E-mailen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, specialist in marketing en communicatie Almere. Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere. Ga jij ook voor positiviteit en een win-win ? Communicatie maakt het verschil !


Bellen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, marketing en communicatie specialist uit Almere. Wil je telefonisch contact met Communicatie-expert Diana Stroeven - Visser,  voor een kansrijk idee, concept, een communicatie Masterclass, persoonlijke coaching of heb je een vraag over een te vergeven opdracht? Spreek dan een berichtje in of stuur een WhatsApp-je. Je kunt ook e-mailen of via het contactformulier contact opnemen. Wil jij ook het positieve verschil maken met communicatie? Laat van je horen !


Communicatie blog – BV Nederland, felicitatie gezondheidszorg, rendement eurocent, communicatie online campagne en milieuvriendelijke jacuzzi

Communicatie-expert viel afgelopen week weer een hoop op in de media rondom BV Nederland.
Want ja, onzekerheid door Corona over de communicatie en onze geldinkomsten maakt behoorlijk creatief.

Rondje gezondheidszorg met het gezin

Maar ook was het eigen gezin behoorlijk druk in de weer met een rondje gezondheidszorg. Met onze eigen ontworpen mondkapjes zijn we zelf ons eigen reclamebord geworden bij de bezochte zorgverleners in Almere zoals het ziekenhuis, de hartkliniek en het handencebtrum. Ook een incasseer weekje met niet al te fijne diagnoses, maar we ademen gelukkig door en de humor wint het van de ellende. Echt een aanrader om het leuk te houden.

I.p.v. vanwege de pijn en kwaal de amandelen eruit halen bij zoonlief, laat de arts ze zitten vanwege de impact van een dergelijke ingreep bij hem. Scheelt toch mooi weer een ingreep, dus eigenlijk goed nieuws. Of bij moeders de diagnose uw hartklep lekt, toch beter om als vrouw te horen u lekt. Of liever u heeft een hartritmestoornis, dan uw hart doet het niet meer toch? Ondanks alles bekijken wij het graag van de positieve kant. Of zoals de het handencentrum het brengt, u kunt niet meer geopereerd worden aan uw vingers van uw rechterhand, de vingers moeten geamputeerd als ze nu weer kromtrekken vanwege uw Dupuytren. De mededeling volgende keer krijgt u een handversmalling, klinkt toch net even lekkerder ook al is het kut nieuws. Gelukkig hebben wij positieve ervaringen met KUT. En niet alleen in verband met initimiteit, maar het prachtige liedje KUT van Veldhuis en van Kemper. Je gaat je er direct beter van voelen, dus mocht je vanwege Corona even balen, zoek het nummertje op. Voordeel van een week als deze is dat we ons even geen zorgen maken om Corona. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.


Switch in de zorgverlening?

Opvallend overigens hoe er een switch in de zorg aan de gang is. In plaats van gelijk een afspraak maken voor controle, naar je bent welkom bij klachten. Niet gelijk plannen, maar je gevoel en/of je klachten als uitgangspunt nemen. Wat een positieve ontwikkeling. Want is het niet vaak zo als je een jaarlijkse controle afspraak plant heb je net geen klachten, maar de afspraak is al gemaakt. Een mooie stap in de richting voor een betaalbaardere zorg is daarmee in ieder geval in Almere gezet en daarmee draagt het bij aan de missie en visie van Communnicatie-expert. Dus eigenlijk van zekerheid voor de zorgverlener naar onzekerheid. Dat kan ook makkelijk, want vast inkomen via de basiszorgverzekering is er immers al. Wist u bijvoorbeeld dat voor het ingeschreven staan bij de huisarts deze elke maand opnieuw een vergoeding krijgt, zonder dat u daarvoor langs hoeft te komen. Gewoon het feit dat u staat ingeschreven, ook al komt u er nooit. Dus als de Nederlandse bevolking groeit, dan stijgen deze zorgkosten al iedere maand vrolijk door, zonder dat daarvoor zorg is verleend. Een prachtige zekerheid voor de zorgverleners van ons zorgsysteem. En je kunt daar binnen ook gewoon je beroep niet goed doen - zoals ons gezin, familieleden en ondervraagden helaas hebben ervaren - met mensenleed tot gevolg en toch krijg je betaalt. Nu blijft fouten maken menselijk, maar erkenen is nog altijd beter dan in je gezicht glashard horen dat het er niet is aan de betaler van je (zorg)salaris….


