoals u zult begrijpen, zal deze Nederlandse daar ruim de tijd voornemen. Ik zal de Groningse aarbevingoplossings werkwijze hanteren. Ik schat in dat er zo'n 60 instantiebezoeken en beoordelingen nodig zijn, voor het kaasherstelfeest kracht is bijgezet. En dat zonder er kaas van te hebben gegeten, hihi.


Ongeslagen naar huis

En ja, het WK zit er inmiddels op. Het Nederlandse voetbalelftal heeft de WK titel niet weten binnen te slepen en toch zijn wij als enige ongeslagen naar huis gestuurd. Geen beker, wel een compliment. Leuk, maar daarvoor zijn wij natuurlijk niet naar Quatar gegaan.

Gelukkig zijn ‘onze jongens ‘ inmiddels allemaal weer veilig thuis. En nee, dat kunnen we dan weer niet zeggen van ouders en kinderen die door Nederlandse Veilig Thuis organisaties worden verblijd met hun liefdesbrieven, haha. Over dat ‘Staatslot’ en de invloed op de levensvreugde factoren van een Nederlands gezin zou ik zo een boek kunnen schrijven. O NOO, dat heb ik in 2022 ook gedaan, haha.

Mindset

Nederland heeft een positieve ‘straffe mindset’. Want wie een strafblad heeft, die krijgt wél snel en vakkundige (mentale) hulp of zorg. Iets met aanspraak maken op mensenrechten. Voor deze kleine groep mensen is dat alles wel goed toegankelijk. Intussen gedraagt u zich keurig, en is uw beloning een zelf bekostigd plekje op een lange GGZ of zorgwachtlijst. Voor straf, haha.

Of neem het onderwijs. De geschiedenis leert dat het in het onderwijs ‘normaal’ was om kinderen met een lat op hun handen te slaan. Onderwijs is dé straf zekerheid waaraan gezinnen met kinderen in ons land worden blootgesteld. Kind de dupe en de ouders 'dienen' voor straf op school te komen. Zelfs zij krijgen nog steeds schoolstraf, haha. Nu het goede nieuws ! Met communicatie en een positieve mindset is dit strafbeleid geweldig positief om te buigen. Met het boek Schoolveteraan heb ik daarvoor de aftrap gegeven. Want kiezen voor win-win doe je met elkaar.

Zo heeft Piet de Schoolveteraan billboard actie gewonnen. Hij was de eerste met een selfie. Nog gefeliciteerd met het boek Piet. Veel leesplezier ! Win-win. Is het toch maar mooi gelukt om Piet aan het lezen te krijgen, haha.

BOEK SCHOOLVETERAAN OP DE MAST Dinsdag 29 november was het boek Schoolveteraan te zien op een billboard bij de A16 bij Dordrecht, richting Rotterdam.  De eerste die een -liefst - gekke selfie met de mast en het boek goed zichtbaar op Twitter postte won het boek Schoolveteraan.  Het resultaat ?


Beloningsblad

Ik vind dat communicatie het positieve verschil maakt. Neem als schoolvoorbeeld het beloningsblad. Beloningsblad Diana ? Dat ken ik niet. Nee, ik ook niet, haha. Even als het wetboek van liefdesrecht. Onze 'straffe mindset' kent nu nog enkel het strafblad. Zo'n liefderecht of beloningsblad zou dus zo maar een positieve lifechanger voor levensvreugde en welzijn van burgers zijn. Een beloningsblad die dankbaarheid toont naar burgers en hun positieve bijdrage aan Nederland... Hoe , leest u dan vooral verder.

Belasting korting en BBWB

Bent u actief als mantelzorger of vrijwilliger ? Top, dan ontvangt u een royale belasting korting. Doet u moeite om uw afval goed te scheiden ? Mooi, korting op uw lokale afvalkostenlasten meer dan verdiend. Verbruikt u weinig gas om Nederland aan haar klimaatdoelen te helpen ? Hup, geen belasting op uw gasverbruik. Gaat u naar de sportschool of sport u regelmatig? Natuurlijk dekt de zorgverzekering volledig de kosten van uw sportabonnement. Sport u in huis, de kosten van het apparaat betalen wij uit uw persoonlijke belasting budget dat niet wordt gealloceerd aan het buitenland, maar gek genoeg gewoon aan u als inwoner - en opdrachtgever - van BV Nederland, haha. Zelfs wanneer u een fiets koopt betaalt u geen btw. Want Nederland beloond gezonde keuzes natuurlijk. Win-win met het BBWB. Burger Beloning Welzijn Beleid. Komt het voordeel direct daar waar het voor is bestemd: mensen. Snel allemaal naar de Overheidswebsites en invullen dat complimentenformulier . Ik zie het in ieder geval al helemaal voor me, haha.

Wat voor dit nieuwe burgerbeleid en bestuurschap nodig is ? Nieuw elan met burgerliefde, goed overheidschap en een maatschappelijke ondernemersgeest die wel het algemeen belang van alle mensen dient.


Lach je warm

Nog even een lachwekkende afsluiter van deze laatste blog van dit jaar. Er is in april dit jaar een motie aangenomen om de verwarming in de Tweede Kamer een graadje lager te zetten. Van 21 naar 20 graden. En wat denkt u ? Links of rechtsom, het vraagt nog tijd, want nu 8 maanden verder zijn ze er nog mee bezig, haha. Gaat om de instellingen van de verwarming. En precies dat is wat nodig is om ons land 'op te warmen'.

Met de Feestdagen in aantocht, lach u vooral heerlijk warm en geniet.

Ik gun u komende tijd mooie momenten, humor en doe vooral waar u gelukkig van wordt. Fijne Feestdagen, op naar een mooi 2023 !


Liefs,

Diana Stroeven

Auteur boek Schoolveteraan
#leefnuengeniet

21-12-2022

Hallo lieve communicatie blog lezers,

Er is er weer één hoor…. een nieuwe communicatie blog. En dit keer is het een luchtige en energierijke communicatie blog geworden. We gooien voor een paar minuten onze crisis zekerheid overboord en maken er één groot hoe-komt-het-wel-goed feest van. Joehjoeh… geeft nu al energie, haha.

Om te beginnen stel ik voor om het woordje leeftijd te vervangen door het woord ‘level’.
Ik heb een vader met level 90 en een moeder die op level 77 bezig is, haha.
En ik… ik ben level 51. Wow… dat is een gaaf level, haha. Werd laatst wakker met zo’n ruige coupe, dat het leek of ik had ingevallen tijdens een show van Hans Klok. Typisch level 51, herkent u het ?


Voetschakelaar

Mijn man en ik waren laatst naar een doe-het-zelf winkel. Liggen daar van die voetschakelaars met een duidelijke knop erop. En natuurlijk, ik kon het niet laten om daar even op te drukken… wat denkt u ? Roept mijn man heel hard “PAS OP” … en ja hoor ik schrok mij een hoedje, haha. Je weet dat er niets gebeurd en toch reageer je daarop. Samen hebben wij er smakelijk om gelachen, wij vinden dat humor. En als u nu lacht, u ook.


Het complimentenformulier

Zo… heeft u de kop goed gelezen ? Ja, dat is er ook gelijk wel eentje die naar positiviteit neigt of niet ? Een complimentenformulier. Ik weet niet wat uw ervaring is, maar die van ons laat zien dat als je een klacht bij een bedrijf indient deze meestal positief wordt omgebogen en opgelost. Prachtige mindset om er zo mee om te gaan. Dat een klacht betekent dat je toekomstige klanten daarmee beter kunt helpen c.q. bedienen. Veel bedrijven hebben een mindset dat zij beter worden van hun ‘klagers’ en belonen hun daar zelfs voor. Win-win. En natuurlijk is een compliment ook van harte welkom. Het heeft alles met positieve communicatie en mindset te maken.

Crisiszekerheid

Maar heeft u al eens geprobeerd met succes te klagen bij een (Overheids) instantie? haha. Wij wel... ja, geprobeerd hoor. Het is net als die voetschakelaar knop bij de doe-het-zelf winkel… u reageert erop, maar eigenlijk weet u ook de uitkomst al.

