Het grote geld van BV Nederland en de communicatie in de media

Communicatie-expert heeft expertise op gebouwd met de hobby het maken van rendement op geld. Dit is simpelweg ontstaan door het ervaren van de Nederlandse Belastingdruk. Door het lezen van boeken over geld en rendement, volgen van een paar Masterclasses, maar ook door veel te lezen over de historie van geld. Hoewel over de historie van geld nog maar weinig terug te zien is sinds de goud standaard is losgelaten, De Amerikaanse top econoom Mike Maloney heeft een geweldige serie over de historie van geld gemaakt, welke via YouTube te zien is, maar ook heeft hij aantoonbaar zijn gelijk gekregen over de kredietcrisis. En dichter bij huis, onze eigen Willem Middelkoop bekend van TV, journalist en ondernemer, die met zijn boeken laat zien dat het huidige geldsysteem - de dollar als reservemunt - zijn beste tijd heeft gehad.

Grote geld van BV Nederland en wat er op valt in de media, gezien door Commuicatie-expert, specialist in marketing en communicatie, ook als het gaat om geld. Ja zelfs groot geld.


Historie van geld en het nu

In de hedendaagse communicatie vanuit overheden wordt aan de historie van geld nagenoeg geen aandacht gegeven en is het verhaal dat vertelt wordt de digitale versie. De huidige jeugd groeit dus enkel op met 'gratis' digitaal geld en krijgt nauwelijks contant geld is de handen. Voor jeugd is het dus gewoon om de geldpers aan te zetten zoals de FED in Amerika doet. In juni kende de staatsschuld nog $ 7,2 triljoen dollar op 8 september 2020 tikt deze volgens CNBC al de $ 15 triljoen dollar aan. Oftewel een verdubbeling in bijna 3 maanden (!). Of de ECB die vanwege Corona € 600 miljard Euro extra schuldenpapier opkoopt. Of het ESM Coronanoodfonds van € 750 miljard (juli 2020). Aan dit lijstje kunnen we in september nu het Nationaal Groeifonds van onze eigen BV Nederland toevoegen. Dit fonds is gericht op projecten vanaf € 30 miljoen en hier komt per jaar € 4 miljard ( € 235,30 per Nederlandse inwoner) voor beschikbaar. Dit geld wordt als subsidie verstrekt, waarvoor geleend wordt tegen gunstige tarieven. Onszelf de crisis uit investeren is daarbij de gedachte van de ministers Wopke Hoekstra en Eric Wiebes.

Maar waar het echt om draait als het gaat om geld ? Dat is koopkracht en rendement op geld.


Economie en insentrieke waarde

Met een economische achtergrond dat geld gelijk staat als ruilmiddel en een hier insentrieke waarde tegenover dient te staan, is de huidige schuldenberg een situatie die Communicatie-expert met veel belangstelling volgt. Vandaar dat Communicatie-expert in haar Communicatie blog over deze financiële ontwikkelingen schrijft, en over wat op dit gebied communicatief opvalt in de media. Met een focus op wat er in en over Nederland en BV Nederland wordt gecommuniceerd, maar ook over Europese en Amerikaanse ontwikkelingen.

De hoofdlijnen over het grote geld van BV Nederland uit de communicatie blog van Communicatie-expert op een rijtje gezet :

Zoals te zien valt in geval van Invest-NL, waar €800 miljoen communicatief weg is....

Invest-NL en Commissie Borstlap

Negatieve rente en gevolgen op Overheidsinstellingen

Negatieve rente en Pensioenfondsen

Grote EU-geld en fondsen smartengeld

Grote geld en ECB Portal voor de EU-burger

Coronavirus Godin van gezondheid en geld

Nationaal geld belang en positiviteit

Rendement op geld en nationaal, economisch belang

Grote Eu-geld, Eurobonds discussie en ESM Noodfonds

Corona en BV Nederland doneert

BV Nederland, Wopke Hoekstra en onze schatkist

Staatsteun en reddingsplan KLM

BV Nederland en goed nieuws inzichten

Of ontdek hier info over hoe een schuld van € 14.000 de gemeenschap € 800.000,= kost:

SchuldenLabNL en onrendabel beleid, vaderdag blog

Hoera, KLM gered voor € 3,4 miljard

Nationaal Groeifonds van € 20 miljard van BV Nederland


Communicatie-expert en het grote geld van BV Nederland.


Humor : lekker lachen onbetaalbaar en welzijn van de mens

Communicatie-expert houdt ontzettend van lachen en houdt van het theater. Lachen is relativeren en lachen is ook onbetaalbaar. Lachen is ook welzijn van de mens en dus gezondheid. Hoe fijn is het als je pijn hebt of in een vervelende situatie zit en je kunt dit even lekker weglachen of vergeten? Daar kan simpel weg geen geld tegenop! Hoewel.... als je royaal geld tot je beschikking hebt, kun je net even wat lekkerder lachen toch? Daarom heeft Communicatie-expert in Coronatijden een speciale Communicatie blog over Corona gemaakt en uiteraard ontbreekt hier meestal het onderwerp, het grote geld van BV Nederland niet. En soms gewoon ook lachen om onze eigen male dingen in ons Nederland.

Coronahumor, lachen om Covid-19

Coronahumor en positiviteit op Koningsdag

Coronahumor op Moederdag

Coronahumor Tweede Golf op komst

BV Nederland en het grote geld in de media inclusief EU-gelden. Informatief wat opvalt in de communicatie in de media.


Communicatie-expert, ervaringsdeskundig, veelzijdig en specialist in marketing en communicatie, ook als het gaat om een visie over geld !

Wist je dat je bij Communicatie-expert ook terecht kunt voor inzichten en advies over geld?


Van humor naar serieus met het rapport praktijk Passend Onderwijs BV Nederland
Communicatie-expert heeft speciaal een rapport opgesteld met eigen praktijk ervaringen met het Passend Onderwijs in Almere en het bieden van toekomst perspectief voor BV Nederland .

Momenteel (september 2020) ligt dit rapport exclusief bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bij de beleidsmakers van Passend Onderwijs.