Boek Schoolveteraan van Communicatie-expertHet boek Schoolveteraan vertelt het waargebeurde verhaal - 2017-2020 - van een Almeers gezin van hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs, waar ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vastlopen. Gevolg: onrecht door onkunde. Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind. Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.

Communicatie-expert wordt boekenuitgever van het onderwijs boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs

Communicatie-expert heeft besloten om zelf als uitgever van het boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs, naar buiten te treden. Een nieuw avontuur, met een bijzondere persoonlijke touch.
Schoolveteraan gaat over onze persoonlijke ervaringen - ons het gezin achter Communicatie-expert - en onze Survival van het Nederlandse Passend Onderwijs met ons chronische zieke kind. Met de boekenuitgave wil ons gezin een duidelijke boodschap afgeven; kiezen voor positieve mindset en win-win kan ook. Meer hierover is te lezen op de website van het boek Schoolveteraan :  Boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs.

Het ISBN nummer van het boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs is ISBN NUMMER 9789083154701.Het boek is exclusief te bestellen via de all3 webshop van #Schoolveteraan

Schoolveteraan is ook op aanvraag te verkrijgen via het ISBN NUMMER 9789083154701.


Het beeldmerk van Schoolveteraan, welke ook op de cover van het boek Schoolveteraan is afgebeeld. Schoolveteraan is een handelsmerk van Communicatie-expert.Persbericht boek Schoolveteraan

Heeft u als media interesse iets over het recent verschenen boek Schoolveteraan | Survival van niet Passend te schrijven? Communicatie-expert heeft haar persbericht ook op een aparte pagina voor de pers geplaatst. U heeft om de pagina te lezen en de afbeelding te downloaden een wachtwoord nodig. Communicatie-expert verleent u deze toegang wanneer u een e-mail stuurt met uw verzoek en voor welk medium het is. U ontvangt het wachtwoord dan zo snel mogelijk. U vindt hier onze contact gegevens.


Boekcitaten uit Passend Onderwijs boek
Schoolveteraan | Survival van niet Passend Onderwijs

Citaat uit het boek Schoolveteraan : Beschikbare tijd en begrip “Het recht op welzijn en gezondheid van het kind en ouders heeft altijd voorrang op verplichtingen. Uitzonderingen daarop zijn uitgesloten. Begrip en beschikbare tijd in belang van het kind is een randvoorwaarde. Jeugdzorg en school hebben dat belang te respecteren en te faciliteren.” Schoolveteraan Survival van Passend Onderwijs.Citaat uit het boek Schoolveteraan van auteur Diana Stroeven. Uitgever Communicatie-expert. Gemaakte afspraak: slagen = overgaan “Slagen = overgaan. Het nemen van die verantwoordelijkheid verwacht je van school. Als kind verwacht je dat, maar ook als ouders. Juist van volwassenen mag je als kind verwachten dat zij zich aan de afspraak – hun belofte - houden. Zij horen het goede (school)voorbeeld te geven. Een gelijkwaardige relatie begint met zoiets simpels.”Citaat uit het boek Schoolveteraan, Survival van Passend Onderwijs van auteur Diana Stroeven en uitgever Communicatie-expert. Kinderen gunnen... “Ik gun het kinderen dat zij meer worden gewaardeerd om wie ze zijn in plaats van te moeten worden wat andere mensen voor hen hebben bedacht. Een basis en houvast is geweldig, jezelf kunnen en mogen zijn onbetaalbaar.

Productfoto Boek Schoolveteraan, vakfotograaf Peter Vincent  

Passend Onderwijs boek #Schoolveteraan

Schoolveteraan vertelt het waargebeurde verhaal van een Nederlands gezin, waarbij het gezin compleet vastloopt . Over hoe een kind weet te slagen, maar door onkunde met Passend Onderwijs dit toch ‘kwalitatief’ resulteert in einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma voor hetBoek over Passend Onderwijs. Boekomslag blurb van het boek Schoolveteraan. Schoolveteraan vertelt de persoonlijke ervaringen (2017-2020) van een gezin over hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs, waar ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vastlopen. Gevolg: onrecht door onkunde. Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde opleiding weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind. Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan. kind.

Hoe hooghartigheid van school en ketenpartners de persoonlijke gezinskeuzes en aangegeven grenzen niet respecteert. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van Jeugdzorg, maar wordt gedwongen ziek naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin.

Met het #boek #Schoolveteraan geeft het gezin een boodschap af over welke gevolgen keuzes van school en ketenpartners te weeg brengen. Een boek over durven nee zeggen als ouders, gemixt met visie, mindset, recht én communicatie, de expertise van de auteur en moeder van Schoolveteraan.....

Boek Onderwijs Team Schoolveteraan

Auteur : Diana Stroeven
Uitgever: Communicatie-expert , 1e druk 2022
Ontwerp boekomslag : Erik Roukens, Groove Graphics
Boek redactie : Linda Blok, TekstblokAfbeelding boek Passend Onderwijs Schoolveteraan. Factsheet boek Schoolveteraan, survival van niet Passend Onderwijs. Het boek Schoolveteraan vertelt het waargebeurde verhaal - 2017-2020 - van een Almeers gezin van hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs, waar ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vastlopen. Gevolg: onrecht door onkunde. Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind. Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.
Boek opmaak : Hans Stuart | Dunnebier
Illustraties: Liza de Blok, Diana Stroeven
Boeken gedrukt door: Dunnebier PrintAantal pagina's : 240 pagina's
ISBN nummer : 9789083154701 NUR code : 402


Meer info over de makers achter het boek Schoolveteraan

Laatste nieuwtjes boek Schoolveteraan | Survival van niet Passend Onderwijs

Wist je dat het boek Schoolveteraan door de Nieuwe Bibliotheek in Almere op Twitter wordt geliked ? Dat Schoolveteraan haar eerste redactionele artikel in het weekblad Wijdse Meren mag noteren én er net een Podcast is verschenen waarin Schoolveteraan te gast is ? Ontzettend gaaf !

