E-mailen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, specialist in marketing en communicatie Almere. Vanwege de hoeveelheid spam bij het vermelden van een e-mailadres op de website, vraagt Communicatie-expert je vanuit je eigen e-mail programma een e-mail te sturen. Communicatie-expert is het beste per e-mail bereikbaar. Stuur je e-mail naar Communicatie-expert Diana Stroeven. Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vraag ik je om in je e-mail op te nemen, je naam, e-mail adres, evt. telefoonnummer, je budget en je te bereiken doel. Hartelijk bedankt voor je interesse in de dienstverlening van marketing en communicatie specialist uit Almere. Ga jij ook voor positiviteit en een win-win ? Communicatie maakt het verschil !


Bellen met Communicatie-expert, Diana Stroeven, marketing en communicatie specialist uit Almere. Wil je telefonisch contact met Communicatie-expert Diana Stroeven - Visser,  voor een kansrijk idee, concept, een communicatie Masterclass, persoonlijke coaching of heb je een vraag over een te vergeven opdracht? Spreek dan een berichtje in of stuur een WhatsApp-je. Je kunt ook e-mailen of via het contactformulier contact opnemen. Wil jij ook het positieve verschil maken met communicatie? Laat van je horen !


Communicatie blog – BV Nederland, Sywert mondkapjesgate, positieve boost voor burgers en Kasteel de Hulk Almere

Hallo bloglezers !
Wat mooi dat je de weg naar mijn blog hebt weten te vinden of er weer bent. Wat hebben we een prachtig weer gehad en wat staat het groen er in de natuur prachtig bij. Wat een genot voor het oog van al dat moois om je heen. Bij ons heeft de BBQ al een paar keer aangestaan, genieten we nog steeds met volle teugen van onze jacuzzi en sponsoren we de horeca op het terras. En wij belonen onszelf vooral door veel te knuffelen met elkaar, heerlijk. Dat is pas genieten van het leven.

Gecoördineerd knuffelen

We kunnen nu wel op groen licht voor knuffelen gaan wachten met z’n allen, maar Communicatie-expert vindt niet alleen dat knuffelen heel belangrijk is, maar ook heeft het OMT ons geleerd om gefaseerd weer terug te gaan naar het nieuwe normaal. Dus wij zijn zelf al met onze gecoördineerde knuffels begonnen. Voor ons is het een prachtige manier om te voelen dat je leeft en om elkaar geeft.

En aangezien wij er vanuit gaan dat dit niet begeleid zal worden was de keuze gauw gemaakt. Gelukkig zijn er ook mensen die niet van knuffelen houden, waarmee e.e.a. weer mooi in balans brengt. Voor ieder wat wils. En wat als het een verkeerde keuze blijkt te zijn geweest ? Dan gaan we minimaal knuffelend ten onder. En misschien krijgen we dan zelfs wel – net als Van Dissel van het RIVM - een prestigieuze prijs toegekend. Die schijn je tegenwoordig bij verkeerde keuzes te ontvangen.

Slimme Sywert en mondkapjesgate

Heb je het al gehoord van Sywert van Lienden en zijn compagnons Camille van Gestel en Bernd Damme ? Ze hebben “om niet” een mondkapjes deal in orde gemaakt voor Ministerie van VWS ter waarde van ruim € 100 miljoen. Vanwege de grote bedragen was het zelf de Overheid die bij de leverancier garant stond voor het grote geld. Ook droeg de Overheid de transportkosten.

Sywert zegt dat hij de risico’s heeft gelopen, in ieder geval voor zijn carrière blijkt nu. Financieel blijkt dat jij en ik dat waren. Maar goed, als je zoals hij een slimme zakenman bent. Je presenteert het om de financiële risico’s bij een ander neer te leggen – lees Belastingbetaler. En vervolgens weet je er zelf zo’n € 9 miljoen euro aan over te houden. Dit terwijl je zegt dat je er een maatschappelijk doel mee dient en geen winstoogmerk hebt. Zijn compagnons - waar bijna niemand over rept - verdienden zo’n € 5,7- en € 5,4 miljoen. Wat zegt dit dan over hun normen en waarden en wat over het inkoopbeleid van de Overheid ? Sywert kan nu doen en laten wat hij wil, en heeft zich toch echt keurig aan de wet gehouden. Is hij dus slim of zijn wij te bescheiden om ook zo voor ons zelf te zorgen ?

Bij het ministerie van VWS zouden ze in plaats van besturende leerkrachten eens serieus moeten overwegen commerciële mensen of NEVI gekwalificeerde mensen voor BV Nederland aan te nemen, die niet zo met onze miljoenen lopen te strooien om mondkapjes op de plank te leggen. De wijze les ? Toch die Minister van Besparingen en Burger belangen Mariëtte, zoals ik vorige week al blogde.

