Communicatie blog – BV Nederland, kiesgeluk, burgerliefde, nodig, effectief burgerbeleid en de GO : Goed Overheidschap blog

Lieve communicatie blog lezers,

Wat fijn dat u er weer bent. En jawel ook deze communicatie blog gelijk goed nieuws! Want als u hier nu bent om mijn blog te lezen, dan heeft u gelukkig nog genoeg energie. Dus gefeliciteerd! Energie is een schaars goed in deze tijd, haha. Zo, die had u na al die negatieve berichtgeving wel even nodig hé ? Communicatie maakt het positieve verschil !

En om maar gelijk met het communicatieve verschil in huis te vallen, goed nieuws is het verschil tussen ’s morgens het nieuws opzetten, goedemorgen te horen krijgen van de nieuwslezer om daarna overspoeld te worden met nieuws waardoor de rest van de dag gelijk minder goed start.…..voel ie ‘m ? Ik zeg eerlijk, ik kan dat soort nieuws missen als kiespijn. Het kost kostbare energie en bijdraagt niet bij aan positiviteit waar ik graag voor kies. Dus twee vliegen in één klap als je de tv lekker uitlaat, haha.

Kiespijn versus kiesgeluk

Oké, om het toch nog even over die kiespijn te hebben. Ja, ik ben gelukkig ook vrouw, dus ik kom graag op iets terug. Eigenlijk gaat het nieuws elke dag over kiespijn, haha. Kiespijn waarvoor we niet eens naar de tandarts hoeven, en ik bedoel dan de kiespijn van onze keuzes uit het politieke keuzemenu en natuurlijk al die politieke crisissen. Krijg je er geen kiespijn van dan is het wel hoofdpijn, haha.

Maar bestaat er ook zoiets als kiesgeluk ? Jazeker. Zoals onze Max die op Zandvoort weer eens zijn toptalent heeft laten zien. Geweldig nieuws of leuk nieuws is ook kiesgeluk, haha. Kiesgeluk geeft energie, dus ik zeg doen !

Recht op burgerliefde

Kiesgeluk is ook een Overheid die wel geweldig gaat faciliteren. Gewoon omdat het kan. Met ons recht op burgerliefde komen we er wel. Burgerliefde Diana?. Ja. Maar wat is daarvoor nodig ?

Om te beginnen het uitgangspunt wat heeft de burger nodig ? In veel communicatie en taal vanuit het Rijk, burgermeesters en wethouders wordt het belang van de stad benadrukt. Naar mijn mening maken de mensen de stad. Een stad leeft door de mensen. Als we het woordje 'stad' nu eens vervangen door het woordje 'mens'. Of vanuit de ambtelijke taal : burger. Wow, dan maakt communicatie echt een wereld van verschil. Je zou er burgerlijk van worden, haha. Vorm van waardering naar de eigen Nederlandse burger., het recht op burgerliefde.

Alleen al met dat ene woordje verbeterd de bewustwording dat het draait om de burger. En dan hebben we het nog niet eens gehad over wat ‘mensen ‘ echt nodig hebben, haha. Voel ie ‘m ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Echt nodig ?

Met het uitgangspunt wat mensen echt nodig hebben verandert naar mijn mening ook de communicatie. Met de politieke wens om vaker naast elkaar te staan kunnen ze bijvoorbeeld beginnen om te faciliteren in plaats van dicteren. We hebben met z'n allen niets voor niets een persoonlijk Burgers Service Nummer waar heb je die anders voor toegewezen gekregen ? ...haha.

Wat is er bijvoorbeeld voor mensen nodig om lekker te kunnen leven ? Zijn lessen over rechten, geld/financiën en zelfvertrouwen bijvoorbeeld zinvoller en nuttig ? Nuttiger dan een Minister van armoedebestrijding bijvoorbeeld ? Dergelijk lesstof is nogal essentieel in onze maatschappij om fijn te kunnen leven.

Ja, wat mij betreft horen deze communicatief thuis in het basis of voortgezet onderwijs. Het is de essentie van levensvreugde en welzijn en die zijn wel hard nodig. Grote voordeel van deze aanvliegroute ? Scheelt een hoop onderhoud aan politieke kostenposten die weinig tot niets aan kwalitatieve actie opleveren maar wel direct het gevolg zijn van ons koopkrachtverlies. Mooie ook van deze aanvliegroute ? Het is gelijk de ideale oplossing voor hoofd- en kiespijn dossiers zoals miljarden naar jeugdzorg en armoedebestrijding. Gewoon simpel maken wat simpel is.


Schoolvoorbeeld effectief burgerbeleid

Wij, ouders van een Schoolveteraan van het niet Passend Onderwijs, leerde onze zoon dat Schoolveteraan zijn ook voordelen kent. Zo hoeft hij zich door de onkunde van zijn school gelukkig geen zorgen te maken over het af betalen van een studiekostenschuld, haha. Dat is dan toch maar mooi een positief voordeel van voortijdige beëdiging van zijn schoolcarrière. Resultaat van onze jeugdzorg.

Geen studieschuld levert gelukkkig wel direct vrijheid en rijkdom op, dus die is nu al in de 'pocket'. Hij werkt nu aan het opbouwen van zijn zelfvertrouwen. Dus wij gunnen ons kind die ruimte, heeft ie nodig. In onze kromstaat krijg je precies niet wat je nodig hebt. Ja, eigenlijk is ons kind dus een Nederlandse gelukszoeker, maar voldoet hij niet aan de criteria van statushouder, haha.

Nee = gezinsbeleid

Nee zeggen is wel degelijk een optie. Een prachtig voorbeeld van effectief (burger)beleid. Probeer het ook eens. Het is gewoon gratis. Meer over ons toegepaste gezinsbeleid tijdens onze Survival van niet Passend Onderwijs, andere wijze lessen en de visie van een deze moeder - door het onderwijs gewaardeerd met het label ‘lastige ouder’ - kun je lezen in het boek Schoolveteraan.

