Communicatie blog – BV Nederland, lichtpunt, onze Max, Almere positief, boekproces Schoolveteraan en win-win met inwoners limiet blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u er momenteel even lekker voor zit. Bakkie koffie, leut of thee, glaasje met wat lekkers, maakt niet uit als u maar lekker ontspant. Als fan van een dikke glimlach op het gezicht van een mens gun ik het u van harte.

En ja, het was even stil vanaf deze blog. Ik ben blij dat het weer even kan. Ben volop bezig met de afronding van ons boek Schoolveteraan. En o,o,o… wat wordt de opmaak van het mooi en wat is het spannend een eigen boek !

Lichtpunt

Het zal u niet zijn ontgaan. De commotie rondom om de uitspraak van Johan Derksen en ‘de kaars’. Als vrouw wakker worden met een kaars tussen je benen, dat werpt toch maar even mooi een ander lichtpunt op de ‘zaak’. Zeg nu zelf, de media maakt ervan dat die vrouw het vreselijk heeft gevonden om zo wakker te worden. Maar wie zegt dat ? Misschien was ze juist blij dat het maar een kaars was tussen haar benen en niet Johan Derksen zelf. Of wellicht vond ze die kaars zo een goed idee, dat ze voortaan zelfs liever met 'kaars' speelt ? Want het formaat van zo’n kaars doet er nu eenmaal toe. Was het een gotische kaars, een dompelkaars of een gigantische kerkkaars. Size Matters…. en communicatie maakt het positieve verschil.

En het goede nieuws ? Het OM komt vlot in actie en is zelfs spontaan een onderzoek gestart gevoed door de huidige maatschappelijke discussie. Zelfs het liedje van Rob de Nijs, zet een kaars voor je raam vannacht krijgt ineens een heel andere betekenis, haha. Is het allemaal smaakvol en chic? Nee. Vergaat de wereld ervan? Nee. Mag je er boos om worden? Tuurlijk, dat mag. Mogen we erom lachen? Jazeker wel, dat mag ook. Deze keuze voor het lichtpunt geniet mijn voorkeur.

Max wint Laureus Award

Voor wie het nog niet weet. Onze Max Verstappen is uitgeroepen tot beste Sportman van de Wereld. Goed nieuws, dus vandaar dat u het wellicht via de reguliere media nog niet heeft gehoord. We zijn in Nederland nogal allergisch voor mooi en goed nieuws, dus bij deze ! Max heeft de prestige Laureus Award gekregen en mag zich nu dus beste Sportman van de Wereld noemen. Vanaf deze communicatie blog: Max van harte met deze Award.


Almere positief

Mooi nieuws voor de inwoners van Almere. Almere doet iets heel goed, zo maakte pas de wethouder bekend dat er € 21 miljoen euro – € 21.000.000 - over 2021 over is op de begroting. Uitgaand van 200.000 inwoners is dat toch zo’n goede € 100,= dat ten goede kan komen aan haar inwoners. Deze Almeerse meevaller komt toch maar weer mooi bovenop die € 21.000.000.000 meevaller die BV Nederland zelf over heeft. Ook weet ik - zelf trotse sponsor van honk- en baseball vereniging BSC Almere - nog wel een sportclub die vanwege de hoge energierekening en belastingen minder te besteden heeft ten goede van haar leden. Dus wethouder Julius, laat BSC horen wat jij voor moois voor hun kunt doen.

Ook wist met Pasen de Almeerse Stadsreiniging uit te rukken om een per ongeluk weggegooide gloednieuwe telefoon te redden. Het is ze gelukt de telefoon te traceren en de eigenaar heeft Stadreiniging getrakteerd op een overheerlijke taart. Zo mooi kan het zijn !

En last but not least. Naast een positievere Gemeente-balans is de Almeerse Floriade pas vorstelijk geopend. Op Twitter zie ik geregeld mooi foto’s van de Floriade voorbij komen en het mag gezegd worden, die zien er uitnodigend uit. Mei schijnt de Floriade op zijn mooist te zijn, dus ook ik ga binnenkort een kijkje nemen en al die groene weelde ervaren. Zin in !