We hebben nu: het kwartje van Kok, het tientje van Lieftinck, de € 1000 van Rutte en de € 9 miljoen van Sywert.

Positieve boost: meer tijd, G7 aanpak multinationals en Booking

Van harte gefeliciteerd met onze Mariëtte. Zij vraagt meer tijd om de opdracht te vervullen als informateur. We moeten dus nog even geduld hebben met wat voor constructiefs zij voor ons burgers gaat komen.Zie ook de Communicatie blog van vorige week.

Vandaag las ik op Business Insider dat de G7-landen een wereldwijd akkoord hebben bereikt over een vennootschapsbelasting voor multinaltionals van minimaal 15% in het land waar ook de inkomsten vandaan komen. Goed nieuws voor Nederland, omdat daarmee het ontlopen van belastingen in Nederland via brievenbusfirma’s wordt bemoeilijkt. Met een beetje mazzel levert het onze schatkist flink wat inkomsten op en kunnen we in plaats van eeuwige prijsstijgingen eens wat prijsverlagingen tegemoet zien. Wellicht dat de grote jongens eens wat meer verantwoording kunnen nemen, zoals jawel: Booking.com

Vorige week blogde ik er nog over, dus bij deze. Allemaal van harte gefeliciteerd met onze mijlpaal van Booking.com. Booking blijkt gevoelig te zijn voor de ontstane ophef voor van de miljoenen bonussen van de top betaald met Staatssteun. Ze zeggen dat ze de volledige € 65 miljoen gaan terug betalen. Dat is toch een mooie mijlpaal die er is bereikt. En het mag gezegd worden, ook door het initiatief vanuit de Tweede Kamer na de ophef om het geld gewoon terug te gaan vragen. Goed gedaan ! En volgende keer gelijk even aan de voorwaardes denken en we hebben een win-win te pakken !


Kasteel de Hulk Almere


Communicatie-expert
blogde laatst nog over ideeën rondom het kale kasteel in Almere. Wellicht heeft dat bloglezers op een idee gebracht, want sinds deze week hebben wij in Almere De Hulk !. Jawel, op de Toren van het Kasteel staat nu een tientallen meters grote geschilderde, groene Hulk afgebeeld. De Hulk is een kunstproject dat het boegbeeld op het Kasteel wordt om de Floriade Expo enigszins op te vrolijken. Het kan in Almere !

Ook heeft de Gemeente Almere over 2020 een overschot op de begroting weten te realiseren en komt men tot de conclusie dat het tijd is dat er minder wordt uitgegeven dat er binnen komt. Oftewel, Almere gaat haar huishoudboekje op orde brengen, succes Julius. Chapeau !

Mocht je binnenkort lekker uit eten gaan, op visite, naar theater, musea, in je tuin gaan genieten of wat al niet voor leuks. Geniet er met volle teugen van. Je bent langer oud dan jong, maar genieten willen we allemaal.

Fijne dag en mooie week,
Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, herstelsanctie blog, burgerlijke behoefte minister van efficiency, besparingen en burgerbelangen

Goedendag lieve bloglezer en juichende Corona versoepelingsfeestgangers !
Dank je wel dat je de tijd neemt om mijn communicatie blog te lezen, fijn.

En we hebben momenteel weer goed nieuws te melden. Om te beginnen, de zon laat zich weer zien. Tijd om van het zonnetje te genieten, een terrasje te pakken, lekker te toefen in je tuin, op je balkon en/of de BBQ te ontsteken, heerlijk

Ook is bij een gezinslid de eerste prik gezet, de bofkont. Manlief is op de uitnodiging ingegaan en hij heeft gelukkig nergens last van, zelfs niet van positieve bijwerkingen. Daarentegen heb ik sindsdien juist als wederhelft allerlei kwaaltjes erbij gekregen, dus het ziet er naar uit dat ik nu het talent van de bijwerkingen van zijn prik heb overgenomen, haha.

En wat gaan we lekker versoepelen met z’n allen, Nederland wordt weer één groot juichend feest. Slinger je mondkapje af en geniet ! En ook New York heeft grootse plannen... daar schijnt het volgens kranten deze zomer de meest sletterige zomer sinds tijden te worden. Dus heb je liever SOA dan Corona, New York is the place to be. Wees volgens Hugo “Schoen” met prikken geen eikel, maar gebruik hem. En ik zeg het niet gauw, maar daar heeft ie wel een punt, haha… Benieuwd of er komende zomer veel ambtelijke werkbezoeken naar New York worden gepland...

