Communicatie blog – BV Nederland, Tweede Golf Corona humor en pikante voordelen

BV Nederland maakt zich op voor een mogelijke nieuwe Coronagolf. Voor wie lekker gezond op vakantie wil om te ontspannen, zonder Corona, die kan het rustig vergeten. Corona is overal, ook waar jij naar toe gaat. En mocht je het nog niet weten, Corona zelf gaat niet op vakantie, daar zitten we voorlopig mee opgescheept. Mocht jij zelf niet op vakantie gaan, dan is er nieuws : Corona komt naar je toe deze zomer…

Corona moe en je ex
Ben je inmiddels Corona moe? Corona zelf is onvermoeibaar en nog lang niet klaar met ons. Corona reist je gewoon achter na. Al wil je net als je ex er misschien niets meer mee te maken hebben. Dat krijg je ervan, Corona is nu eenmaal wereldberoemd en heeft in korte tijd een enorme hoge naamsbekendheid opgebouwd. Je kunt er eenvoudig weg niet om heen. Corona heeft wereldwijd tot nu toe meer dan 700.000 slachtoffers gemaakt en wereldwijd al zo’n 19 miljoen volgers. Daar is die ex van je dus niets bij.

Jongeren en Corona
Ook is inmiddels gebleken dat Corona toch graag in contact komt met jongeren. Hoewel die 1,5 meter natuurlijk wel een dingetje is … helemaal als je jong bent. Want als je jong bent wil je genieten van het leven en als iets je je springlevend laat voelen, dan is dat wel seks… en ik draai al heel wat jaartjes mee, maar ik ken persoonlijk geen mannen die met hun geslachtsdeel die 1,5 meter weten te overbruggen. En gelukkig maar….stel je eens voor haha. In “mijn tijd” was het HIV, nu Corona. Voordeel van HIV was dat je dit grotendeels kon opvangen met een condoom – letterlijk en figuurlijk – maar Corona niet, daar is geen ontsnappen aan. Dus wat doe je dan als jeugd? Nu leven.
En als je ouder bent dan de jeugd? Leven en als het lukt, ook springlevend zijn.

14 voordelen van een Tweede Corona Golf
Ja, genieten van het leven in Coronatijden vraagt flexibiliteit, vooral omdat Corona je tijdelijk ook minder excuses geeft om je achter te verschuilen. De 14 pikante voordelen van de 1,5 meter en de Tweede Corona Golf op een rijtje:

1. Je kunt met 1,5 meter er tussen met bijna 100% zekerheid zeggen dat je niet ongewenst zwanger bent geraakt. En al helemaal niet met een tweede op komst;

2. Met 1,5 meter is seks altijd veilig, zelfs je kans op HIV is afgenomen;

3. Van seks op afstand is nog nooit iemand zwanger geraakt, dus niet lullen ;

4. Je komt nu de horeca niet meer in zonder je eerst voor te stellen, dus vreemd gaan kun je voorlopig echt wel even vergeten ;

5. Ook moet je nu je gegevens in de horeca achterlaten, dus knappe kerel die nu nog wegkomt als anonieme zaaddonor;

6. Draag je buiten een mondkapje? Dan hoef je niet langer druk te maken om je lippenstift of welke kleur je vandaag zult op doen, want lippenstift zie je toch niet. Lekker praktisch en scheelt tijd, toch top van Corona ;

7. Met een verplicht mondkapje kun je lekker gekke bekkentrekken naar iemand, zelfs als je voor die persoon staat, diegene heeft het toch niet door . Extra leuk….. je kunt die persoon ook nog eens in zijn gezicht uitlachen. Alleen de gedachte maakt Corona gelijk een stuk leuker toch?

8. Met een mondkapje kun je met een gerust hart je bezoek aan de tandarts uit te stellen, geen hond die het ziet;

9. Met zo’n Tweede Golf opkomst ben je nu toch beter voorbereid dan bij de eerste keer. Net als met de eerste keer seks, maar nu met Corona erbij, dus eigenlijk een trio?

10. Mocht je de maatregelen rondom Corona allemaal onduidelijk vinden wat nu landelijk wel mag en lokaal niet i.v.m. Corona, dan heb ik goed nieuws. Als je Corona krijgt wordt het je allemaal vanzelf duidelijk ;

11. Een all inclusive vakantie boeken? Boek een Corona vakantie, gegarandeerd all inclusive thuis ;

12. Corona is op zijn Nederlands gezegd, gewoon K-U-T.  Kovid-Uit-en-Thuis.

13. Corona moe? Slaap lekker en morgenvroeg weer op met ….

14. Weet je wat zo bijzonder is aan Corona? Totaal onzichtbaar en toch overal. Dat de grapjes hierover dit ook maar mogen zijn. Proost, op een leuke Corona vakantie ;

Fijne dag!


#leefnuengeniet

Communicatie blog - BV Nederland en adempauze

Vandaag ben ik goed bezig. Ik maak mijn beste en kortste blog tot nu toe... hopelijk een keer zonder taal- en schrijffouten. Eindelijk een perfecte blog. Om even op adem te komen en ook nog zonder mondkapje.
Ik weet het, het moet niet stouter worden. Wij zijn van het "soort" genieten, lachen en lol hebben, en het mooie daarvan ..... het kan en mag op alle leeftijden - Corona of niet. Ik ben dan ook gek op grappen, een theater of een concert bezoeken. Daarom een verzoeknummertje van deze 'doos'. Den Haag geef Nederland dit weer terug, ook al is het de bekende sigaar uit eigen doos....

