E-mailen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, specialist in marketing en communicatie Almere. Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere. Ga jij ook voor positiviteit en een win-win ? Communicatie maakt het verschil !


Bellen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, marketing en communicatie specialist uit Almere. Wil je telefonisch contact met Communicatie-expert Diana Stroeven - Visser,  voor een kansrijk idee, concept, een communicatie Masterclass, persoonlijke coaching of heb je een vraag over een te vergeven opdracht? Spreek dan een berichtje in of stuur een WhatsApp-je. Je kunt ook e-mailen of via het contactformulier contact opnemen. Wil jij ook het positieve verschil maken met communicatie? Laat van je horen !


Communicatie blog – BV Nederland - bottom up als gamechanger, NL banken nieuws en positieve stappen Almere blog

Hallo bloglezer, deze week nog genoten van de lockdown of de avondklok?
De verkopen van sekspeeltjes is enorm gestegen, dus kan niet anders dat de lockdown of de avondklok waardering erop vooruit is gegaan. Mens wil toch wat.

Wij kunnen in ieder geval weer iets van onze bucketlist afstrepen – voor zover wij deze dan hebben – wij hebben namelijk in de vrieskou, midden in de sneeuw in onze jacuzzi gebubbeld. Tjee wat een genot als je erin gaat zeg, echt heerlijk.
Eigenlijk is dat het mooiste moment van een spa, het moment dat je erin stapt…
Je wordt overladen met warmte en bubbels en jets komen echt overal… en dat in onze wit besneeuwde tuin, onze eigen bubble.

Kijk mocht u het gemist hebben dat een virus ons eronder probeert te krijgen, wij Nederlanders gaan gewoon lekker zoveel mogelijk door met wat we altijd al deden. Want we kunnen nog steeds lekker zeiken en mopperen, we mogen ademhalen hoe wij dat willen, in maart naar de stembus, genieten van alles waar je van wilt genieten en gewoon flink van bil als wij daar zin in hebben. Dus laat die volwassen speeltjes maar aanrukken, vier de liefde en voel dat je leeft…


Topactie in de wacht

Wat een voortgang weten we deze week in Nederland te boeken. In Utrecht wilde de nieuwe burgemeester Sharon Dijksma deze week een pilot starten om winkels en horeca wel te openen, dus simpelweg om te kijken naar wat er wel kan en mag tijdens Corona. Wat een verademing om het zo aan te willen pakken en ondernemers hiermee een hart onder de riem te steken. Helaas gaat de pilot nog even in de wacht, vanwege een gebrek aan behoefte aan een pilot bij het Ministerie. Communicatie-expert hoopt van harte dat de pilot alsnog een kans krijgt op weg naar meer perspectief die zo’n beetje heel Nederland wel kan gebruiken niet waar? Misschien heeft die woordvoerder van het Ministerie gewoon zelf een goede beurt nodig en is het daar wachten op ?(hahaha).


Goed nieuws uit de zorg

Gelukkig deze week toch ook wel mooi nieuws en dit keer uit de zorg. Behalve dat we op stoom komen met de inhaalslag met vaccineren, is er prachtig nieuws naar buiten gekomen in het belang van de patiëntenzorg. Wat wil het geval? In 3 ziekenhuizen (Radboud UMC Nijmegen, UMCG Groningen en Rijnstate Arnhem) hebben een aantal afdelingen 2 jaar lang alleen zinvolle gegevens bijgehouden die relevant zijn. Niet registreren om het registeren en het checklistje met alle 40 stappen niet verplicht aflopen juist in het belang van de patiënt. Dus geen pijnscores verplicht invullen bij mensen die geen pijn hadden of ondervoeding meten bij jonge, gezonde mensen.

Rebellerende zorg met positief resultaat
Door enkel zinvolle vragen af te vinken en daarmee te rebelleren tegen de toezichthouders en raad van bestuur, hebben artsen en verpleegkundigen laten zien dat zij daarmee direct bijdragen aan de kwaliteit in de zorg.
Directe resultaat: door het skippen van deze overbodige informatie werd er per dag maar liefst 24 minuten tijdswinst per arts en verpleegkundige gewonnen. Dit wel in belang van de zorg voor de patiënt. Geweldig! Dat noem je nog eens een staaltje bottom up management. Win-win voor de zorg.