Wij - inwoners, opdrachtgevers en ervaringsdeskundigen – zijn aangewezen op de crisiszekerheid die Nederland ons inruil voor onze 'centen' teruggeeft: een waardeloze, liefdeloze en zeer kostbare ‘relatie’ . Waarom zouden wij ons geld en onze tijd willen blijven investeren in een ‘relatie' waarbij je erop kunt vertrouwen dat het ten koste gaat van je eigen levensgeluk en je als klant tot 'bijzaak' wordt beschouwd ? Beetje meer burgerliefde en goed overheidschap zou je eer te na moeten zijn. Er komt een moment dan ben je het als 'klant' zat, dan is het spel een keer uitgespeeld. Bij mij zit dat nu op level 51, haha.

Ik zeg eerlijk, als Nederlander mag je meer respect en service van je land verwachten. Kunnen we eindelijk eens het complimentenformulier gaan invullen, haha.

Want valt er met elkaar te winnen als we elkaar de Zwarte Piet blijven toespelen ? Soms moet het eerlijke verhaal gewoon vertelt worden. Sinterklaas is de zoveelste man, die nog steeds niet met pensioen kan omdat hij vanwege personeelstekort geen mensen kan vinden voor wie het wel loont om in Nederland te werken. Zelfs Frans Timmermans zoekt zijn werkgeluk bij de EU en speelt nu voor klimaat Sinterklaas.

Wat wel werkt is met elkaar duidelijk maken dat wij beter verwachten. .... en dat is toch maar mooi met succes gelukt. Het kan dus wel ! Onze eerste win-win is in-the-pocket ; € 190,00 netto de komende twee maanden per maand aan energiebijdrage via de energieleverancier ter compensatie voor de opgelegde EU-sancties. Crisis verzekert voor u en mij, met de hartelijke groet van de EU op kosten van Nederland (u en ik). Hoera, hoera, hoera. 3x een hoeraatjes voor crisiszekerheid.

Het BBV - Blije Burger Verdrag

Nu leeft Nederland keurig de door haar getekende Verdragen na, veelal ten koste van u en mij als inwoners, dat gaat geweldig goed. Wat mij betreft mag een duidelijk signaal komen voor een BBV, Blije Burger Verdrag. Een Verdrag boordevol geluksfactoren en randvoorwaarden waarin u en ik - de ‘klanten’ van het bedrijf – worden meegenomen, op waarde worden geschat en beloond, zodat de inzet wél win-win voor mensen oplevert. Dé manier om zelf beter uit onze persoonlijke Overheidsuitgaven aan de Haagse geldvissers te komen. Enof dat bijdraagt aan het wel kunnen betalen van de energierekening en ons zelf vertrouwen. !

Met de wetenschap dat Nederland zich keurig aan Verdragen houdt kan dat alleen maar betekenen dat wij er in ieder geval met elkaar steeds warmer bij komen te zitten. Al was het maar vanwege het goede nieuws dat moeder aarde ons in ieder geval wel 'gratis' opwarmt. En juist dat wil 'men' nu met honderden miljarden van uw huishoudgeld voorkomen haha.

Tot slot …goed nieuws

U heeft zich inmiddels richting het einde van deze blog gelezen, gefeliciteerd het is u gelukt. En wat wij vrouwen natuurlijk al jaren weten wordt nu bevestigd. Uit Duits onderzoek komt naar voren dat mannen die minimaal 10 minuten per dag, 5 jaar lang dagelijks hun portie borsten staren 'krijgen', zij hun leven met maar liefst 5 jaar verlengen. En dat is een compliment voor vrouwen en natuurlijk goed nieuws voor de mannen onder de bloglezers. Uw levensverlengende medicijn ligt dus gewoon op ‘straat’ haha. Weet u teminste wat u het beste kunt doen om weer een level verder te kunnen spelen. Ongetwijfeld heeft ook die goede Sint het allemaal goed bekeken.... “Communicatie maakt het positieve verschil’.

Ik wens u komende tijd veel levensvreugde, genietmomenten met geliefden, en als u het leuk vindt graag tot een volgende blog !

Liefs,

Diana Stroeven


Auteur boek Schoolveteraan
#leefnuengeniet

16-11-2022

Hallo lieve communicatie blog lezers,

Ja ja, er is weer een nieuwe communicatie blog. Wat een feest om hier even nieuwe energie op te laden. Een cadeautje van mij voor u. Deze moeder en auteur van het boek Schoolveteraan heeft er zin in, dus ga lekker zitten en neem even dat momentje voor uzelf en geniet…..

Zo dat was mijn blog voor deze keer, haha.

Is dat goed nieuws of niet, hihi. Nee natuurlijk niet. Ik ga nog even lekker positief door. Komt ie…

Week tegen het pesten
Wist u dat het afgelopen ‘Week tegen het pesten’ was? Nee, ik ook niet maar nu dus wel. Het benadrukken van hoe vervelend het voelt om gepest te worden is de manier waarop BV Nederland vorm geeft aan deze situatie, zonder dat het het maatschappelijke probleem echt op lost. Sterker nog, het wordt communicatief juist benadrukt.

Deze moeder ziet wel kansen voor positieve initiatieven zoals de Masterclass genaamd
“Pest mij maar”. Daar wordt juist afgerekend met de ‘eeuwige’ slachtofferrol en wordt kinderen zelfvertrouwen bij gebracht. Ik vind dat geweldig, omdat je daarmee kinderen wel weerbaarder maakt. En van die weerbaarheid heeft zo’n kind dan levenslang plezier. Ik gun dat kinderen en u ?


Week van het zelfvertrouwen
Het Nederlandse onderwijslandschap was in ieder geval lekker druk met de ‘Week tegen het pesten’. Het heeft zelfs de minister van Onderwijs Dennis Wiersma bereikt. Hoe leuk is dat ? Vanaf deze blog Dennis, zet ’m op en maak er vanaf volgend jaar de ‘Week van het zelfvertrouwen van ‘. Lekker positief, effectief en het lost het individuele probleem wel op. Communicatie maakt het positieve verschil ! Persoonlijke Masterclass bij mij volgen kan natuurlijk ook, je hebt mijn gegevens. Ik geef de garantie dat ik BV Nederland meer oplever dan kost, zelfs met mijn prijskaartje van slechts € 1,50 ex. btw per inwoner van Nederland.


Thuisleerling budget

Maar goed, met het lezen van deze blog heb ik natuurlijk Dennis al weer wat gratis weggegeven. Nou nog 1 cadeautje dan, ik speel gewoon even voor Sinterklaas.

Wie van u mijn boek Schoolveteraan heeft gelezen weet het al, mijn kind werd thuiszitter gemaakt door school zelf. Als moeder en verantwoordelijke ouder baan opgezegd, zodat ons zieke kind geen thuiszitter werd maar thuisleerling. Het kwalitatieve gevolg omdat het onderwijs mijn kind afstandsonderwijs heeft geweigerd en thuiszitter maakte.

En dat mag in Nederland. Die keuze ligt namelijk bij de school en niet bij het kind. Gevolg, ik heb als ouder ‘hun’ leerling “de thuiszitter “ opgevangen. Dan is het natuurlijk ook eerlijk om als tegenprestatie als ouder gebruik te kunnen maken van het Thuisleerling budget. Je levert als ouder tenslotte inkomen in – economisch gevolg van de werkwijze van het onderwijs en het strafrechtelijke beleid dat hiermee samenhangt - terwijl er wel al door burgers wordt betaalt voor die school- en onderwijsfaciliteiten. Die rol krijg je in Nederland als ouder cadeau als je met Passend Onderwijs te maken krijgt dus dan is het geld wel zo reëel. Je hebt als ouders die leerplicht niet zelf bedacht hè, haha.

Het gaat hier eenvoudig weg gewoon om een tegenprestatie die los staat van burgerschap maar een rol die je als ouder door Nederland en een school wordt ingeduwd. En ja zo’n gecreëerde ‘thuiszitter’ en vooral die 'hulptroepen' kost nu eenmaal geld. Helaas, er bestaat geen Thuisleerlingbudget, dus als ouders mag je die pijn ook nog eens voor eigen rekening nemen. Ik vind dat onfatsoenlijk burgerbeleid en het lijkt ook niet op ontzorgen van de burger.

