E-mailen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, specialist in marketing en communicatie Almere. Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere. Ga jij ook voor positiviteit en een win-win ? Communicatie maakt het verschil !


Bellen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, marketing en communicatie specialist uit Almere. Wil je telefonisch contact met Communicatie-expert Diana Stroeven - Visser,  voor een kansrijk idee, concept, een communicatie Masterclass, persoonlijke coaching of heb je een vraag over een te vergeven opdracht? Spreek dan een berichtje in of stuur een WhatsApp-je. Je kunt ook e-mailen of via het contactformulier contact opnemen. Wil jij ook het positieve verschil maken met communicatie? Laat van je horen !


Communicatie blog – BV Nederland, ruimte voor kinderen en hun passie, de win(d)-win(d) mee, orgasme en neusspray, woonrecht, burgerkracht en gezonde eigen beleidskeuzes blog

Hallo bloglezer, dankjewel dat je de tijd neemt om mijn communicatie blog te lezen. Bijzonder dat mijn blog en website ook internationaal steeds meer wordt bezocht. Hoe ik dat zo weet ? Volgens de wetenschap van Google analytics - die website statistieken registreert van Communicatie-expert - is de website afgelopen maanden vanuit 87 (!) verschillende landen bezocht. En dat met als thuisbasis Nederland, heel bijzonder.

Over Nederland gesproken, wat was die 6-1 in de Johan Cruijff Arena tegen Turkije een mooie winst. En wat had Geert Wilders hier mooie kansen om met humor te reageren. Zo verlieten de Turken voortijdig vrijwillig het voetbalstadion dus hoe mooi kun je daar met humor op inspelen. Ik zie de tweets al voor mij: Turkije zo mak als een lammetje, Nederland maakt gehakt van Turkije en verlaat vrijwillig Arena of Turkije maakt knieval voor Nederland, haha. Met inzetten van humor kun je ook prima een statement maken.

Ruimte voor kinderen hun passie en talent

Wat is jouw passie of waar ben jij dol op ? Dat brengt mij tot de vraag waar de ruimte in het huidige onderwijs is voor de passie van Nederlandse kinderen ? School is meester geworden in het zorgen maken om jouw kind, in plaats van ontwikkelen van talenten en een plek waar passie wordt gestimuleerd. Recent voorbeeld op Twitter van een ouder met een meisje dat dol is op uilen. Reactie van de juf ? Ze gaat in anoniem overleg met een zorgprofessional, want zij bestempeld dit als een obsessie. Hè ? Hoezo bepaalt een leerkracht voor een kind dat een passie een obsessie is en dat kind gezien moet worden door een ‘zorgprofessional’ ?. Haar taak én verplichting is onderwijzen, daarvoor wordt ze betaalt. In plaats daarvan bemoeit ze zich met de opvoeding en ondermijnt zij de ouderlijke macht. Maar nog erger, zij dooft de passie bij een kind want het is iets dat wordt “afgekeurd”. Hoe heerlijk is het dat je in je passie kunt opgaan als je daar gelukkig van wordt ? Het is toch wel bijzonder te noemen dat het in het Onderwijsveld wordt gezien als zorgelijk, terwijl jij of je kind daar als persoon gelukkig van wordt. Gelukkig: is genieten, je welbevinden en je persoonlijke welzijn. Het is je goed recht om te kiezen voor jouw persoonlijke geluk. Wist je dat Bill Gates ook altijd bezig was met zijn computer, dat was zijn grote passie maar school maakte zich er zorgen om. En begrijpelijk, want als je kind zo terecht komt is dat toch behoorlijk zorgelijk te noemen, haha. De wijze les die ik daaruit haal is, dat het goed voor je welzijn is om je passie de ruimte te geven en je door niets of niemand bij tegen te laten houden daarom NOO. En als dat schuurt met anderen ? Jammer dan, jouw persoonlijke keuze en beleid. Blijf dicht bij je zelf en volg je hart.

De tweet van Communicatie-expert over passie en ruimte voor kinderen:


De tweet van Communicatie-expert over hoe het onrecht voor kinderen in Nederland, waarover ik vorige week nog onder jeugdburgers over blogde. Hieronder tweet deze week met 2e Kamerlid Attje Kuiken:Almeerse win(d)-win(d): klimaatfeest

Over passie gesproken, wie Almere via de A27 binnenrijdt waant zich tegenwoordig een paar kilometer lang in “Windmolen land” die strekt tot Lelystad en Zeewolde. En daarvoor mag de rest van Nederland de Flevopolder hartelijk bedanken, want die zorgen ervoor dat het met die gestelde klimaat doelen helemaal goed komt dat wordt klimaatfeest. Almere zet in op win(d)-win(d). Met een beetje geluk heeft Almere - en de rest van de polder - de wind mee en stromen de euro’s van het klimaatfeest van de green dealers richting Nederland.
Kom maar door met die euro’s voor de burger, die dingen staan er toch 15 jaar dus laten we daar dan maar de voordelen van plukken niet waar ?. Kennelijk zijn windmolens ook iemands passie bij de Gemeente, misschien voor de zekerheid die ook maar even langs een zorgprofessional sturen? Als burger maak ik mij namelijk nogal zorgen over deze binnenlandse klimaatontwikkeling.