Boekenproces van Schoolveteraan

Zoals in eerdere blogs aangegeven zou ik jullie op de hoogte houden van het boekproces van Schoolveteraan. Inmiddels is de eindredactie afgesloten en wordt het boek opgemaakt. Zoals het er nu naar uitziet wordt het boek ca. 236 pagina’s dik. Vormgeving van het boek vind ik heerlijk om te doen en dit keer is het extra bijzonder. Nog 1 à 2 weken en dan ligt Schoolveteraan in handen van de drukker. Ik kijk er naar uit dat mijn deel van het boek is afgerond en ik mij kan gaan richten op de positieve kant: marketing en communicatie van het boek. Yeahhhh !

Win-win

Na onze ervaringen met het Nederlandse (niet) Passend Onderwijs en onze bureaucratische burn-out komen wij tot de conclusie dat de Nederlandse ‘Overheid’ nogal vrijpostig is en schaamteloos in het privéleven van haar inwoners mengt. Ik persoonlijk vind dat een maatschappelijke limiet. Want het zijn inwoners – burgers – die zelf mans genoeg zijn waar zij zelf wel of geen hulp bij nodig hebben. Grote voordeel van die insteek is natuurlijk dat er dan altijd sprake is van een win-win. Want waarom als Gemeente externe hulp inkopen als je met een fractie van de gelden een gezin of huishouden ook direct kunt steunen ? Ik zou zeggen win-win, lagere Belastingen en wel hulp die in mijn optiek direct bijdraagt aan het welzijn van je inwoners. Gewoon kijken wat er nodig is in plaats van dicteren. Simpel , communicatie maakt het verschil !

Inwoners limiet

En hoe zit het dan met 'Team Nederland' ? Waar ligt nu wel en geen rol voor de ‘Overheid’ en wat wel en niet bekostigen door BV Nederland ? Wat is daar over gedefinieerd in Den Haag voor haar eigen inwoners ? Want de wereld begint bij de opdrachtgever en belastingbetalers, en dat zijn wij Nederlanders toch echt zelf. Ben ik nationalistisch? Ja. Je moet als land eerst voor je eigen inwoners zorgen. Of gewoon, en dan bedoel ik andere landen, zelf de verantwoordelijkheid laten nemen om voor hun inwoners te zorgen. Nederland moet landen aanspreken op die verantwoordelijkheid in plaats van van uw en mijn geld Jan en alleman te verzorgen. Want wat de EU wil prima, maar dan ook die kosten dragen vanuit de EU. The Sky is the limit ? Nee.

En halen we toch mensen binnen, zoals oorlogsvluchtelingen, dan sturen we toch gewoon een rekening voor die opvang ? Het zou onze ‘Overheid ’de eer te na moeten zijn om op kosten van de Nederlandse bevolking de inwoners limiet te overschrijden. Een grens, die is er. Een limiet ook. Want wat is uw en mijn recht als Nederlandse inwoners op onze limiet ? Op ons land, onze inkomsten en vooral ons welzijn. Inwoners zijn mensen... en ja ook die kennen een limiet.

Leuke afsluiter van deze communicatie blog? De nieuwste slagan van een Amerikaanse hamburgerketen :

“Alleen een gegrilde burger is een goede burger”


Ik wens je een fijne week, zonder limiet in genietmomenten en met een beetje mazzel een goede burger.  

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland Paasei blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u heeft genoten van het mooie weer afgelopen week nu het voorjaar zich steeds meer laat zien.

Van harte gefeliciteerd met de Paashaas. Ik word van Pasen altijd vrolijk, zeker met mooi weer. Zo koester ik mijn jeugdherinneringen aan Paaseieren zoeken. Zelf als kind op speurtocht in huis naar van die grote eieren met gekleurde en glimmende zilverpapieren wikkels. Of naar kleine eitjes die zo leuk op de meest grappige plekken kon vinden , maar natuurlijk ook zelf kunt verstoppen als ouder. En dan dat gezicht en de glimlach van je kind dan als er weer een ei is gevonden. Goud waard en onbetaalbaar. Of van die wikkels die je als kind of met je kind om eieren heen kookt, omdat het leuk is om te doen en ze tijdens het Paasontbijt zo gezellig op de tafel staan. Je merkt de stemming zit er lekker in, haha.