Juichende herstelsancties in aantocht

Wist je dat de Loon op Zandse burgemeester mensen hun huis uitzet onder het mom van een herstelsanctie in plaats van een strafmaatregel ? Dat klinkt net even lekkerder, niet waar ? Dakloos om te herstellen, dat is nog eens een positieve beloning voor de burger en wel heel letterlijk "Loon op Zand".

Voordeel als dakloze is natuurlijk wel dat je gelijk niet meer aan de Coronamaatregelen hoeft te houden, thuis blijven kun je immers niet. Ook wordt je niet in je vrijheid geraakt door de beperking van het aantal bezoekers, dus je kunt ontvangen wie je wilt. Verder heeft een dakloze gelijk geen Gemeentelijke belastingen meer af te dragen, dus zo gek is het allemaal nog niet. Communicatie maakt het positieve verschil !

Het is trouwens een goed idee van die herstelsancties.. bijvoorbeeld om deze in te stellen voor de inefficiency met ons Belastinggeld en het herstellen van het vakkundige onrecht dat de burger wordt aangedaan. Daar is merkbaar een groeiende behoefte aan. Behalve de Toeslagenaffaire, is er nu sinds kort ook de Onderwijsaffaire. Goed nieuws voor de burger de affaires voor herstelsancties zijn in de maak, de burger ontzorgen geweldig !.

Zie hieronder een aantal tweets over ondersteunend onderwijs en wat er op Twitter leeft :Een tweet aan Lobke. Zij is directrice van Ouders en Onderwijs. Een beweging die opkomt voor de belangen van ouders en kinderen die veelal te maken hebben met (niet) Passend Onderwijs en het daarbij criminaliseren van de ouders (zie ons verhaal op Schoolveteraan) . Van de week schoof zij aan in de Tweede Kamer:Want zoals onze National Ombudsman ook oordeelt, de burger verdient beter !

Tenslotte zijn wij – kiezers en belasting betalers - de opdrachtgevers voor het komende herstelplan voor Nederland. Wij vertrouwen de opdracht nu aan informateur Mariëtte Hamer toe, dus is het belangrijk dat wij tevreden zijn met het resultaat. Zoals opname van de juiste burgerprioriteiten, zoals wat er bij de burgers leeft:

Wel een betrouwbare overheid en vertrouwen in de burger;

Wel betaalbare zorg en huizen ;

Wel geïndexeerde pensioenen ;

Wel goed en efficiënt onderwijs ( en geld ten goede van de leerling i.p.v. aan de school ) ;

Betere financiële leefbaarheid.

En nu we toch bezig zijn, Franc Weerwind - resp. burgemeester van Almere - roept na zijn affaire met de Almeerse e-mailboxen Den Haag op tot een Minister van Digitale Zaken. Ik denk liever in het belang van de burger Franc, doe mij maar een minister met radicale ideeën voor Besparingen , een minister voor Burgerbelangen, en ook een minister van Efficiency .

Daarmee kan er met het nieuwe kabinet bewust wel gebouwd worden aan de burger die beter verdiend. Hoe cool is dat ? Win-win en positiviteit als herstelsanctie voor het leveren van kwaliteit en waar voor ons Belasting geld.

De Hamer van de grondige informateur

Onze Mariëtte ontving van de week 17 extra organisaties, je kunt zeggen wat je wilt maar Mariëtte doet het wel grondig :

Tweet van Communicatie-expert over de grondigheid van informateur Mariette Hamer.


En hoewel Mariëtte nu “ineens” 3 pijlers leidend maakt : internationalisering, inclusie en duurzaamheid, verwacht ik in ieder geval van haar dat ze grondig rekening houdt met de verkiezingsuitkomst en het herstellen van vertrouwen. Benieuwd hoe deze lady de Nederlandse inwoners blij gaat maken. Krijgt de burger anno 2021 eindelijk waar voor zijn geld.. ? Kom maar door met al dat moois Mariëtte.

Intussen voegt het Rode Kruis de internationalisering van Mariëtte al door en adverteert op diverse Nederlandse nieuwssites in het Spaans, Turks en jawel.. ook aandacht voor Covid-19 in het Nederlands.

Booking.com bonus, Shell en Deelen

Voor wie wil weten welke bedrijven Corona Staatsteun hebben ontvangen even een pikante high light. Booking.com, ontving € 100 miljoen, waarvan € 65 miljoen Nederlandse Staatsteun. Pijnlijk detail - voor jou en mij als Belastingbetaler - is dat Booking.com vanwege een fiscale constructie nagenoeg geen belasting in Nederland afdraagt.

Stel we hadden voor Staatsteun als voorwaarde opgenomen dat er dan ook wel in het betreffende land Belasting betaald moet worden – iets wat wij toch minimaal van onze bestuurders mogen verwachten - dan had de top van Booking.com – 3 personen – nu geen € 28 miljoen euro te verdelen. Zo simpel kan het zijn om je eigen bevolking wel te steunen.