Ouders zijn kindexperts

Goede nieuws voor ouders ? U bent expert van uw eigen kind, dus waarom zou u al die bedachte vreemdenfiguren van Passend Onderwijs of een Jeugdzorg als ouder laten vertellen hoe het voor uw kind werkt? U krijgt ze dan wel ‘gratis’, maar als verantwoordelijke ouder los je dat in ‘no time’ zelf op door naar je kind te luisteren; hoe wel. De huidige Passend Onderwijs oplossingen verstrekken die tool nu eenmaal niet – met vooral de nadruk op niet (!) - terwijl het jaarlijks wel honderden miljoenen euro’s kost met als kwalitatief resultaat geen passend onderwijs, haha. En wie mag dat betalen ? Precies u en ik. Dus zelfs als u niet met Passend Onderwijs te maken heeft, draait u als Belastingbetaler wel voor die niet-effectieve kosten op. In tijden van hoge inflatie verdient die in efficiency wat mij betreft juist meer aandacht. Gewoon doen wat wel werkt,z elfs al is dat thuis zijn. Meedoen op jouw manier is belangrijker dan meedoen op ene manier die niet bij het kind past.

Ik mocht voor mijn boek Schoolveteraan te gast zijn bij de Podcast van Beelddenkers van Natasja Esmeijer. Beluister hier de Podcast via de Schoolveteraan website of klik op onderstaande afbeelding om direct in Spotify de Schoolveteraan Beelddenkers Podcast te beluisteren en trek zelf uw conclusie :

NIEUW ! Podcast. Boek Schoolveteraan te gast bij de podcast van Natasja Esmeijer van Beelddenkers  Het boek Schoolveteraan en Beelddenkers. Over uitgangspunten bij het organiseren van Passend Onderwijs. Over hoe angst bij scholen en leerkrachten leidend zijn bij de keuzes voor kinderen i.p.v. belang van het kind, over faciliteren van de juiste tool die wel bijdraagt aan onderwijs en onrecht aan mensen voorkomt. Over kansen, win-win en wat je als ouders mag verwachten voor je kind, daar wordt tenslotte ook voor betaald. Natasja Esmeijer zelf auteur van het boek Beelddenkers als kwartjes vallen - in gesprek met de moeder - en auteur van het boek Schoolveteraan - over haar expertise : Communicatie.


Wat mij betreft is de oplossing voor het Passend Onderwijs simpel: die ligt voor veel kinderen wel gewoon ‘thuis'. En voilà leve het ‘thuisleerlingbudget’’, ideetje voor onze Dennis, haha.

Voor meer consultancy verwijs ik graag naar mijn contactpagina. Zo, even mijn eigen reclameblok in deze communicatie blog, haha. Maar wel één die tevens een oplossing aandraagt. Ik noem dat win-win. En u krijgt deze als blog lezer nog gratis ook. Zijn Nederlanders gek op toch ? haha.


Goed werknemerschap BV Nederland

Een positieve relatie kent randvoorwaarden met wederzijdse goedkeuring. Bij het aangaan van een relatie voel je “Ja, ik wil”. In een gelijkwaardige relatie kijk je naar elkaars behoefte en doe je elkaar met regelmaat ook een plezier. De kracht van een goede relatie kent zowel lusten en lasten. U als mens, maar zeker als werknemer van de ‘Overheid’ kunt het positieve verschil maken tussen lusten en lasten voor uw burgerlijke medemens. Juist u heeft deze keuze om uit deze Communicatie blog inspiratie halen. U kunt namelijk zelf het goede schoolvoorbeeld geven …. met communicatie.

Hoe? Door uw medemensen, ook wel burgers genaamd, te wijzen op hun recht – uw toegevoegde waarde - in plaats van de ongezonde focus op hun plicht. Dankzij uw inspanningen en door te kijken wat uw medemens wel nodig heeft kunt u zo op een positieve manier wel bijdragen aan hun levensvreugde en welzijn. U maakt daarmee zelfs Nederland een stukje mooier. Het levert ú werkplezier op en draagt positief bij aan het bestaansrecht van uw ambtelijke functie. Win-win. Communicatie maakt het positieve verschil !

Nog even een leuke afsluiter van deze blog. Mocht uw partner binnenkort jarig zijn en twijfelt u nog over een cadeautje?. Zet dan eens een halfuurtje de verwarming aan. Tja, ook zo kunt u laten zien dat u er warmpjes bij zit. Het is dat met de huidige energietarieven of een nieuwe Rolex, haha.

Ik wens je komende tijd veel humor, gezelligheid, koopkracht en liefde. Graag tot een volgende blog !


Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven

Auteur boek Schoolveteraan
#leefnuengeniet

05-10-2022

Lieve communicatie blog lezers,

Wat fijn dat u er weer bent. En jawel ook deze communicatie blog gelijk goed nieuws! Want als u hier nu bent om mijn blog te lezen, dan heeft u gelukkig nog genoeg energie. Dus gefeliciteerd! Energie is een schaars goed in deze tijd, haha. Zo, die had u na al die negatieve berichtgeving wel even nodig hé ? Communicatie maakt het positieve verschil !

En om maar gelijk met het communicatieve verschil in huis te vallen, goed nieuws is het verschil tussen ’s morgens het nieuws opzetten, goedemorgen te horen krijgen van de nieuwslezer om daarna overspoeld te worden met nieuws waardoor de rest van de dag gelijk minder goed start.…..voel ie ‘m ? Ik zeg eerlijk, ik kan dat soort nieuws missen als kiespijn. Het kost kostbare energie en bijdraagt niet bij aan positiviteit waar ik graag voor kies. Dus twee vliegen in één klap als je de tv lekker uitlaat, haha.

Kiespijn versus kiesgeluk

Oké, om het toch nog even over die kiespijn te hebben. Ja, ik ben gelukkig ook vrouw, dus ik kom graag op iets terug. Eigenlijk gaat het nieuws elke dag over kiespijn, haha. Kiespijn waarvoor we niet eens naar de tandarts hoeven, en ik bedoel dan de kiespijn van onze keuzes uit het politieke keuzemenu en natuurlijk al die politieke crisissen. Krijg je er geen kiespijn van dan is het wel hoofdpijn, haha.

Maar bestaat er ook zoiets als kiesgeluk ? Jazeker. Zoals onze Max die op Zandvoort weer eens zijn toptalent heeft laten zien. Geweldig nieuws of leuk nieuws is ook kiesgeluk, haha. Kiesgeluk geeft energie, dus ik zeg doen !

Recht op burgerliefde

Kiesgeluk is ook een Overheid die wel geweldig gaat faciliteren. Gewoon omdat het kan. Met ons recht op burgerliefde komen we er wel. Burgerliefde Diana?. Ja. Maar wat is daarvoor nodig ?

Om te beginnen het uitgangspunt wat heeft de burger nodig ? In veel communicatie en taal vanuit het Rijk, burgermeesters en wethouders wordt het belang van de stad benadrukt. Naar mijn mening maken de mensen de stad. Een stad leeft door de mensen. Als we het woordje 'stad' nu eens vervangen door het woordje 'mens'. Of vanuit de ambtelijke taal : burger. Wow, dan maakt communicatie echt een wereld van verschil. Je zou er burgerlijk van worden, haha. Vorm van waardering naar de eigen Nederlandse burger., het recht op burgerliefde.

Alleen al met dat ene woordje verbeterd de bewustwording dat het draait om de burger. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat ‘mensen ‘ echt nodig hebben, haha. Voel ie ‘m ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Echt nodig ?

Met het uitgangspunt wat mensen echt nodig hebben verandert naar mijn mening ook de communicatie. Met de politieke wens om vaker naast elkaar te staan kunnen ze bijvoorbeeld beginnen om te faciliteren in plaats van dicteren. We hebben met z'n allen niets voor niets een persoonlijk Burgers Service Nummer waar heb je die anders voor toegewezen gekregen ? ...haha.