Dusss...gewoon (g)een communicatie blog. Omdat het kan. Hoe rijk kun je zijn?

#leefnuengeniet

Communicatie blog BV Nederland, aandacht voor JGZ Almere en CJIB veilig rendement op geld

Negatief rendement voor de burger versus positief rendement op geld van de burger

Communicatie-expert blogt over actuele onderwerpen. En een onderwerp dat altijd actueel is, is rendement op geld. Helemaal nu negatieve rente een steeds belangrijkere rol gaat spelen als je je huishoudboekje wel op orde hebt.

Zo moet JGZ geld aanhouden van de accountant, over dit aan te houden geld - gaat om miljoenen euro's - moet tegenwoordig aan de bank geld worden afgerekend dankzij de ECB, geld waarvoor dus minder dienstverlening kan plaatsvinden richting jeugdzorg, maar wat wel is opgebracht door de Belastingbetaler of gefinancierd wordt uit de publieke middelen om dit daaraan te besteden. Gaat je budget. Als ik dan vervolgens een interview in Almere Deze Week lees van de directeur van JGZ Almere, die aangeeft dat het budget niet toereikend is, maar niets over het effect van negatieve rente op de jeugdzorg, dan heb je als wethouder van Financiën nog een mooie schone taak liggen. Ook heeft Communicatie-expert de JGZ Almere directeur persoonlijk geïnformeerd over de overkill van JGZ mensen ten behoeve van verzuim in het Onderwijs in Almere, welke wij persoonlijk hebben ervaren. En dat heeft natuurlijk ook invloed op het Almeerse JGZ budget, dus hij kan er direct na zijn vakantie mee aan de slag.

Kijk Belasting in Nederland betalen is een feit, maar dat betekent ook dat de burger verwacht dat je kritisch kijkt naar zaken die publieke gelden positief beïnvloeden. En zeg nu zelf, negatieve rente is hiervan niet zo’n prettig voorbeeld, tenminste ik zie als burger en inwoner van Almere en Nederland graag dat er een voordeel is, in plaats van nadeel en enkel maar toenemende lasten. Die lusten zijn ook wel eens een keer lekker.


Wegenbelasting betaalt, u mag toch niet te hardrijden

Toen laatst een bekeuring op de mat viel, waarover ik eerder blogte, ben ik de bekeuring eens goed gaan analysren. En wat blijkt? Behalve de boete voor te hard rijden – wat jouw reden dan ook mag zijn – je krijgt altijd een opslag van € 8,= aan administratiekosten. Die opslag krijgt u niet van de werkgever, maar wel van het CJIB. En daar hoeft u verder niets voor te doen.. of toch wel, te hard rijden.

Even terug, u betaalt wegenbelasting voor het op de wegrijden, maar mag op uw eigen betaalde wegdek niet te hardrijden? Dus als ik het ontspannend vindt om na een dag hard werken wat stoom af te blazen en even een stukje (veilig) hard te rijden, waar kan ik dit dan wel ? Ik ben namelijk niet graag stout, dus welk alternatief wordt mij dan voor mijn wegenbelasting bijdrage geboden om dit intelligent en gecontroleerd toch te mogen doen? Geeft toch een iets andere kijk op een "wegpiraat".


CJIB - dik rendement van 41,6% en 266% met ophoging van de boete

Behalve dat het frappant is dat u al met uw Belastinggelden al heeft bijgedragen aan het salaris van de medewerker van het CJIB, mag u toch nog eens extra € 8,= afrekenen zodat zij u een rekening kunnen sturen. En natuurlijk portkosten en de kosten van de envelop. En om even aan te sluiten bij het laten renderen van geld, het CJIB heeft het prima voor elkaar. Bij een eerste boeteverhoging krijg je 41,6% (prijs) verhoging van je boete en bij een tweede verhoging een (prijs)verhoging van maar liefst 266%. Kijk dat zijn tenminste rendementen waar een investeerder blij van wordt. Ik hoop dan ook dat er binnenkort een beursgang te verwachten valt van CJIB, want behalve een gegarandeerd rendement, mag je toch ook verwachten dat je je geld absoluut veilig kunt onderbrengen bij dit onderdeel van Ministerie van Justitie en Veiligheid ?

En als we dan wat vaker de boetes opleggen onder andere bij de Schengengrenscodezones, waar 100% procentcontroles zijn afgesproken, kijk dan levert die inspanningen die van Nederland hiervoor worden gevraagd wat op. Vooral voor de Nederlandse belastingbetalende burger en daar worden wij met elkaar nu eens een keer wel welvaarder van. En had die Nederlander niet al bijgedragen aan het salaris om die controle uit te voeren? Ik zie een win-win voor BV Nederland. Overigens hoor ik graag ook privé wanneer ik hierop deze aandelen kan intekenen, wie wil er met dit vooruitzicht überhaupt nog sparen? Met dergelijke rendementen op geld kan er wel een lekker Bourgondisch terrasje vanaf. Kijk, Nederlandse horeca die het zwaar heeft vanwege Corona gelijk ook weer geholpen….

# leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, schoolveteraan, win-win: betalen en ontvangen

Vandaag eens een korte blog over BV Nederland. Nu onze zoon zijn eerste schooldiploma op zak heeft, hebben wij een bijnaam voor hem, wij noemen hem nu onze SCHOOLVETERAAN © . Niet alleen is hij enorm geïnteresseerd in de oorlogsverhalen van zijn opa, of verhalen van zijn vader over diens diensttijd, maar ook speelt hij graag een potje Call of Duty op de Playstation. En zijn nieuwe bijnaam SCHOOLVETERAAN © is zoals blogvolgers weten vooral te danken aan de persoonlijke strijd met school over een OPP met hem de afgelopen jaren heeft gevoerd. Aan de beloning voor het onrecht dat hem is aangedaan - gewoon een schadecompensatie voor deze jarenlange strijd - is inmiddels het e.e.a. in gang gezet. Wij hebben er vertrouwen in dat dat wel goed komt, net als overigens met onze zoon.


Erkenning = win-win
Of de erkenning over wat er is gebeurd is het laatste nog niet gezegd en dat zal nog wel een dingetje zijn, maar dat maakt nu even niet uit: eindelijk een nieuwe start. Als een echte veteraan heeft hij de strijd overleeft en een hele andere missie gekregen, een vredesmissie. En daarin lijkt hij dan weer meer op zijn oma en moeder…. Hoewel, maak de dames (moeders) niet boos of doe hun kind onrecht aan, want dan kan er wel eens een hele andere missie uit voort komen…. En dat is natuurlijk weer afhankelijk van de overeenstemming van het (te)vredesakkoord. En erkenning met het woord Schoolveteraan © in de Oer Hollandse Van Dale zou zelfs niet misstaan. Het eerste schoolboek is nog niet uit, maar hij gaat al wel vast in een nieuw boek beginnen.


Hard werken en hard rijden

Laatst viel er een envelop van CJIB op de deurmat. Alleen al bij het zien van de envelop weet je al genoeg : bekeuring. Als Nederlander moet je nu eenmaal betalen als je te hard rijdt en als je hard werkt natuurlijk. En dat is ook gelijk het mooie wat Covid-19 ons laat zien. Er is een Nederland voor Covid-19 en na het Coronavirus….

Voor Corona moest je betalen om hard te mogen werken, met het risico op een bekeuring.
Nu wordt je betaald om thuis te werken en is de kans een stuk kleiner op een bekeuring. En is de business stil gevallen ? Dan wordt je ervoor gecompenseerd (beloond). De afdracht van de forse sociale lasten wordt in jouw voordeel zichtbaar, je ontvangt nu geld om niets te doen. BV Nederland laat zich van zijn meest financieël-sociale kant zien en daar kan geen enkele partij of ander land tegen op. (BV) Nederland is daarin gewoon uniek, met hartverwarmende initiatieven. Wat ons betreft zien wij het graag van de mooie kant ook. En dat maakt dat wij toch positief kunnen blijven ondanks al het leed dat is gepaseerd, geluk(kig) voor ons.....

Ik ga dan ook vandaag verder niets meer doen. Win-win voor het gezin.

#leefnuengeniet


Communicatie blog – BV Nederland, Invest-NL, Banken, Lusten en Lasten, BOM

BV Nederland, investeert via Invest-NL in gezondheid

Goed Nieuws voor u en mij. Ons belastinggeld dat in een fonds t.w.v. € 1,7 miljard (of € 2,5 miljard ) bij Invest-NL is onder gebracht door Ministerie van Financiën, waar ik ook in een eerdere Communicatie blog over Invest-NL al over schreef, heeft besloten om € 4 miljoen te investeren in een innovatieve scale-up t.b.v. een speler die actief is op gebied van diabetes met een insulinepompsysteem. Er wordt met ons geld geïnvesteerd in gezondheid en dat is goed nieuws. Vooral, omdat het gaat om een converteerbare lening, dus u en ik krijgen rendement op ons geld, met de mogelijkheid de lening om te zetten in aandelen. Bij succes is het een zeer interessante optie voor u en mij als Belastingbetaler. Met een beetje mazzel betekent rendement namelijk dat de Belastingen omlaag zouden kunnen en het rendement hiervoor wordt gebruikt om Overheidsuitgaven te financieren. Hoewel Ministerie van Financiën onder Wopke Hoekstra valt, een mooi voorbeeld voor Eric Wiebes en Mona Keijzer ook hun plannen om op zoek te gaan naar andere inkomstenbronnen, anders dan u en ik, kracht bij te zetten. Een mooie win-win voor Nederland!


Banken die het snappen

Rabobank snapt dat tijden veranderen en wordt in Almere steeds zichtbaarder bij regionale initiatieven. Rabobank is wat mij betreft een bank die het begrepen heeft dat je ook iets terug kunt doen voor de maatschappij. Ook zij zien hun verdienmodel door de negatieve rente door de ECB veranderen en willen nieuwe inkomstenbronnen aanboren, zoals het afsluiten van complexe verzekeringen als groeimarkt. In ieder geval beter dan ING, die per oktober 2020 met diverse verhogingen naar haar particuliere klanten komt en dus daarmee de lasten voor haar klanten verdere verhoogd. Van de 8 miljoen klanten die zij hebben, is de verhoging op zo’n 10%, oftewel 800.000 rekeninghouders van toepassing. Hopelijk beseft ING dat klanten ook kunnen overstappen, tenzij dat het doel is met oog op negatieve rente. Maar goed zij weten ook dat wij Nederlanders verplicht zijn om een rekening te houden, dus ach voorlopig zitten ze goed. Met slechts € 4,8 miljard netto winst een logische stap. O wacht, de particuliere tak zal het minder goed doen dan de zakelijke tak, misschien een idee om eens naar het totale eindresultaat te kijken? Of moet er dan teveel winstbelasting aan de Nederlandse fiscus worden afgedragen ?
Hoe het wel zit, geen idee. Laat dat maar onze Wopke over, die weet ongetwijfeld met zijn accountant achtergrond hoe hier de paarden rennen.


