Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere.      

Communicatie blog - BV Nederland, Nederland kleurrijker, opwindende derde golf opkomst, blog over schip en AUW fonds inzicht

Wat leuk dat u mijn blog leest, dank u wel. Deze keer beknopte versie, want als de regering u al geen toekomst perspectief biedt – de onweersbui hangt al in de lucht - wie ben ik dan om een positieve communicatie blog te maken. Nou vooruit dan, ik doe toch een poging…


Geweldig elastisch

Om te beginnen van harte gefeliciteerd, u bent geselecteerd om met Kerst gezellig thuis te zijn, alleen of met uw huisgenoten, dat mag u heerlijk zelf bepalen. En hebt u een kleine familie dan is de kans groot dat u toch nog met uw hele familie Kerst kunt vieren. In plaats van uit eten kunt u eten halen, zelf maken, laten bezorgen of gezellig aan de gourmet. En ook het feestelijke nieuws dat de kans aanwezig is dat u in aanmerking komt om als eerste te worden ingeloot voor…. een Nieuwjaars vaccinatie komt eraan. Afhankelijk of u aan de gestelde criteria voldoet, wint u dus het felbegeerde lot uit de loterij.

En wat doen we het toch geweldig met elkaar, dat mag toch ook weleens gezegd worden? Want zeg nu zelf, we tonen momenteel toch als bevolking een enorme veerkracht. Sterker nog - met alles wat wij persoonlijk op ons pad krijgen - voel ik me af en toe zelf meer een stuk elastiek. Ik weet natuurlijk niet hoe u dit alles ervaart, maar u mag gerust trots op uzelf zijn!
Voorbeeld van de gewijzigde koers van de verschillende Ministeries om met kleurtjes te gaan werken.

Nederland bekent kleur

Overigens is het u al opgevallen dat de Rijksoverheid voor hun departementen met kleurtjes is gaan werken? De Ministeries krijgen het blauwe herkenbare balkje met onze leeuwen, met daar omheen een rondje (op social media) met een kleurtje. VWS kleurt geel/oranje, BZK is groen, OCW turquoise en SWZ de kleur rood. Voortekens van de verkiezingen of iemand die het snapt hoe je marketingtechnisch en communicatief het verschil maakt richting de burger. Kortom, het doordacht klaarstomen van een kleurrijker Nederlandse Rijksoverheid. We komen er gekleurd op te staan !


Derde (seks) golfopkomst

Zo dat gezegd hebbende…Corona begint op de zee te lijken. Volgens IC baas Diederik Gommers is er namelijk een derde golf opkomst. Gelukkig is de Golfoorlog achter de rug is, dus laat dan die golven maar deinend of opwindend zijn niet waar? Als je al naar de persconferentie van papa Mark en mama Hugo kijkt, dan wordt je daar niet bepaalt vrolijk van, laat staan dat het opwindend is. In plaats van je een depressie in te laten kletsen, kun je in diezelfde tijd beter een potje goede seks hebben. En mooi bijkomstigheid, momenteel weet je dan ook dat je met regelmaat aan je trekken komt. Dat is veel beter voor je brein, dan luisteren naar het geneuzel van paps en mams. En aangezien daar niet veel positiefs aan toekomst perspectief uitkomt, is seks een prachtig en lekker alternatief. Een goed orgasme is geweldig voor je humeur, voor je relatie – als je die hebt - en je wordt er uitermate vrolijk van. Voilà, het beste medicijn in Coronatijden en het is nog gratis ook. Hoe meer persconferenties, hoe meer seks. Verder scheelt het een bezoek aan de psychiater, tenzij je natuurlijk seks hebt met een psychiater, haha. En kijkend naar onze gevraagde veerkracht, komt die - bij én tijdens - de seks mooi van pas. Ik zeg: testen, testen, testen.