(Paas)ei

Overigens heel on-Nederlands dat er nog geen Paasei quotum ligt. Want hoeveel eieren mogen wij Nederlanders eigenlijk eten ? Hoeveel Paaseieren is ons Nederlanders gegund ? En gaat het dan om de witte ei-versie, de bruine ei-versie, ei met of zonder verfkleurtje erop, ei van chocolade of een Russisch Fabergé ei ? Kortom, genoeg eigenzinnige vragen die nodig beantwoord kunnen worden en een goede aanleiding kunnen zijn om het 'eigen' ambtenaren apparaat uit te breiden. Want wat is onze grens als het gaat om het stellen van onze uit te geven budgetten, te importeren vluchtelingen of ligt er zelfs al een ambtenaren quotum ? Wie gaat ons eigenlijk van onze bureaucratische burn-out afhelpen ?

U merkt het al mijn blog gaat deze week eigenlijk nergens over, haha. Daarom even blogpauze, gewoon de stekker er even uit durven trekken. Bei deze.

Geniet van het mooie weer. Ik wens u een fijn Paasweekeinde.

Hartelijke groet,

Diana Stroeven

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, boek Schoolveteraan, vorstelijke Floriade, positief resultaat en meevaller van € 1.235 per Nederlander blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u een fijne week hebt gehad en er met plezier en tevredenheid op terug kunt kijken. Maar vooral dat u er vandaag weer een fijne dag van gaat maken en het u lukt om te genieten. Want kunnen genieten is de ware kunst van lekker leven. Als fan van levensvreugde en welzijn gun ik het van harte.


Boek Schoolveteraan puntjes op de i

Voor wie nieuw instapt op mijn blog, ik schrijf momenteel het boek Schoolveteraan. Het gaat over mijn gezin en onze zoektocht naar Passend Onderwijs voor ons kind die continu werd getroffen door oorontstekingen met helse pijnen. Niets ‘complex’ aan als je begrip krijgt en goed wordt ondersteund. En u voelt hem al, dat heeft bij ons nogal lamlendig uitgepakt.

Nu het goede nieuws, het boek is bijna af ! De laatste puntjes worden momenteel letterlijk en figuurlijk op de i gezet, haha. Gesteund door professionals en zelf gewapend met 30 jaar ervaring gaat het leukste voor mij als marketing en communicatie-expert nu echt beginnen. Iets moois van het boek maken en Schoolveteraan omzetten naar iets positiefs. En dat gaat lukken, over een paar weken wordt het boek gedrukt, yes !

Cover van het boek Schoolveteraan :

Het boek Schoolveteraan vertelt de persoonlijke ervaringen (2017-2020) van een Almeers gezin over hun Survival naar (niet) Passend Onderwijs, waar ouders samen met hun zoon door de bureaucratie compleet vastlopen. Gevolg: onrecht door onkunde.  Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind.  Schoolveteraan vertelt ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders - zonder enige aantoonbare én feitelijke onderbouwing – weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners, worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.

Cover ontwerp:
Erik Roukens, Groove Graphics


Meevaller van €21 miljard

Iedereen van harte gefeliciteerd met onze meevaller van € 21.000.000.000 (bron: Financiële Dagblad) Terwijl de hele Kamer over de mondkapjesdeal van € 100 miljoen valt, is het oorverdovend stil over onze meevaller van € 21 miljard. Dat is per burger toch gauw al een bedrag van € 1.235,= te veel afgedragen belasting !
( 21.000.000.000 : 17.000.000 Nederlanders). Of te wel zo’n € 100, = per maand per Nederlander over het jaar 2021. Geld dat teveel is betaalt en eerlijk terug gestort kan worden aan de klant, u en ik. Of kiest BV Nederland er liever voor om over al die tegoeden negatieve rente te betalen aan de ECB ? Ik zeg nee, eerlijker verdelen van gelden begint gewoon hier, terugstorten aan de rechtmatige eigenaren. Positief voor de koopkracht !