Liever de lusten, dan de lasten

Bent u ook zo toe aan meer de lusten dan de lasten ? Ik doel dan op onze democratie en het feit dat naast de wijze lessen van minister Slob door op scholen les te gaan geven in goed burgerschap, er voor ons als Nederland inwoners ook wel iets mag worden terug verwacht voor de bakken met geld die wij inbrengen. Zoals bijvoorbeeld dat er alles aan gedaan wordt om kwaliteit van leven in Nederland te vergroten en onnodig gezondheidsleed wordt voorkomen. En waarom investeren in Onderwijs en in het leraren tekort, als je dit prima kunt opvangen met digitale technieken met kleine investeringen, waarmee je en de werkdruk kunt verminderen, reistijden kunt reduceren, leerlingen ruimte geeft om niet elke dag naar school te moeten, kleinere klassen kunt realiseren en dus de kwaliteit verbeterd en meegaat met de tijd. Verder kun je daarmee CO2 reduceren, schoollokalen beschikbaar stellen voor andere activiteiten, waarmee je huurkosten kunt verlagen of jonge ondernemers een kans biedt. Zo maar een voorbeeldje van hoe simpel kan het zijn…


Advertentie die inslaat als een BOM

Wat ik u zeker niet wil onthouden is de volgende advertentie tijdens het lezen van het Financieel Dagblad online. Hier verscheen namelijk een advertentie van het bedrijf BOM. Drie keer raden waar zij zich op richten ? Zij willen de kwaliteit van mensenlevens verbeteren. Los dat ik het nogal een grappige tegenstelling vond, BOM: die mensen levens wil verbeteren , een prachtig initiatief.

Ik wens BOM alvast veel succes, laat de kwaliteit van BOM maar komen….

En verder een oproepje aan de verdwaalde bezoeker op mijn website, er was namelijk een bezoeker die 42 linken op mijn website heeft aangeklikt, ik hoop dat u heeft gevonden wat u zocht. Zo niet, laat het dan even weten via het contactformulier van Communicatie-expert.

#leefnuengeniet

Communicatie blog, BV Nederland, fout groot geld, toezicht gezondheidszorg en geslaagd

Op het gebied van groot geld speelde er afgelopen week een hoop. Het Duitse Wirecard is € 1,9 miljard kwijt op de balans aan betalingstransacties en slechts 94 geldtransacties met fout geld laten even € 17 miljard verdwijnen. Nu zijn er dagen dat ik het niet op zak heb, maar ach een paar extra bedragen bij de banken inkloppen op het scherm en die kleine € 19 miljard is weer weggepoetst.


Gezondheidszorg: geen reguliere zorg leveren, wel geld krijgen

Er hoeven geen diensten meer te worden verleend om de miljoenen te laten binnen stromen bij de ziekenhuizen. Dit laten de Nederlandse zorgverzekeraars zien door de gecontracteerde (misgelopen) inkomsten voor de ziekenhuizen, die zij hebben door de Coronacrisis zijn misgelopen, zo’n € 700 miljoen per maand, toch te vergoeden. U leest het goed, uw en mijn basisverzekeringsgeld wordt gratis en voor niets weggeven aan het ziekenhuis voor uitgestelde gezondheidszorg door Corona. En als ze nu wel reguliere zorg leveren, dan krijgt u uiteraard wel gewoon de extra eigen risico bijdrage om de oren. Wat mij betreft is het amper uit te leggen dat je terwijl iedereen reguliere zorg afneemt en geholpen wordt, een ziekenhuis gewoon failliet gaat ten koste van dezelfde ziekenhuisbetaler, en als ze niets doen aan reguliere zorg, ze gratis uw en mijn geld krijgen. Kennelijk is het nu het ziekenhuis dat ziek is of zou het komen door de (overheids)beleidsvoering ? En dat misschien wel met een premieverhoging voor 2021 op stapel ? Of valt dit onder lachen om Corona?


Meer toezicht gezondheidszorg

Verder lees ik dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) het toezicht verder gaan aanscherpen vanwege het kennen van de cowboys in de zorg, faillissementen en andere tekortkomingen. Behalve dat ik zou zeggen, nou pak die cowboys dan aan.. hier even een tip over de andere tekortkomingen.. Waar ik met de pet nog steeds niet bij kan, is bijvoorbeeld dat mensen zoals mijn man aan de handen worden geopereerd en dat de nazorg zo ondermaats geregeld is, dat ze pas doorsturen als het te laat is, namelijk als de hechtingen er al uit zijn. Hoe kan het toch dat we dit laten gebeuren? Flevoziekenhuis had als nazorg traject: met de hand in een bak water oefenen, resultaat in no time opnieuw opereren - overigens niet meer in het Flevoziekenhuis - omdat resultaat van de slechte tot geen nazorg de operatie te niet heeft gedaan. Lekker in het belang van het ziekenhuis, maar niet in die van de patiënt. Gevolg en vooruitzicht voor mijn man - in combinatie met de recent uitgestelde zorg door Corona - een handversmalling oftwel plat gezegd: amputatie van vingers. En bij navraag eind juni 2020 gaat het jaren later nog steeds zo aan toe in de Gezondheidszorg in Almere /Nederland.