Wat is er bijvoorbeeld voor mensen nodig om lekker te kunnen leven ? Zijn lessen over rechten, geld/financiën en zelfvertrouwen bijvoorbeeld zinvoller en nuttig ? Nuttiger dan een Minister van armoedebestrijding bijvoorbeeld ? Dergelijk lesstof is nogal essentieel in onze maatschappij om fijn te kunnen leven.

Ja, wat mij betreft horen deze communicatief thuis in het basis of voortgezet onderwijs. Het is de essentie van levensvreugde en welzijn en die zijn wel hard nodig. Grote voordeel van deze aanvliegroute ? Scheelt een hoop onderhoud aan politieke kostenposten die weinig tot niets aan kwalitatieve actie opleveren maar wel direct het gevolg zijn van ons koopkrachtverlies. Mooie ook van deze aanvliegroute ? Het is gelijk de ideale oplossing voor hoofd- en kiespijn dossiers zoals miljarden naar jeugdzorg en armoedebestrijding. Gewoon simpel maken wat simpel is.


Schoolvoorbeeld effectief burgerbeleid

Wij, ouders van een Schoolveteraan van het niet Passend Onderwijs, leerde onze zoon dat Schoolveteraan zijn ook voordelen kent. Zo hoeft hij zich door de onkunde van zijn school gelukkig geen zorgen te maken over het af betalen van een studiekostenschuld, haha. Dat is dan toch maar mooi een positief voordeel van voortijdige beëdiging van zijn schoolcarrière. Resultaat van onze jeugdzorg.

Geen studieschuld levert gelukkkig wel direct vrijheid en rijkdom op, dus die is nu al in de 'pocket'. Hij werkt nu aan het opbouwen van zijn zelfvertrouwen. Dus wij gunnen ons kind die ruimte, heeft ie nodig. In onze kromstaat krijg je precies niet wat je nodig hebt. Ja, eigenlijk is ons kind dus een Nederlandse gelukszoeker, maar voldoet hij niet aan de criteria van statushouder, haha.

Nee = gezinsbeleid

Nee zeggen is wel degelijk een optie. Een prachtig voorbeeld van effectief (burger)beleid. Probeer het ook eens. Het is gewoon gratis. Meer over ons toegepaste gezinsbeleid tijdens onze Survival van niet Passend Onderwijs, andere wijze lessen en de visie van een deze moeder - door het onderwijs gewaardeerd met het label ‘lastige ouder’ - kun je lezen in het boek Schoolveteraan.

Studie GO : Goed Overheidschap = toekomst perspectief

Nee zeggen is een omslagpunt. Wie betaalt, die bepaalt. U en ik dus. Om tot een positieve gamechanger te komen stel ik de introductie in het onderwijs voor van het schoolvak ‘Goed Overheidschap’. Een schoolvak waarin harde criteria en voorwaarden liggen die nodig zijn voor een positief toekomst perspectief van onze (klein)kinderen. Eén die wel voldoet aan opdrachtgeverschap van een menselijker, betaalbaar en dus leefbaar systeem. Eén die afrekent met woorden hoog of laag opgeleid, die burgers wel waardeert en waarin mensen elkaar wel versterken. Ik zeg ready ? GO !

Ik wens je komende tijd veel levensvreugde, genietmomenten met je geliefden, koopkracht en graag tot een volgende blog !

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven

Auteur Schoolveteraan
#leefnuengeniet

05-09-2022

Hallo lieve geluksvogels,

Haha, die had u niet verwacht hé? Ik dacht laat deze eerste communicatie blog in het nieuwe jaar weer gewoon heerlijk positief beginnen. Het geluk lacht ons in 2023 gewoon toe. Immers, met de wetenschap dat ongeluk in een klein hoekje zit, is het enige wat we moeten doen om meer geluk te krijgen uit dat kleine hoekje blijven, haha. Laat de levensvreugde maar komen.

Positieve discriminatie

Weet u dat er wel degelijk ook positieve discriminatie bestaat ? Neem als schoolvoorbeeld nu maar eens onze Koning. Die arme man wordt gediscrimineerd door de Nederlandse Belastingdienst. En wat doen we met die wetenschap ? Komen we voor hem op ? Nee, want hij mag geen Belasting betalen. Hij wordt uitgesloten. In het kader van een inclusieve samenleving zou je dus ook als uitgangspunt kunnen nemen, dat wij het hem gunnen om wel geldelijk bij te dragen aan collectief belang, haha. Mijn gunfactor heeft ie hoor.


Uitsluiting van belasting betalen

Overigens is uitsluiting van Belasting richting onze Koning wat mij betreft een vorm van positieve discriminatie, die ik iedere Nederlander gun. Door keuze vrijheid of uitgesloten te worden van een geldelijk bijdrage in het collectieve belang, krijgt uw eigen geld de kans om wél te groeien. Positieve gevolg voor mensen ? Er hoeft minder aanspraak gemaakt te worden op collectieve voorzieningen van het Rijk, wat direct een positief effect heeft op onze algemene lasten, die kunnen dan omlaag. Win-win, die direct bijdraagt aan uw en mijn koopkracht.

Weet u ook gelijk waarom het koninklijke vermogen wel de kans krijgt om te groeien: Uitsluiting van Belasting. Discriminatie kan dus gewoon wél positief zijn. Dus eigenlijk is onze Koning een gediscrimineerde geluksvogel, haha.


Belastinggarantie

En wat zijn wij een geluksvogels dat wij in Nederland de garantiezekerheid op het betalen van Belasting hebben. Het ideale instrument om ongelijkheid in ons land te voorkomen. En dat lukt ook steeds beter. We hebben zelfs bij onze Haagse geldvissers nu een minister van armoedebeleid. En gelukkig is er ook klantengroei waar te nemen bij de Nederlandse voedselbanken. De Belastingdienst doet haar werk dus uitstekend: zij is meester in het belasten van mensenlevens. En die Belastinggarantie hebben we met z’n allen dan toch maar mooi in de pocket, nu nog het voordeel genieten. Iets met goed Overheidschap.

Cursus 6,17% rendement

Overigens overweeg ik de cursus 6,17% rendement op geld te gaan volgen bij de Belastingdienst. Ze schijnen daar precies te weten hoe je dit rendement kunt behalen. Want laten we wel zijn, als de ficus zo’n verwachting op tafel legt, valt er voor burgers - ook wel mensen genaamd - wat te leren.

Met de wetenschap dat 25% van de Nederlanders – bron Financiële Dagblad, column Jort Kelder – geld te kort komt en/of rood staat, brengt dat ons ook naar het goede nieuws. Want een rendement van de fiscus zelf op onze miljarden aan belastingen, biedt dus andersom bij een verondersteld rendement van 6,17% kans voor de fiscus om met hun trucje de collectieve lasten naar beneden bij te stellen. In het belang van onze koopkracht. Win-win, eindelijk eens écht waar voor ons geld. Dat heet geweldig faciliteren.

Meer Belasting willen betalen

Goed nieuws is ook dat ik steeds vaker geluiden dat er mensen zijn die graag meer belasting willen betalen. Deze mensen willen hun verantwoordelijkheid nemen. Miljonairs die meer Belasting betalen als een luxe zien, maar eenvoudig weg van de Belastingdienst niet meer Belasting mogen betalen. Zelfs als zij willen. Een geluid dat er ook is en door vele vermogenden wordt gedragen. Hoe mooi is dat ? Er zijn dus wel degelijk mensen die bereid zijn om een deel van hun koopkracht te delen, zodat iemand anders het beter kan hebben. Uitgerekend het Nederlandse instituut met die taak om dit te ‘regelen’, onze Belastingdienst, weet de ontvanger van een extraatje vervolgens met succes te korten. Zo iemand wordt dan door een 'aanslag' van de Belastingdienst alsnog getroffen.  Het heet niets voor niets de ‘Belastingdienst’, haha.


Potentie Belastingvrij Nederland

We weten allemaal dat de Belastingdienst haar bestaansrecht dankt aan ons. Ja, gewoon aan mensen die burgers zijn gemaakt. Niemand van ons is geboren als burger. Tenminste ik ben geboren als mens.