Voor de Coronavrijheden zwemmen we in de hoeveelheid regels, maar waar de regels echt relevant zijn, zoals bij Staatsteun, willen we gedrag afstraffen dat eenvoudig weg met één regeltje kan worden ondervangen. Jan Modaal kan dit bedenken, dus een goedbetaalde, hoogopgeleide en zichzelf serieusnemende bestuurders dan toch helemaal...? Weet niet hoe jullie erin staan, maar ik ben voor ! Gewoon vanaf nu standaard opnemen.

Als reactie op een Tweet van Mr. Pieter van Vollehove heeft Communicatie-expert dan ook gereageerd met deze tweet:

Retweet van Communicatie-expert over de bonus van €28 miljoen voor de top van Booking.com. Gewoon de voorwaarde voorstaan zo stellen dat er minimaal in ons land belasting wordt afgedragen om in aanmerking te komen voor staatsteun. En bijvoorbeeld ook dat er nooit meer staatssteun geind kan worden dan is afgedragen in het belang van de Nederlandse Belastingbetaler.


Shell gefeliciteerd met behoud van helft CO2

Shell gaat een nieuwe uitdaging aan. Milieudefensie heeft het eerst zover laten komen, en vervolgens stappen ze naar de rechter om Shell de CO2 uitstoot te laten verminderen. Ik hoop voor Shell dat Milieudefensie hun dan ook gelijk van de handvaten voorziet, zodat zij met succes de komende 9 jaar hieraan vorm kan geven. Daar zal Milieudefensie met de claim voor het terugbrengen van die 1,5 graad aan opwarming van de aarde al overnagedacht hebben, dus laten ze dan ook maar met die input komen. De rechtzaak is aangespannen van Nederlandse Belasting gelden en jouw maandelijkse bijdrage aan de postcodeloterij. Dus die input in het algemeen belang aanleveren: win-win. Succes Shell !

Ben jij al nieuwsgierig welke grote milieubobo - al dan niet bij Milieudefensie - voortaan zwemmend, lopend of op zijn fietsje zijn idealen wereldwijd kracht bij zet ? Mocht je deze hebben gespot, laat het Communicatie-expert weten. Ik besteed er graag aandacht aan in mijn blog.

Deelen, soms even niet
Verder wil ik vandaag nog even iets Hollands met jullie delen. In het Gelderse dorpje Deelen – 25 inwoners – is door Justitie en Veiligheid goedkeuring geven voor de komst van een AZC van 200 asielzoekers en huisvesting van 400 arbeidsmigranten. Justitie neemt dat "delen" wel heel letterlijk.

Toch brengt het ook goed nieuws voor de dorpsbewoners.. als het goed is wordt dan voortaan ook de Gemeentelijke belastingen in plaats van door 25 door 625 gedeeld. Als we dan toch inclusie bezig zijn, dan ook de lusten en niet alleen de lasten. Binnen is innen, Deelen met vervroegd pensioen ?

Geniet nog van het mooie weer en een hele fijne week allemaal.

Fijne dag,
Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, versoepelingen, inflatiefeest, ouders door het Slob, herstelplan en pauzeknop van de burger

Hallo bloglezer, hoe gaat het met je?
Bedankt voor de leuke reacties. Fijn om te weten dat jullie mijn blog gisteren hebben gemist, dat waardeer ik enorm. Gelukkig valt er niets om als mijn blog een dagje later online staat. Ik had even op de pauzeknop gedrukt, met het gezin erop uit lekker gewandeld met dat mooie weer en voilà, daar ben ik weer. Ook tikte mijn pa deze week de
89 aan en dat hebben we gepast gevierd. Wat een leeftijd !

Overigens, nog gefeliciteerd met alle (komende) versoepelingen, want dat is toch wel op zijn plaats. We gaan als we het demissionaire kabinet mogen geloven als een trein. Dus kom aan boord en geniet van de rit.

Met een spuit er weer op uit

Voor alle mensen die blij zijn met de spuit, van harte. Mooi om te zien dat er ook mensen blij worden van de vaccinatie, want voor velen blijkt een goede motivator te zijn “zonder spuit er niet uit”. Want iets leuks in het vooruitzicht is altijd fijn. Dus vanaf nu : met een spuit er weer op uit.

Communicatie maakt het positieve verschil !


Mondkapjes werken wel

Verder goed nieuws voor de mensen onder ons die een mondkapje maar niets vinden. Of het nu komt door benauwdheid, of omdat je een hekel hebt aan die verplichte gezichtsbedekking. Na ruim 1 jaar is het nu wetenschappelijk bewezen dat mondkapjes beschermen. En dat is voor iedere drager van die malle dingen toch ook fijn. Lopen we niet al maanden voor niets met die dingen op onze “muil” ( mondkapjes humor).