Proost, kom maar op met die volgende Nederlandse meevaller.


Vorstelijke Floriade

Nog even en het is Koningsdag. Wat heerlijk dat die er weer aankomt en we met z’n allen kunnen gaan genieten van deze Nederlandse traditie. Onze nationale, feestelijke en vorstelijke dag voor jong en oud. Nu al zin in.

Nu ik het toch over onze Koning heb, hij komt naar Almere ! Want het gaat deze week echt gebeuren, de Almeerse Floriade gaat open en de Koning komt om de Floriade officieel te openen. Zoek je komend half jaar dus een leuk uitje, wie weet is een ritje in de kabelbaan over het Floriadeterrein of een bezoek aan de Floriade iets voor u.   Mocht u gaan, veel plezier ! En majesteit, leuk dat u de Floriade promoot. De inwoners van Almere verdienen het dat de Floriade een succes wordt. U geeft het na 6 directeuren en miljoen extra Belastinggeld nu in ieder geval een royale start, fijn. Als Almeerse zie ik de Floriade graag geslaagd, dus zet ‘m op.

Klant is Koning

Hoe lang is het geleden dat u zich als klant Koning heeft gevoeld ? Wij mochten een vorstelijke behandeling ervaren op de Spoedhuisartsen post in Almere. Wat daarvoor nodig was ? Een aanvaring met een grasspriet in het oog van mijn man. Jawel, dik oog en tranen die maar bleven rollen. De behandeld arts heeft geheel Nederlandse wijze – met een oranje vloeistof – zijn oog beoordeeld en gelukkig met een goed half uur stonden wij met medicijnen en al weer buiten. Intussen de Gemeente fors gesponsord met extra parkeergelden, omdat je bij het ziekenhuisterrein vooraf moet bepalen hoe lang je verwacht te parkeren. Als ergens iets onvoorspelbaar is hoeveel tijd je nodig hebt, dan is het wel het ziekenhuis. En meestal beland je onverwachts bij een spoedpost niet waar ? Gemeente blij met extra inkomsten en wij blij omdat we sneller waren dan gedacht. Gemeente kan ook een eerlijker parkeersysteem kiezen voor haar (zieke) inwoners. Maar goed, of het zover komt, een parkeer app is dan zeker je vriend. Ik zie het maar als leergeld. Wellicht dat de Gemeente naar aanleiding van mijn communicatie blog ook eens met een ander oog naar dit beleid kan kijken?

Vanaf deze blog de complimenten aan de zorgmedewerkers voor de fijne behandeling en wat is het geweldig om zo’n vorstelijke service te ervaren. Even voelde wij ons klant is koning, dank jullie wel. Het kost een paar extra zorgcenten maar dan houd je er minimaal wel een goed gevoel aan over, haha.

Gaan voor positief resultaat

Eigenlijk is het veel leuker als dingen wel goed geregeld zijn toch ? En dan heb ik het over in zijn algemeenheid, maar vooral ook over onze ‘Overheid’. In basis bomvol van de integriteit, maar in de uitvoering pakt het door slechte beleidskeuzes en bureaucratie vaak nogal beroerd uit voor de Nederlandse burger. Bijzaak ? Nee. NO.

Jeugdzorg liefde

Neem nu de Jeugdzorg. Het zou kinderen moeten helpen, maar het resulteert in onrecht. Waarom ? Omdat ieder mens uniek is en het oerwoud aan regels – onze bureaucratie – daar niet op is ingericht. Het feit dat er na een half jaar na het ontdekken van de onterechte uithuisplaatsingen – of dit er nu 1115 – 420 of 46.000 Staatsontvoeringen zijn – dat er is nog geen kind met zijn bloedeigen ouders is herenigd is enkel te wijten aan het feit dat er geen doorpakmacht of mandaat is die kinderen weer veilig thuis krijgen. Er moet altijd een rechter aan te pas komen om als burger je gelijk te halen. En dat alles mogen we zelf nog betalen ook. En worden we er gelukkiger van ? Nee. Om Cruijff te citeren, als je gelukkig wilt zijn moet je doen waar je gelukkig van wordt. Kwestie van positief ombuigen, het recht op levensgeluk, welzijn en levensvreugde.