Studie GO : Goed Overheidschap = toekomst perspectief

Nee zeggen is een omslagpunt. Wie betaalt, die bepaalt. U en ik dus. Om tot een positieve gamechanger te komen stel ik de introductie in het onderwijs voor van het schoolvak ‘Goed Overheidschap’. Een schoolvak waarin harde criteria en voorwaarden liggen die nodig zijn voor een positief toekomst perspectief van onze (klein)kinderen. Eén die wel voldoet aan opdrachtgeverschap van een menselijker, betaalbaar en dus leefbaar systeem. Eén die afrekent met woorden hoog of laag opgeleid, die burgers wel waardeert en waarin mensen elkaar wel versterken. Ik zeg ready ? GO !

Ik wens je komende tijd veel levensvreugde, genietmomenten met je geliefden, koopkracht en graag tot een volgende blog !

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven

Auteur Schoolveteraan
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, kromstaat, recht op weeffouten, geweldig faciliteren en onderwijs boek blog

Hallo communicatie blog lezers,

Hoe gaat het met u ? Ik weet het is alweer even geleden dat er een communicatie blog van mijn hand was. Vakantietijd, en dat moet natuurlijk gevierd worden. Want wat hebben we een prachtige Nederlandse zomer met veel zonuren die het mogelijk maken om intens van te genieten. Liefst natuurlijk in goede gezondheid. Genieten, voor de een is dat lekker in het zonnetje, de ander geniet van de schaduw. Al met al hebben we zelf de keuze vrijheid om het daarin voor ons zelf zo fijn mogelijk maken niet waar ? Dus ik zeg lekker doen, geniet ervan !

Rechtstaat versus 'kromstaat'

Zoals u weet is Nederland in theorie een rechtstaat. Toch stel ik voor dat wij Nederlanders accepteren dat wij in de praktijk geen rechtstaat meer zijn... daarom wil ik hier met gepaste trots onze 'Kromstaat' introduceren. Een 'Kromstaat' Diana ? Ja, gewoon eens lekker vieren dat menig Nederlander zo langzamerhand krom ligt. Hoera, we kunnen de torenhoge energierekening niet meer betalen, yeahh… joepie de boodschappen zijn gelukkig weer duurder geworden eindelijk weer minder koopkracht, en wat geweldig dat we als Nederland er weer een crisis voor onze inwoners bij hebben om deze vervolgens niet te repareren. Joehoe...

Een land waar we het lijkt alsof we ons drukker maken om vluchtelingen dan de eigen bevolking, geweldig toch ? Laten we eerlijk zijn, wij Nederlanders kunnen dat gewoon hartstikke goed, vandaar ook die omgekeerde vlag. Het nieuwe symbool van onze 'kromstaat'. Hiep hiep hoera !

Hijs die regenboog vlag omhoog en graag ook nog even een Oekraïense. Laat bij de Gemeentehuizen met gepaste trots maar eens goed zien welke vlag wordt geëerbiedigd en voor welke vlag de eed is afgelegd. Kortom, gefeliciteerd met onze Nederlandse ‘Kromstaat’... ja wij hebben onze eigen vlag hoog in het vaandel, haha. Ik mis nog wel die banaan in het midden mensen, haha.


Recht op weeffouten

Maar ook goed nieuws natuurlijk. Gelukkig maakt ons recht op weeffouten een hoop goed. Zoals dat het meer oplevert om parttime te werken dan fulltime. Aangezien modaal verdienende fulltimers in ons land steeds armer worden komt onze 'kromstaat' ook hier echt volledig tot zijn recht. Dan maakt een politieke kleur ineens niets meer uit en ben je simpelweg allemaal met een modaal inkomen de klos en dat schept nu eenmaal toch een verbroederingsband. Ieder nadeel heeft zijn voordeel...

En als AOW-er heb je nu zelfs het geluk dat je naar de voedselbank mag. Ik zeg geluk, want je had nu ook in een land in oorlog kunnen wonen niet waar ? En wat dacht je ervan om als vluchteling het risico te lopen dat je straks in Nederland ook nog eens de verwarming een graadje lager moet zetten in je net toegewezen woning. Heb je als vluchteling de oorlog overleefd en dat krijg je dat. Daar moet je als vluchteling toch niet aan denken, nee dan zou je spontaan toch liever op de wachtlijst geplaatst worden zoals de 'gemiddelde' Nederlander ? Gelukkig wordt je als "nieuwkomer" beter vertelt waar je recht op hebt, dan als Nederlandse inwoner. Kwestie van een "weefvout"... haha. Communicatie maakt het positieve verschil !


Nederlandse droom

En ach wat dan toch met die personeel te korten ? Mensen, vooral jeugdigen, gewoon beter gaan betalen. Mooie daarvan ? Geen Overheid voor nodig, dat kun je als werkgever eenvoudig zelf beslissen. Veel jeugdigen gaan nu eenmaal echt niet langer voor een paar euro per uur de schappen vullen. Voor ze hun geld hebben is het met de huidige inflatie alweer minder waard. Jeugdigen hebben tegenwoordig gelukkig veelal nog wel de luxe om van hun vrije tijd te genieten. En altijd maar werken heeft ook weinig weg van een droom om net als hun ‘ouderwetse’ pa en ma deel uit te maken van de ‘ratrace’. Veel van hen starten een eigen bedrijf om zich als zzp-er te verhuren aan bedrijven voor een beter uurloon dan hun pa en ma in loondienst samen. En inderdaad waarom zou je genoegen nemen met een minimumloon, als je het voor jezelf zo beter kunt regelen dan onze Haagse geldvissers met hun onderwijsplannetjes die doorleren presenteren als de ultieme Nederlandse droom voor 'iedereen'... Kwestie van rekenen, geleerd op de basisschool haha.


Fotografie onderwijs boek Schoolveteraan

Over school en onderwijs gesproken. Wie ons gezin kent, of deze communicatie blog geregeld leest, weet inmiddels dat we in eigen beheer een boek m.b.t. onderwijs hebben uitgegeven genaamd Schoolveteraan. Alle kopers hartelijk bedankt voor jullie steun, jullie zijn het begin van de bestseller !