Bouwen aan toekomst perspectief

Wat zijn we toch heerlijk creatief volkje! Een homobar die nu wel open mag, omdat hij zijn bar omgedoopt heeft tot IKEA. Nu mag hij wel open, zo kan en mag het dus wel. Een goed alternatief nu de rek onderdruk staat door al die Coronamaatregelen die papa en mama voor ons bedenken. De kinderen – u en ik – krijgen zo hun eigen ideeën en misschien wordt het zelfs wel tijd dat we op onszelf gaan. Met de dreiging dat pap en mam, nog strenger voor ons worden rond Kerst, maakt dat creativiteit of uitvliegen een prima optie kan zijn. Enige wat wel even een dingetje is, vindt tegenwoordig maar eens een geschikte woning. En in Almere kunnen jongeren dat voorlopig al helemaal vergeten. Met de komst van 800 naar 1400 AZC bewoners kunnen zij die nieuwe woningen wel op hun buik schrijven, die worden aan de AZC gebouwd. Ben benieuwd of er al iemand bij B&W zich afvraagt, leuk wat er van onze Gemeente Almere door o.a. COA wordt gevraagd, maar welk extra budget levert deze extra migranten opname op? Bij extra taken of opdrachten hoort nu eenmaal een beloning. Communicatie-expert blogde al eerder de win-win situatie van binnen en innen. De nieuwe vorm van het ontzorgen van de burger, zonder de extra kosten weer bij de burger neer te leggen. Dus COA, het geld ophalen in de EU- of land van herkomst - en het geldschip graag naar Almere laten komen. Na ontvangst van de euro’s kan er gestart worden met de bouw. Kijk zo bouw je aan toekomst perspectief. Win-win.

Het schip in: uitgestelde zorg en minder loon

Als werkgever is het goed voor je geregeld in Nederland. De Belastingbetaler betaalt mee aan gederfde omzet via NOW 1, 2 en 3 vanwege de Coronamaatregelen en dat is goed voor de economie. Maar waar kun je als werknemer - werkende burger - terecht als je nu minder loon ontvangt vanwege de uitgestelde zorg?. Als gedupeerde ontvangt mijn man nu 30% minder salaris, omdat hij door deze Coronamaatregelen noodgedwongen langer dan een half jaar uit de running is. En hij blijkt extra gedupeerd doordat uitstel van de operatie in de toekomst nu funest is geworden. En hij is niet de enige. Het ziet er naar uit dat we werkenden en BV Nederland liever het schip in laten gaan – zie blog over de Corona oplossing van Maurice de Hond – dan dat we het schip regelen. Laten we hopen dat kapitein Hugo – nu hij afziet van het lijsttrekkerschap - toch de koers nog weet bij te sturen van ramkoers naar een behouden vaart.

Het AUW-Fonds

Dat ons paps en mams geen win-win vaarkoers kiezen weten we. Dus mocht u deze blog lezen en connecties hebben, denk dan ook even aan een steunfonds voor de werkende burger die dupe is van de uitgestelde zorg. Bij die € 3,7 miljard extra coronasteun, doen die paar euromiljoentjes meer of minder geen pijn aan de belastingbetaler, maar verzacht geweldig pijn van gedupeerde, zieke (!) werknemers. Investeren in mensen...Dus kom maar op met dat AUW (Alleen als U Werkt) Fonds van de participatiewet.

Uitgestelde zorg, waardoor de ziekte van Dupuytren maanden langer de kans kreeg om de kromstand te verergeren. Dit is aanzicht van de hand vanuit de vlakke hand en boven aanzicht. Gevolg van uitgestelde zorg, door de langere kromstand is ook het revalidatieproces veel langer op kosten van de werknemer in dit geval. Waar kun je dan terecht ?

Zie jij het leven ook graag van de zonnige kant, zelfs met pijn, tegenslag, Corona of niet? Lees dan ook eens een Corona humor blog van Communicatie-expert: Coronahumor lachen om Covid-19 – of mondkapjes humor of goed nieuws blog. Wordt jij hier ook een beetje blijer van? Maak anderen dan ook een beetje blijer en informeer ze bijvoorbeeld via WhatsApp, Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram over de blog van Communicatie-expert.

Heel fijn weekend!

# leefnuengeniet