Met het mooie mondkapjes nieuws kunnen we ook anders kijken naar de voor € 2 miljard aan o.a. extra mondkapjes bij Ministerie van Volksgezondheid op de plank liggen. Die brengen misschien zelfs met de huidige inflatie nog wel een prachtig inflatievoordeel. Want als we 3% inflatie rekenen, dan levert die extra voorraad ons zo maar € 60 miljoen voordeel op. Dat is al gauw zo’n € 3,50 per inwoner en dat is toch weer een biertje of wijntje op het terras. Dus, misschien dan toch nog wat rendement voor de burger zijn Belastinggelden in het verschiet?


Bonnetjes talent in de crisis

Ons inkoopvoordeel bij het ministerie van VWS levert ons overigens wel zo’n € 5,1 miljard aan een bonnetjes te kort op, volgens de Algemene Rekenkamer. Maar goed, volgens Hugo de Jonge kan dat gebeuren het is immers crisis. Dat is nog eens een excuus talent, haha.

Dus kun je je rekeningen even niet meer betalen, geen paniek het is immers crisis. Ook kun je altijd nog aan de deurwaarder melden dat je geen actieve herinnering hebt aan de rekeningen en vragen om het bonnetje van levering. Kortom, genoeg mogelijkheden waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht, maar in je voordeel kunt gebruiken door het voorbeeld te volgen van het demissionaire kabinet, succes verzekert dankzij de crisis !


Inflatiefeest voor jezelf

Wist je dat er naast het EU klimaatfeest van Timmersmans er ook enorme inflatie huishoud. De staalprijzen zijn verdrievoudigd ( + 300%) , hout voor schuttingen met 40% gestegen en stroom energieprijzen zijn per 1 juli a.s. van ca. 9 cent inkoop naar ca. 25 cent (+277%) per kuub…. Dus als er ergens nu investeringskansen liggen is het wel bij grondstoffen. Ook loont het om - net als het Ministerie van Volksgezondheid - te hamsteren, zoals bijvoorbeeld op je dagelijkse boodschappen, prijsstijgingen van + 10% jagen het inflatiefeest aan.

Dus in plaats van geld op de bank laten staan waar het steeds minder waard wordt, is het een aanrader om toch goed rond te kijken welke prijzen omhoog schieten. De Corona miljarden steun moeten toch ergens vandaan komen, dus doe er je voordeel ermee en pak die kans. Inflatie is immers een feest als je belegt - en dan bedoel ik niet alleen op je boterham - maar investeert of aflost op de eigen woning, in aandelen, crypto’s, edelmetalen en/of sieraden of ervan geniet. Want die goede fles wijn of dat biertje smaakt nu eenmaal lekkerder dan een bankbiljet, hahaha.

Nederland herstelplan en feesten

Goed om te weten dat informateur Mariëtte Hamer gaat sturen op een herstelplan voor Nederland en op de inhoud voor ons land. Bijgaand 3 lessen om een positieve swung voor de reset van het Nederlandse systeem mee te geven. Communicatie maakt het positieve verschil !


Les 1: Vier het leven (positiviteit)

Zet in op het leven vieren in plaats van afscheid. Kenmerkend Corona voorbeeldje: als er getrouwd wordt mogen er maar 30 mensen komen, maar als er iemand dood gaat 100 mensen. Op beide gelegenheden wordt er geknuffeld, behalve dan door de dode natuurlijk, die is ermee gestopt.


Les 2 : Vertrouwen in jeugd en ouders

Vertrouwen is los laten en dus kunnen diverse overheidsinstellingen die zijn ingesteld op wantrouwen er mee stoppen. Veel instanties gaan er al vanuit dat er iets mis. Twee voorbeelden van een ervaringsdeskundige uit Almere :

Jeugdzorg/GGD vragenlijsten (SDQ = meting psychosociale problemen bij kinderen) bijvoorbeeld hier komt altijd een probleem uit. Hoe dan ? Er zijn gelukkig echt nog wel normale kinderen. In ieder geval tot dat ze de SDQ lijst bij de GGD hebben ingevuld.

Veilig Thuis, gaat er altijd vanuit dat er thuis iets mis is. Dit terwijl er honderden gevallen(!) bekend zijn waarvan de meldingen te maken hebben met: Passend Onderwijs ( Schoolveteraan ). We zetten dankzij demissionair minister Arie Slob - ook wel bekend als "Team Arie" toch gewoon deze onnodige trajecten in , en daarmee worden bewust ouders en hun kinderen getraumatiseerd en door het “Slob” gehaald.