Woonrecht : oplossen woningnood met investeerders

De woonmarkt zit op slot ontstaan door de beleidskeuzes van onze 'zelfbenoemde wereldleiders'. Inflatie van de huizenprijzen zorgen dat de economie als een tierelier draait, maar maakt ook dat er woningnood is. Oorzaak is niet eenduidig, wel weten we dat de financiële crisis van 2008 banken strengere wetgeving opgelegd is, waardoor ze minder mogen uitlenen. Voorbeeld, iemand mag geen hypotheek afsluiten met maandlasten van € 750,= omdat die dat volgens de banken niet zou kunnen betalen, maar mag wel € 1.000,= in de vrije sector huren. Gelukkig maar, want dat betekent dus dat particuliere investeerders daarmee onderdeel zijn van de oplossing. Want waar de bank nee zegt, zegt de vrije huursector dus dat je wel mag wonen. Zijn die huren te hoog ? Dat hangt af van de rente die de investeerder (belegger) moet afrekenen en door de bank gestelde eisen, risico en rendement voorwaarde voor de investeerder. Kortom, dat persoons afhankelijk maar per land zijn er enorme verschillen terwijl beleid wel gelijk wordt getrokken. Kortom, gebrek aan maatwerk. Zo zie ik wel een win-win voor pensioenbeleggers i.p.v. beleggen in obligaties. Kijk weer een onderdeel van de woonoplossing en op orde brengen van het woonrecht voor de Nederlandse burger. Den Haag kan niet meer op eigen kracht, ze kunnen Communicatie-expert voor out-of-the box sessie benaderen. Het is de beste investering die zich zo terugverdiend. Ik kost dan wel meer dan Sywert gate , maar lever wel iedereen een win-win op,haha.

Neusspray orgasme onderzoek wint Duitse Nobelprijs

Goed nieuws voor iedereen die houdt van een orgasme. Volgens een Duits onderzoek (bron: Volkskrant) is gebleken dat een orgasme net zo goed helpt als een neusspray als je verkouden bent. De werking van het orgasme is ongeveer een uur. Met de wetenschap dat er een griepgolf op komst is, toch een heel prettig bijeffect van een loopneus. Communicatie-expert die van mening is dat communicatie het positieve verschil maakt een mooi schoolvoorbeeld. Wat zeg nu zelf welke test heb je liever bij een loopneus of neusverkoudheid ? De PCR test van onze “prikpooier” of de Nobelprijs winnende orgasme test, haha.

Burgerkracht en eigen gezonde beleidskeuzes

12 september (vandaag) is er een woondemonstratie omdat er door Rijksoverheid niet aan het woonrecht wordt voldaan. Wet- en regelgeving kan zeker positief bijdragen aan de woonoplossing, maar ook mensen zelf komen al met creatieve oplossingen, zoals langer thuis wonen en samen met vreemden kopen.
Niet overleven zoals nu, maar leven. Nu banken zichzelf ook steeds meer buiten beeld plaatsen: beleid van de ECB gaat over vaccins en klimaat doelen en beleid Rabobank gericht op 9 miljard mensen voeden (onze Rijksoverheid zegt overigens dat het gaat om 10 miljard), Bitcoin een vlucht neemt en geaccepteerd is als betaalmiddel in El Salvador is er Wind of change opkomst.. de revolutie van burgerkracht en hun persoonlijke beleidskeuzes.

Kies je gewoon (fiat)geld of crypto’ s, ga je op zoek naar een investeerder om je kinderen te kunnen laten wonen of zet je zelf een familiebank op ? Accepteert de burger de passieve houding van Rijksoverheid nog of verwachten we als burger een meer servicegerichte houding die wel een win-win voor de burger oplevert ? We zijn allemaal burger, dus hoe eenvoudig is het om op de stoel van de burger te gaan zitten?

Leven en rechten vieren. Benutten van win-win, burgerkracht en gezonde beleidskeuzes. Inzetten op een veranderende dienstverlening die wel voldoet aan de verwachting van de burger die je salaris betaald. Gewoon omdat het kan ! Communicatie maakt het positieve verschil.

Zo nog even paar leuke afsluiters van deze week. Afgelopen week appte een vriendin dat het beter ging met haar poeder. Nog een keer lezen… o ze bedoelde haar moeder, haha.

Of wat te denken van dit bord: Dames vissen begint weer over 2 weken, haha.


En last but not least, de 550 (!) Defensie vrachtwagens die een paar centimeters te hoog blijken waardoor ze de weg niet op mogen. Zouden de Amerikanen daarom hun materieel in Afghanistan hebben achtergelaten ? haha.
Communicatie maakt het verschil.

Proost op het leven, maak er een fijne week en geniet. Je bent langer oud dan jong.

