Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere.      

Communicatie blog – BV Nederland goed bezig voor IMF, Jeugdzorg Gemeenten zelfhulp nodig, kijkcijfer kanon rijker en blog voordelen lockdown

Om te beginnen wil ik via deze blog mijn complimenten geven aan Pieter Omzigt die toch maar mooi even de hele Belasting toeslagenaffaire aan het licht heeft weten te brengen en aan Alexandra van Huffelen die in het belang van de burger nu doorpakt. GEWELDIG, hartelijk bedankt ! Dat er nog maar meer van dit soort parlementariërs mogen opstaan om dienstbaar te zijn aan de burger om deze te ontzorgen. Hier wordt je als burger blij van !

Nederland vergroot slagkracht van het IMF kapitaal
Wist u dat BV Nederland – u en ik – twee nieuwe lening delen ter waarde van 16,8 miljard hebben afgesloten met het IMF, zodat de IMF slagkracht behouden blijft? Waar onze Wopke Hoekstra die € 16,8 miljard uit zijn diepe zak vandaan haalt staat in het nieuwsbulletin van DNB er niet bij. Wel lees ik aanvullend op Twitter dat het dient i.v.m. de Covid-19 crisis. Veel van dit geld komt van commerciële banken (spaargeld) en van pensioenfondsen (ook uw geld). Opmerkelijk dat Nederland € 16,8 miljard stort aangezien ook het steunfonds van ESM, waar Communicatie-expert eerder over blogde, van € 750 miljard naar € 1.850 miljard (€ 1,8 biljoen) wordt opgetrokken. Overweeg ook eens andere opties met je spaargeld door huishoudmanagement toe te passen en het rendement op je geld naar je eigen zak te laten vloeien.


Jeugdzorg Gemeenten ruim € 1,6 miljard over budget
Dat er kansen te benutten zijn bij Jeugdzorg heeft ons gezin in Almere zelf ondervonden. Bedoel maar:  2 jeugdartsen en een JGZ medewerker op ons gezin vanwege verklaarbaar schoolverzuim (!) en al onder behandeling van een (eigen) vakkundige KNO-arts (!) en de eigen huisarts. Wat denken ze bij Jeugdzorg überhaupt met hun diensten aan waarde voor de burger toe toevoegen ? Lees ook de blog van Communicatie-expert ook over smartengeld jeugdzorg.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat Gemeenten (bron: NRC) ruim € 1,6 miljard budget aan Jeugdzorg hebben overschreden. Communicatie-expert heeft haar diensten in Almere bij de verantwoordelijke wethouder en de directeur van Jeugdzorg al neergelegd. Ook het effect van negatieve rente op een instelling als JGZ kost tonnen zonder dat er zorg voor wordt geleverd, zie de communicatie blog hierover. Zoals vaak in dit soort gevallen, wat gaan ze met de informatie doen? In kader van de burger ontzorgen: ernaar handelen of onder in de la? Jeugdzorg heeft zelf hulp nodig en met Rita Verdonk is hier een begin meegemaakt om te schrappen.


HEMA in Nederlandse handen

Hoera, ons merk HEMA komt in Nederlandse - en goede handen - bij familie van Eerd (Jumbo – 100.000 medewerkers). Samen met investeerder Parcom en diverse banken gaat HEMA zich richten op thuismarkten, zoals Nederland, België en Frankrijk, oftewel Europa. De familie legt zelf € 75 miljoen in en weet de rentelast van € 50 miljoen euro terug te dringen naar € 10 miljoen per jaar. Daarmee wordt er nu al € 40 miljoen euro ruimte gecreëerd om te investeren. Dat betekent rendement op dat geld en daarmee dus een gezonder financieel huishoudboekje. Goed bezig en onze rookworsten zijn ook gered. Zijn toch mooi weer die Hollanders hè ?


Coca-Cola versus Heineken
Wij Hollanders doen het echt goed tijdens de Corona. Want waar de familie van Eerd de HEMA overneemt, gaat Coca-Cola ( multinal 86.000 medewerkers) ruim 2.200 personeelsleden ontslaan nu sportkantines, bioscopen, restaurants en evenementen minder frisdrank afnemen. Dat is gelijk ook potentieel voor Heineken... de werknemers krijgen vanwege de frisdrank een mogelijk drankprobleem, omdat ze hun baan kwijt zijn of ze drinken voortaan gewoon liever een biertje in plaats van dat ze hun oude werkgever Coca-Cola sponsoren. Overigens is het u opgevallen dat familie van Eerd (Jumbo) met 100.000 medewerkers dus een grotere werkgever is dan Coca-Cola met 86.000 ( – 2.2.00 = 83.800). Zijn toch ook weer Nederlanders, net als Heineken trouwens !


Voordelen en positieve ontwikkelingen van de lockdown met Kerst

Wat een geluksvogels zijn wij toch… met de Kerst in een lockdown en Nederland op slot. Dat is mooi meegenomen zo einde jaar niet waar? Eigenlijk is het een open deur, die na 5 maanden op slot gaat.

En daarmee komen er ook voordelen op ons af, zoals :

Onze Mark Rutte blijkt een waar kijkcijferkanon te zijn. Maar liefst 8,4 miljoen mensen hebben naar zijn speech vanuit het torentje gekeken. Dat zijn nog eens kijkcijfers waar zelfs John de Mol in deze tijden blij van wordt. Ook is Mark daarmee een kans om belastinggeld aan de publieke omroep stop te zetten. Ik bedoel, laten ze bij de NOS gewoon rondom Mark reclameblokken gaan verkopen en BINGO ! En zo verdient Mark voor ons belastingbetalers ook gelijk zijn eigen salaris terug. Win-win zou je zeggen, niet waar ?

Minder geld naar immigranten, nu Nederland op slot zit is dat probleem ook gelijk opgelost. Kan dat geld mooi worden vrijgemaakt voor compensatie aan o.a. horecaondernemers ;

Tip voor een kerstcadeau, geef een cadeaubon voor een etentje, met een beetje mazzel gaat ie tot volgende Kerst mee ;

Nog geen uitweg gevonden als werkgever en ondernemer om ondanks de Corona maatregelen open te mogen zijn ? Zorg gewoon dat je van niet-essentieel naar essentieel assortiment gaat. Daar kan de gereedschapskist van Hugo de Jonge niet tegenop en je eigen schatkist wordt ermee wel weer gevuld. En laten we wel wezen, wat voor de één essentieel is, is dat voor de ander niet;

Wat te denken dat je op 24, 25 en 26 december toch 3 personen zonder problemen mag uitnodigen. Dus tot Kerst heeft u de uitdaging om 3 personen zonder problemen te vinden. En dacht je dat er nog wat te versieren viel met de Kerst? Komt helemaal goed, versier gewoon je kerstboom opnieuw;

Nu iedereen weer zoveel mogelijk thuis werkt goed nieuws te melden. Het inbrekersgilde kan nu wel inpakken en wegwezen. Verzekeringspremie kan daarmee omlaag. En als je geluk hebt vergoed je werkgever straks jouw thuiskantoor en stroom ;

Voor de filmliefhebbers onder ons. En hoe voelt het nu om zelf onderdeel te zijn van de cast van deze wereldwijde Coronafilm? Gewoon vanuit je luie stoel thuis, je hoeft er niet eens voor naar de bioscoop en dat komt goed uit want die is toch gesloten.

De werkloosheidscijfers zijn volgens het CBS is met 28.000 gedaald in november. Corona: goed voor de werkeloosheid. Hoera, er is werk aan de winkel, o sorry beetje lullig voor winkeliers.. maar ja webwinkels zijn er blij mee. Ook biedt het carrière volop kansen in de zorg.

Wist je dat Nederland uitzonderlijk presteert met Corona? We breken toch maar mooi dag in dag uit nieuwe Corona records. We worden niet alleen steeds positiever, het wordt zelfs wetenschappelijk met positieve testen bevestigd.

Nu de kappers dicht zijn krijgen we allemaal en Coupe Corona. Ook klinkt het wel lekker, zou wat mij betreft zo op een menukaart kunnen staan.

Over Coupe Corona gesproken, u weet dat u niet mag zingen van de zorgminister. Hugo heeft zelf al het goede voorbeeld gegeven en heeft al zingend een interviewer te woord gestaan. Aan The Voice hoeft ie niet deel te nemen en het lijkt erop dat Hugo met zijn zangoptreden zelf een Coupe Corona kiest.

Als afsluiter van deze blog. Goed nieuws voor wie plannen heeft voor een illegaal feest. Burgemeesters zijn het voornemen om op te treden bij dit soort feesten. Ik hoop voor u dat u dan een beetje burgemeester krijgt die kan zingen.

Met de wetenschap dat alles er anders uitziet als je kijkt naar wat er wel mogelijk is.. iedereen een hele fijne lockdown gewenst. Wens jij dit anderen ook?


Communicatie-expert vindt dat je met communicatie het positieve verschil maakt. Dus maak het beste van de komende Feestdagen en dus een hele fijne lockdown.


#leefnuengeniet