Straffe zorg en hulp

Om Jeugdzorg even als voorbeeld aan te houden, Jeugdzorg valt nu onder strafrecht en dat is Justitie. Die zijn o.a. gericht op criminelen en rechters. Dat is wat anders dan zorg. Dat je als Overheid regels via Justitie dicteert volkomen helder. Dat je dicteert aan ouders en hun kinderen, terwijl maatwerk en zorg/hulp nodig is volstrekt onlogisch, onacceptabel en de uitkomst is met al dat trauma altijd negatief. De keuze én resultaat van het burger onvriendelijke beleid. Nu mogen ze allemaal lerend zijn, zoals onze persoonlijke intimidatie ‘favoriet’ Veilig Thuis zich graag noemt, maar dan graag ook tegen een stagevergoeding. Houden ouders gelijk geld over om niet in financiële problemen te komen. Win-win, in het belang van kinderen is het toch ?

Wie vol wordt betaald moet kwaliteit leveren en zorgen voor tevreden klanten, u en ik de opdrachtgevers. En die cursus voor BV Nederland gun ik onze Overheid van harte. Deze marketing en communicatie-expert is in te huren. Mijn inzichten besparen structureel miljarden aan Belastinggeld, dragen bij aan de gezonde keuze voor levensvreugde en welzijn, dus win-win voor BV Nederland. Kortom, wat weerhoudt BV Nederland nog van positief resultaat als verdienmodel ?

Ik wens je een warme week met zoveel mogelijk genietmomenten en als het even kan een mooie meevaller.  

Leef nu en geniet, je bent langer oud dan jong.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, lachwekkend medicijn, de knop van Rob en financiële lucht blog

Hallo lieve Communicatie Blog lezers,

Wat heerlijk dat u er bent ! Want wat ben ik blij met u als lezer, dank u wel. Het is inspirerend dat u mijn communicatie blog weet te vinden en gezien de aantallen terugkerende bezoekers ook weet te waarderen. Fijn om te weten dat wat ik doe door u wordt gewaardeerd. Tot zover het goede nieuws voor u deze week, haha.

Lachen is gezond

Eigenlijk ben ik wel in voor een feestje, want voor je het weet ben je ingesneeuwd of door slecht nieuws onder gesneeuwd. Zeg nu zelf. Oorlog, sancties, woningcrisis, jeugdzorgschandalen de toon in de media wordt stevig gezet. Hoe vaak gaat het bij politici of in media bijvoorbeeld over levensvreugde en welzijn ? Gewoon het welzijn van hun mensen, het levensgeluk van de burger ? Het gaat standaard bijna altijd over wat we allemaal wel niet moeten, wat we met elkaar verplicht zijn te doen, over koopkracht die achter uitholt,   vrijheid of veiligheid. Maar zelden gaat het over ons welzijn, onze levensvreugde en wat er gedaan gaat worden om ons vaker te lachen. Raar eigenlijk, want lachende mensen zijn aanstekelijk. Lachen is gezond, dus voor wie ziek is, is lachen ook nog eens een geweldig medicijn.

Levensvreugde en welzijn

Wie wil er nu niet met grote regelmaat een stevig potje lachen ? In plaats van buikpijn van de oorlog of pandemie, gewoon de verplichting tot buikpijn van het lachen. Lekker toegankelijk, dus waarom zou je inwoners dat niet wat vaker gunnen ?

Meer lusten, minder lasten. Waarom belasting heffen als er landen zijn waar dit niet gebeurd. Wat doen die wezenlijk anders en heeft BV Nederland zich daar wel eens in verdiept ? Minder lasten op het bord van de burger wakkert de economie aan. Beide heeft een positief effect op de samenleving, dus win-win voor de Nederlandse schatkist. De zorgkosten eenvoudig omlaag ? De opvoedinterventie vanuit het onderwijs en de Jeugdzorg inruilen voor en nieuw zorg- en verdienmodel: levensvreugde en welzijn voor onze kinderen.

Succesvolle toekomst gegarandeerd.