Vanuit Almere hartelijke groet, Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, liefde en leven vieren, hallo medische inclusie, Maersk benut kansen in Almere, Hugo’s Choice schuurt, binnenlands klimaatverandering en de jeugdburger blog

Hallo bloglezer, daar is ie weer hoor. Een nieuwe communicatie blog.
Ben jij toe aan positieve vitamine ? Dan komt het deze week weer helemaal goed !

Om te beginnen allemaal weer hartelijk bedankt voor het lezen van mijn blog. Het stimuleert enorm. Daar komt bij dat de belangstelling voor mijn blog en website ook internationaal groeit, met uitschieters in Canada en Frankrijk. Zeer bijzonder om te zien. Dank je wel !

Voor de Oranje voetbal liefhebbers, wat lekker dat we gisteren met 4-0 hebben gewonnen. BAM die is binnen ! Van Gaal (70) flikt het toch maar mooi met het Nederlandse team… Op naar de volgende voetbal pot, want wat betreft Communicatie-expert is het gewoon lekker om te winnen.

Liefde vieren en leuk nieuws

Onze demissionair Minister van Financiën, Wopke Hoekstra is 4 september eindelijk met zijn Liselot in het huwelijksbootje gestapt. Het huwelijk was al eerder uitgesteld vanwege hun ernstige zieke zoontje, en nu na 5x was het dan eindelijk zover voor hen. Van harte gefeliciteerd en wat fijn dat jullie een prachtige zonovergoten dag hebben gehad. Die is jullie na zoveel tegenslag van harte gegund. Ik hoop voor jullie dat er nu betere tijden mogen aanbreken. Want wat is er nu mooier dan de liefde te vieren ?

Meer leuk nieuws, zoals voor genotsbedrijf Easy Toys, voetbalsponsor van Groningen. Afgelopen week kondigde het genotsbedrijf zelfs aan de koffer te zijn ingedoken met Christine Leduc. Het speelgoed voor volwassen van Easy Toys, benut haar kansen en zet in op gretige aftrek van haar producten, haha. En zeg nu zelf, het is toch veel leuker om bezig te zijn met genieten en het leven vieren en te kijken naar wat er wel kan ? Dat (voor)deel van Corona heeft Easy Toys goed begrepen.

Almeerse kansen voor Deense Maersk en BSC

De Deens logistiek gigant Maersk (2e kwartaal 2021 $ 3,7 miljard winst!)   gaat de vleugels uitslaan naar Almere met de overname van E-commerce dienstverlener B2C. Het bedrijf wil daarmee volgens CEO van A.P. Moller – Maersk Søren Skou meer technologie en capaciteit realiseren voor the ‘last mile-bezorging’. En dat kan in Almere.

Ook wil ik nog even laten weten wat een trotse sponsor ik ben van het Almeerse softbal BCS meiden junioren team. Dank aan het hele team. Ik mocht vorige week met ze op de foto en die dag wonnen ze ook allebei de wedstrijden. Top gedaan ! Ik heb de foto gepubliceerd om de homepage van Communicatie-expert, klik hier voor het resultaat.

Hugo’s Choice : het schuurt

Het internationale evenement Dutch Grand Prix F1 in Zandvoort heeft het voordeel laten zien dat we afscheid kunnen nemen van alle bedachte regels omtrent Corona. Mensen willen genieten, jong en oud, rijk of arm. Corona of niet. Zelfs de demissionaire beleidsmakers hebben nu zelf met eigen ogen gezien dat het tijd is voor het nieuwe leven met Corona plan. Wie daarin de leiding neemt Den Haag of de Gemeente en/of welke partij die verantwoordelijkheid op eist, dat maakt daarbij niet uit, als het er maar komt. Hup accepteren en flexibel meedeinen op de Corona golven. Het is er nu eenmaal. Punt.

Reken af met het Corona crisis team, welkom Corona “Het komt goed team”. Bye bye medische apartheid, hallo medische inclusie. Terug naar normaal en respect voor de persoonlijke keuze. Ben zo klaar met Hugo’s Choice dat het schuurt, haha.

Communicatie maakt het positieve verschil.

Klimaatverandering Jeugdzorg en Onderwijs

Nederland heeft de mond vol over het klimaatfeest en klimaatverandering . Niets voor niets ligt er een Green Deal van € 1000 miljard bij Timmermans te wachten, dus er valt geld te verdienen met het klimaat(feest). En dat is goed nieuws, want het binnenlandse klimaat van onze Jeugdzorg is gewoon misdadig ingesteld. Maar dan wel heel letterlijk, en inderdaad dat is toe aan verandering. En laat nu niemand minder dan “onze Hugo” de Jeugdzorg in zijn demissionaire portefeuille hebben. Verdere uitleg overbodig toch ?

Die gecriminaliseerde Jeugdzorg is het resultaat van de ongezonde keuze van het gesloten huwelijk in Den Haag tussen uitvoering Jeugdzorg (VWS) en maker van het Jeugdbeleid (Veiligheid & Justitie). Dan weet je nu eenmaal dat het vertrouwen omslaat in wantrouwen. Gelukkig biedt het ook kansen om het positiever te gaan doen met als inzet win-win.
Positive Power People Pay World Movement, zie mijn blog.