Welzijn en geldverspilling, tijd voor echte zorg

Over het leed en de onnodige geldverspilling van dit handelen maar te zwijgen. Wie van de zorgverleners staat op en zegt dat dit zo niet kan?. Het veroorzaakt ontzettend veel leed bij mensen, brengt economische schade, benadeeld mens en welzijn, werknemer, werkgever en daarmee u en mij als Belastingbetaler en door ‘marktwerking’ roepen we het ook geen halt toe, want hé we verwijzen niet door naar de concurrentie…. en begrijpelijk. Wat valt hier te snappen als als het gaat om de stijgende zorgkosten in Nederland ? Waar is minister "Hugo Schoen" nu om dit te beteugelen?. En valt Welzijn ook niet onder dezelfde "Schoen" ? Want de handoperaties zullen ongetwijfeld maar het topje van de ijsberg zijn. Daarbij komt dat het hier gaat om kwaliteit van leven en welzijn van mensen door dit (overheids)beleid van marktwerking. Misschien kan de handspecialist het gat in de hand van de minister eens dichtnaaien en hem eens een andere bril opzetten voor welzijn? Begin eens met preventiebeleid, dan kan die zorgpremie met gemak een stuk lager en bespaart bergen mensenleed. Zie ik hier een win-win voor de belastingbetalende en zorgpremie betalende burger ? Lekkerrr... ook gelijk een positieve bijdrage aan de missie en visie van Communicatie-expert: een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland.

Geslaagd en tweede kans

Als hekkensluiter nog even positief nieuws, onze zoon heeft na veel getouwtrek met de school / Onderwijs, toch echt zijn diploma overhandigd gekregen. En dat is voor ons dubbel goed nieuws, want behalve een diploma op zak, kan dit niet langer tegen hem en ons misbruikt worden door school. Van deze school afgaan was helaas geen optie, ons is namelijk vertelt door directie dat hij dan al zijn inspanningen kwijt zou zijn geweest. Dit omdat scholen zelf vrij zijn in hun lesprogramma en die sloot helaas niet aan op andere scholen. Ook een manier om je "klant" vast te houden. Het dient zeker het belang van de school, maar waar is in dit verhaal die van de leerling? Of is dit juist het rekken van de leeftijd ten behoeve van de startkwalificatieplicht? Nee, na een jarenlange strijd, begin je nu eenmaal niet zomaar opnieuw, dan wil je genoegendoening. Dan ga je voor de beloning en niet voor de straf, tenminste ons gezin wel.

Dus: op naar een mooie toekomst, waarbij wij inzetten op erkenning van het onrecht dat onze zoon is aangedaan en hij een vervolgstap zet in zijn schoolcarrière. Benieuwd wat ze deze keer voor ons kind in petto hebben. Wij gaan uit van het beste, want dat is wat wij als ouders en belastingbetalende burgers van school verwachten. En aan die opvoedles wordt momenteel in Almere, Nederland gewerkt...

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, KLM, BLM, ALM en Hoera

HOERA.. BV Nederland redt KLM

HOERA!!! KLM is door u en mij gered van de ondergang met Wopke Hoekstra, onze minister van Financiën, als onze piloot. Onze nationale trots, waar we zelf sinds 2019 al voor ruim € 800 miljoen aandeelhouder van zijn, krijgt voor € 3,4 miljard staatssteun. Het kost u en mij slechts € 200,= per persoon. Rekent u maar even mee: €3.400.000.000,= / 17.000.000 inwoners = € 200,= per inwoner.

Wetende dat we samen aandeelhouder zijn van KLM, is het dus raadzaam dat je voortaan een vlucht boekt met onze Nationale Trots, de KLM. Zo weet je zeker dat de positie van KLM en jouw als aandeelhouder wordt verstevigd. Ook verstevigen we daarmee de internationale concurrentiepositie en weten we zeker dat de € 1 miljard aan staatssteun die als lening is uitgezet aan onszelf wordt terugbetaald door onszelf.

Dus vergeet de discussie tussen Rutte en Corendon en boek KLM. Want wie wil nu niet eens lekker zichzelf spekken om de eigen koopkracht op peil te houden? En vlieg je met KLM naar het Caribische deel van ons Koninkrijk, krijgen we dan een premie van onze andere landgenoten voor het redden van KLM in plaats van een vertrekbelasting om de oren. Of zullen we als aanhouder stemmen voor het verleggen van een deel van de reddingkosten naar het betreffende Nederlandse eiland? Tenslotte horen ze niet voor niets bij Nederland toch? Levert die voor u en mij uitgegeven € 200,= door Wopke ons op z’n minst nog voordeel op voor de schatkist. En kunnen Rutte en Macron samen nog een keer uit eten om over de Franse bijdrage voor het redden van KLM praten, want was het enige tijd geleden niet nog Air France – KLM ?