Vergoeden van theater

Ook een leuke. Waarom wordt voor bijvoorbeeld terminale kankerpatiënten niet gewoon een avondje theater vergoed uit de ziektekostenpremie ? Gewoon om te genieten van een musical of om een potje te lachen bij grappenmakers als Pieter Derks, Veldhuis & Kemper of Tineke Schouten.

Ik zie win-win, want zo betaald toch iedereen graag zijn zorgpremie al maakt u er dan zelf geen gebruik van ? Als lachen zo’n goed medicijn is voor het welzijn van de mens is het voor iedere burger pure win-win. Tenslotte bent u blij dat u niet ziek bent en het idee dat iemand ziek is, maar u ook beetje lol van uw geld heeft bezorgt u minimaal een goed gevoel. Alleen al die gedachte…ik gun het mensen die ziek zijn van harte. Het is simpelweg focus op levensvreugde én welzijn. Met het huidige negatieve landsbeleid met de focus op angst, ziekte en oorlog is nog veel voor Nederlanders te winnen. Weet u ook gelijk waarom het (nog) niet in het verzekeringspakket zit, haha. Communicatie maakt het positieve verschil !

Positieve gamechanger

Lachen als middel om het leven van inwoners aangenamer te maken, want de echte hoofdrolspelers van het wereldtoneel zijn u en ik. De wereld draait om ons. Met elkaar kunnen we als opdrachtgevers van de regering en de Kamer eenvoudig afdwingen om meer in te zetten op een positieve gamehanger, het recht op levensgeluk en recht op welzijn. Of het recht op betere besteding van onze Belastinggelden door meer te budgetteren, kwaliteit leveren of gezonde financiële lucht voor burgers.

Gezonde financiële lucht

Zo is financiële lucht voor u en mij is overal te vinden. Want welk bedrag is bijvoorbeeld maximaal gebudgetteerd voor Ministeries, of wat op uw en mij kosten – de opdrachtgevers – voor het uitvoeren van EU sancties, zoals de pas aangestelde nationaal coördinator. Want wie zegt dat wij als opdrachtgevers en belastingbetaler die kosten nemen ? Gewoon lekker verrekenen met de EU afdrachten, zodat onze gelden aan onszelf toekomt. Wedden dat dat ons financiële lucht geeft ?

Of voor diabeten en obesitas patiënten de drempel van de kosten voor de sportschool weghalen, gewoon door de kosten volledig te vergoeden. Win-win, gezondere lifestyle dat is pas lachen en nog goed voor de Volksgezondheid ook. Zou toch nog eens goed nieuws zijn, of niet ? Of een nieuwe fiets voor wie geen geld heeft deze te betalen. Maak er een mooie deal van met een Nederlandse fietsfabrikant en nationaal gaat het lekker voor de wind. Zie ik daar een win-win ? Kom maar door met die positieve gamechanger !

Waarde hechten aan leven

Door waarde te hechten aan elkaars welzijn, levensgeluk en leven te kiezen, kiezen we voor een gouden toekomst. Een positieve boost, waarbij we pensioenpremies wel laten renderen in uw en mijn belang, zodat u een jaartje eerder kunt gaan genieten. Gewoon omdat het rendement het zo geweldig voor u heeft gedaan.

Ziet u het al voor zich ? Ik wel. Dat begint met de keuze van beleidsmakers om te ‘onthechten’ van hun focus op angsten, ziektes, oorlog. Kwestie van waarde hechten aan het leven, crisissen oplossen en genieten van bergen aan positiviteit voor burgers. Daarvoor moet wel een knop worden omgezet.

De knop van Rob

Heeft u de communicatie campagne van Rob al gezien of gehoord ‘Zet ook de knop om’ ? Bij Rob – de minister van Klimaat - gaat de warmteknop om. Het binnenklimaat bij alle Overheidsgebouwen gaat van 21° naar 19°. En dat is goed nieuws, want met deze stap bespaart Rob niet alleen energie. Het levert ons ook een direct voordeel op, want reken maar dat Rob daarmee bespaart op de Overheidsuitgaven, volgens Rijksoverheid.nl zelf 5-10%. Op 6 miljoen m³ is dat tussen de 300.000 en 600.000 m³ op een jaarverbruik van 41,4 miljard (bron: Gasunie). Volgens Essent verbruikt een gemiddeld huishouden ongeveer 1500 m³. Met de duit van Rob in het gaszakje bespaart de Overheid naar eigen zeggen dus maximaal voor 400 huishoudens aan gas ?