Overigens vooral de fysieke slaafse aanwezigheid op school voor ons zieke kind en het onrecht dat voortvloeit uit dit Nederlandse landsbeleid sterkt de keuze dit boek met ons waargebeurde verhaal uit te geven. En leuke voor mij als gepassioneerde marketing en communicatie professional is de promotie rondom het boek Schoolveteraan . En daarom wil ik het werk van vakfotograaf Peter Vincent van ons boek ook even met jullie delen, zie hieronder het fotoresultaat.

Foto van het gedrukte eindresultaat van het boek Schoolveteraan. Een boek over Survival van niet Passend Onderwijs en visie van de auteur Diana Stroeven.


Wij zijn er ontzettend blij mee. Je kunt het eindresultaat op de website van Schoolveteraan zien. Nieuwsgierig ? Klink hier op het blauwe woord Schoolveteraan.

En ook de makers van ons boek hebben inmiddels een eigen plekje op de Schoolveteraan website gekregen.

Heeft u als blog lezer ook de gunfactor voor Nederlandse kinderen en hun ouders in het (Passend) Onderwijs en wilt u positief bijdragen ? Schroom vooral niet om deze communicatie blog, de website van Schoolveteraan en ons waargebeurde verhaal via social media te delen. Ons gezin is er één van velen die dit in Nederland overkomt. Ons boek is een boodschap tot zelfreflectie aan de beleidmakers en uitvoerders het Nederlandse (onderwijs) beleid. U mag hen natuurlijk ook het boek Schoolveteraan cadeau doen, haha. WIj sturen deze dan voor u naar het betreffende Gemeenteraadslid of politici toe. Als debuterend auteur zeg ik, niets doen voor Nederlandse (zieke) kinderen is geen optie.

Geweldig faciliteren en versterken

Want zeg nu zelf, verlangt u stiekem ook niet gewoon naar een Overheid die haar inwoners – ook wel mensen en haar opdrachtgevers genaamd – geweldig faciliteert en versterkt ? Ik – zelfbenoemd tot Bovendaan - verlang er naar … en ik hoop dan ook van harte met ons boek hieraan een positieve bijdrage te kunnen leveren. Ik hoop van harte met uw steun of initiatief dat we met elkaar hierin het positieve verschil gaan maken. Dat begint bij communicatie.

Communicatie maakt het verschil...

Tot slot deze week een leuke én een 'schoolvoorbeeld' van wat een simpel lijntje in de communicatie kan doen, in dit geval wel met de toepasselijke naam notenmelk, haha.


Een tweet op Twitter over een verpakking van Tesco en noten melk. Communicatie maakt het positieve verschil, haha.


Leef nu en geniet, je bent langer oud dan jong !

Ik wens je veel humor, genietmomenten en graag tot een volgende blog !

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven

Auteur Schoolveteraan

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, complexe 0 procent, burgerlijke politieke dienstplicht , Schoolveteraan en Bovendaan promotie blog

Hallo lieve communicatie blog lezers,

Wat fijn dat u er (weer) bent ! Heeft u afgelopen tijd ook zo kunnen genieten van al het groen in de bloei, het mooie weer en elkaar ? Ik hoop het voor u van harte. Ik zag laatst een horecabord voorbij komen met de tekst : Val gerust bij ons binnen, dat doet Poetin ook, haha. En zeg nu zelf waarom zullen we ons zorgen maken, daarvoor hebben we met z’n allen die geweldige Nederlandse beleidsmakers voor ingehuurd toch? Zij Poetin, wij gelukkig Rutte&Co.
Het is namelijk hun oorlog, want dit speelt buiten onze invloedsferen. Kunnen wij intussen genieten van het leven en mooi de vrede vieren. Dus gefeliciteerd, dat probleem hebben wij met elkaar toch maar mooi gedelegeerd. Communicatie maakt het positieve verschil.

Genieten

Terwijl ik deze blog schrijf zit ik te genieten. Te genieten van ons huis en onze tuin. Wij zijn net terug van vakantie en mooiste daarvan is altijd weer thuiskomen. Dat zijn de momenten waarop ik ons huis zo veel meer waardeer. En hoe fijn is het dat je dan die luxe hebt. Keihard, en dan ook keihard voor gewerkt dus ik vind het dan ook meer dan terecht dat ik daar dan ook zelf van geniet en de vruchten van pluk. En wil ik mijn luxe delen, dan kies ik daar zelf voor.


Wat nu met snoeptomaatjes ?


Waar ik ook van kan genieten zijn bonbons bij de cappuccino, het zonnetje of onze jacuzzi. Maar eerlijk gezegd kan ik ook genieten van dingen buiten de eigen invloedsferen. Zoals de de vele kansen en het incompetente ogende landbestuur. Zoals het publieke zoethoudertje rondom de mondkapjes deal van € 9 miljoen, die nu met ons ‘gratis’ geld om uit te zoeken hoe het nu precies is gegaan ook nog eens € 4,7 miljoen kost. Of de huidige discussie over groente en fruit, en de lagere BTW, want wat moeten we nu dan toch met snoeptomaatjes, haha. U begrijpt dat deze discussie absoluut gevoerd moet worden. Is het niet vanwege de preventieve werking voor de bevolking die de gezonde keuze en betaalbaarheid van groente en fruit stimuleert, dan is het wel vanwege honger. In plaats van de eigen bevolking ondersteunen en beschermen tegen ziektes is het logisch dat er dan eerst over gedebatteerd moet worden toch? Alles in wetenschappelijke volgorde: ‘eerst lullen en niets poetsen formule’. Stel je voor dat we kiezen voor win-win.


Win-win met complexe 0%

Win-win ? Ja met een simpele oplossing. Gewoon alle groente en fruit op 0% BTW door de verkopende ondernemers. Wat niet binnenkomt hoeft er ook niet af.

Gelijk op 0%. Die 0% versterkt het immuunsysteem van mensen - net burgers - straalt eens wel positiviteit uit én geeft de burger - net mensen - ook eens steun bij hun dagelijkse basis levensbehoefte. Zo maak je Belasting betalen ook nog eens leuk.