Medicijnverspilling en kanker verwekkende stoffen in medicijnen


Overigens al let u zelf wel op medicijnverspilling door fouten van de apotheker of de zorgverlener in kwestie, de rekening komt toch weer bij u of BV Nederland uit. Hier geldt niet de regel wie betaalt, die bepaalt… Deze fouten worden beloond en u betaalt mee. Begrijpelijk dat de zorgkosten blijven stijgen.. en Communicatie-expert vindt dat dit anders kan en is er van overtuigd dat vele van haar bloglezers ook prima zien dat hier winst te behalen is. Vorige week deed Communicatie-expert in haar blog hierover nog het voorstel om de burger meer te ontzorgen. Overigens nog geen reactie op gehad, maar wat niet is kan nog komen niet waar?

Deze week werd bijvoorbeeld bekend dat het diabetesmedicijn van een farmaceut kankerverwekkende stoffen bevatten. Bedenkend dat ruim 1,2 miljoen Nederlanders diabetes hebben – volgens Diabetesfonds website waarvan 9% type 1 - ben ik benieuwd wat we met die informatie doen. Gaan we een claim neerleggen, gaan we het aanpakken, hoe gaan we onze mensen hier tegen beschermen ? We kunnen natuurlijk geld ophalen voor onderzoek, maar wat doen we met dit gegeven dat dankzij NRC en Nova boven water is gekomen? Het gaat hier dus mooi wel om 1,1 miljoen Nederlanders waarvan de veiligheid van hun diabetes medicijngebruik ter discussie staat. Wie maakt zich daar druk om en geeft hier naar de toekomst toe een positieve draai aan? Onze minister Hugo de Jonge, Mister Corona, is daar nu te druk voor niet waar ? Investeren in het welzijn van mensen en daarmee de burger ontzorgen, dat zou toch prachtig zijn Hugo ... waar is het wachten op ?


Werkdruk in de zorg en begin commissie toeslagenaffaire

Afgelopen week was er een mooie fout gemaakt in de Kamer met de stemming m.b.t. de structurele loonverhoging voor zorgpersoneel. Lekker voor de inflatie en koopkracht van deze hardwerkende mensen, gefeliciteerd. Kijk, de werkdruk wordt er niet minder van, veel ziekteverzuim en als je er wel bent en bent positief op Corona getest, dan eist de manager wel dat je komt werken. In plaats van een paar tientjes per Nederlandse inwoner extra afdragen aan deze mensen zodat zij hun rekeningen en belastingen kunnen blijven betalen wordt dit teruggedraaid door het kabinet. Foutje bedankt! Gelukkig maken we ons intussen wel druk om hoe we KLM gaan redden. Het had een toeslagenaffaire kunnen schelen voor de opgezette commissie. Overigens positief initiatief om te onderzoeken hoe het komt dat mensen niet goed zijn geholpen. De burger als klant van BV Nederland, wow ! Klinkt geweldig, HOERA.

Rendement op je (euro)cent
Als belegger raadpleeg ik geregeld mijn beleggers app. In plaats van in een fonds een uitstapje gemaakt naar een individueel aandeel. Wat schets de verbazing? Volgens de app hebben we een rendement van 29 % binnen het jaar. Als ik hem doorreken in harde euro’s – i.v.m. valuta verschil - iets boven de 3%. Mijn broker gevraagd hoe zij aan de berekening komen, keurig gehad. Echter van ons blijft de conclusie 3% rendement. Nog altijd beter dan geld stallen bij een bank… daar zou je er met de huidige rentestanden van bijvoorbeeld een Staatsbank ( 0,15% voor een Kindertoekomst Spaarrekening) zo’n 2.000 jaar over doen. Denk niet dat ze die leeftijd halen om tot die 3% rente te komen … tjee wanneer zou dan de gerechtigde pensioenleeftijd voor deze kinderen zijn, op hun 1.850ste jaar? Rest de vraag waarom willen we onze kinderen op scholen in Nederland leren via het spaarvarken te sparen en wordt dit gepromoot door onze Koningin? Kijk als je geen belasting betaald, is het toch even makkelijker om eind van de maand wat te sparen of om een buffer op te bouwen, of zoals de kinderen wordt geleerd in het spaarvarken te stoppen. Bezoek bij interesse eens de website huishoudmanagement van Communicatie-expert of ga naar de pagina rendement op geld.


