Kanzrijk. Het nieuwe kansrijke project van Communicatie-expert, start-up dat op zoek is naar een geschikt business model om een hiervan een winstgevend bedrijf uit te laten groeien dat met een glimlach belasting betaalt, omdat  de mensen zelf er ook beter van worden.

Kanzrijk* : het positieve initiatief met toekomst perspectief

Het nieuwe project van Communicatie-expert Kanzrijk, een unieke Nederlandse start-up, die samen met diverse zakenpartners zoals Rabobank en UWV een geschikt business model onderzoekt om hier een winstgevend bedrijf uit te laten groeien. Kanzrijk is gericht op mensen die willen werken en hun eigen talenten willen omzetten in een toekomst met meer perspectief en positiviteit.
Kortom, een start-up die investeert in toekomst perspectief voor mensen.

Doel van het budget is om in Nederland op te starten met € 5.175.000 euro gebaseerd op een tijdspad van 5 jaar om investeringen in mensen om te zetten in een bedrijf dat winst maakt. Bij geen levensvatbaarheid zal het bedrijf na 5 jaar worden opgeheven en eventuele tegoeden onder aftrek van kosten en belastingen evenredig worden uitgekeerd aan de projectdeelnemers en/of aandeelhouders.

Investeren mogelijk of het doen van een gift

Kanzrijk is een uniek Nederlands project waarbij je kunt investeren tegen 2% rente (met recht van eerdere terugbetaling) met een minimum bedrag van € 1.000,= en een maximum van € 5.000,= per persoon of bedrijf voor de looptijd van 5 jaar. De investering is gebaseerd op basis van vertrouwen, dus geen verdere ingewikkelde voorwaarden en het levert meer op dan het enkel op de bank laten staan. Ook is het een voorzichtige stap om van sparen over te stappen naar "investeren met zekerheid". Verder is het mogelijk eenmalig een gift te doen tot een bedrag van € 25.000,=. In geval van een gift is het goed om te weten dat het project geen ANBI status heeft en dus niet aftrekbaar is voor de Belasting. Jij of je bedrijf doet de schenking omdat je goed wilt doen en mensen een kans wilt geven. Je investeert dus direct in mensen en biedt hen een toekomst perspectief, hoe mooi is dat?

Bij het bereiken van het gestelde budgetdoel, zal het bedrijf worden opgezet en de Kanzrijk website die nu enkel het project aankondigd op een transparante manier inzicht zal worden gegeven waar de kosten van het Kanzrijk project in gaan zitten, de voortgang van het project en hoe mensen worden geholpen aan een kans.
Denk daarbij aan thuiswerken aan een project met of zonder deadline, zodat er geen kostbare reistijd verloren gaat.

Projectdeelname is uiteraard op vrijwillige basis en nodigt mensen uit, met of zonder beperking, die graag willen werken, al is het maar een paar uurtjes per week of maand, en overtuigd zijn van hun mogelijkheden. Ook is dit unieke, Nederlandse project bedoeld voor iedereen van elke leeftijd die graag wil investeren of iets wil betekenen voor een ander, maar hiervoor een (onbelastbare) vergoeding ook zelf goed kan gebruiken. Hoewel er dus een winstdoelstelling is, dient Kanzrijk ook een maatschappelijk doel.
De app die hiervoor opgezet zal worden, voor de start van project Kanzrijk heeft als doelgoep afgekeurde UWV-ers en vitale AOW-ers die toch iets met hun talent willen doen passend bij hun mogelijkheden en die een extraatje goed kunnen gebruiken. Of misschien zelfs wel een bedrijf helpen opzetten en aandeelhouder worden.

Voor diegene die geen toegang hebben tot een app wordt een passende oplossing gezocht om toch mee te laten doen aan Kanzrijk. Omdat vooraf moeilijk in te schatten is of dit speelt zal hier maatwerk worden geleverd.

Nieuwsgierig ? Wil je je aanmelden voor deelname, vrijwillig investeren in Kanzrijk of een gift doen en heb je vertrouwen dat Kanzrijk een succes wordt ?  

Aanmelden Kanzrijk kun je doen door de volgende vragen op de Kanzrijk website te beantwoorden.

Investeren in Kanzrijk of een gift aan Kanzrijk ? Momenteel (juli 2020) worden deze opties uitgewerkt en besproken met diverse partners.
Meer hierover volgt zodra er nieuws te melden is.


* Kanzrijk is een start-up en initiatief van Diana Stroeven, oprichtster van Communicatie-expert.