Ach het is in ieder geval gevonden belastinggeld, dus dat geeft u en mij weer minimale financiële lucht. Weg met energiecrisis, hallo energiefeest. Hoeraatje voor de knop van Rob, hij heeft het startsein gegeven om aan de warmteknop te draaien. Je zou het er spontaan warm van krijgen. Maar goed dat was nu juist niet de bedoeling. Zoals ik al net zei, voor wat meer positiviteit moet er nog wel even een knop om. Het begin is er met die knop van Rob, wie volgt ?

Ik wens je een warme week met zoveel mogelijk genietmomenten, het is je van harte gegund.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, gouden tijden, 1115+ kinderen, Nederlanders zijn goud waard, warm bad en jarig blog

Hallo lieve Communicatie Blog lezers,

Welkom (weer) bij mijn communicatie blog. Fijn dat u er bent. Ik val maar gelijk met de deur in huis, wat hebben we deze week toch een prachtig zonnig weer gehad. Meer zon – en daglicht doet wonderen. En dat is ook gelijk goed nieuws voor wie zonnepanelen heeft, daar krijgen veel mensen positieve energie van. Dus win-win. Zo het eerste positieve geluid van mijn blog heeft u al in de pocket…lekker hoor die positieve vitamine D, haha.

Gouden tijden

Nu Poetin de goudstandaard opnieuw leven heeft ingeblazen en gas betaald moet worden in goud of roebels raakt ons Westerse geld op. De strijd op het wereldtoneel om geld als machtsmiddel is in volle gang. Met maar liefst 41% groei aan Staatsschuld van de V.S. - in de afgelopen 2 jaar – maakt de V.S. met de dollar kampioen schulden maken. Met deze zet van Poetin wordt de machtpositie van de dollar als reservemunt ook nog even op scherp gezet. Of de dollar als reservemunt te handhaven is of iets anders die rol op zich gaat nemen laat nog even op zich wachten. Blijft het de dollar, wordt het een digitale munt van Centrale Banken (CBDC), crypto ’s, edelmetalen, de digiyuan of wellicht een ander ruilmiddel ? Een ding weten we zeker, gouden tijden of niet, u en ik kunnen zullen het ‘ontgelden’ haha.

Toverformule

Wie ooit heeft ervaren om geen cent te makken te hebben, weet hoe vervelend het is. Dat het hebben van wel financiële slagkracht bijdraagt aan goede nachtrust, minder stress, harmonie in een relatie en nog een hele rij aan positieve kenmerken. Geld hebben is een toverformule en berust mede op hoe een land haar burgers belast. Ik heb daar een simpele gedachte bij:

Inflatie = koopkracht = welzijn = levensvreugde van burgers

De oorsprong van inflatie ligt bij Overheden, dus zijn zij het ook die inflatie positief voor haar burgers kunnen oplossen. Gewoon, door out-of-the-box te gaan. Maar ze mogen natuurlijk ook mij als marketing en communicatie-expert inhuren, haha. Ben benieuwd hoe zij positief gaan bijdragen aan de nieuwe geldmissie: meer welzijn en levensvreugde voor burgers. Tot die tijd zullen we zelf onze eigen slingers moeten ophangen.

1115+ Kinderen

Van geldmissie naar iets veel belangrijkers. 1115+ kinderen zijn uit huis geplaatst. Waarvan 1115 kinderen zijn toe te wijzen aan de Belastingtoeslagenaffaire. Nog altijd is er geen één kind teruggeplaatst. Het zal je kind maar wezen.

Onder de noemer ‘Jeugdzorg’ worden kinderen nu gecriminaliseerd. Gewoon omdat het Jeugdzorgbeleid in Nederland is ondergebracht bij Justitie. Ouders en kinderen komen daarmee in een strafrechtelijk systeem terecht in plaats van dat hulp wordt geboden. Maar liefst 46.000 Nederlandse uit huis geplaatste kinderen zitten momenteel in deze situatie. Het zal je kind maar wezen.