Onze miljarden, KLM en de EU


Europese Unie daagt Nederland voor de rechter vanwege pensioenregels o.a. vanwege het vrije verkeer van burgers, werknemers en van kapitaal. Kortom, de EU is achter onze pensioencentjes aan, die volgens De Nederlandse Bank, DNB, 3e kwartaal 2020 op zo € 1449 miljard euro ligt. Met de wetenschap dat overal structureel geld te kort is, er weer plannen van de ECB liggen om de geld bazooka in december aan te zetten, tijd om ons hier tegen te ‘wapenen’. Gelukkig heeft Nederland Wopke Hoekstra – onze minister van Financiën – die Fort Nederland verdedigd. Zo is hij niet akkoord met het bezuinigingsplan van KLM om € 3,4 miljard Staatsteun te verlenen, waar Communicatie-expert ook eerder over blogte. Ook wil hij meer garanties zoals een loonoffer van het personeel die boven de € 54.000,= verdienen en dan vooral de piloten die met een slordige € 200.000,= verdienen. Omdat het Ministerie van Financiën (MINF) – oftewel u en ik - ook een aandeelbelang in het KLM bedrijf heeft aangekocht van € 800 miljoen, snijd het mes aan tweezijden van BV Nederland.
Hoewel de andere kant laat zien, een loonoffer van 20% op € 200.000,= is bruto € 40.000,= minder inkomsten en dus zo'n
€ 20.000,= minder belasting inkomsten per piloot. Gaat de deal niet door, dan kan het weleens het UWV worden. Dus tja wat is wijsheid? Als je daarbij optelt dat het moederbedrijf van KLM deze week een verlies van € 1,7 miljard euro naar buiten bracht is de vraag weer terug of e.e.a. dan ook niet gewoon naar Air-France (Frankrijk) doorgeschoven kan worden. Dit in het kader van vrije verkeer van kapitaal binnen de EU, waarbij onze minister Sigrid Kaag daarvoor dan mooi die centjes binnen kan halen. Sigrid weet als diplomaat ongetwijfeld de EU van onze pensioengelden af te houden en juist geld voor de KLM binnen te harken. Elitair hoogstandje en een win-win voor BV Nederland. Zet hem op, Communicatie-expert is vóór Nederland. Liever investeren in KLM dan in zorgpersoneel, dan wel het welzijn van de Nederlandse burger... Gemiste kans, want wat gaat dat weer doen voor de alsmaar stijgende zorgkosten?


Online promotiecampagne

Fijn dat je mijn communicatie blog leest, dankjewel. Vanwege de leuke reacties is Communicatie-expert een online, lokale campagne gestart. Mocht je hierover meer willen weten, lees dan hier de communicatie online campagne.


Milieuvriendelijke jacuzzi

Soms wil jezelf eens lekker verwennen. Dat dachten wij ook. Ellende met de gezondheid en met school een jarenlange strijd vanwege procedures en beleid vanwege Passend Onderwijs in Almere. Geen zomervakantie of gezellige feestjes, dus dan aan de jacuzzi om toch even lekker te ontspannen van al het welzijn- en coronageweld. Het is misschien niet helemaal het milieuvriendelijkste ideaal, maar hé je wil toch ook nog kunnen genieten? Een mens wil wat. Iedereen herkent wel eens de periodes waarin je denkt is er ook nog wel eens iets wat wel lekker gaat… nou dat duurt bij ons al zolang dat we om het dragelijk te houden van alles een feestje maken. En dat lukt ons aardig, want een jacuzzi is nu eenmaal een mooi stukje luxe en draagt ook nog eens bij aan ontspanning. Dus dat is een mooi neveneffect.

Hoe ik daar op kom? We hebben inmiddels de jacuzzi en kunnen er letterlijk inzitten. Dus we hebben een jacuzzi, hij is al betaald, alleen doet ie het niet. Om het euvel te verhelpen moet er wel 1.000 liter warm water door de riolering gespoeld worden, omdat het product gelijk geleverd is in plaats van ter plaatse door de leverancier getest op de werking. Daar wordt je als klant niet blij van, maar goed het is absoluut wel een milieuvriendelijke oplossing om er alleen in te zitten. Hoewel die 1.000 liter warm water staat wel op onze warm watergebruik rapport en niet op die van de leverancier, ... dus onze voetdruk op onze aardbol wordt daarmee wel enigzins vergroot en een berisping op ons energierapport erbij.

We kunnen in ieder geval al wel in de jacuzzi zitten dus begin is er… sommige dingen verlopen nu eenmaal via een proces in stapjes, bij ons de plaatsing van de jacuzzi. Ongetwijfeld gaat het bedrijf het netjes oplossen en blog ik binnenkort heerlijk vanuit ons werkende jacuzzi.. We hebben gewoon tijdelijk exclusief een NEEcuzzi in plaats van een JAcuzzi. Wie kan dat zeggen? Communicatie maakt het positieve verschil !

#leefnuengeniet