Verkiezingsbelofte inlossen en HOERA

Wie het nieuws afgelopen week een beetje gevolgd heeft, heeft kunnen lezen dat Rutte eindelijk zijn verkiezingsbelofte na zoveel jaar inlost. Het eerste deel van de beloofde € 1.000,= voor (hard)werkend Nederland, namelijk de zorgmedewerkers, wordt ingelost in de vorm van een netto bonus. Dat deze mogelijk tornt aan de diverse toeslagen en daarmee juist geld kost voor deze harde werkers, dat mag de werkpret niet drukken. Er zit sowieso al even geen Corona pretje of Coronafeestje in, want er valt even niets te vieren of met elkaar te dansen, en vooral niet hard hoera te roepen of te schreeuwen. Wat u ieder geval wel mag is maart volgend jaar stemmen. Dus laat uw stem horen, kies naar hartenlust en ga voor ALM, BLM of KLM… (zie hieronder).


Alfabet begint bij A en niet bij B

Kijkend naar de discussie van BLM (Black Lives Matters), stel ik voor om deze te laten gaan over ALM oftwel All Lives Matters. Niet alleen begint het alfabet met een A, maar ook laten we daarmee de geschiedenis achter ons en blijven we er niet meeschermen. En werken we daarmee aan een positieve toekomst en goed nieuws. Elke revolutie kost tijd, dus waarom tijd stoppen in het verre verleden als je nu tijd investeert in het nu en de toekomst, er is al een hoop geleerd. Dat is al een mooie spiegel. Gelukkig zien we een kleurrijke opkomst bij de diverse demonstraties toch? En voor een beweging die tegen racisme is, is het naar mijn simpele, blanke, vrouwelijke, blonde, #metoo mening nogal opmerkelijk dat je met je eigen slogan en bewegingsnaam andere huidskleuren uitsluit. En was dat nou net niet de aanleiding ? En als je niet voor BLM of ALM gaat, kies dan op z’n minst voor KLM. Dan ga je in ieder geval nog voor Oranje.

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, Vaderdag blog, kleurrijke diversiteit

Vandaag is het vaderdag, alle vaders van Nederland van harte gefeliciteerd !

Mijn eigen vader : een enorm voorbeeld voor mij hoe je om kleine dingen kunt lachen en ervan kunt genieten. Inmiddels 88-jaar, Nederlands Tweede Wereld slachtoffer, een hersenvliesontsteking overleeft en hartpatiënt, weet hij als geen ander hoe je jezelf in het levensprogramma staande kunt houden. Hij heeft dit steeds op een bewonderwaardige manier gedaan. Namelijk als ie geld had plezier maken, een ander hierin mee laten meedelen en genieten, half (voetballend) Amsterdam kwam over de vloer – je kleurtje maakte niet uit – allemaal mee-eten en drinken. Ookis hij een voorbeeld als gaat om een ander iets gunnen, een ander geld laten verdienen en tevreden zijn met de dingen die er echt toe doen. En vooral kijken naar wat je wel hebt. En nog steeds weet hij met zijn humor en zijn praatje mensen te vermaken en is hij graag gezien. En die glimlach is goud waard en onbetaalbaar!

Of neem de pas overleden Marc de Hond, die ondanks zijn ziekte heeft laten zien dat het leven iets is om te vieren en om van te genieten.


Leven is een feestje

Met dit in het achterhoofd, vraag je je dan ook werkelijk af waar we mee bezig zijn als het gaat om de invulling van de Coronaregels. Je vraagt je bijna af wie er belang heeft bij Corona. Wie eerdere blogs hierover heeft gelezen zoals de Corona humorblog, Corona Moederdag blog of de laatste over de nieuwe opkomende gevoelseconomie zou bijna vergeten dat het leven inderdaad een feestje kan zijn, alleen moet je wel zelf de slingers ophangen…


SchuldenLabNL en onrendabel beleid : kosten schuldsanering 19x hoger dan de schuld zelf

Maar ja, waar haal je je slingers vandaan nu de Action een leveringsprobleem heeft en het CPB met de melding komt dat er 1 miljoen meer mensen met een problematische financiële schuld bijkomt door de impact van Corona. Gerrit Zalm, oud Minister van Financiën en voorzitter van SchuldenLabNL, voorziet de komst van een nationaal opkoopfonds. Uit onderzoek blijkt namelijk een man met een schuld van ruim € 14.000,=, werd in zijn eentje ‘bewaakt’ door maar liefst 48 instanties waaronder de gemeente, waarvan de kosten om hem uit de schuld te halen maar liefst € 269.000,= per jaar (!) waren. Uitgaande van een verplicht schuldsaneringstraject van drie jaar, komt dit dus neer op € 807.000,= aan kosten ( bron: website SchuldenLabNL zelf ) Een schoolvoorbeeld van onrendabel beleid en onrendabel rendement op geld. En voor wie is die rekening denk je? Hoe kan het toch dat we met z’n allen, ja ook op Vaderdag, zulke torenhoge belastingdruk ervaren? Dus: minder Belasting, minder kosten of meer inkomsten via huishoudmanagement.

En dat heeft onze huidige Minister van Financiën Wopke Hoekstra – oud partner bij McKinsey - als geen ander begrepen. Die zegt gewoon namens Nederland: geen geld voor Europese landen, zonder bepaalde voorwaarden. De zuinige vier, Nederland, Zweden, Oostenrijk en Denemarken, is vanaf nu door Communicatie-expert benoemt tot “ZOND”. Voortaan wordt het voor Nederlands-Europa een stuk ZOND-iger met deze zuinige vier. Als je echt wat wilt veranderen, dan begint dit met het anders te doen dan je altijd al deed. Dus niet weer een consensus, maar nu eens doorpakken en daarmee een verandering teweeg brengen. Dan maar te boek als iets frustreren, als er wat verandert is het doel daarmee wel bereikt. Dus zet hem op Wopke !