Ik weet het, het is nogal een schokkende conclusie dat gewoon op 0%. Dat vraagt ballen en lef voor zo’n gezonde keuze. Vooral omdat het gelijk een mooie prikkel is waarmee het ambtenarensalaris van de bedenkers onder druk kan komen te staan. Eens zien hoe snel er dan wel wat kan. Win-win, want ook zij zijn burgers dus met hun gezin profiteren zij mee bij het maken van zo’n gezonde keuze. Complex hè win-win..

Burgerlijke Politieke Dienstplicht, de BPD oplossing ?

Omdat menig burgers graag met politici meedenkt en hun zelfs gratis een handje helpen, is het natuurlijk discutabel dat wij politici meer betalen dan ons zelf, terwijl zij vaak met onze eigen ideeën aan de haal te gaan. Vaak zitten er bij initiatief nemende burgers hele goede ideeën. En waarom pluche als je ook kunt kiezen voor een Burgerlijke Politieke Dienstplicht: BPD ?

Een positief roulerend mechanisme dat per Gemeente de dagelijkse praktijk wel toetst waar mensen tegen aanlopen en deze gelijk oplost. Met elkaar ons eigen keuzemenu samenstellen. Den Haag regelt het dan administratief, uiteraard tegen een lager marktconform salaris dat het pluche imago gelijk afstoft. En voilà, een systeem met toegevoegde waarde dat wel voor ú en mij werkt. Oneerlijke salarisverdeling in de maatschappij? Ook gelijk opgelost. Soms zijn er meer opties dan je voor mogelijk houdt, haha. Dat anderen deze kansen niet zien, wil niet zeggen dat die kansen er niet zijn. En zeg nu zelf, meer van die door ons duurbetaalde crisissen gaat ons met elkaar toch niet lukken, dus het kan alleen maar beter worden haha.

En het mooie is ook gelijk dat we, door de efficiency en het overschot aan Belastingbudget dat we met z’n allen overhouden - dankzij ons afscheid van de niet faciliterende bestuurders en ambtenaren - gelijk met gemak de huidige huishoudelijke inflatie kunnen bekostigen. Iedereen blij, of we vragen het aan de minister van andere visvijvers waar ik eerder over blogde, haha.

En hoe zeg je het diplomatiek... we laten ons toch geen burgerforums aanpraten, waarbij wij burgers weer kosteloos het oplossende werk doen voor de duurbetaalde - door hen - gemaakte (beleids)fouten ? Nee, die houdbaarheidsdatum is wel verstreken. Bij invoering van de BPD verplicht kiezen voor win-win, dus ook burgers betalen voor hun inzet, juist de mensen die vrijwilligerswerk en mantelzorg doen. Ik word nu al vrolijk van die BPD. Wie betaalt, die bepaalt : BPD. Het zou zelfs een naam kunnen zijn voor een nieuwe burgerpartij, haha.

Burgertop versus Onderwijstop

In het Onderwijs heeft recent een “Onderwijstop” plaatsgevonden. Uiteraard zonder de mensen om wie het gaat leerkrachten, leerlingen of ouders. Zo wordt ziekteverzuim terugdringen een belangrijke pijler. De les die ik hier als moeder, auteur en uitgever van het nieuwe Nederlandse boek Schoolveteraan uit trek ? Dat het mij sterkt dat ik het boek Schoolveteraan heb geschreven. Want is ziekteverzuim terugdringen voor het zieke kind en hun ouders het belangrijkste ? Nee. Het onderwijs dicteert daarmee voor uw kind en ouders dat dat het wel is. De fysieke, slaafse aanwezigheid wordt daarmee boven het belang van het zieke kind en de ouders geplaatst, en raakt daarmee het gezin direct in welzijn en levensvreugde. En dat is onacceptabel, want als burger heb je natuurlijk recht op welzijn. Meer over ons waargebeurde verhaal of mijn visie waar wel mooie kansen liggen om te kiezen voor win-win ? Dat kan, via onderstaande link is het boek exclusief bij ons kind – gedupeerde van het Nederlandse niet Passend Onderwijs - te koop : Koop het boek Schoolveteraan

Boek Schoolveteraan over Survival van niet Passend Onderwijs - 1e druk - nu leverbaar en exclusief te koop bij all3 Het boek Schoolveteraan is het waargebeurde verhaal - 2017-2020 - van een Nederlands gezin en gaat over hun Survival van niet Passend Onderwijs. De ouders lopen samen met hun zieke zoon door de bureaucratie compleet vast. Gevolg: onrecht door onkunde met Passend Onderwijs  Passend Onderwijs: slagen en toch met lege handen Een kind, dat ondanks zijn ziekte in het derde leerjaar van zijn versnelde opleiding weet te slagen op basis van de eigen wil, zijn discipline en zelfstudie. Ziek zijn, slagen en dan toch gedwongen worden te kiezen voor een andere leerweg? Jazeker, vooral door het niet nakomen van verplichtingen en gemaakte afspraken door de school met Passend Onderwijs. Het is het directe en ‘kwalitatieve’ resultaat, met als gevolg einde schoolcarrière, een intense vertrouwensbreuk en onherstelbaar trauma bij het kind.  Grenzen kind worden niet gerespecteerd Schoolveteraan gaat ook over hoe een op wantrouwen sturende teamleider van de school, de ouders weet te beschuldigen van kindermishandeling en –misbruik omdat hij grip op het gezin wil. De door school gemaakte keuze dient als middel om zichzelf vrij te pleiten van gemaakte fouten en hun onkunde met Passend Onderwijs. Door de hooghartigheid van school en ketenpartners zoals Jeugdzorg en Veilig Thuis worden de persoonlijke keuzes én duidelijk aangegeven grenzen van het gezin niet gerespecteerd. Resultaat: het zieke kind wordt juist nog meer door hen gedupeerd. Het kind ontsnapt aan Staatsontvoering van de Nederlandse Jeugdzorg, maar wordt wel gedwongen - ziek of niet - naar school te gaan. Kind ervaart dit als Schoolslavernij. Onacceptabel vindt het gezin. Boek Schoolveteraan en Passend Onderwijs: duidelijke boodschap Met het boek Schoolveteraan wil het gezin een boodschap tot zelfreflectie afgeven aan het Onderwijsveld en laten zien welke gevolgen hun keuzes teweegbrengen. Ook drukt het ouders en hun kinderen op het hart vooral zelf de regie te houden, zodat zij niet net als dit gezin, als criminelen worden behandeld. En vooral om vaker nee te zeggen totdat er wel een win-win voor het welzijn van hun kind is bereikt. Dit begint met wederzijds respect, acceptatie en communicatie, de expertise van de auteur Diana Stroeven, tevens de moeder van Schoolveteraan.  #Boek #Schoolveteraan bestelinformatie Het boek Schoolveteraan Survival van niet Passend Onderwijs is het waargebeurde Nederlandse verhaal, NUR code 402. Uitgever Communicatie-expert.  #Schoolveteraan is exclusief verkrijgbaar bij de webshop van all3 . Het boek Schoolveteraan hanteert een vaste boekenprijs. all3 verzend het boek Schoolveteraan ook op verzoek - tegen meer kosten - naar het buitenland. Neem even contact met ons op als dit op u van toepassing is, of vermeld dit bij de opmerkingen bij uw aankoop.  Boekenverkooppunten kunnen op verzoek via het ISBN nummer 9789083154701 een aanvraag bij all3 indienen via contact. #Boek wordt als service voor de boekenwinkel rechtstreeks naar de klant gestuurd.