Les 2.1 : Passende consequenties en/of (demissionaire) loonsvermindering als straf voor dit handelen in aantocht ? Of worden ouders beloond met een Belastingkorting, omdat zij nu moeten regelen wat Team Arie niet goed voor hun kind regelt ?


Les 3: De burger pauzeknop

De Algemene Rekenkamer is goed in controleren en rekenen. Maar liefst € 9,1 miljard is mogelijk onrechtmatig besteed en veel geld vloeit weg zonder dat de burger daar voordeel van heeft. Sterker nog het wordt gebruikt om de burger te benadelen. Dat kan anders vindt Communicatie-expert.

Het idee van het kabinet van de pauzeknop is dan ook geweldig door ons als burgers zelf te gebruiken. Dus pak je kans en druk zelf je eigen pauzeknop in, stel duidelijk grenzen en vertel wat je verwacht. Wil je hulp ? Mooi. Wil je geen hulp, dan niet. Zelf keuzes kunnen maken is een wezenlijk verschil. Leve de pauzeknop !

Tijd dat er wel kwaliteit voor de (hoge) salarissen wordt geleverd en wordt ingezet op win-win voor de burger die de salarissen van de publieke sector betaald. Dat mag je als burger én als hun werkgever/opdrachtgever minstens verwachten. Dus niet tevreden ? Druk vooral op je persoonlijke pauzeknop. We zijn gelukkig mensen... geen robots.

Zo nu tijd voor pauze… nog een hele fijne Pinksterdag, maak wat moois van je week en graag tot blogs !.

Fijne dag, Diana

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, klimaatfeest, erop hameren, Gemeente Almere en Almeerse politie zet in op dienstbaar en positief

Hallo lieve bloglezers, fijn dat je de tijd neemt om mijn communicatie blog te lezen

Dankjewel. Heb je al lekker op het terras gezeten nu het weer mag ? Ik moet eerlijk bekennen, thuis gooien wij ons persoonlijke terras open wanneer wij dit willen, soms al om 11:00 uur. Ook sluiten wij wanneer wij dit willen die keuze is aan ons, wij voeren ons eigen huishoudmanagement. Zonnetje, cappuccino, chocolaatje erbij, gewoon thuis. En als we er echt zin in hebben, zoals met Hemelvaart, dan hebben wij het er graag voor over om een uurtje te wachten op de lunch. Er was zelfs even een lunch bestelstop toen wij aankwamen, zo druk was het. Ja, wij Nederlanders houden van genieten dus nu het weer mag…..hoep het terras op. Met babystapjes terug naar het normaal en met een beetje mazzel vanaf volgende week stap 2 van de versoepelingen, top !


Startschot klimaatfeest en erop hameren

Verder ziet het er naar uit dat afgelopen week het startschot is gegeven voor het EU klimaatfeest, ik zag in ieder geval beelden van raketten voorbij komen. Israël lag op schema met de vaccinatie, dus daar lijken ze de draad weer op te pakken naar “normaal”.

Daar vallen de formatie discussies bij ons in Den Haag bij in het niet. Mariëtte Hamer – voorzitter SER ( Sociaal Economische Raad) – neemt de hamer van Tjeenk Willink over. Er was volgens Mariëtte een ontploffing nodig om met de formatie door te kunnen, maar dat is bij ons in Nederland gelukkig minder letterlijk genomen…hebben wij even mazzel ! Het ergste wat ons kan gebeuren is dat Mariette Hamer op de formatie een klap met de hamer geeft. What’s in the name, haha. Succes Mariëtte, kom maar door met die positieve bestuurlijke veranderingen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor !

Communicatie blog van Communicatie -expert over de game changer van Den Haag en de bestuurlijke veranderingen.

Als reactie op het feit dat de nationale Ombudsman zich niet gehoord voelde door de Haagse regering. Communicatie-expert geeft aan bij nieuwe bestuurlijke veranderingen wel te luisteren. Nieuw leiderschap.


Gemeente Almere en klant contact

Wist je dat ze het in Almere bij de Gemeente doorkrijgen dat zij ervoor de burger zijn en niet andersom ? Van de week kregen wij een antwoord op een e-mail terug met daar onder de naam van een ambtenaar, hartelijke groet en Klant Contact Center Gemeente Almere. Communicatie maakt het positieve verschil. Want in plaats van een onpersoonlijk Gemeente mailtje, heb je nu een menselijk aanspreekpunt. Een contactpersoon. Dat maakt het toch even anders voor de Almeerse inwoners en dat werd tijd. Goed om te zien dat Communicatie-expert daaraan een positieve bijdrage levert en de signalen worden opgepakt. Nemen jullie ook nog even de reset van de jeugdzorg mee. Dankjewel Gemeente, ga zo door !