Dus wanneer welgestelde burgers graag bijdragen aan een beter leven voor andere burgers – jazeker ook mensen – dan hebben we dus eigenlijk het instrument Belastingdienst niet meer nodig. Want wat is er op tegen om inkomsten belastingvrij te delen binnen je gezin en familie in plaats van de Belastingdienst ? Ziekte valt immers onder verantwoordelijkheid van verzekeraars.

Voordeel van zo'n een belastingvrij leven ? Elkaar helpen en lusten gunnen kunnen hun eigen weg gaan. Systeemfouten bij de Belastingdienst worden er direct mee opgelost, iedereen is ineens gepromoveerd van potentiele fraudeur naar weldoener. Voelt net even lekkerder wat mij betreft.

Of neem het witwassen. Dat is niet meer nodig, want de was is al wit, haha. Ook worden levens er een stuk dragelijker van, want de grootste schuldeiser van ons land is, tatata de Belastingdienst. Wow... kunnen mensen wel in hun woning blijven wonen, in plaats van vanwege onbetaalde belastingen het huis worden gezet. De onkunde en het personeel te kort worden ermee opgelost en het maakt tevens gelijk dat werken wel weer loont.

Democratisch kiesgeluk

Met maar liefst 3 stemmomenten op 15 maart a.s. kunt u met het rode potlood als wapen het verschil maken. Ik ga in ieder geval stemmen op de partij die mij van onderdaan naar bovendaan promoveert. Die geluk als verdienmodel ambieert. Die meer bestaanszekerheid en recht een leuk leven voor mensen beoogt met een Overheid die de gemeenschap haar nut bewijst, bijvoorbeeld met de potentie van een Belastingvrij Nederland of het bijdragen aan 'kiesgeluk' . In een democratisch land kunnen wij daartoe met elkaar besluiten. Er is slechts één vraag die daarvoor hoeft te worden beantwoord. Wat is daarvoor nodig en hoe gaan we het implementeren ? "Communicatie maakt het positieve verschil ".


Geluksvogel

Als afsluiter van mijn communcatie blog sta ik stil bij het verlies van mijn lieve en zorgzame vader. Mijn vader. Mensen zoals hij zijn goud waard. Hij mocht 90 jaar worden. Wat zal hij nu schaterlachen dat hij eindelijk een belastingvrije geluksvogel is, haha. Zie hieronder hoe prachtig hij kon lachen.

Aart Visser, levensgenieter. Sport liefhebber en door de Tweede Wereldoorlog Schoolveteraan..


Deze bloggende geluksvogel is dankbaar dat zij hem als haar vader heeft gehad. Een wijs man, geweldig lieve opa. Ik koester de mooie herinneringen. Lieve pap, ik ga je missen. Dankbaar voor al het moois en de genietmomenten, die jij ons, mij en met mij heel veel andere mensen hebt gegeven. Proost op het leven. "Je bent langer oud dan jong".

Aart Visser, een geweldige vader, schoonvader, opa, man. Dank je wel lieve pap. Jouw dochter, Diana Stroeven, auteur van het boek Schoolveteraan..


Leef nu en geniet lieve bloglezers, en graag tot een volgende blog !


Liefs,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur boek Schoolveteraan

18-02-2023

Hallo communicatie bloglezers,

Hopen jullie ook op een witte Kerst ? De kans is namelijk groot dat het enige 'witte' wat u zult zien uw partner is, of de buurvrouw, haha. Ja, ik weet dat je tegenwoordig op je woorden moet letten. Maar onder het genot van een kop thee en het nodige schrijfplezier rolt het er zomaar uit. Excuus.

Wat fijn trouwens dat u mijn communicatie blog wilt lezen. Ik wil u daarvoor even bedanken, gewoon omdat het kan. Ja, kan natuurlijk wel excuus aanbieden, maar voor wat ? Dat deze Nederlandse blog in meer dan 120 landen wordt gelezen? Ja dag, .. daar ben ik veel te blij mee hoor haha. Daarom, mijn Nederlandse bedankje aan u met een internationaal tintje. Dank u wel. Zo. Positieve toon van deze blog is gelijk gezet. Dat gaat lekker.

Kaascrisis

Den Haag gaat trouwens ook lekker. Weer eens excuus aanbieden namens de Staat voor een of andere crisis, affaire of verleden. Zelf hadden wij een paar weken geleden thuis ook een crisis te pakken. Geen kaas ! Dus ja, een heuse kaascrisis voltrok zich bij ons op en top Nederlandse gezin. Voor kaaskoppen zoals wij, is dat geen papieren crisis, maar een heuse praktijkcrisis mensen. Met het positieve verschil, dat wij onze crisis in no-time wél zelf hebben weten op te lossen, want daar hebben wij ondanks dat we ‘wit’ zijn wel invloed op, haha.

Afdeling inkoop heeft gratis haar excuus gemaakt, zo simpel kan het zijn. Wachten is nu wel op de herstelbetalingen, want dat schijnt te horen bij het excuus proces. Maar zoals u zult begrijpen, zal deze Nederlandse daar ruim de tijd voornemen. Ik zal de Groningse aarbevingoplossings werkwijze hanteren. Ik schat in dat er zo'n 60 instantiebezoeken en beoordelingen nodig zijn, voor het kaasherstelfeest kracht is bijgezet. En dat zonder er kaas van te hebben gegeten, hihi.


Ongeslagen naar huis

En ja, het WK zit er inmiddels op. Het Nederlandse voetbalelftal heeft de WK titel niet weten binnen te slepen en toch zijn wij als enige ongeslagen naar huis gestuurd. Geen beker, wel een compliment. Leuk, maar daarvoor zijn wij natuurlijk niet naar Quatar gegaan.

Gelukkig zijn ‘onze jongens ‘ inmiddels allemaal weer veilig thuis. En nee, dat kunnen we dan weer niet zeggen van ouders en kinderen die door Nederlandse Veilig Thuis organisaties worden verblijd met hun liefdesbrieven, haha. Over dat ‘Staatslot’ en de invloed op de levensvreugde factoren van een Nederlands gezin zou ik zo een boek kunnen schrijven. O NOO, dat heb ik in 2022 ook gedaan, haha.

Mindset

Nederland heeft een positieve ‘straffe mindset’. Want wie een strafblad heeft, die krijgt wél snel en vakkundige (mentale) hulp of zorg. Iets met aanspraak maken op mensenrechten. Voor deze kleine groep mensen is dat alles wel goed toegankelijk. Intussen gedraagt u zich keurig, en is uw beloning een zelf bekostigd plekje op een lange GGZ of zorgwachtlijst. Voor straf, haha.

Of neem het onderwijs. De geschiedenis leert dat het in het onderwijs ‘normaal’ was om kinderen met een lat op hun handen te slaan. Onderwijs is dé straf zekerheid waaraan gezinnen met kinderen in ons land worden blootgesteld. Kind de dupe en de ouders 'dienen' voor straf op school te komen. Zelfs zij krijgen nog steeds schoolstraf, haha. Nu het goede nieuws ! Met communicatie en een positieve mindset is dit strafbeleid geweldig positief om te buigen. Met het boek Schoolveteraan heb ik daarvoor de aftrap gegeven. Want kiezen voor win-win doe je met elkaar.

Zo heeft Piet de Schoolveteraan billboard actie gewonnen. Hij was de eerste met een selfie. Nog gefeliciteerd met het boek Piet. Veel leesplezier ! Win-win. Is het toch maar mooi gelukt om Piet aan het lezen te krijgen, haha.

BOEK SCHOOLVETERAAN OP DE MAST Dinsdag 29 november was het boek Schoolveteraan te zien op een billboard bij de A16 bij Dordrecht, richting Rotterdam.  De eerste die een -liefst - gekke selfie met de mast en het boek goed zichtbaar op Twitter postte won het boek Schoolveteraan.  Het resultaat ?


Beloningsblad

Ik vind dat communicatie het positieve verschil maakt. Neem als schoolvoorbeeld het beloningsblad. Beloningsblad Diana ? Dat ken ik niet. Nee, ik ook niet, haha. Even als het wetboek van liefdesrecht. Onze 'straffe mindset' kent nu nog enkel het strafblad. Zo'n liefderecht of beloningsblad zou dus zo maar een positieve lifechanger voor levensvreugde en welzijn van burgers zijn. Een beloningsblad die dankbaarheid toont naar burgers en hun positieve bijdrage aan Nederland... Hoe , leest u dan vooral verder.