Kleurrijke diversiteit BV Nederland

Communicatie-expert ziet het liever van de positieve en leuke kant, in plaats van het actuele onderwerp het "zwart-wit" zien. Los van het feit dat de mensen om wie het zou gaan niet zwart zijn, maar bruin getint en je niet wit bent maar licht getint, zijn het dezelfde “witten” die graag een bruin tintje van de zon krijgen en ook de “zwarten” willen wel eens een wit voetje halen. En ben je “geel” als je van Chinese of Japanse afkomst bent of gewoon gelig getint? Zou kun je als het gaat om BV Nederland nog wel doorgaan, met mensen uit ruim 150 verschillende landen en dus nationaliteiten, zijn wij niet alleen kleurrijk, maar ook biedt Nederland al deze mensen volop kansen. Juist als je van niet Nederlandse afkomst bent staat er een team aan vrijwilligers, gemeentes en wat ook niet klaar om je te laten zien waar je terecht kunt voor hulp. En een hele belangrijke, vrijheid van meningsuiting, en die staat onder druk. Mensen hoeven namelijk niet naar Nederland te komen, die keuze of afweging maken mensen zelf, en Nederland doet gewoon een hoop dingen erg goed. En als het je niet naar je smaak is, kun je ook overwegen je geluk elders te zoeken, zoals bijvoorbeeld in je land van herkomst, zelfs al is daar oorlog of oorlog geweest. Mijn vader is – net als heel veel Nederlands Tweede Wereld slachtoffers - in eigen (Neder)land gebleven. Hij, mijn opa’s, mijn schoonvader en oudere familieleden, hebben dan ook heel hard meegewerkt aan de wederopbouw van Nederland. Ook al lijken we nog weleens te vergeten dat Nederland zelf ook oorlogslachtoffers kent bijvoorbeeld in de verpleeghuizen.


Te simpel

Naar mijn mening doet je kleur er niet toe, Nederland biedt je kansen. Hoe je daar mee omgaat is aan jou. Ik zelf, luisterend naar “witte of blanke”, blond en ook nog vrouw (#metoo) bekijkt dit kennelijk te simpel. In mijn ogen zijn we allemaal mensen met gevoel, of is dat nu echt net te simpel gedacht ? En ondanks die wetenschap kun je nu eenmaal niet met iedereen empathie hebben. Wat de een grap vindt, vindt de ander dat niet. Wat je wel kunt doen: eens wat vaker naar jezelf kijken in plaats anderen beoordelen en veroordelen. En kijken naar de overeenkomsten, zoals dat we allemaal mensen zijn, dat is al een prima begin of start.

Hele fijne Vaderdag voor wie dit fijn vindt en ben je geen vader of ontloop je je vaderlijke verplichtingen, weet dan dat jezelf de regie hebt. Als je wilt kun je morgen al verandering brengen in je eigen situatie en de dingen waar jij wel invloed op hebt. Ik ga nu genieten op mijn manier, ik wens jou het zelfde.

#leefnuengeniet

Communicatie blog, BV Nederland , Alexanderhalvemeter economie en de nieuwe gevoelseconomie

Gratis geld met Corona

Nu Corona – godin van de gezondheid en het geld – de wereld verandert gaan mensen anders denken. De “Amsterdamse burgerjuf” heeft een Corona vrijbrief afgegeven inruil voor het duidelijk maken van haar donkere kant, Prins Harry en Megan willen het liefst gewoon zijn met beveiliging van € 8.000,= per dag, het campagne kaartspel zwarte Pieten heeft nu ook zijn weg gevonden naar Rutte en alle geslaagden zijn vanaf heden trotse bezitter van een heus Coronadiploma... en onder de hoede van de liberalen is Nederland de afgelopen decennia nog nooit zo beperkt geweest in haar vrijheid als in 2020. De bazooka van de ECB met 600 miljard extra euro’s is ingezet, de VS telt momenteel 4,6 miljoen werklozen, de staatschuld van FED is al 7,2 triljoen dollar (!) en de Nederlandse Bank brengt afgelopen week een dringend persbericht uit namens de 9 grote Nederlandse financiële instellingen dat de biodiversiteit grote impact heeft op hun voortbestaan. Tja, het zal een schok zijn, maar volgens velen waaronder Willem Middelkoop, maar ook oud-minister Hans Hoogervorst op het Nederlandse wereldtoneel: gratis geld bestaat niet.


