Communicatie blog.

Communicatie blog – BV Nederland, boek Schoolveteraan, vorstelijke Floriade, positief resultaat en meevaller van € 1.235 per Nederlander blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u een fijne week hebt gehad en er met plezier en tevredenheid op terug kunt kijken. Maar vooral dat u er vandaag weer een fijne dag van gaat maken en het u lukt om te genieten. Want kunnen genieten is de ware kunst van lekker leven. Als fan van levensvreugde en welzijn gun ik het van harte.


Boek Schoolveteraan puntjes op de i

Voor wie nieuw instapt op mijn blog, ik schrijf momenteel het boek Schoolveteraan. Het gaat over mijn gezin en onze zoektocht naar Passend Onderwijs voor ons kind die continu werd getroffen door oorontstekingen met helse pijnen. Niets ‘complex’ aan als je begrip krijgt en goed wordt ondersteund. En u voelt hem al, dat heeft bij ons nogal lamlendig uitgepakt.

Nu het goede nieuws, het boek is bijna af ! De laatste puntjes worden momenteel letterlijk en figuurlijk op de i gezet, haha. Gesteund door professionals en zelf gewapend met 30 jaar ervaring gaat het leukste voor mij als marketing en communicatie-expert nu echt beginnen. Iets moois van het boek maken en Schoolveteraan omzetten naar iets positiefs. En dat gaat lukken, over een paar weken wordt het boek gedrukt, yes !

Cover van het boek Schoolveteraan :

Het boek Schoolveteraan vertelt de persoonlijke ervaringen (2017-2020) van een Almeers gezin over hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs, waar ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vastlopen. Gevolg: onrecht door onkunde.  Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind.  Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.


Cover ontwerp:
Erik Roukens, Groove Graphics


Meevaller van €21 miljard

Iedereen van harte gefeliciteerd met onze meevaller van € 21.000.000.000 (bron: Financiële Dagblad) Terwijl de hele Kamer over de mondkapjesdeal van € 100 miljoen valt, is het oorverdovend stil over onze meevaller van € 21 miljard. Dat is per burger toch gauw al een bedrag van € 1.235,= te veel afgedragen belasting !
( 21.000.000.000 : 17.000.000 Nederlanders). Of te wel zo’n € 100, = per maand per Nederlander over het jaar 2021. Geld dat teveel is betaalt en eerlijk terug gestort kan worden aan de klant, u en ik. Of kiest BV Nederland er liever voor om over al die tegoeden negatieve rente te betalen aan de ECB ? Ik zeg nee, eerlijker verdelen van gelden begint gewoon hier, terugstorten aan de rechtmatige eigenaren. Positief voor de koopkracht !

Proost, kom maar op met die volgende Nederlandse meevaller.


Vorstelijke Floriade

Nog even en het is Koningsdag. Wat heerlijk dat die er weer aankomt en we met z’n allen kunnen gaan genieten van deze Nederlandse traditie. Onze nationale, feestelijke en vorstelijke dag voor jong en oud. Nu al zin in.

Nu ik het toch over onze Koning heb, hij komt naar Almere ! Want het gaat deze week echt gebeuren, de Almeerse Floriade gaat open en de Koning komt om de Floriade officieel te openen. Zoek je komend half jaar dus een leuk uitje, wie weet is een ritje in de kabelbaan over het Floriadeterrein of een bezoek aan de Floriade iets voor u.   Mocht u gaan, veel plezier ! En majesteit, leuk dat u de Floriade promoot. De inwoners van Almere verdienen het dat de Floriade een succes wordt. U geeft het na 6 directeuren en miljoen extra Belastinggeld nu in ieder geval een royale start, fijn. Als Almeerse zie ik de Floriade graag geslaagd, dus zet ‘m op.