Belasting korting en BBWB

Bent u actief als mantelzorger of vrijwilliger ? Top, dan ontvangt u een royale belasting korting. Doet u moeite om uw afval goed te scheiden ? Mooi, korting op uw lokale afvalkostenlasten meer dan verdiend. Verbruikt u weinig gas om Nederland aan haar klimaatdoelen te helpen ? Hup, geen belasting op uw gasverbruik. Gaat u naar de sportschool of sport u regelmatig? Natuurlijk dekt de zorgverzekering volledig de kosten van uw sportabonnement. Sport u in huis, de kosten van het apparaat betalen wij uit uw persoonlijke belasting budget dat niet wordt gealloceerd aan het buitenland, maar gek genoeg gewoon aan u als inwoner - en opdrachtgever - van BV Nederland, haha. Zelfs wanneer u een fiets koopt betaalt u geen btw. Want Nederland beloond gezonde keuzes natuurlijk. Win-win met het BBWB. Burger Beloning Welzijn Beleid. Komt het voordeel direct daar waar het voor is bestemd: mensen. Snel allemaal naar de Overheidswebsites en invullen dat complimentenformulier . Ik zie het in ieder geval al helemaal voor me, haha.

Wat voor dit nieuwe burgerbeleid en bestuurschap nodig is ? Nieuw elan met burgerliefde, goed overheidschap en een maatschappelijke ondernemersgeest die wel het algemeen belang van alle mensen dient.


Lach je warm

Nog even een lachwekkende afsluiter van deze laatste blog van dit jaar. Er is in april dit jaar een motie aangenomen om de verwarming in de Tweede Kamer een graadje lager te zetten. Van 21 naar 20 graden. En wat denkt u ? Links of rechtsom, het vraagt nog tijd, want nu 8 maanden verder zijn ze er nog mee bezig, haha. Gaat om de instellingen van de verwarming. En precies dat is wat nodig is om ons land 'op te warmen'.

Met de Feestdagen in aantocht, lach u vooral heerlijk warm en geniet.

Ik gun u komende tijd mooie momenten, humor en doe vooral waar u gelukkig van wordt. Fijne Feestdagen, op naar een mooi 2023 !


Liefs,

Diana Stroeven

Auteur boek Schoolveteraan
#leefnuengeniet

21-12-2022

Hallo lieve communicatie blog lezers,

Er is er weer één hoor…. een nieuwe communicatie blog. En dit keer is het een luchtige en energierijke communicatie blog geworden. We gooien voor een paar minuten onze crisis zekerheid overboord en maken er één groot hoe-komt-het-wel-goed feest van. Joehjoeh… geeft nu al energie, haha.

Om te beginnen stel ik voor om het woordje leeftijd te vervangen door het woord ‘level’.
Ik heb een vader met level 90 en een moeder die op level 77 bezig is, haha.
En ik… ik ben level 51. Wow… dat is een gaaf level, haha. Werd laatst wakker met zo’n ruige coupe, dat het leek of ik had ingevallen tijdens een show van Hans Klok. Typisch level 51, herkent u het ?


Voetschakelaar

Mijn man en ik waren laatst naar een doe-het-zelf winkel. Liggen daar van die voetschakelaars met een duidelijke knop erop. En natuurlijk, ik kon het niet laten om daar even op te drukken… wat denkt u ? Roept mijn man heel hard “PAS OP” … en ja hoor ik schrok mij een hoedje, haha. Je weet dat er niets gebeurd en toch reageer je daarop. Samen hebben wij er smakelijk om gelachen, wij vinden dat humor. En als u nu lacht, u ook.


Het complimentenformulier

Zo… heeft u de kop goed gelezen ? Ja, dat is er ook gelijk wel eentje die naar positiviteit neigt of niet ? Een complimentenformulier. Ik weet niet wat uw ervaring is, maar die van ons laat zien dat als je een klacht bij een bedrijf indient deze meestal positief wordt omgebogen en opgelost. Prachtige mindset om er zo mee om te gaan. Dat een klacht betekent dat je toekomstige klanten daarmee beter kunt helpen c.q. bedienen. Veel bedrijven hebben een mindset dat zij beter worden van hun ‘klagers’ en belonen hun daar zelfs voor. Win-win. En natuurlijk is een compliment ook van harte welkom. Het heeft alles met positieve communicatie en mindset te maken.

Crisiszekerheid

Maar heeft u al eens geprobeerd met succes te klagen bij een (Overheids) instantie? haha. Wij wel... ja, geprobeerd hoor. Het is net als die voetschakelaar knop bij de doe-het-zelf winkel… u reageert erop, maar eigenlijk weet u ook de uitkomst al.

Wij - inwoners, opdrachtgevers en ervaringsdeskundigen – zijn aangewezen op de crisiszekerheid die Nederland ons inruil voor onze 'centen' teruggeeft: een waardeloze, liefdeloze en zeer kostbare ‘relatie’ . Waarom zouden wij ons geld en onze tijd willen blijven investeren in een ‘relatie' waarbij je erop kunt vertrouwen dat het ten koste gaat van je eigen levensgeluk en je als klant tot 'bijzaak' wordt beschouwd ? Beetje meer burgerliefde en goed overheidschap zou je eer te na moeten zijn. Er komt een moment dan ben je het als 'klant' zat, dan is het spel een keer uitgespeeld. Bij mij zit dat nu op level 51, haha.

Ik zeg eerlijk, als Nederlander mag je meer respect en service van je land verwachten. Kunnen we eindelijk eens het complimentenformulier gaan invullen, haha.

Want valt er met elkaar te winnen als we elkaar de Zwarte Piet blijven toespelen ? Soms moet het eerlijke verhaal gewoon vertelt worden. Sinterklaas is de zoveelste man, die nog steeds niet met pensioen kan omdat hij vanwege personeelstekort geen mensen kan vinden voor wie het wel loont om in Nederland te werken. Zelfs Frans Timmermans zoekt zijn werkgeluk bij de EU en speelt nu voor klimaat Sinterklaas.

Wat wel werkt is met elkaar duidelijk maken dat wij beter verwachten. .... en dat is toch maar mooi met succes gelukt. Het kan dus wel ! Onze eerste win-win is in-the-pocket ; € 190,00 netto de komende twee maanden per maand aan energiebijdrage via de energieleverancier ter compensatie voor de opgelegde EU-sancties. Crisis verzekert voor u en mij, met de hartelijke groet van de EU op kosten van Nederland (u en ik). Hoera, hoera, hoera. 3x een hoeraatjes voor crisiszekerheid.

Het BBV - Blije Burger Verdrag

Nu leeft Nederland keurig de door haar getekende Verdragen na, veelal ten koste van u en mij als inwoners, dat gaat geweldig goed. Wat mij betreft mag een duidelijk signaal komen voor een BBV, Blije Burger Verdrag. Een Verdrag boordevol geluksfactoren en randvoorwaarden waarin u en ik - de ‘klanten’ van het bedrijf – worden meegenomen, op waarde worden geschat en beloond, zodat de inzet wél win-win voor mensen oplevert. Dé manier om zelf beter uit onze persoonlijke Overheidsuitgaven aan de Haagse geldvissers te komen. Enof dat bijdraagt aan het wel kunnen betalen van de energierekening en ons zelf vertrouwen. !

Met de wetenschap dat Nederland zich keurig aan Verdragen houdt kan dat alleen maar betekenen dat wij er in ieder geval met elkaar steeds warmer bij komen te zitten. Al was het maar vanwege het goede nieuws dat moeder aarde ons in ieder geval wel 'gratis' opwarmt. En juist dat wil 'men' nu met honderden miljarden van uw huishoudgeld voorkomen haha.