Zelfpromotie tot Bovendaan

Nu ik toch lekker op dreef ben. Heb ik al verteld dat ik trots op mezelf ben over ons boek Schoolveteraan ? Dat er nu iets ligt waarmee ik geschiedenis heb geschreven ? Daarom heeft deze Schoolveteraan zichzelf maar promotie gegeven. Ik heb mezelf benoemd tot Bovendaan, haha. Rijmt ook nog eens lekker op Schoolveteraan, hihi. Tijd voor een positieve gamechanger in plaats van de denigerende en respectloze benaming onderdaan. Ik hou wel van een Bovendaan, vraag maar aan mijn man, haha.

Bij positiviteit en gelijkwaardigheid past het woord Onderdaan voor burgers - ook wel mensen - niet. Onderdaan is neerbuigend. Onderdanen vervullen de bedachte plichten van Haagse geldvissers. Die slaafse mindset kan echt niet meer. Die basis zie je om te beginnen in het Nederlandse onderwijs terug: focus op fysieke aanwezigheid is slaafs. En wilde Nederland nu net niet afrekenen met dat verleden ? Als we het dan toch over de inhoud hebben. Met de aanpassing van dat ene woord onderdaan verandert de wereld : Bovendaan. Communicatie maakt het positieve verschil !

Ik wens je een week vol liefde, levensvreugde en welzijn.

Liefs van een zelf benoemd gepromoveerde Bovendaan,

Diana Stroeven

Auteur Schoolveteraan
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, papieren crisis, keuzemenu en Schoolveteraan op de kaart blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Fijn dat u er bent en van harte gefeliciteerd dat we elkaar hebben gevonden. Deze communicatie blog bereikt volgens Google Analytics ruim 100 landen. Zie hieronder het overzicht. Je zou dus kunnen zeggen dat deze Nederlandse communicatie blog wereldwijd Nederlands bereik heeft.

Communicatie blog van Communicatie-expert met een wereldwijd bereik.

Zo, leuk weet je toch als blog lezer? Ga er dus even rustig voor zitten zoals u in een restaurant zou doen. Ja, zit u lekker ontspannen ? Mooi. Vandaag gaat mijn communicatie blog over de papieren crisissen op onze Nederlandse keuzemenu. Een keuzemenu op de kaart die ook een Schoolveteraan opleverde.

Lekker voorspelbaar

Want wij zijn in Nederland met het nieuws toch lekker voorspelbaar geworden. Open een willekeurige nieuwspagina en start de dag weer eens gezellig met een crisis. Het is ons voorafje op de menukaart. Dat weten we en toch starten veel mensen de dag met het nieuws. Shit sells anders is het geen nieuws. Crisis hier en crisis daar. Maar hoe leuk zijn die voorpagina’s van Max die de F1 wint, lachende mensen met Koningsdag of als we een ronde verder zijn met voetbal en het WK ? Dan zit wat mij betreft de feeststemming er goed in. Proost ! Leuk nieuws draagt levensvreugde over, daarin maakt communicatie wat mij betreft het positieve verschil.


Papieren crisissen

Voor een crisis moet u bij de politiek zijn. Zo bestaat politiek vooral uit wetenschappelijke en papieren crisissen. Wereldwijd stikstofprobleem ? Bestaat alleen in Nederland en houdt gelukkig precies bij de Nederlandse grens op. Daarna is het probleem opgelost, hoe mooi is dat. Een probleem dat enkel op papier bestaat, is dus ook met papier op te lossen toch? Waarom we dan daarvoor een minister aannemen, terwijl het eenvoudig op papier is bij te stellen is. Kwestie van je boeren verstand gebruiken. Maar ja laten de boeren nu vooral de schuld van het papieren stikstof probleem krijgen… Want elkaar de schuld geven is zo lekker constructief en dus ga je op de koffie bij de minister. Wat dat aangaat draagt het zijn van minister wel bij aan het bestrijden van eenzaamheid. Je krijgt dan tenminste nog eens huisbezoek, haha. Mocht u eenzaam zijn, dan weet u wat u moet doen om dit te bestrijden.

In plaats van de koffie klaar te zetten en in gesprek te gaan met haar opdrachtgevers, wordt huisbezoek geïnterpreteerd als intimidatie. En precies dat is de Nederlandse mindset en het dedain. Dacht dat we zo graag het debat aangingen? Haha. Nee hoor, het menu op de kaart is vooral eenzijdig.

