Communicatie-expert en pers informatie pagina Schoolveteraan

U bevindt zich op de perspeagina van Communicatie-expert. Hieronder treft u het persbericht aan van het nieuwe Nederlande boek Schoolveteraan. Wilt u het persbericht overnemen in gedrukte media, laat het dan even weten. Dan sturen wij u het gewenste formaat en de extensie voor uw uitgave graag toe.


Coverfoto van het boek Schoolveteraan. Diana Stroeven, moeder en auteur , van het boek Schoolveteraan.Persbericht boek Schoolveteraan

Boek Schoolveteraan is de uitkomst van landelijk (onderwijs)beleid

Als kind ziek zijn en met lege handen komen te staan na het slagen voor je examen. Ondanks je ziekte gedwongen naar school moeten onder dreiging van uit huis plaatsing, omdat fysieke slaafse aanwezigheid op school boven het welzijn van hun kind wordt geplaatst. Het overkwam een Nederlands gezin. Diana Stroeven, moeder en communicatie-expert, schreef het waargebeurde verhaal van hun jarenlange Survival van (niet) Passend Onderwijs in het boek Schoolveteraan op en geeft het boek nu in eigen beheer uit. ‘Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs’ is het resultaat én de keiharde realiteit van de uitvoering van landelijk (onderwijs)beleid.

In ‘Schoolveteraan’ geeft Diana een aangrijpend inkijkje in het aangedane onrecht; komt school doodleuk gemaakte afspraken met hun kind niet na en is het Jeugdzorg die ongezonde druk uitgeoefend op het zieke kind en het hele gezin. Het boek geeft een boodschap af tot zelfreflectie aan het onderwijsveld en ketenpartners en laat zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen.

Positiviteit als uitgangspunt

Ondanks de ‘schoolslavernij’ en de ongezonde druk vanuit de schoolketen houdt het gezin vast aan de eigen koers van positiviteit. Zo drukt Schoolveteraan ouders op het hart vaker nee te zeggen tot dat er wel een win-win situatie voor het welzijn van hun kind is bereikt. “Het begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie. Dat is ook de boodschap die ik met ons boek wil afgeven”, aldus Diana Stroeven. In het dagelijks leven is zij eigenaar van communicatiebureau Communicatie-expert. “Want zeg nu zelf. Hoe vaak heeft u als ouder een uitnodiging van school ontvangen met de blije boodschap dat het zo goed met uw kind op school gaat…?
Communicatie maakt het positieve verschil!”

Meer informatie over Schoolveteraan en het boek. Direct het boek bestellen kan via het exclusieve verkooppunt van all3 .

Meer achtergrond informatie van Schoolveteraan en Communicatie-expert .