Tot slot …goed nieuws

U heeft zich inmiddels richting het einde van deze blog gelezen, gefeliciteerd het is u gelukt. En wat wij vrouwen natuurlijk al jaren weten wordt nu bevestigd. Uit Duits onderzoek komt naar voren dat mannen die minimaal 10 minuten per dag, 5 jaar lang dagelijks hun portie borsten staren 'krijgen', zij hun leven met maar liefst 5 jaar verlengen. En dat is een compliment voor vrouwen en natuurlijk goed nieuws voor de mannen onder de bloglezers. Uw levensverlengende medicijn ligt dus gewoon op ‘straat’ haha. Weet u teminste wat u het beste kunt doen om weer een level verder te kunnen spelen. Ongetwijfeld heeft ook die goede Sint het allemaal goed bekeken.... “Communicatie maakt het positieve verschil’.

Ik wens u komende tijd veel levensvreugde, genietmomenten met geliefden, en als u het leuk vindt graag tot een volgende blog !

Liefs,

Diana Stroeven


Auteur boek Schoolveteraan
#leefnuengeniet

16-11-2022

Hallo lieve communicatie blog lezers,

Ja ja, er is weer een nieuwe communicatie blog. Wat een feest om hier even nieuwe energie op te laden. Een cadeautje van mij voor u. Deze moeder en auteur van het boek Schoolveteraan heeft er zin in, dus ga lekker zitten en neem even dat momentje voor uzelf en geniet…..

Zo dat was mijn blog voor deze keer, haha.

Is dat goed nieuws of niet, hihi. Nee natuurlijk niet. Ik ga nog even lekker positief door. Komt ie…

Week tegen het pesten
Wist u dat het afgelopen ‘Week tegen het pesten’ was? Nee, ik ook niet maar nu dus wel. Het benadrukken van hoe vervelend het voelt om gepest te worden is de manier waarop BV Nederland vorm geeft aan deze situatie, zonder dat het het maatschappelijke probleem echt op lost. Sterker nog, het wordt communicatief juist benadrukt.

Deze moeder ziet wel kansen voor positieve initiatieven zoals de Masterclass genaamd
“Pest mij maar”. Daar wordt juist afgerekend met de ‘eeuwige’ slachtofferrol en wordt kinderen zelfvertrouwen bij gebracht. Ik vind dat geweldig, omdat je daarmee kinderen wel weerbaarder maakt. En van die weerbaarheid heeft zo’n kind dan levenslang plezier. Ik gun dat kinderen en u ?


Week van het zelfvertrouwen
Het Nederlandse onderwijslandschap was in ieder geval lekker druk met de ‘Week tegen het pesten’. Het heeft zelfs de minister van Onderwijs Dennis Wiersma bereikt. Hoe leuk is dat ? Vanaf deze blog Dennis, zet ’m op en maak er vanaf volgend jaar de ‘Week van het zelfvertrouwen van ‘. Lekker positief, effectief en het lost het individuele probleem wel op. Communicatie maakt het positieve verschil ! Persoonlijke Masterclass bij mij volgen kan natuurlijk ook, je hebt mijn gegevens. Ik geef de garantie dat ik BV Nederland meer oplever dan kost, zelfs met mijn prijskaartje van slechts € 1,50 ex. btw per inwoner van Nederland.


Thuisleerling budget

Maar goed, met het lezen van deze blog heb ik natuurlijk Dennis al weer wat gratis weggegeven. Nou nog 1 cadeautje dan, ik speel gewoon even voor Sinterklaas.

Wie van u mijn boek Schoolveteraan heeft gelezen weet het al, mijn kind werd thuiszitter gemaakt door school zelf. Als moeder en verantwoordelijke ouder baan opgezegd, zodat ons zieke kind geen thuiszitter werd maar thuisleerling. Het kwalitatieve gevolg omdat het onderwijs mijn kind afstandsonderwijs heeft geweigerd en thuiszitter maakte.

En dat mag in Nederland. Die keuze ligt namelijk bij de school en niet bij het kind. Gevolg, ik heb als ouder ‘hun’ leerling “de thuiszitter “ opgevangen. Dan is het natuurlijk ook eerlijk om als tegenprestatie als ouder gebruik te kunnen maken van het Thuisleerling budget. Je levert als ouder tenslotte inkomen in – economisch gevolg van de werkwijze van het onderwijs en het strafrechtelijke beleid dat hiermee samenhangt - terwijl er wel al door burgers wordt betaalt voor die school- en onderwijsfaciliteiten. Die rol krijg je in Nederland als ouder cadeau als je met Passend Onderwijs te maken krijgt dus dan is het geld wel zo reëel. Je hebt als ouders die leerplicht niet zelf bedacht hè, haha.

Het gaat hier eenvoudig weg gewoon om een tegenprestatie die los staat van burgerschap maar een rol die je als ouder door Nederland en een school wordt ingeduwd. En ja zo’n gecreëerde ‘thuiszitter’ en vooral die 'hulptroepen' kost nu eenmaal geld. Helaas, er bestaat geen Thuisleerlingbudget, dus als ouders mag je die pijn ook nog eens voor eigen rekening nemen. Ik vind dat onfatsoenlijk burgerbeleid en het lijkt ook niet op ontzorgen van de burger.

Ouders zijn kindexperts

Goede nieuws voor ouders ? U bent expert van uw eigen kind, dus waarom zou u al die bedachte vreemdenfiguren van Passend Onderwijs of een Jeugdzorg als ouder laten vertellen hoe het voor uw kind werkt? U krijgt ze dan wel ‘gratis’, maar als verantwoordelijke ouder los je dat in ‘no time’ zelf op door naar je kind te luisteren; hoe wel. De huidige Passend Onderwijs oplossingen verstrekken die tool nu eenmaal niet – met vooral de nadruk op niet (!) - terwijl het jaarlijks wel honderden miljoenen euro’s kost met als kwalitatief resultaat geen passend onderwijs, haha. En wie mag dat betalen ? Precies u en ik. Dus zelfs als u niet met Passend Onderwijs te maken heeft, draait u als Belastingbetaler wel voor die niet-effectieve kosten op. In tijden van hoge inflatie verdient die in efficiency wat mij betreft juist meer aandacht. Gewoon doen wat wel werkt,z elfs al is dat thuis zijn. Meedoen op jouw manier is belangrijker dan meedoen op ene manier die niet bij het kind past.

Ik mocht voor mijn boek Schoolveteraan te gast zijn bij de Podcast van Beelddenkers van Natasja Esmeijer. Beluister hier de Podcast via de Schoolveteraan website of klik op onderstaande afbeelding om direct in Spotify de Schoolveteraan Beelddenkers Podcast te beluisteren en trek zelf uw conclusie :

NIEUW ! Podcast. Boek Schoolveteraan te gast bij de podcast van Natasja Esmeijer van Beelddenkers  Het boek Schoolveteraan en Beelddenkers. Over uitgangspunten bij het organiseren van Passend Onderwijs. Over hoe angst bij scholen en leerkrachten leidend zijn bij de keuzes voor kinderen i.p.v. belang van het kind, over faciliteren van de juiste tool die wel bijdraagt aan onderwijs en onrecht aan mensen voorkomt. Over kansen, win-win en wat je als ouders mag verwachten voor je kind, daar wordt tenslotte ook voor betaald. Natasja Esmeijer zelf auteur van het boek Beelddenkers als kwartjes vallen - in gesprek met de moeder - en auteur van het boek Schoolveteraan - over haar expertise : Communicatie.


Wat mij betreft is de oplossing voor het Passend Onderwijs simpel: die ligt voor veel kinderen wel gewoon ‘thuis'. En voilà leve het ‘thuisleerlingbudget’’, ideetje voor onze Dennis, haha.

Voor meer consultancy verwijs ik graag naar mijn contactpagina. Zo, even mijn eigen reclameblok in deze communicatie blog, haha. Maar wel één die tevens een oplossing aandraagt. Ik noem dat win-win. En u krijgt deze als blog lezer nog gratis ook. Zijn Nederlanders gek op toch ? haha.