Mijn boek in wording – Schoolveteraan – over onze ervaringen met het niet Passende Onderwijs, Jeugdzorg en Veilig Thuis in Almere, gaat zeker een positieve bijdrage leveren aan deze gamechanger in Nederland. Kom maar door met die positiviteit, bye bye NOO (Nederlandse Onderwijs opvoedklimaat) . En hallo betere Jeugdzorg. Wie–o-wie pakt die verantwoordelijkheid?


Nederlandse jeugdburger laat zich horen

Nee, het gaat hier niet om een nieuwe hamburger van de McDonalds, maar om een generatie Nederlandse jeugd die wel de verantwoordelijkheid pakt om de misstanden in de Jeugdzorg aan te pakken. Zij laten op Twitter van zich horen dat zij het onacceptabel vinden dat zij in Nederland als criminelen zijn behandeld en in de isoleercel – met € 23.000 subsidie per cel ! - terecht zijn gekomen. Gewoon omdat hun ouders klein wonen, ouders gingen scheiden, ze zelf niet lekker in hun vel zaten op school of omdat iemand de ambtelijke macht misbruikt, zoals ook ons gezin is overkomen. Het gebeurd overigens nu nog dagelijks, het is maar waar je als Ministerie je prioriteiten legt. Win-win, in plaats van enkel een spuit erin, haha.

Kloppende moederhart van een Schoolveteraan

Schrijf je een boek zoals Schoolveteraan en blijkt dat het in de Nederlandse Jeugdzorg de norm is om Nederlandse kinderen als criminelen te behandelen. Zo blij met mijn moederhart en moedergevoel. Dat is ons kind toch maar mooi bespaart gebleven... mijn moedertaal. En wat gun ik Nederlandse kinderen een gamechanger. Almere heeft nog een leeg (Hulk) Kasteel, wellicht kunnen ze die ombouwen naar een waar Jeugdpaleis omringt met liefde.

Vier het leven, de liefde en geniet. Ik wens je een fijne en zonnige week. Je bent langer oud dan jong… dus geniet.


Liefs vanuit Almere, Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, (status)houder, het komt goed team, meer financiële vrijheid, Twitter profiel, zorgvuldigheid cursus, meer op stoel burger in Almere blog

Hallo bloglezer, wat leuk dat je tijd maakt om mijn communicatie blog te lezen. Trouwe lezers van mijn blog weten dat Communicatie-expert de ene keer humor heeft, dan weer kritisch is, of luchtig, dan weer out-of-the-box, maar altijd origineel en soms ook onbegrijpelijk. Dat maakt mensen ook uniek, hoe mooi is dat ? Ook laat deze communicatie blog geregeld zien dat communicatie het positieve verschil kan maken.

Zo hebben wij de luxe dat er binnen ons gezin niet slechts 1 gezinslid wat mankeert op gezondheidsgebied, maar wij allemaal. Daarmee snap je elkaar wel heel goed als iemand pijn heeft, maar vooral dat jij zelf de dag maakt door zoveel mogelijk te genieten, lachen, lekker eten en drinken en kletsen. Vaak zit dit ook in iets spontaan kunnen doen. Dat is juist zo leuk aan jeugd nog thuis hebben wonen, die hebben er zin in en regelen dan iets met elkaar. Dat spontane is iets wat wij koesteren, dus houden wij onze agenda’s daarvoor zo leeg mogelijk… gewoon omdat het kan en wij daarvan genieten.

(Status)houder

Die pas naar Nederland geëvacueerde Afghanen, die hebben ook de mazzel dat ze een lege agenda hebben. Daar is de gemiddelde werkende Nederlander toch enigszins jaloers op. Terwijl Jan Modaal zich al jaren in de rondte werkt omdat hij aan zijn status werkt, komen zij Nederland binnen en zijn gelijk al statushouder. En dat zonder er wat voor hoeven doen hè. Nou oké, je moet er dan wel voor op de vlucht zijn, maar dat duurt misschien een paar weken, maar dan heb je ook wat. Zoals binnen 158 dagen een woning (bron Rijksoverheid) , terwijl de kinderen van Jan Modaal als ze mazzel hebben 10-15 jaar op een wachtlijst komen voor een sociale huurwoning. Dus eigenlijk moet je als Nederlander bij de geboorte van je kind al beslissen of je Nederland zelf wilt ontvluchten of niet.

Die naam ook : crisis team, je vraagt je af voor wie eigenlijk… voor die Afghanen of Nederlanders zelf.
En hoe anders klinkt het als we zeggen : “Ons komt goed team” is er mee bezig, dat straalt iets totaal anders uit dan het is in handen van het crisis team. Communicatie maakt het positieve verschil.