Spontane actie : Almeerse jeugd gamed vrijwillig met politie

Verder mag het gezegd worden dat ze bij de Almeerse politie het initiatief hebben genomen (bron: Almere Deze Week) om op een positieve manier contact te zoeken met jongeren. In plaats van als politie de pret te bederven, hebben ze een oproep geplaatst op social media om met de politie agenten te gamen. De jeugd kan er dus zelf voor kiezen om met hen in contact te komen en met succes !. Dus met het geven van die keuze kan de jeugd als daar behoefte aan is zelf die stap zetten. Dat maakt toch wel een wezenlijk verschil. Voor de fun, of omdat ze willen praten. Daarmee komt de politie haar taak van dienstbaar zijn na, jeugd onderneemt zelf actie en het is ook nog eens leuk om elkaar zo te leren kennen. Gamen is namelijk ontzettend sociaal en dat is een mooi positief effect van Corona dat de politie in Almere nu ook heeft ontdekt. Win-win, ook een stukje positieve ontspanning onder werktijd voor de politie. En laten we wel wezen, jeugd is ontzettend leuk, als je ze maar de ruimte en keuze geeft. Wat een mooi initiatief !

Prullenbakvaccin versus prullenbakbier

Om lekker positief af te sluiten. Vanwege vaccins die in de prullenbak dreigde te belanden is het initiatief genomen om dit te voorkomen, mede door de oproep van de Nederlandse arts Marlies Schijven (a'dam umc) is de website prullenbakvaccin spontaan ontstaan. Wat Hugo de Jonge niet regelt, heeft deze arts met haar oproep via LinkedIn wel voor elkaar gekregen, chapeau Marlies !. Maar liefst 1 miljoen bezoekers op de website binnen een paar dagen.. waar hebben we Hugo en de GGD eigenlijk nog voor nodig ? Wij Nederlanders - de artsen en huisartsen met de inwoners/burgers - regelen het zelf wel als ze het in Den Haag niet voor ons regelen, haha. Bottom up !

Op Twitter werd daarop een leuke parodie gemaakt door de Speld met prullenbakbier. Zie de tweet:

  Positieve communicatie-expert, communicatie blog over prullenbakbier door De Speld.


Hele fijne week, geniet en graag tot volgende keer.


Hartelijke groet vanuit Almere,

Diana


# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, moeders gefeliciteerd, ECB en KLM, jeugdzorg en prikporno mag blog

Hallo bloglezer. Wat fijn dat je de moeite neemt om mijn Communicatie blog te lezen. Dankjewel. Vandaag is het moederdag. Alle moeders, van harte gefeliciteerd. Wat een rijkdom is het toch om als vrouw te mogen ervaren hoe het is om kinderen te krijgen, afgezien van een “weetje” hier en daar, een keizersnee zonder keizer of een flink inscheurinkje, het blijft een wonder. En dat je er als vrouw misschien gehavend uitkomt, je had het toch voor geen goud willen missen. Sterker nog, vele moeders vinden het voor herhaling vatbaar en gaan voor een tweede, derde of zelfs een vierde keer. Je zou kunnen zeggen dat het moederschap ze bevalt, haha.

Voor wie geen moeder meer heeft, ik hoop voor je dat je fijne herinneringen aan haar hebt en haar misschien zelfs stiekem om raad vraagt of haar beter begrijpt nu je ouder wordt. En heb je altijd moeder ( of vader) willen worden, maar is het er niet van gekomen of heeft de natuur anders voor je besloten. Weet dan dat er overal ter wereld, ja zelfs in Nederland kinderen zijn, waarbij je die rol toch op je kunt nemen als je dit wilt. Die keuze heb je gewoon.

En eerlijk is eerlijk, zonder “onze mannen of de vaders” had het nooit zover kunnen komen. Dus mannen, jullie bedankt voor dit enorme cadeau. Credits wie de credits toekomen, maar daar is vaderdag dan weer voor, sorry. Vandaag is het de beurt voor de moeders..

Mooi weer die Nederlanders bij ECB en Air France KLM
Voor de trouwe lezers van mijn communicatie blog. Ik heb het vorig jaar een aantal keer gehad over de mogelijkheid om als EU burger je stem te laten horen via het ECB portaal. Van de 450.000.000 (450 miljoen) EU-burgers
(bron: Europa-nu.nl) hebben 3.960 feedback gegeven aan de ECB. En natuurlijk waren het weer de Nederlanders die het meeste hierop hebben gereageerd. 1069x oftewel 27%.

Belangrijkste uitkomst ? Inflatie is geen probleem als de lonen en de pensioenen dan ook maar mee geïndexeerd worden. Verder wil ik toch even kwijt dat ik de uitkomst van het aantal mensen dat gereageerd heeft naar de ECB nogal magertjes vindt. Dus Christine la Garde en Frank Elderson kunnen aan de bak met de inflatie en als ze meer input willen ook met mijn vakgebied: communicatie.