Andersom is die papieren intimidatie aan het adres van de eigen burger er wel. Zo ontving mijn gezin liefdesbrieven van Veilig Thuis over een huisbezoek. Wij hebben voor die eer bedankt waarmee een papieren thuissituatie crisis werd gemaakt. In ons huis geldt namelijk ons gezinsbeleid. En wij bepalen zelf wie er wel of niet over de vloer komt. Ja wij maken onze eigen gastenlijst en wij hebben daarvoor aan hen zeker geen uitnodiging gestuurd. Met zo’n liefdsebrief wordt de suggestie gewekt dat er iets aan de hand is. Het geeft een zeer onbehagelijk en onveilig gevoel. Daarmee wordt iets tot leven gewekt dat er niet is. Goed nieuws dus, want eigenlijk maken we ons druk om iets dat er niet is. Met dat besef was gelijk onze persoonlijke crisis opgelost, haha. Toch meer dan een felicitatie waard. Communicatie maakt het positieve verschil !

Woningcrisis ?

2 ondernemers willen woningvoorraad toevoegen om met woningtransformatie bij te dragen aan de oplossing van het woningen te kort in Nederland. Zij investeren enorme bedragen om de aangekochte woning netjes te transformeren, nieuwe badkamers, keukens, kunststof kozijnen, vloer en dak vernieuwd en er wordt zelfs een keurige vloerverwarming ingelegd. Alles, zodat mensen daar fijn kunnen gaan wonen. Echter vanwege een hoge parkeernorm, in een klein dorp, kunnen zij nu in plaats van 6 maar 3 gezinnen aan een woning helpen. Gemeente wil namelijk het liefst ook nog dat het één groot huis blijft van ruim 500 m2. Het imago van vastgoedinvesteerders wordt verweten dat zij de markt verstoren en dat zij direct bij dragen aan de woningnood. Dit terwijl het heel simpel is. De Gemeente zet hier zelf met haar beleid haar eigen burgers en inwoners buitenspel. En liefst wil de Gemeente ook nog bepalen hoeveel rendement de investeerder mag maken. Het is onderdeel van de menukaart die wij met elkaar krijgen voorgeschoteld van de Gemeente en de media. Communicatie maakt het positieve verschil.

Keuzemenu of menukaart

Ok. Feit dat dit nu zo werkt ligt er. Maar wat wordt er volgens met elkaar aangedaan door de mensen die dit zien gebeuren ? Lekker voorspelbaar… niets. Kijk en dat is een gemiste kans om elkaar wel te helpen. In een win-win situatie zou de Gemeente met een bepaald ‘noodartikel’ kunnen afwijken, zoals woningnood wat mij een meer dan faire beslissing lijkt. Door de parkeernorm naar beneden bij te stellen, kunnen er 3 extra woningen worden gemaakt, de Gemeente ontvangt meer vergunningsgelden, belastingen en pak hem beet zo’n 12-18 mensen zijn in een Gemeente van 1.500 inwoners aan een woonruimte geholpen. En ja, dat betekent ook dat je de investeerders rendement gunt. Win-win. Doelen bereikt. Iedereen blij.

Het woningvoorbeeld even in cijfers uitgedrukt. Vanwege een op papier toegekend parkeercijfer, wordt door deze Gemeente maar liefst 0,5 % van haar inwoners niet geholpen. Gezien landelijke parkeerbeleid zou het dus zomaar kunnen dat tienduizenden mensen ( 17.000.000 / 0,5 % inwoners = 85.000 mensen) vanwege een parkeernorm geen dak boven hun hoofd hebben. Het zal ongetwijfeld genuanceerder liggen, maar het geeft wel aan dat beleid en de beeldvorming niet strookt met de praktijk. Spannender is het niet. De menukaart is daarmee wat mij betreft nogal eenzijdig. Iets met elkaar willen verbeteren zal succesvoller zijn als helemaal niets doen. Gewoon omdat dat dit ook op de menukaart kan. Enige wat we daarvoor nodig is de wil van mensen en keuzemenu aanpassen naar de wens van de mens. Gewoon u en ik. Niets voor niets mensen maken de overheid.

Verandering van de menukaart

Politiek wordt in ons dagelijkse leven heel belangrijk gemaakt. Alles wat wordt bedacht wordt groot uitgemeten in de kranten en op tv. Deze mensen verdienen goede salarissen, hebben een hoge werkethiek en zijn meester in het bedenken van plannen die u en ik vervolgens moeten betalen. Het zijn niet alleen de Haagse geldvissers die dit gedrag vertonen en waar ik eerder over blogde, het is een wereldwijd verschijnsel en wordt gezien als het enige keuzemenu. Alles met de goede bedoelingen, vandaar ook dat u en ik zo tevreden zijn toch ? En eigenlijk zou ik dan ook een naamswijziging willen voorstellen. Van Overheid (OH) naar Burger Heilig (BH), haha. Kijk, een BH is wat anders dan een tassendrager. Een BH ondersteunt.


OH … een Schoolveteraan

Als moeder van een Schoolveteraan van niet Passend Onderwijs had ik voor mijn kind een BH op de menukaart verwacht en hem de juiste hulp gegund. Klopt helemaal. En ja, mijn kind had dat ook. Die snapt niet dat we in Nederland zo met (zieke) kinderen om gaan, dat wij als ouders en alle Nederlanders voor zo'n slecht resultaat ook nog Belasting betalen. Gewoon om van kinderen van niet Passend Onderwijs een Schoolveteraan te maken. En gelijk heeft ie. Hier mist bijvoorbeeld de optie zelfmanagement op het onderwijs keuzemenu. OH... een Schoolveteraan is het het kwalitatieve resultaat van de menukaart die BV Nederland realiseert bij zieke kinderen. Het is maar wat je Nederlandse kinderen gunt.

Gelukkig is er nu het boek Schoolveteraan. Een nieuw boek over Passend Onderwijs in de praktijk. Het boek Schoolveteraan is uit en staat op de kaart. Trots op ons unieke boek, dat zich kenmerkt met inzichten hoe Nederland omgaat met zieke kinderen, thuiszittenblijvers. En hoe ons gezin een positieve mindset heeft en om gaat met talent en wel kiest voor win-win. Schoolveteraan gaat namelijk ook over win-win en talent. Zo laat het boek zien dat thuiszitter Liza de Blok bulkt van het talent. Haar moeder postte deze tweet :

Post over het boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs. Een trotse mama tweet.