Het boek Schoolveteraan is actief op Twitter. Zo wordt het boek Schoolveteraan gevolgd door Volkskrant columnist Henriette Duurvoort en heeft de nieuwe Bibliotheek in Almere de tweet geliked over het boek Schoolveteraan. Hoe gaaf is dat ?https://open.spotify.com/episode/7halvv81uauMf6RrCejnEb?si=37f50757fcaf41e7&nd=1Boek Schoolveteraan keiharde realiteit van landelijk (onderwijs)beleid Door: Linda Blok REGIO Als kind ziek zijn en met lege handen komen te staan na het slagen voor je examen. Ondanks je ziekte gedwongen naar school moeten onder dreiging van uithuisplaatsing, omdat fysieke slaafse aanwezigheid op school boven het welzijn van hun kind wordt geplaatst. Het overkwam een Almeers gezin. Diana Stroeven, moeder en communicatie-expert, beschrijft het waargebeurde verhaal van hun jarenlange Survival met Onderwijs in het boek ‘Schoolveteraan’ en geeft het boek nu in eigen beheer uit. ‘Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs’ is het resultaat én de keiharde realiteit van de uitvoering van landelijk (onderwijs)beleid. In ‘Schoolveteraan’ geeft Diana een aangrijpend inkijkje in het aangedane onrecht; komt school doodleuk gemaakte afspraken met hun kind niet na en is het Jeugdzorg die ongezonde druk uitoefent op het zieke kind en het hele gezin. Het boek geeft een boodschap af tot zelfreflectie aan het onderwijsveld en ketenpartners en laat zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Positiviteit als uitgangspunt Ondanks de ‘schoolslavernij’ en ongezonde druk vanuit de schoolketen houdt het gezin vast aan de eigen koers van positiviteit. Zo drukt Schoolveteraan ouders op het hart vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win situatie voor het welzijn van hun kind is bereikt. “Het begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie. Dat is ook de boodschap die ik met ons boek wil afgeven”, aldus Diana Stroeven. In het dagelijks leven is zij eigenaar van communicatiebureau Communicatie-expert. “Want zeg nu zelf. Hoe vaak heeft u als ouder een uitnodiging van school ontvangen met de blije boodschap dat het zo goed met uw kind op school gaat…? Communicatie maakt het positieve verschil!” Meer informatie over Schoolveteraan en het boek is te vinden op https://schoolveteraan.nl/; bestellen kan via het exclusieve verkooppunt: https://all3.nl/boek


Portret van Diana Stroeven van vakfotograaf Peter Vincent. Diana Stroeven . Oprichter Communicatie-expert . Auteur boek Schoolveteraan. Start-up Kanzrijk . Businesspartner all3 . Communicatie Blog. Marketing en communicatie specialist. Auteur Schoolveteraan. NIMA. Marketing. Communicatie. Communicatie Blog. Visie. PR. Humor. Genieten. Leven.Boek Schoolveteraan auteur : Diana StroevenSchoolveteraan is een geregistreerd handelsmerk en beeldmerk van Communicatie-expert, NIMA marketing en communicatie specialist Diana Stroeven. Op het gebruik van het beeldmerk en/of beeldmerk van Schoolveteraan berust copyright. U dient vooraf schriftelijk toestemming te vragen voor het gebruik. Wilt u het beeldmerk van Schoolveteraan ergens voor gebruiken, neem dan contact op met Communicatie-expert.

Diana Stroeven ( bouwjaar'71 - level 51 ) vervulde afgelopen 30 jaar marketing- en commerciële managementfuncties. Tegenwoordig zelfstandig ondernemer, investeerder, pionier en schrijft een communicatie blog. In haar rol als moeder belandde zij met haar zieke kind in de Survival van niet Passend Onderwijs. Daarmee maakt zij nu haar debuut als auteur én uitgever van het Passend Onderwijs boek Schoolveteraan.

Luister hier de Podcast van Natasja Esmeijer van Beelddenkers en Schoolveteraan

Het boek Schoolveteraan en Beelddenkers. Over uitgangspunten bij het organiseren van Passend Onderwijs. Over hoe angst bij scholen en leerkrachten leidend zijn bij de keuzes voor kinderen i.p.v. belang van het kind, over faciliteren van de juiste tool die wel bijdraagt aan onderwijs en onrecht aan mensen kan worden voorkomen. Over kansen, win-win en wat je als ouders mag verwachten voor je kind, daar wordt tenslotte ook voor betaald. Natasja Esmeijer zelf auteur van het boek Beelddenkers als kwartjes vallen - in gesprek met de moeder - en auteur van het boek Schoolveteraan - over haar expertise : Communicatie.

Door op onderstaande Podcast afbeelding te klikken komt u rechstreeks in de Spotify link om de Podcast te beluisteren.

NIEUW ! Podcast met daarin een interview met het boek Boek Schoolveteraan. Natasja Esmeijer gesprekspartner en zelf auteur van het boek Beelddenkers als kwartjes vallen - in gesprek met de moeder - en auteur van het boek Schoolveteraan - over haar expertise : Communicatie.