Wil je het complete rapport lezen of meer weten over de uitkomst hiervan? Je vindt deze online via deze ECB link.

Nog even een leuk Nederlands nieuwtje. Wisten jullie als dat de Nederlander Steven Zaat de nieuwe cfo van Air France-KLM wordt? Hebben we binnenkort toch maar mooi een Nederlander aan het roer die onze belangen van de door Wopke Hoekstra (illegaal) aangekochte aandelen en onze belastingcenten bewaakt. Zet hem op Steven en ga voor de Nederlandse burger voor rendement op onze eurocent. En natuurlijk ook een beetje voor onze nationale trots.


Prikporno mag

Het is momenteel op sociaal media een ware hit om een selfie of filmpje te “posten” terwijl je een vaccinatie in je arm krijgt toegediend. Dagelijks ziet Communicatie-expert tientallen blote armen voorbij komen van deze trotse mensen. Nu tegenwoordig alles onder een vergrootglas ligt valt het mij nog mee dat de prikporno nog niet wordt gecensureerd door Twitter, Facebook, Instagram en andere social media kanalen. Goed nieuws dus, prikporno mag.


Systeemfouten in de Jeugdzorg en aan de formatietafel
Afgelopen 2 weken verschijnen er online veel persoonlijke verhalen op sites zoals nu.nl, telegraaf.nl, trouw.nl, AD.nl, parool.nl over de kommer en kwel in de Jeugdzorg en hoe daar compleet de plank wordt misgeslagen.

Floortje Schepers (kinder- en jeugd) psychiater aan UMC Utrecht heeft recent in een interview gezegd, de problemen lossen we niet op met weer een zak met geld. De crisis in de ggz is collectief en zit in ons sociale systeem, waardoor de jeugdzorg vastloopt. Als je als kind een concentratieprobleem hebt, dan moet je “iets” hebben, liefst een stoornis, en gaat het systeem draaien. Ook als je "gewoon" pijn ervaart ga je die systeemmolen in ... ongelofelijk en ja dat is ook één van de redenen waarom ik als moeder - en Communicatie-expert - momenteel het boek Schoolveteraan schrijf.

Floortje zegt simpel : ieder mens is uniek, de meeste mensen zijn tijdelijke ontregelt en niet gelijk een psychologisch geval. Wat wij in Nederland doen ? Wij schrijven te snel (levenslang) medicatie voor. Nu al meer dan 2 miljoen (!) Nederlanders. In plaats van dat we nadenken hoe we kinderen en mensen wel anders kunnen helpen, sponsoren de farmaceuten de onderzoeken naar nog meer en andere stoornissen. Het is geen 'one size fitss all'. Mensen passen niet in een hokje. Ieder mens is uniek, dus houdt op met waste van time and money en pak het echte probleem eens aan.

Die conclusie had ik als moeder overigens al vrij snel getrokken toen wij bij Jeugdzorg in Almere belanden vanwege Passend Onderwijs beleid voor onze zoon. Want als je kind al bij een eigen arts/specialist in het ziekenhuis loopt, wat heeft je kind dan ook nog eens bij een GGD of JGZ arts te zoeken ? Die is enkel aangesteld om de schoolgang te borgen en gesprekjes aan te gaan vanwege schoolverzuim. Zijn wel erg dure gesprekjes op kosten van de Belastingbetaler... Kijk dat maakt moeders dan ook zo speciaal...

Dr. Danielle Braun pleit ervoor dat het verhaal van Floortje op de formatietafel terecht komt. En ons gezin – de wijsheid van de minderheid - is het eens met Floortje. En hoe mooi is die bevestiging van deze professionals voor ons, na alles wat onze zoon met school, jeugdzorg en passend onderwijs heeft meegemaakt, dat er vanuit die hoek erkenning aankomt. Ontkennen is dan ook geen optie... Geweldig !

Benieuwd wat ze in Den Haag nu eens wel met deze informatie gaan doen en welke stappen ze gaan zetten…. kom maar door met die mooie veranderingen en positieve impact voor de toekomstige jeugd. Kunnen zij lekker genieten, feesten, zuipen en seksen waarvoor jong zijn is bedoeld. Lekker de focus op leven en genieten. Maar ook als je geen tiener of jong volwassene meer bent wil je natuurlijk genieten… je leeft tenslotte nu.

Je bent langer oud dan jong, dus geniet. Hele fijne (moeder)dag, wij gaan komende week weer lekker genieten, jij ook?

Hartelijke groet,

Diana

#leefnuengeniet