Of de tweet van Miranda Wissink over Schoolveteraan. Een vrouw die zich inzet voor burgerkracht. Een talent dat veel burgers gewoon zelf hebben. Die zijn hun eigen BH - inclusief alle kosten - en kunnen de huidige inefficiënte werkwijze van de OH missen als kiespijn, haha.

Miranda postte op Twitter dit bericht:

Aanrader van Miranda Wissink over het boek Schoolveteraan. Een boek over thuiszitterblijvers, niet Passend Onderwijs en hoe er met zieke kinderen wordt om gegaan.


Ons gezin heeft nu van hun al meer steun ervaren dan van al die jaren duurbetaalde ‘hulptroepen’ Passend Onderwijs van de OH. En dat is ook gelijk het mooie van Nederland. Mensen dragen positief bij, in dit geval aan het op de mede op de kaart zetten van Schoolveteraan. Vanaf deze blog Petra en Miranda, hartelijk bedankt voor jullie initiatief en steun. Als debuterende auteur van het Nederlandse boek Schoolveteraan met duidelijke visie kan ik jullie steun zeer waarderen. En ja, het boek is nu exclusief te koop op de all3 website, het bedrijf van Schoolveteraan zelf. En goed nieuws voor onze blog lezers buiten Nederland. all3 verstuurd het boek ook buiten Nederland. Hoe ? Zet het even in de opmerkingen als u het boek besteld. Tegen meerkosten van de verzending maken wij het boek Schoolveteraan ook voor u - ja wereldwijd - beschikbaar. Win-win.

Wat mij betreft krijgt BV Nederland een nieuw keuzemenu die Nederland voor haar burgers mooier maakt, want er zijn ook een andere opties voor Nederlandse burgers, zoals win-win en zelfmanagement. Ze staan nog niet op de menukaart, maar o wat zou het welkom zijn als positieve gamechanger. Valt er eindelijk eens iets echt te kiezen. Win-win en levensgeluk als nieuw verdienmodel. Het toetje ? Ik gun het u en onze Nederlandse kinderen. Communicatie maakt het positieve verschil !

Fijne week, en laat u vooral omringen door liefde en plezier.


Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur van het boek Schoolveteraan

Communicatie blog – BV Nederland, 90, Haagse geldvissers, Minister van andere visvijvers en verantwoordelijkheid nemen blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Wat fijn dat u er bent … en gefeliciteerd ! Gefeliciteerd ? Ja met mijn vader. De lieverd mocht vorige week de 90 jaar aantikken. 90 ! Een meer dan bijzonder moment, en wat kun je zo’n moment dan koesteren dat hij er nog is. Hij zegt niets voor niets altijd: geniet, je bent langer oud dan jong. Alleen al die wijsheid… tel daarbij op zijn enorme gunfactor dat het anderen goed gaat en voilà mijn pa ten voeten uit. En met zijn 90 heeft ie nog altijd zijn rossige haar. Ja, zelfs deze 50-er heeft meer grijze haren, haha.

Elkaar helpen

En wat heeft Almere toch een hoop lieve en zorgzame mensen. Mijn vader heeft besloten af te zien om auto te blijven rijden en is daardoor minder mobiel. Prachtig om te zien hoeveel mensen hem ondersteunen en helpen bij zijn mobiliteit. Geweldig dat mensen dit onderling met elkaar regelen. Mooie daarvan ? Er hoeven geen bureaucratische procedures te worden opgestart, gewoon hup actie met elkaar en niemand roept om "meer geld". Elkaar vrijwillig helpen met de vrijheid dit voor elkaar te kunnen doen. Gewoon omdat het kan in Almere. Ja, wij Nederlanders zijn goud waard. Vanaf deze communicatie blog, iedereen die mijn ouders ondersteunen, hartelijk bedankt en geweldig dat jullie dit doen.


Positieve discriminatie

Waar het Onderwijs en de maatschappij de 'pikorde' bepaalt tussen hoger en lager opgeleid zijn, en er een duidelijke vertaalslag in salariswaardering wordt gemaakt maakt, vist onze Belastingdienst niet graag achter het net. Uw geld stinkt niet. Het maakt dan ook niet uit of u hoog of laagopgeleid bent, u wordt er niet van uitgesloten. Daarmee is het zeker inclusief te noemen. Het is laagdrempelig, ongeacht uw achtergrond, u mag zelfs crimineel zijn. De Belastingdienst is zeker ook coulant, want u hoeft niet eens over een goed geheugen te beschikken. Als u niet betaalt wordt u er vanzelf aan herinnert, en dat is zo'n beetje het enige dat bij de Haagse geldvissers wél automatisch en vlot gaat, haha.

U ontvangt ter herinnering zelfs blauwe enveloppen uit naam van de Koning. Toch bijzonder dat hij persoonlijk zich conformeert aan een dienst, waardoor hij zelf gediscrimineerd wordt en niet mee mag doen. Maar goed, hij is dan ook de enige met blauw bloed, haha. Welk land kan het zeggen, een dienst die zich schuldig maakt aan Institutioneel Racisme én die positieve discriminatie in aanslagen toepast. Iedereen = gelijk ? Nee.

De Haagse geldvissers

Tijden veranderen. Zoals de wens van onze ‘Overheid’ om haar burgers levenslang te laten leren. Er is een STAP budget bepaalt van € 1.000,= leergeld per inwoner per jaar en dit budget is gemaximeerd. OP=OP en dat is positief. Voor Nederlanders zelf geldt dus een geldlimiet. En voor wie wil leren dus een extra stimulans. Dan wordt Belasting betalen wel leuk, want je krijgt er iets voor terug. Win-win. We kunnen het als land dus wel voor onze eigen inwoners. Maar dit werkt natuurlijk andersom ook zo. Hoeveel mensen passen nog in 'Aquarium Nederland', wat mag het kosten en welk budget is gemaximeerd aan Belastingafdracht per inwoner ? Hoeveel eigen leefgeld  is er gegund aan inwoners van Nederland door de Haagse geldvissers ? Je kunt nu eenmaal niet in dezelfde visvijver blijven vissen om de Hofvijver te financieren, want er komt een moment, dan vis je achter het net. Onze vis wordt nu duur betaald.