Mijn gezin is gelukkig ontsnapt aan dit strafrechtelijke systeem die zelfs in Passend Onderwijs op zieke kinderen wordt toegepast. Binnenkort te lezen in ons boek Schoolveteraan waarmee wij door de keten heen dit besef willen laten doordringen. Weghalen van Jeugdzorgbeleid bij Justitie om daarmee positief bij te dragen aan een gamechanger voor onze Nederlandse kinderen. Met o.a. dank aan Pieter Omtzigt, Peter Pannenkoek en Humberto Tan voor hun media aandacht afgelopen week. En in het bijzonder aan Kristie Rongen, wat is dat een topper en een heerlijke pitbull. En nu ik toch lekker bezig ben, ook vanaf mijn communicatie blog complimenten aan alle belangenverenigingen, ouders, juristen, advocaten en journalisten die zich via Twitter inzetten om die positieve gamechanger voor onze (klein) kinderen in gang te zetten. Yeahhhh ! Jullie zijn allemaal goud waard, geweldig wat een voelbare energie !

Nederlanders zijn goud waard

Wat is het toch mooi dat het stikstof probleem nu we nieuwe huizen en vluchtelingedorpen willen bouwen als sneeuw voor de zon verdwijnt. Bouwend Nederland kan weer aan de slag, in ieder geval voor vluchtelingen. U mag onbelast u kind nog een paar jaar langer thuis houden. Nederland adopteert massaal een Oekraïner, overheidsgebouwen worden beschikbaar gesteld, ze mogen in een kasteel wonen en worden met open armen ontvangen. En met een beetje mazzel krijgen ze naast leefgeld ook nog een extra premie nu de IND weer dwangsommen krijgt opgelegd bij trage asielbesluiten. Nederland is bijzonder gastvrij en dat is prachtig, alleen jammer dat daarmee de keuze wordt gemaakt dat het ten koste gaat van onze kinderen en jeugd.

Gastvrij en warm bad

Zouden we met deze oorlogsvluchtelingen willen ruilen ? Nee, natuurlijk niet. Wel willen Nederlanders burgers zelf ook een waardevolle behandeling. Ik wil helemaal geen vluchteling zijn. Of een topcrimineel, omdat ik dan meer rechten heb als ouder en ik dan wel zeker ben van een dak boven mijn hoofd, of dat ervoor je gekookt wordt. Nee, ik wil als Nederlander behalve voor mijn Belastingafdrachten gewoon gewaardeerd worden. Ik wil mij als Nederlander thuis voelen in eigen land. ALsof je in een warm bad stapt. Dat zou zomaar eens een reden kunnen zijn van de lage verkiezingsopkomst. Want als Nederlander voelt het handelen van onze overheid vaak als een koude douche. en laten wijzelf nu toch ook het liefst er warmpjes bij zitten. Met of zonder gas, maar wel warm. Communicatie maakt het positieve verschil.

Jarig

Ook mocht ik afgelopen week weer een extra jaartje bij mijn leeftijd optellen. Zo kent jarig zijn vele voordelen, zoals felicitaties, spontane of verrassende lieve berichtjes van je dierbaren, kaarten, cadeautjes en het allerfijnste, knuffels. Ja, jarig zijn geeft een goed gevoel. In plaats van hoe ouder, hoe gekker de weg van hoe ouder, hoe mooier. Met zo’n een positieve ombuiging – titel van het boek dat ik van mijn vriendin kreeg - krijgt een extra rimpel toch wel even een hele andere betekenis. Met het naar bed gaan ligt er inmiddels maar mooi al meer dan een eeuw wijsheid, plezier, genot en rimpels in bed. Ik ben dus aan mijn tweede halve eeuw begonnen en verheug mij op al het moois dat nog gaat komen. En ik wens jullie dat ook van harte toe. Leef nu en geniet, je bent langer oud dan jong.

Fijne week !

Liefs van een toekomstige jarige job,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet