Missie en visie

Communiceren maakt het verschil !

Missie van Communicatie-expert Communicatie-expert streeft ernaar Nederland voor nu en in de toekomst leuker, vriendelijker en betaalbaarder te maken. Communiceren maakt het verschil !


Missie van Communicatie-expert

Communicatie-expert streeft ernaar een positieve bijdrage te leveren om Nederland voor nu en in de toekomst leuker, vriendelijker en betaalbaarder te maken. Dit begint bij communicatie !


Belasting

Maak belasting(beleving) betalen wel leuk. Dit begint al bij een andere slogan, maar ook met duidelijk maken wat er allemaal voor goede dingen in het sociale stelsel gedaan worden met Belastinggeld. Met een positieve benadering komt het al heel anders over dan het zorgdenken waar de Overheid in haar communicatie sterk in is.
Hier begint het leuker maken… ontwikkel een win/winsituatie voor bedrijven, burger en overheid. Hoe? Door samenwerking, focus op overeenkomsten en, in plaats van er over te vergaderen, het doen en het direct regelen. Je rekeningen kunnen betalen = vrijheid.
En zoals de oprichters van AFAS - Piet Mars en Ton van der Veldt - in hun boek schrijven (winst)belasting betalen is een luxe.


Geld

Leer kinderen al vroeg omgaan met geld door het als vak op school te geven. Maar dan door de echte geldexperts: banken- en hun medewerkers, ondernemers of beleggers die hiermee hun vermogen hebben opgebouwd. Zij weten als geen ander hoe je geld moet laten renderen. Want alles valt of staat met rendement op geld, zie ook institutionele beleggers (pensioenfondsen) waarbij de rekenmethode of beslissing van de ECB onze toekomst bepalen door het rendement op geld. Welk rendement is er op betaalde belasting of op de reservepotten van gemeenten ? Dan hebben we niet steeds meer geld nodig, maar gebruiken we geld slimmer. Zo krijgen we Nederland financieel gezonder. Laat geld voor je werken... zelfredzaamheid begint hier.


Gezondheidszorg

En de gezondheidszorg kan een betere samenwerking goed gebruiken. In ons gezin en de familie zijn wij allen verre van gezond. Met verwondering over de inefficiëntie waarmee hier gewerkt wordt en daarmee de kosten opdrijft zijn nog vele verbeterslagen te maken. Als ervaringsdeskundige in de zorg, staat het beleid in schril contrast met de realiteit. Dit is gebaseerd op eigen onderzoek (field research), in contact staan met mensen die hier mee te maken hebben als patiënt en daarmee dus ervaringsdeskundig zijn. En ergste nog van de ineffciëntie in de zorg is dat jezelf de rekening betaald voor de fouten en onkunde van anderen, zonder dat er positieve veranderingen zichtbaar zijn. Geen overdracht, weer het zelfde verhaal vertellen, komen voor A en een oplossing krijgen voor B, foute diagnose, verkeerde behandeling teveel om op te noemen. In het bedrijfsleven zou je niet meer tot zaken komen, maar in de zorg wordt ieder uurtje factuurtje beloond zonder (aantoonbaar) resultaat. En als je ziek bent geldt helemaal: je rekeningen van de overheid/belastingen kunnen betalen = vrijheid, minder stress, betere gezondheid en voorkomen van o.a. burn-out. Communicatie-expert ziet er als ervaringsdeskundige naar uit dat dit op termijn wordt omgebogen naar iets moois en beters. Werk je in de zorg en wil jij dit ook ?Juist jij kunt hierin een belangrijke bijdrage leveren ! Heb jezelf ideeën hiervoor doe er wat mee of neem contact op met Communicatie-expert.

Lees ook onze ervaringen met de gezondheidszorg