Van crisis team naar het komt goed team

En laten we wel wezen, die Afghaanse evacués kunnen er zeker van zijn dat het voor hen wel goed komt. Als er te lang op uitsluitsel gewacht moet worden krijgen ze duizenden euro’s toe, wat Jan Modaal in die paar jaar niet bij elkaar gespaard krijgt. Wanneer je in Nederland binnen bent, dan gelden er in eens harde deadlines, letterlijk en figuurlijk. De erkenning komt dan dat we iets niet goed hebben gedaan met de gestelde datum, maar als je zoals ons gezin met onze Schoolveteraan ervaringen schadecompensatie en erkenning vraagt, dan wordt door de Staat de andere kant opgekeken.

Wat Communicatie-expert betreft is er ook een gamechanger nodig voor de eigen Nederlandse burger. Niet alleen omdat het ruimhartige beleid dat bakken met geld kost door u en mij wordt mogelijk gemaakt, maar vooral dat het hart ook weleens wat vaker sneller mag gaan kloppen voor de eigen bevolking. En natuurlijk zonder dat ik daarbij de verschrikkelijke situatie van deze Afgaanse mensen wil bagataliseren. Maar voor een welvarend land als Nederland is het beschamend hoe inhumaan er met eigen burgers wordt omgegaan. Voorbeelden te over in het (niet)Passende Onderwijs, Jeugdzorg en met Veilig Thuis (uithuisplaatsingen). En dan skip ik voor nu even de recente Belastingaffaire die diepe sporen op gezinnen nalaat.

Nederland is kampioen creëren verliezers situaties voor Nederlanders zelf en bekroont wel vluchtelingen als winnaar. Nou ik wil als gewone Hollander ook een winnaar zijn, lekker hoor ! Ga dan als land minimaal nog voor een win-win en maak het beide mogelijk of trek minimaal een lijn of duidelijk budget. De Nederlandse burger verdient beter… en gewoon NU !
Kom maar door met het "het komt goed team" : HOERA !

Tweet van Communicatie-expert op Twitter over ombuigen van wantrouwen naar vertrouwen.

Meer financiële vrijheid

Van de week op Twitter was journalist Sander Schimmelpenninck de mening toegedaan dat Nederlandse vrouwen een unieke, deeltijdluxe positie hebben met parttime werken en dat vrouwen moeten worden behoed voor teveel financiële afhankelijkheid van de man. Om parttime werken te ontmoedigen stelde hij voor parttime werken fiscaal onaantrekkelijk te maken, evenals als gratis kinderopvang en meiden met Onderwijs op de toekomst voor te bereiden. Uiteraard reageerde vrouwen met andere opties zoals (vaste) baangarantie ook na stages, verhogen loon en om gratis werk te betalen. Los van het feit dat er ook gewoon vrouwen zijn die ervoor kiezen om niet fulltime te werken omdat ze zelf genieten van het opvoeden van hun kinderen, voldoening halen uit mantelzorg of vrijwilligerswerk betaald het wel beroerd. Ook Communicatie-expert heeft hier een Tweet aanbesteed:


Meer financiële onafhankelijkheid Communicatie-expert blog, Tweet hierover

En natuurlijk – voor iedereen van toepassing - los komen van de aan ons geleerde spaarfabeltjes. Lees hier de blog over NOO (Nederlandse Onderwijs opvoedklimaat) en spaarfabeltjes. Vrouwen, mocht het nou ondanks alle goed bedoelde adviezen niet lukken, bedenk dan dat je altijd nog Afghaanse vluchteling kunt worden.
Mijn tweets en antwoorden vindt je ook via https://twitter.com/nl_expert


Demissionair Twitter Profiel

Sinds maart dit jaar (bijna een half jaar geleden) werd ons kabinet demissionair.

Een klein (helicopter view) rondje screening op Twitter vanmorgen over wie wat hierover in zijn Twitter profiel heeft aangepast leverde voor mijn blog onderstaande resultaat op. Je kunt er overigens ook een spelletje van maken. Leg je hand op je scherm en raad bij welke van deze bewindslieden het is aangepast. Spoiler... geen van de mannen heeft hem aangepast, maar ook vrouwelijke ministers hebben de broek aan haha :


© Tweet profielen Twitter en BV Nederland

Dankjewel Kajsa, Ingrid en Carola dat jullie wel het profiel zoals verwacht hebben aangepast.
Als Communicatie-expert had ik verwacht dat dit allang bij alle bewindslieden zou zijn aangepast, zeker gezien de essentie voor de burger/kiezer. Ik zou zeggen wie dit leest, het zou meer dan gepast zijn als het woordje demissionair wordt toegevoegd, doe er je voordeel mee. Wie de schoen past trekke hem aan...

Zorgvuldigheid en archiveercursus voor Ministeries ?

Is het jullie overigens wel eens opgevallen hoe vaak ministeries en instanties toestemmingsformulieren met handtekeningen, brieven, bewijslast e.d. kwijtraken ? Ja zelfs als je het per e-mail verstuurd en dus gewoon in hun mailbox aanwezig is ? Vaak als het in handen komt van deze veelal hoger opgeleiden raken deze zoek, te simpel werk.. maar oooo zo belangrijk.. zo ook memo’s van vergaderingen, notulen met te nemen acties of het maken van wetten en deze zelf vervolgens niet naleven. In het nieuwe verbeterplan - na de formatie - zou in het kader van wij zijn er voor u en niet andersom, een cursus zorgvuldigheid en archiveren een aanrader zijn. Scheelt een hoop extra werkverschaffing voor de Nederlandse burger. De ministeries krijgen er dagelijks via ABD ( Algemene Bestuurdsdienst) nieuwe bestuurders bij. Wellicht dat zij met elkaar het voor de burger eens makkelijker kunnen gaan maken...

Dat begint met meer op de stoel van de burger te gaan zitten, zoals in Almere het inzicht lijkt te komen :

Tweet Communicatie-expert en Almere Deze Week, meer vanuit de burger denken.

Zo nog even een leuke afsluiter van deze week. Weten jullie het nieuwste voordeel van Corona al ? Er vinden niet langer gewapende overvallen plaats, het volstaat nu om te roepen dat je niet gevaccineerd bent, haha.

Ik wens je een fijne en gezellige week, lach je suf en geniet.

Je bent langer oud dan jong…

Liefs vanuit Almere, Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, geniet van elkaar, win-win zonder NOO, toegevoegde waarde van gastcolleges en spaarfabeltjes blog

Hallo bloglezer van mijn NOO communicatie blog ,

Welkom bij mijn communicatie blog, fijn dat je er bent.
Ga er maar even lekker voor zitten, want vandaag ga ik op de NOO-tour en toch positief !

Nog lekker kunnen genieten afgelopen week? Wat is het toch een genot om elkaar na een lange tijd weer te ontmoeten, bij te praten, te knuffelen, te lachen, lekker te eten en te drinken. Kortom te genieten met elkaar. En dat voor gevaccineerde en ongevaccineerde onder elkaar, gewoon als mensen.

Wij hebben als gezin altijd wel een reden om het gezellig met elkaar te maken, Covid of niet. Maar eerlijk is eerlijk, deze week was er een extra reden. Mijn nichtje vierde haar 9e verjaardag. Net terug van vakantie, konden we het dit jaar vieren met een prachtige en lekkere meidentaart. Ouderwets kletsen en je nichtje zien stralen, wat wordt ze al groot. En vooral lachen om het feit dat mensen zo verschillend kunnen zijn. Helemaal omdat wij een inclusieve familie hebben. Wat dat aangaat loopt onze familie zo’n 30 jaar voorop in wat nu actueel is. Voor ons is het oud nieuws, wij hebben daar geen regenboogvirus voor nodig, bij ons is het al ingeburgerd en vanzelfsprekend. En ja, ik ben nog steeds een heerlijk ouderwetse hetero, zonder een eigen vlag kleur dat dan weer wel, haha.


De NOO : Nederlandse Onderwijs Opvoedklimaat

Overigens zo’n verjaardag geeft geweldig inzicht in wat mensen verbindt : kinderen. Naast gezelligheid vonden wij ook allemaal dat het Nederlandse binnen-, onderwijs en opvoedklimaat van de overheid wel wat bescheidener mag als het gaat om toetreding in je gezinsleven. En al helemaal zodra je kind naar school gaat. School bemoeit zich met allerlei opvoedtaken die de verantwoordelijkheid zijn van ouders zelf, zoals bijv. luizenpluizen of het worden van leesouder omdat een andere ouder dat niet met zijn of haar kind doet, en omdat school dit nalaat. Terwijl het onderwijs waar zij verantwoordelijk voor is, zoals kwaliteit van onderwijs o.a. lezen en schrijven, leraren te kort, vakkrachten voor de klas, ingrijpen in pestcultuur of groepsdruk, leveren van Passend Onderwijs per definitie al decennia niet voldoet en voor de burger onrecht brengt. En dat voor de som van slechts € 48,3 miljard (2019) aan dit Nederlandse Onderwijs Opvoedklimaat: de NOO.


NOO. : school verbeterplan, ouders de sancties

Frappant dat een dergelijk astronomisch bedrag nodig is om aan de normen van de Onderwijsinspectie te voldoen. Ouders willen heel simpel dat school kwaliteit levert van hun Belastinggeld en verwachten dat het bij hun kind terecht komt. Dit zodat kinderen minimaal leren lezen, schrijven en rekenen. Opvoeden doen we thuis zelf. En houd je vast. Er komt slechts € 4 miljard in het Onderwijs bij de kinderen zelf terecht (bron: Rijksoverheid en onderwijsincijfers.nl). Het moet gewoon voor kinderen en ouders beter geregeld worden, die verplichting heeft school en voor die miljarden mag je dat ook verwachten. Voldoe je als school niet, dan mag je als school een verbeterplan opstellen, sanctie ho maar. Maar o wee als je als ouder je kind ook maar 1 dag voor de schoolvakantie eerder van school haalt, nou dan breekt de hel los. Dan heb je voor je het weet een batterij aan sancties aan je broek. Vakantie is leuk en geen verplichting, dat zegt alles niet waar ? Geen NOO. meer voor ons. Waar in de wet staat dat je als burger enkel verplichtingen hebt en geen leuk en mooi leven mag leiden ? En waarom grijpt Rijksoverheid niet in om deze verliezerssituatie voor haar burgers om te buigen naar een win-win ? En niet alleen in het Onderwijs ? De Nederlandse burger verdient beter !

Onderwijs en jeugdzorg op naar win-win ?

Wie heeft ooit bepaalt dat wat ouders doen per definitie volgens de overheid, scholen of andere jeugdinstellingen inclusief de jeugdzorg verkeerd is ? Zitten ouders wel te wachten op al die ongevraagde adviezen over “problemen” die er vaak niet zijn, maar die veelal door de instanties zelf worden gecreëerd ? NOO.

Zoals de geïntroduceerde medische apartheid door het Rijk zelf. Overigens diezelfde minister is ook verantwoordelijk voor de uitvoering van het jeugdzorg beleid, do I need to say more? NOO.

Toe aan een positieve game changer, Onderwijs zet een positieve stap, zoals Communicatie-expert een paar weken geleden nog blogde. Dus waarom genoegen nemen als het ook anders kan ? Ik ben hier niet tevreden over, jij wel ?


Meer positiviteit, rechtvaardiging en win-win

Justitie heeft kennelijk de misdaad in Nederland zo goed onder controle dat het echt nodig is om ‘kinderen-naar-school-gaan-te-dwingen-en-ouders-te-beboeten’ en dat voor iets dat geen bal te maken heeft met echte veiligheid. Er spelen kennelijk geen (vergis)ontvoeringen, moorden, steekpartijen, overvallen, verkrachtingen en aanrandingen ? Als burger zou ik graag meer kunnen vertrouwen op de geboden echte veiligheid van Rijksoverheid. Als communicatie-expert met een bestuur achtergrond zeg ik heel simpel: kwestie van de juiste prioriteit, focus inzetten op communicatie, positiviteit en win-win: simpel omdat het kan. NOO ?


Toegevoegde waarde, genieten en spaarfabeltjes

Als ouders moedigen wij genieten aan. Wij willen genieten, en vaak juist van de kleine dingen. Maar een dikke bankrekening is ook lekker, dus zijn wij altijd op zoek naar rendement op geld om onze koopkracht te behouden. Ook zoiets : aanmoediging om te beleggen op school i.p.v. angsten kweken en promoten van sparen. Dat is pas Onderwijs waar kinderen een levenlang wat aan hebben. Wat een vrijheid als je rekeningen kunt betalen, zelfs die van de (Gemeentelijke) Belastingen. Nog zo'n voorbeeld van win-win.

De Nederlandse miljardair Marcel Boekhoorn (Telfort, Hema) en zijn recente verkoop van High Tech Campus Eindhoven voor € 1 miljard, zou met het opvolgen van de aan ons vertelde spaarfabeltjes zeker zover niet zijn gekomen. Zo’n man kan met een paar gastcolleges meer toegevoegde waarde bieden aan de Nederlandse economie dan heel Den Haag, die geen reet snapt van de voordelen die het behalen van rendement aan de burger en het land biedt. Het biedt om het dan gelijk maar op het hoogste niveau te tillen, zelfs wereldwijd kansen die onze zelfbenoemde wereldleiders laten liggen in het belang van de wereldbevolking. Ook kan zulk gedachte goed heel inspirerend zijn, hoe mooi is dat ? Het vergt het vermogen om anders te denken… kwestie van Masterclass bij Communicatie-expert of mij inhuren, haha. Zo ook mezelf even gepromoot. Van NOO. naar GO.

Overigens , onze zoon – tevens Schoolveteraan - is deze week lekker aan de rol gegaan en heeft genoten van een paar feestjes. Heerlijk je kind zo te zien opbloeien met andere jeugd genieten en lachen, die zijn bij hem in de pocket. Kom maar door met het genieten, positiviteit en leuk leven. Het leven is een feestje, alleen moet je wel zelf de slingers ophangen. Ik wens je veel slingers en weinig NOO. En kun je deze communicatie blog waarderen, dan kun je mij er een plezier mee doen om deze met anderen mensen te delen... 123... GO in plaats van NO.

Ik wens je een fijn begin van een nieuwe week, lach je suf en geniet. Je bent langer oud dan jong… en genieten willen we allemaal.

Hartelijke groet vanuit Almere, Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, “gratis” zelftesten, opa Slob, leven met Covid, klimaatfeest start met privéjets en cryptosalaris Messi blog

Hallo bloglezer,

Fijn dat je de tijd hebt gevonden mijn communicatie blog te lezen, hartelijk bedankt daarvoor. Dat is voor mij echt een compliment om mee door te gaan. Inmiddels lezen honderden mensen mijn communicatie blog. En wat hebben we met Nederland een prachtig Olympisch resultaat weten te behalen. Sportliefhebber of niet, de medailles laten zien dat onder zeer uitdagende omstandigheden van quarantaine, mensen in staat zijn toch een geweldige prestatie neer te zetten. En ook laat het zien waar een klein land groot in kan zijn. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat !

Gratis zelftesten en test overcapaciteit

Dat op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nog wel wat lesjes budgetteren welkom zijn, bleek afgelopen week uit de tweet dat per post een uitnodiging komt voor alle Nederlandse adressen om 2 “gratis” zelftesten aan te vragen. De test is voor alle zekerheid, want heb je klachten dan ga je natuurlijk naar onze vrienden van de GGD. Of maak je gebruik van de gratis test overcapaciteit bij SON, waar Communicatie-expert eerder over blogde. Zouden ze bij WVS in 2021 nog steeds niet weten dat je ook e-mails kunt sturen of een digitale Digi-D melding kunt doen, zodat je geen porto- en drukwerkkosten hoeft te maken bij de promotie van de “gratis zelftesten” ? Of dat zulke acties bijdragen aan en hogere uitgavenpost voor de Miljoenennota, terwijl Nederlanders na ander halfjaar echt hun eigen keuze al hebben gemaakt wat ze wel of niet doen met testen.

Overigens, heb jij de ‘gratis zelftest envelop’ inmiddels al door de brievenbus ontvangen ? Wij wel, en natuurlijk gaan wij als rasechte Hollanders die testen aanvragen, want dat voordeeltje willen wij van onze Belastingcenten natuurlijk niet laten liggen. We kunnen er altijd net als Sywert (gate) nog een handeltje in beginnen, haha. Hebben ze ze bij WVS gelijk weer op voorraad, daar schijnen ze er namelijk nogal al gek op te zijn, haha. Stel er komt na het reces een ‘nieuwe kracht’ als Minister van efficiency, besparingen en burgerbelangen die kan zich dan in no-time voor BV Nederland snel terugverdienen, de ideale investering. Hoe mooi is dat om de formatie na het reces zo te beginnen... dat slaat de hamer op zijn kop.

Opa Slob

Wisten jullie dat Arie Slob afgelopen week opa is geworden van Abel ? Hij maakte het via Twitter bekend en ik kon het simpelweg niet laten om Arie Slob – die van ouders door het “slob” bij niet passend onderwijs - te feliciteren met dit nieuwe leven. En ook een mooi moment om de boodschap over te brengen dat het Nederlandse (niet) Passende Onderwijs toe is aan een positieve gamechanger. Binnen 1 dag staat de teller van deze tweet al op ruim 900 lezers van dit bericht

De felicitatie tweet:

De tweet met de felicitatie aan Arie Slob Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.


Vervolgcursus leven met Covid by Hugo

Er komt een vervolgcursus op “leven met Covid”. Dit keer wordt de cursus gegeven door leraar Hugo van VWS. Voor niet gevaccineerde gaat binnenkort de stimuleringsregeling niet-vaccinatiedetentie les 1 van start. Daar waar afgelopen week het zelfde ministerie nog “gratis zelftests uitdeelt” mogen niet-gevaccineerde binnenkort de zelftesten zelf betalen en worden er openbare toegangen ontzegt. Hugo is er voortaan dus alleen nog voor gevaccineerde, dus dat is dan gelijk het goede nieuws als je niet gevaccineerd bent: gefeliciteerd, als gevaccineerde dat hadden geweten… haha.

EU klimaatoplossing : vliegen met privéjets

Goed nieuws voor iedereen die een steentje bijdraagt aan het milieu. De “Green Dealers” zijn begonnen met hun klimaatfeest van € 1.000 miljard. Goed voorbeeld doet goed volgen, de nieuwe klimaatkeuze is gemaakt. De nieuwe verstandige groene keuze ? Voortaan gaat de voorkeur uit naar het verplaatsen per privéjet. De EU top heeft de term, the sky is the limit wel heel letterlijk genomen, haha. Klinkt goed, dus je weet wat je te doen staat. Laat die privéjets maar aanrukken, wij zijn er klaar voor !

Deel salaris Messi in cryptomunten

Voor de voetballiefhebbers onder ons, afgelopen week ging het gerucht dat Messi een transfer zou hebben naar PSV. Wat bleek een oudere dame had de voetbalclub PSV verstaan in plaats van PSG (Paris Saint-Germain), haha. Dat is toch wel even een grappig verschilletje. Wat ook nog bijzonder te noemen is, is dat Messi een akkoord heeft bereikt om een deel van zijn salaris in eigen PSG cryptomunten te accepteren. Daarmee is een boodschap afgegeven dat cryptovaluta een plek aan het veroveren zijn in de wereld van het grote geld. Laat die even “landen”…. communicatie maakt het verschil.

Leef en geniet privéjet of niet, tenslotte ben je langer oud dan jong. Ik wens je een hele fijne week met veel genietmomenten, humor en knuffels.

Hartelijke groet vanuit Almere, Diana

# leefnuengeniet