Klant is Koning

Hoe lang is het geleden dat u zich als klant Koning heeft gevoeld ? Wij mochten een vorstelijke behandeling ervaren op de Spoedhuisartsen post in Almere. Wat daarvoor nodig was ? Een aanvaring met een grasspriet in het oog van mijn man. Jawel, dik oog en tranen die maar bleven rollen. De behandeld arts heeft geheel Nederlandse wijze – met een oranje vloeistof – zijn oog beoordeeld en gelukkig met een goed half uur stonden wij met medicijnen en al weer buiten. Intussen de Gemeente fors gesponsord met extra parkeergelden, omdat je bij het ziekenhuisterrein vooraf moet bepalen hoe lang je verwacht te parkeren. Als ergens iets onvoorspelbaar is hoeveel tijd je nodig hebt, dan is het wel het ziekenhuis. En meestal beland je onverwachts bij een spoedpost niet waar ? Gemeente blij met extra inkomsten en wij blij omdat we sneller waren dan gedacht. Gemeente kan ook een eerlijker parkeersysteem kiezen voor haar (zieke) inwoners. Maar goed, of het zover komt, een parkeer app is dan zeker je vriend. Ik zie het maar als leergeld. Wellicht dat de Gemeente naar aanleiding van mijn communicatie blog ook eens met een ander oog naar dit beleid kan kijken?

Vanaf deze blog de complimenten aan de zorgmedewerkers voor de fijne behandeling en wat is het geweldig om zo’n vorstelijke service te ervaren. Even voelde wij ons klant is koning, dank jullie wel. Het kost een paar extra zorgcenten maar dan houd je er minimaal wel een goed gevoel aan over, haha.

Gaan voor positief resultaat

Eigenlijk is het veel leuker als dingen wel goed geregeld zijn toch ? En dan heb ik het over in zijn algemeenheid, maar vooral ook over onze ‘Overheid’. In basis bomvol van de integriteit, maar in de uitvoering pakt het door slechte beleidskeuzes en bureaucratie vaak nogal beroerd uit voor de Nederlandse burger. Bijzaak ? Nee. NO.

Jeugdzorg liefde

Neem nu de Jeugdzorg. Het zou kinderen moeten helpen, maar het resulteert in onrecht. Waarom ? Omdat ieder mens uniek is en het oerwoud aan regels – onze bureaucratie – daar niet op is ingericht. Het feit dat er na een half jaar na het ontdekken van de onterechte uithuisplaatsingen – of dit er nu 1115 – 420 of 46.000 Staatsontvoeringen zijn – dat er is nog geen kind met zijn bloedeigen ouders is herenigd is enkel te wijten aan het feit dat er geen doorpakmacht of mandaat is die kinderen weer veilig thuis krijgen. Er moet altijd een rechter aan te pas komen om als burger je gelijk te halen. En dat alles mogen we zelf nog betalen ook. En worden we er gelukkiger van ? Nee. Om Cruijff te citeren, als je gelukkig wilt zijn moet je doen waar je gelukkig van wordt. Kwestie van positief ombuigen, het recht op levensgeluk, welzijn en levensvreugde.

Straffe zorg en hulp

Om Jeugdzorg even als voorbeeld aan te houden, Jeugdzorg valt nu onder strafrecht en dat is Justitie. Die zijn o.a. gericht op criminelen en rechters. Dat is wat anders dan zorg. Dat je als Overheid regels via Justitie dicteert volkomen helder. Dat je dicteert aan ouders en hun kinderen, terwijl maatwerk en zorg/hulp nodig is volstrekt onlogisch, onacceptabel en de uitkomst is met al dat trauma altijd negatief. De keuze én resultaat van het burger onvriendelijke beleid. Nu mogen ze allemaal lerend zijn, zoals onze persoonlijke intimidatie ‘favoriet’ Veilig Thuis zich graag noemt, maar dan graag ook tegen een stagevergoeding. Houden ouders gelijk geld over om niet in financiële problemen te komen. Win-win, in het belang van kinderen is het toch ?

Wie vol wordt betaald moet kwaliteit leveren en zorgen voor tevreden klanten, u en ik de opdrachtgevers. En die cursus voor BV Nederland gun ik onze Overheid van harte. Deze marketing en communicatie-expert is in te huren. Mijn inzichten besparen structureel miljarden aan Belastinggeld, dragen bij aan de gezonde keuze voor levensvreugde en welzijn, dus win-win voor BV Nederland. Kortom, wat weerhoudt BV Nederland nog van positief resultaat als verdienmodel ?

Ik wens je een warme week met zoveel mogelijk genietmomenten en als het even kan een mooie meevaller.  