Het wordt steeds belangijker een ander visje uit te gooien. En hoewel High Tech Campus Eindhoven boordevol super intelligente mensen bezig zijn allemaal mooie dingen uit te vinden, is in mijn optiek een nieuwe visvijvertechniek ontwikkelen ook niet verkeerd. Of zij over de juiste hengeltechniek beschikken is dan nog maar de vraag. Ik dicht die eerder toe uit de Vissershoek haha. Hiervoor zijn praktische mensen nodig, u weet wel, die het minst verdienen maar die brood nodig zijn voor de basisbehoeften van een land zoals bijdragen aan de voedselketen en woningbouw.

Innovatief gehengel

Het ouderwetse gehengel vraagt meer innovatie, en het dient zeker het belang van Nederland en haar inwoners. Ik zie daar een dikke win-win. Gewoon innovatiever hengelen. Want hoezo financieren we met elkaar een Minister van Armoedebeleid, terwijl een “Minister van andere visvijvers” iedere Nederlander bediend ? Kwestie van slim hengelen om een andere vis aan de haak te slaan, haha. Extra voordeel, kan die Minister van Armoedebeleid gelijk inpakken. Want doel van zo'n Ministerpost is natuurlijk dat je die als land niet nodig hebt niet waar ?

Minister van andere visvijvers (VAV)

Ik ben dus voor een “Minister van andere visvijvers” – een VAV Minister - die uitsluitend handelt in het belang van de Nederlandse Belastingbetaler, haar opdrachtgevers. Een die de Haagse visvijver hengelsport zo beheerst dat er bij Ministeries en Overheidsinstanties wordt ingegrepen en de in efficiency eruit wordt gehaald. Deze VAV-er zet in op innovatie, vist naar ander geld dan bij de eigen burger en stuurt op recht doen met een ander verdienmodel bijvoorbeeld met geluk als uitgangspunt. Een VAV-er kijkt verder in de zee. Gewoon, om de rekeningen van BV Nederland te betalen. Als burger mag u van de Haagse geldvissers innovatie en zelfredzaamheid verwachten. Zelf de broek ophouden in plaats van bij burgers steeds maar de broekriem aanhalen. Ben trouwens liefhebber van jurkjes, en ben zeker niet het type dat je aan de riem legt of makkelijk aan een haak slaat, haha.

Ja, wat mij betreft wordt het tijd dat BV Nederland uit de eigen comfortzone stapt om altijd maar in de zelfde vijver te blijven vissen. Gewoon omdat het kan, in het belang van het welzijn van mensen.


Verantwoordelijkheid nemen

De Haagse vissers nemen liefst geen verantwoordelijkheid. Zoals u weet, dat ligt nogal complex, is ingewikkeld en moet het zorgvuldig gebeuren. En begrijpelijk. Echter als burger wil je bij een probleem direct geholpen worden. Geen verwijsloketten aflopen die alleen maar tijd kosten en niets opleveren, maar ondersteuning en direct actie. Geld is namelijk niet gratis, als je geld accepteert hoort daar een verantwoordelijkheid bij. Die plicht ligt er, daar is niets vrijblijvends aan.

Wie droomt van een mooi vrijstaand huis neemt zelf de verantwoordelijkheid hoe deze wens of droom wordt bekostigd. Ook als u een visvijver in de tuin wilt. Dan kunt u niet naar uw buurvrouw stappen en zeggen, geef mij geld want ik wil liever helemaal geen buurvrouw toch ? En ook kunt u bij de notaris van dat vrijstaande huis niet zeggen, hartelijk bedankt voor het huis, stuurt u de factuur maar naar de Haagse geldvissers. Realiteit ? Zo werkt het niet. U neemt verantwoordelijkheid om wat u wilt zelf te betalen.

Entreegeld voor toegang tot Nederland

Mooi voorbeeld is de EU. Die heeft een klimaatlijstje en een vluchtelingen lijstje en hengelt voor die droom in de landen geldvisvijver, u en ik. Nederland fungeert daarbij nu als de buurvrouw, maar dan als buurvrouw die vrijwillig rekeningen betaalt voor het vrijstaande huis. Maar laten we wel wezen, dromen kosten geld. En als inwoner van Nederland laat ik mij niet vangen voor de visjes die worden uitgezet door het fuik van de EU. Prima om aan het wensenlijstje tegemoet te komen, maar in welke wet staat dat Nederland vluchtelingen gratis moet opnemen of dat u en ik daarvoor moeten betalen ? En waar komt de aanname vandaan dat een vluchteling geen geld heeft ? Gewoon geldvissen bij het land van herkomst. Of entreegeld voor toegang tot Nederland vragen om het woonrecht te borgen. Kortom, stellen van simpele voorwaarden die je als (Neder)land kunt stellen. In het belang van de economie van je eigen land en het welzijn van je inwoners. Wedden dat de economie floreert en veel problemen daarmee zijn opgelost? Gewoon een duidelijke grens trekken. Budgetteren is ook vaker nee zeggen. Op = op en vol = vol. Er zijn genoeg andere vissen in de zee, want vis Nederland begint eerderte lijken op een zinkend schip... blub blub blub.

Dus kom maar door met die VAV-er. Gewoon omdat het kan en direct bijdraagt aan het welzijn en de levensvreugde van de bevolking. Want wie wil er niet Nederland mooier maken ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Deze week een leuke afsluiter van deze communicatie blog ...

Een transportbedrijf met de reclame slogan "Bij ons past het met gemak"

Bron Twitter en een schoolvoorbeeld van humor volle en positieve communicatie. Communicatie blog van Communicatie-expert.  Communicatie maakt het positieve verschil.


Ik wens je een fijne week, geniet ervan en laat je vooral 'vangen' voor een lekkere lachbui.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur boek Schoolveteraan