Bottum up als gamechanger
Ik zou zeggen besturen van Nederlandse ziekenhuizen doe er in het belang van de patiënt en de zorgkosten je voordeel mee ! Laat die golf van daadwerkelijke kwaliteitstappen en kostenvermindering maar komen. Klinkt lekker na een Coronagolf nu een kwaliteitsgolf ! Goed gedaan artsen en verpleegkundige van het Radboud UMC Nijmegen, UMCG Groningen en Rijnstate Arnhem ! Applaus voor jullie… op naar de gamechanger en implementatie voor heel Nederland. De zorgkosten naar beneden en de kwaliteit en belang van de patiënt vooruit. Het kan, hoera !


Nederlandse banken op de strafbank ?
Deze week is er veel financieel nieuws gemeld op o.a. FD.nl, NRC, AD, Nu.nl en hoe de vlag er bij diverse Nederlandse banken voor staat. Hieronder even kort de high lights:

Volksbank (Staatsbank: merken SNS, ASN bank, Regio Bank en BLG Wonen)

De Volksbank gaat 400 tot 500 banen schrappen en snijden in de topstructuur. Het kantoorpand in Den Bosch is verkocht en wordt verhuist naar het Utrechtse pand. Ook stelt de Volks(Staats)bank voor om € 104 miljoen aan dividend uit te keren. Kijk dat is je eigen koers ondermijnen als demissionair minister, immers die stuurt aan op geen dividend uitkeren… beide gaat het om de Staat – oftewel uw en mijn Belasting geld.

Voor wat betreft de drie Nederlandse Grootbanken:

ING Bank behaalde een netto resultaat over 2020 van € 2,49 miljard (48% minder dan 2019) en kondigde in november al aan 1.000 banen te schrappen.

Rabobank gaat komende 5 jaar 5000 banen schrappen ( 1.000 banen per jaar). Rabobank wil terug van 2000 kantoren naar 100 en heeft een winstdaling van 50%. Er blijft over 2020 slechts nog € 1 miljard winst over.

ABN AMRO – voor 56% in handen van de Staat - gaat in 2020 de rode cijfers in daar waar in 2019 nog € 2 miljard winst werd geboekt. Vooral de zakentak is verantwoordelijk voor dit verlies waaronder het Duitse Wirecard en het Singaporese Hin Leong. Gerrit Zalm (nu SchuldenlabNL) zag dit onderdeel in 2015 nog als de groeimotor, nadat Wouter Bos (nu Invest-NL) in 2008 tijdens de kredietcrisis deze oud Fortis en ABN Amro boel had overgenomen. Hier wordt pijnlijk duidelijk dat uiteindelijk de prijs toch moet worden betaald al is het 12 jaar verder. Gratis geld bestaat nu eenmaal niet.


Bottom up en Top down Almeerse stappen

Nog even wat Almeerse positieve ontwikkeling als hekkensluiter van deze communicatie blog. Nog geen twee weken geleden twitterde en blogde Communicatie-expert aansluitend op publicaties in o.a. Almere Deze Week over de hoge salarissen van de Floriade directie van € 270.000,= en meerwaarde die geboden wordt. Bij Almere Deze Week werd er een column aan gewijd en aansluitend kwam er een petitie tegen de hoge salarissen. Resultaat: directeur Cloo stapt per 1 april a.s. zelf op.

Tweet van Communicatie-expert over de Floriade en de salarissen van directie.

Verder is de Gemeente Almere erin geslaagd om € 1,2 miljoen euro te besparen op de inkoop van huishoudelijke hulp in de zorg (WMO). Het uurloon van € 30,00 is teruggebracht naar € 28,60 (bron: omroep Flevoland) door vereenvoudiging van regels en door een betere samenwerking. Met deze kleine stap worden er nu structureel zorgkosten bespaard. Er is nog steeds een tekort van € 400.000,= op de begroting, maar ook voor het op orde brengen van dat huishoudboekje gaat de Gemeente in gesprek. Goede actie in het belang van de belastingbetalende Almeerse burger. Het kan in Almere, zo kan het dus ook !

Of je nu geniet van het mooie vriesweer op de schaats of achter een raam, hele fijne dag.


# leefnuengeniet