Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere.      

Communicatie blog – BV Nederland, gelukkig 2021, nieuw jaar met kansen, duidelijkheid en win-win blog

Lieve iedereen, gelukkig nieuwjaar. Wat was 2020 een verrassend jaar, gestart met een Communicatie blog waarvan ik zelf het gevoel heb dat het iets positiefs heeft bijgedragen. En goed nieuws, ook in 2021 ben ik van plan dat met mijn communicatie blog te blijven doen. Vooral positief met humor en een vleugje opbouwende kritiek.

Goed begin van 2021

Zo zijn wij net een paar daagjes weggeweest, lekker genieten tijdens Corona. Bij thuiskomst een spannende envelop van de Postcodeloterij op de mat met daarop de tekst: Van harte gefeliciteerd. En ja hoor wij zijn 2021 begonnen met een prijs : een theedoos. Je kunt er geen (illegaal) feestje van geven, hoewel doe er een heleboel bij elkaar en je hebt de ‘Almere Teaparty 2021’ i.p.v. de bekende Boston Teaparty, haha. Maar ook zonder Tea party, het begin en de positieve toon is gezet. We want more.. wat een mijlpaal en bofkonten om het nieuwe jaar zo te beginnen.

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Een nieuw jaar bekent ook nieuwe kansen, zo ook moet Ferd Grapperhaus hebben gedacht. Want zo stil als het nu ineens communicatief is over het feit dat er ondanks het Vuurwerkverbod toch heel wat vuurwerk in Nederland is afgestoken – inclusief het wel toegestane categorie 1 spul – zo positief was zijn insteek dat de meeste Nederlanders zich hier wel netjes aan hebben gehouden. Zou Ferd ook toe zijn aan belonen in plaats van straffen ? En wat is er gebeurd tussen de communicatie van het kabinet en die van de experts Gommers en Kuipers waar Communicatie-expert over blogde ?. Binnen een uur draaide het kabinet van richting, maar zo ook de heren experts. Resultaat: nu is even goed nog onduidelijk hoe de vlag erbij staat voor de operationele uitvoering, het zijn ook niet zij die de uitvoering vorm geven niet waar?


Win-win
Uitvoerders zijn toch echt diegene die meer in het communicatieproces betrokken zouden kunnen worden. Zo ondervond ook Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de 25 veiligheidsregio’s het Veiligheidsberaad. De beste man is nooit gekozen en straalt het uit dat hij graag macht wil, die hij niet heeft. Zo wist hij te melden dat alle verloven voor Oudejaarsdag van politie en brandweer waren ingetrokken, terwijl de betrokken diensten van niets wisten. Een Masterclass van Communicatie-expert zou hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren Hubert, dus al het weer gaat eens een communicatie=expertbuffetje pakken? Goed voor de lijn en leerzaam om gemotiveerde mensen gemotiveerd te houden. Communicatie maakt het positieve verschil!


Aandacht voor de politie tijdens oudjaarsnacht
Voor wie het niet is opgevallen, in Den Haag was er oudejaarsdag een veiligheidsissue i.v.m. een demonstratie, dan wel een feest. Zoals bekend houdt onze Koning wel van een feestje, dus is hij persoonlijk oudjaarsnacht bij de politie langs gegaan om polshoogte te nemen. Resultaat, er wordt een onderzoek gestart. Verder positiefs te melden bij het vervullen van haar ambt taak. Sharon Dijksma heeft namelijk als kersverse burgemeester van Utrecht het goede voorbeeld gegeven. Zij heeft oudjaarsnacht diverse politie basisteams bezocht en haar waardering uitgesproken. Duidelijk een burgemeester die zin in haar baan heeft en werkethiek toont. Wat een mooi begin van 2021.


Wat duidelijkheden voor 2021 op een rijtje

We leven in onzekere tijden. Hoe fijn is het dan om dan ook wel wat zekerheden of duidelijkheden op een rijtje te zetten.

Onderstaande, persoonlijke dingen zijn voor 2021 wel al lekker duidelijk zoals :

Je bent nog steeds ik ;

Je wordt weer jarig en de datum is ook al bekend ;

Je gaat weer lekker eten, alleen weet je nu nog niet wat ;

Je gaat weer lekker lachen, alleen weet je nu nog niet waarom ;

Je gaat weer lekker drinken, alleen weet je nu nog niet hoeveel ;

Je kunt nog steeds elke dag je eigen keuzes maken, ga voor positief of negatief ;

Je kunt elke dag de kans benutten om iets te doen wat jezelf wilt ;

Je hebt ook in 2021 bijna de Staatloterij of (postcode) loterij gewonnen ;


Greep uit de duidelijkheden vanuit de Overheid voor 2021 :

Ook dit jaar weet de blauwe Belasting envelop een aanslag op je portemonnee te doen ;

We krijgen een vervolg op de Covid-19 maatregelen, dat houdt de spanning er in ;

We blijven je verrassen hoelang de lockdown blijft, lees dus nog eens de voordelen van de lockdown ;

Belastingen op basisbehoeften worden hoger, dus reden te meer rendement op je geld ;

Je mag in maart weer stemmen, alleen met 89 partijen op de lijst weet je nu nog niet op wie ;

Wie seks wil, lees de tip van Communicatie-expert over de Corona persconferenties en de derde opwindende golf

De vaccinatiediscussie wordt voortgezet ;

Was ook in het nieuwe jaar je handen kapot ;

Mondkapjes willen maar niet wennen, lees liever meer over mondkapjes humor


Overigens nog wel een kleine communicatieve opmerking over het naleven van de Coronamaatregelen en het belang van Nederlandse daklozen. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat wij van hun verwachten dat ze zich aan de maatregelen houden en thuis blijven? Bij opstellen van regels hoort ook het creëren van de (rand)voorwaarden om de burger te ontzorgen.

Gezondheid, op naar een mooi toekomst perspectief ! Op 2021, een jaar met nieuwe kansen.
Hele fijne dag.

#leefnuengeniet