Goed werknemerschap BV Nederland

Een positieve relatie kent randvoorwaarden met wederzijdse goedkeuring. Bij het aangaan van een relatie voel je “Ja, ik wil”. In een gelijkwaardige relatie kijk je naar elkaars behoefte en doe je elkaar met regelmaat ook een plezier. De kracht van een goede relatie kent zowel lusten en lasten. U als mens, maar zeker als werknemer van de ‘Overheid’ kunt het positieve verschil maken tussen lusten en lasten voor uw burgerlijke medemens. Juist u heeft deze keuze om uit deze Communicatie blog inspiratie halen. U kunt namelijk zelf het goede schoolvoorbeeld geven …. met communicatie.

Hoe? Door uw medemensen, ook wel burgers genaamd, te wijzen op hun recht – uw toegevoegde waarde - in plaats van de ongezonde focus op hun plicht. Dankzij uw inspanningen en door te kijken wat uw medemens wel nodig heeft kunt u zo op een positieve manier wel bijdragen aan hun levensvreugde en welzijn. U maakt daarmee zelfs Nederland een stukje mooier. Het levert ú werkplezier op en draagt positief bij aan het bestaansrecht van uw ambtelijke functie. Win-win. Communicatie maakt het positieve verschil !

Nog even een leuke afsluiter van deze blog. Mocht uw partner binnenkort jarig zijn en twijfelt u nog over een cadeautje?. Zet dan eens een halfuurtje de verwarming aan. Tja, ook zo kunt u laten zien dat u er warmpjes bij zit. Het is dat met de huidige energietarieven of een nieuwe Rolex, haha.

Ik wens je komende tijd veel humor, gezelligheid, koopkracht en liefde. Graag tot een volgende blog !


Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven

Auteur boek Schoolveteraan
#leefnuengeniet

05-10-2022

Lieve communicatie blog lezers,

Wat fijn dat u er weer bent. En jawel ook deze communicatie blog gelijk goed nieuws! Want als u hier nu bent om mijn blog te lezen, dan heeft u gelukkig nog genoeg energie. Dus gefeliciteerd! Energie is een schaars goed in deze tijd, haha. Zo, die had u na al die negatieve berichtgeving wel even nodig hé ? Communicatie maakt het positieve verschil !

En om maar gelijk met het communicatieve verschil in huis te vallen, goed nieuws is het verschil tussen ’s morgens het nieuws opzetten, goedemorgen te horen krijgen van de nieuwslezer om daarna overspoeld te worden met nieuws waardoor de rest van de dag gelijk minder goed start.…..voel ie ‘m ? Ik zeg eerlijk, ik kan dat soort nieuws missen als kiespijn. Het kost kostbare energie en bijdraagt niet bij aan positiviteit waar ik graag voor kies. Dus twee vliegen in één klap als je de tv lekker uitlaat, haha.

Kiespijn versus kiesgeluk

Oké, om het toch nog even over die kiespijn te hebben. Ja, ik ben gelukkig ook vrouw, dus ik kom graag op iets terug. Eigenlijk gaat het nieuws elke dag over kiespijn, haha. Kiespijn waarvoor we niet eens naar de tandarts hoeven, en ik bedoel dan de kiespijn van onze keuzes uit het politieke keuzemenu en natuurlijk al die politieke crisissen. Krijg je er geen kiespijn van dan is het wel hoofdpijn, haha.

Maar bestaat er ook zoiets als kiesgeluk ? Jazeker. Zoals onze Max die op Zandvoort weer eens zijn toptalent heeft laten zien. Geweldig nieuws of leuk nieuws is ook kiesgeluk, haha. Kiesgeluk geeft energie, dus ik zeg doen !

Recht op burgerliefde

Kiesgeluk is ook een Overheid die wel geweldig gaat faciliteren. Gewoon omdat het kan. Met ons recht op burgerliefde komen we er wel. Burgerliefde Diana?. Ja. Maar wat is daarvoor nodig ?

Om te beginnen het uitgangspunt wat heeft de burger nodig ? In veel communicatie en taal vanuit het Rijk, burgermeesters en wethouders wordt het belang van de stad benadrukt. Naar mijn mening maken de mensen de stad. Een stad leeft door de mensen. Als we het woordje 'stad' nu eens vervangen door het woordje 'mens'. Of vanuit de ambtelijke taal : burger. Wow, dan maakt communicatie echt een wereld van verschil. Je zou er burgerlijk van worden, haha. Vorm van waardering naar de eigen Nederlandse burger., het recht op burgerliefde.

Alleen al met dat ene woordje verbeterd de bewustwording dat het draait om de burger. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat ‘mensen ‘ echt nodig hebben, haha. Voel ie ‘m ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Echt nodig ?

Met het uitgangspunt wat mensen echt nodig hebben verandert naar mijn mening ook de communicatie. Met de politieke wens om vaker naast elkaar te staan kunnen ze bijvoorbeeld beginnen om te faciliteren in plaats van dicteren. We hebben met z'n allen niets voor niets een persoonlijk Burgers Service Nummer waar heb je die anders voor toegewezen gekregen ? ...haha.

Wat is er bijvoorbeeld voor mensen nodig om lekker te kunnen leven ? Zijn lessen over rechten, geld/financiën en zelfvertrouwen bijvoorbeeld zinvoller en nuttig ? Nuttiger dan een Minister van armoedebestrijding bijvoorbeeld ? Dergelijk lesstof is nogal essentieel in onze maatschappij om fijn te kunnen leven.

Ja, wat mij betreft horen deze communicatief thuis in het basis of voortgezet onderwijs. Het is de essentie van levensvreugde en welzijn en die zijn wel hard nodig. Grote voordeel van deze aanvliegroute ? Scheelt een hoop onderhoud aan politieke kostenposten die weinig tot niets aan kwalitatieve actie opleveren maar wel direct het gevolg zijn van ons koopkrachtverlies. Mooie ook van deze aanvliegroute ? Het is gelijk de ideale oplossing voor hoofd- en kiespijn dossiers zoals miljarden naar jeugdzorg en armoedebestrijding. Gewoon simpel maken wat simpel is.


Schoolvoorbeeld effectief burgerbeleid

Wij, ouders van een Schoolveteraan van het niet Passend Onderwijs, leerde onze zoon dat Schoolveteraan zijn ook voordelen kent. Zo hoeft hij zich door de onkunde van zijn school gelukkig geen zorgen te maken over het af betalen van een studiekostenschuld, haha. Dat is dan toch maar mooi een positief voordeel van voortijdige beëdiging van zijn schoolcarrière. Resultaat van onze jeugdzorg.

Geen studieschuld levert gelukkkig wel direct vrijheid en rijkdom op, dus die is nu al in de 'pocket'. Hij werkt nu aan het opbouwen van zijn zelfvertrouwen. Dus wij gunnen ons kind die ruimte, heeft ie nodig. In onze kromstaat krijg je precies niet wat je nodig hebt. Ja, eigenlijk is ons kind dus een Nederlandse gelukszoeker, maar voldoet hij niet aan de criteria van statushouder, haha.

Nee = gezinsbeleid

Nee zeggen is wel degelijk een optie. Een prachtig voorbeeld van effectief (burger)beleid. Probeer het ook eens. Het is gewoon gratis. Meer over ons toegepaste gezinsbeleid tijdens onze Survival van niet Passend Onderwijs, andere wijze lessen en de visie van een deze moeder - door het onderwijs gewaardeerd met het label ‘lastige ouder’ - kun je lezen in het boek Schoolveteraan.

Studie GO : Goed Overheidschap = toekomst perspectief

Nee zeggen is een omslagpunt. Wie betaalt, die bepaalt. U en ik dus. Om tot een positieve gamechanger te komen stel ik de introductie in het onderwijs voor van het schoolvak ‘Goed Overheidschap’. Een schoolvak waarin harde criteria en voorwaarden liggen die nodig zijn voor een positief toekomst perspectief van onze (klein)kinderen. Eén die wel voldoet aan opdrachtgeverschap van een menselijker, betaalbaar en dus leefbaar systeem. Eén die afrekent met woorden hoog of laag opgeleid, die burgers wel waardeert en waarin mensen elkaar wel versterken. Ik zeg ready ? GO !

Ik wens je komende tijd veel levensvreugde, genietmomenten met je geliefden, koopkracht en graag tot een volgende blog !

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven

Auteur Schoolveteraan
#leefnuengeniet

05-09-2022