Leef nu en geniet, je bent langer oud dan jong.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

11-04-2022

Communicatie blog – BV Nederland, boek Schoolveteraan, vorstelijke Floriade, positief resultaat en meevaller van € 1.235 per Nederlander blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u een fijne week hebt gehad en er met plezier en tevredenheid op terug kunt kijken. Maar vooral dat u er vandaag weer een fijne dag van gaat maken en het u lukt om te genieten. Want kunnen genieten is de ware kunst van lekker leven. Als fan van levensvreugde en welzijn gun ik het van harte.


Boek Schoolveteraan puntjes op de i

Voor wie nieuw instapt op mijn blog, ik schrijf momenteel het boek Schoolveteraan. Het gaat over mijn gezin en onze zoektocht naar Passend Onderwijs voor ons kind die continu werd getroffen door oorontstekingen met helse pijnen. Niets ‘complex’ aan als je begrip krijgt en goed wordt ondersteund. En u voelt hem al, dat heeft bij ons nogal lamlendig uitgepakt.

Nu het goede nieuws, het boek is bijna af ! De laatste puntjes worden momenteel letterlijk en figuurlijk op de i gezet, haha. Gesteund door professionals en zelf gewapend met 30 jaar ervaring gaat het leukste voor mij als marketing en communicatie-expert nu echt beginnen. Iets moois van het boek maken en Schoolveteraan omzetten naar iets positiefs. En dat gaat lukken, over een paar weken wordt het boek gedrukt, yes !

Cover van het boek Schoolveteraan :

Het boek Schoolveteraan vertelt de persoonlijke ervaringen (2017-2020) van een Almeers gezin over hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs, waar ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vastlopen. Gevolg: onrecht door onkunde.  Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind.  Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.


Cover ontwerp:
Erik Roukens, Groove Graphics


Meevaller van €21 miljard

Iedereen van harte gefeliciteerd met onze meevaller van € 21.000.000.000 (bron: Financiële Dagblad) Terwijl de hele Kamer over de mondkapjesdeal van € 100 miljoen valt, is het oorverdovend stil over onze meevaller van € 21 miljard. Dat is per burger toch gauw al een bedrag van € 1.235,= te veel afgedragen belasting !
( 21.000.000.000 : 17.000.000 Nederlanders). Of te wel zo’n € 100, = per maand per Nederlander over het jaar 2021. Geld dat teveel is betaalt en eerlijk terug gestort kan worden aan de klant, u en ik. Of kiest BV Nederland er liever voor om over al die tegoeden negatieve rente te betalen aan de ECB ? Ik zeg nee, eerlijker verdelen van gelden begint gewoon hier, terugstorten aan de rechtmatige eigenaren. Positief voor de koopkracht !

Proost, kom maar op met die volgende Nederlandse meevaller.


Vorstelijke Floriade

Nog even en het is Koningsdag. Wat heerlijk dat die er weer aankomt en we met z’n allen kunnen gaan genieten van deze Nederlandse traditie. Onze nationale, feestelijke en vorstelijke dag voor jong en oud. Nu al zin in.

Nu ik het toch over onze Koning heb, hij komt naar Almere ! Want het gaat deze week echt gebeuren, de Almeerse Floriade gaat open en de Koning komt om de Floriade officieel te openen. Zoek je komend half jaar dus een leuk uitje, wie weet is een ritje in de kabelbaan over het Floriadeterrein of een bezoek aan de Floriade iets voor u.   Mocht u gaan, veel plezier ! En majesteit, leuk dat u de Floriade promoot. De inwoners van Almere verdienen het dat de Floriade een succes wordt. U geeft het na 6 directeuren en miljoen extra Belastinggeld nu in ieder geval een royale start, fijn. Als Almeerse zie ik de Floriade graag geslaagd, dus zet ‘m op.

Klant is Koning

Hoe lang is het geleden dat u zich als klant Koning heeft gevoeld ? Wij mochten een vorstelijke behandeling ervaren op de Spoedhuisartsen post in Almere. Wat daarvoor nodig was ? Een aanvaring met een grasspriet in het oog van mijn man. Jawel, dik oog en tranen die maar bleven rollen. De behandeld arts heeft geheel Nederlandse wijze – met een oranje vloeistof – zijn oog beoordeeld en gelukkig met een goed half uur stonden wij met medicijnen en al weer buiten. Intussen de Gemeente fors gesponsord met extra parkeergelden, omdat je bij het ziekenhuisterrein vooraf moet bepalen hoe lang je verwacht te parkeren. Als ergens iets onvoorspelbaar is hoeveel tijd je nodig hebt, dan is het wel het ziekenhuis. En meestal beland je onverwachts bij een spoedpost niet waar ? Gemeente blij met extra inkomsten en wij blij omdat we sneller waren dan gedacht. Gemeente kan ook een eerlijker parkeersysteem kiezen voor haar (zieke) inwoners. Maar goed, of het zover komt, een parkeer app is dan zeker je vriend. Ik zie het maar als leergeld. Wellicht dat de Gemeente naar aanleiding van mijn communicatie blog ook eens met een ander oog naar dit beleid kan kijken?

Vanaf deze blog de complimenten aan de zorgmedewerkers voor de fijne behandeling en wat is het geweldig om zo’n vorstelijke service te ervaren. Even voelde wij ons klant is koning, dank jullie wel. Het kost een paar extra zorgcenten maar dan houd je er minimaal wel een goed gevoel aan over, haha.

Gaan voor positief resultaat

Eigenlijk is het veel leuker als dingen wel goed geregeld zijn toch ? En dan heb ik het over in zijn algemeenheid, maar vooral ook over onze ‘Overheid’. In basis bomvol van de integriteit, maar in de uitvoering pakt het door slechte beleidskeuzes en bureaucratie vaak nogal beroerd uit voor de Nederlandse burger. Bijzaak ? Nee. NO.

Jeugdzorg liefde

Neem nu de Jeugdzorg. Het zou kinderen moeten helpen, maar het resulteert in onrecht. Waarom ? Omdat ieder mens uniek is en het oerwoud aan regels – onze bureaucratie – daar niet op is ingericht. Het feit dat er na een half jaar na het ontdekken van de onterechte uithuisplaatsingen – of dit er nu 1115 – 420 of 46.000 Staatsontvoeringen zijn – dat er is nog geen kind met zijn bloedeigen ouders is herenigd is enkel te wijten aan het feit dat er geen doorpakmacht of mandaat is die kinderen weer veilig thuis krijgen. Er moet altijd een rechter aan te pas komen om als burger je gelijk te halen. En dat alles mogen we zelf nog betalen ook. En worden we er gelukkiger van ? Nee. Om Cruijff te citeren, als je gelukkig wilt zijn moet je doen waar je gelukkig van wordt. Kwestie van positief ombuigen, het recht op levensgeluk, welzijn en levensvreugde.

Straffe zorg en hulp

Om Jeugdzorg even als voorbeeld aan te houden, Jeugdzorg valt nu onder strafrecht en dat is Justitie. Die zijn o.a. gericht op criminelen en rechters. Dat is wat anders dan zorg. Dat je als Overheid regels via Justitie dicteert volkomen helder. Dat je dicteert aan ouders en hun kinderen, terwijl maatwerk en zorg/hulp nodig is volstrekt onlogisch, onacceptabel en de uitkomst is met al dat trauma altijd negatief. De keuze én resultaat van het burger onvriendelijke beleid. Nu mogen ze allemaal lerend zijn, zoals onze persoonlijke intimidatie ‘favoriet’ Veilig Thuis zich graag noemt, maar dan graag ook tegen een stagevergoeding. Houden ouders gelijk geld over om niet in financiële problemen te komen. Win-win, in het belang van kinderen is het toch ?

Wie vol wordt betaald moet kwaliteit leveren en zorgen voor tevreden klanten, u en ik de opdrachtgevers. En die cursus voor BV Nederland gun ik onze Overheid van harte. Deze marketing en communicatie-expert is in te huren. Mijn inzichten besparen structureel miljarden aan Belastinggeld, dragen bij aan de gezonde keuze voor levensvreugde en welzijn, dus win-win voor BV Nederland. Kortom, wat weerhoudt BV Nederland nog van positief resultaat als verdienmodel ?

Ik wens je een warme week met zoveel mogelijk genietmomenten en als het even kan een mooie meevaller.  

Leef nu en geniet, je bent langer oud dan jong.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

11-04-2022