Tussen al dat Corona ge(we)ld wordt ons gezin overigens al jaren in een wurggreep van het Onderwijs en de Gezondheidszorg gehouden, zelfs met medeweten van de eigen huisarts. “Maar die komt uit het Nederlandse Berenliedje zag 2 beren ..... stond erbij en ik keek ernaar. “ Klagen, nee hoor dat doe je echt Nederlands gezin niet, vooral doorgaan… En ja, als je nastreeft dat je jouw situatie, om wil buigen naar iets positiefs dan zullen wij toch echt harder moeten gaan roepen. En die stap zijn wij momenteel ook aan het zetten…..en met een helder doel: financiële onafhankelijkheid voor ons gezin om onze dromen waar te maken, en daarnaast het leveren van een positieve bijdrage voor een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland, wat aansluit bij de missie en visie van Communicatie-expert. Aangekomen bij Nederland…


Corona Nederland kent met de Alexanderhalvemeter economie gelukkig ook voordelen

Denk aan de vele Nederlanders die dit jaar toch echt liever vakantie gaan vieren in eigen land en hun vakantiegeld besteden aan bijvoorbeeld een Nederlandse vakantie, Nederlandse toeristenbelasting, grote zwembaden met 21% BTW en dit alles om de tuin een eigen zwemparadijs te maken. Of denk aan de overvloed van “Corona spatschermen” o.a. in onze Nederlandse winkels – daar waar voor het gebruik van plastic voor Corona nog een big wereldissue was - deze moeten op termijn natuurlijk wel weer milieuvriendelijk worden verwerkt, hoor ik daar de kassa rinkelen met Timmermans voorop? En ook de mondkapjes maakindustrie heeft de mondvol aan de eisen waaraan de mondkapjes alleen al voor Nederlandse begrippen aan moeten voldoen. Dit terwijl een Belgische dame via TikTok laat zien hoe je van een oud T-shirt een OV-mondkapje kunt maken: over het ultieme recyclen gesproken. Gewoon zelf je eigen mondkapje produceren, thuis op de bank. Kan het nog veiliger?Je bent gewoon je eigen Nederlandse maakindustrie.

Siliconen handschoenen, medische mondkapjes en gretige beroepsaftrek

Of wat te denken van de aftrek van al die miljoenen siliconen handschoenen en medische mondkapjes, die nu opeens geen kwaad meer kunnen voor het milieu. Nee deze worden overal ter wereld royaal beroepsmatig of als zelfbescherming gebruikt. Zelfs door de felste milieubeschermers, want ja, nood breekt wetten toch? Dat verwerken we achteraf wel weer op milieuvriendelijke wijze, dus even geen wereldverbeteraars, maar eigen gezondheid en dierbaren op de eerste plaats. En dat is mooi, want daarmee ontstaat er empathie voor elkaar... vandaar ook dat er momenteel volop gedemonstreerd wordt toch? Want je kunt naar nog zoveel streven, zoals Communicatie-expert die een positieve bijdrage wil leveren aan een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland (zeker ook voor onszelf), voor iemand anders is dat helemaal niet belangrijk. Die vindt zichzelf belangrijker, of zijn school, een studie, dieren, familie, huidskleur en een ander gaat liever voor de fles, seks, drugs of eten. Zo lang het iemand gelukkig maakt en geen gevaar vormt voor zichzelf of zijn of haar omgeving, is er dan wel een probleem? Of is het de norm van de een die de ander zijn norm wil opleggen, zo maar gewoon van mens tot mens ?


Braaf en je eigen regie
Het gros “was” natuurlijk tijdens de intelligente Corona lockdown een brave Nederlander die thuis bleef, maar er zijn genoeg Nederlanders die liever niet braaf willen zijn. Beetje ongehoorzaam zijn, maakt het leven soms gewoon net even leuker. Net als het gebruiken van je creatieve en gezonde verstand, gewoon lekker voor jezelf denken. Gewoon zelf besluiten dat je beter nog even niet op vakantie gaat, hoef je al die besluiten van het Rijk of anderen landen niet af te wachten, en heb je eenvoudig weg gewoon zelf de regie. Wow je eigen regie? Misschien heb je er eenvoudig weg ook gewoon even het geld niet voor.  


Mentale zorg, gevoelseconomie en de kracht van een knuffel

We kunnen trots zijn op ons Nederland dat we zoveel vormen van zorg kennen, er is voor bijna alle aandoeningen wel een Stichting of Vereniging. Maar ook zoveel mensen varen er wel bij dat dit er is - en dan doel ik niet op de verslaafde of zieke zelf - maar op het hele systeem erom heen. Met zoveel Stichtingen en Verenigingen met al hun vrijwilligers vraag je je toch af hoe het dan in toch mogelijk is dat de zorgkosten maar blijven stijgen. De zorgkosten kunnen met al die Stichtingen en Verenigingen met ondersteuning van de Gemeentes met gemak naar beneden, als we maar meer op ons eigen gevoel vertrouwen en positiviteit als inzet nemen. Neem als voorbeeld de mentale zorg, waarom zou je maar in het verleden willen blijven spitten bij de psycholoog of psychiater, als je het verleden toch niet kunt veranderen? Tuurlijk kun je de hulp goed gebruiken om het een plekje te geven, maar leven in het nu. Kijken naar wat je nu zelf wel kunt veranderen en waar je naar toe wilt, daar zou zo’n sessie en je energie wat Communicatie-expert betreft naar toe mogen gaan. Waarom deze beroepsgroep daar jaren voor nodig zou hebben, terwijl er ook psychologen en organisaties opstaan die zeggen dat de meeste gewoontes binnen een paar weken kunnen worden afgeleerd? Misschien dat diegene die daar jaren voor nodig hebben een eenmalig cursusje kunnen volgen bij de groep die er maar een paar weken voor nodig heeft? Voor die cursus betaal ik als Nederlandse belastingbetaler graag. Die eenmalige kosten scheelt Nederland een aardig pak geld over de jaren heen, en daarbij is iedere belastingbetaler gebaat zelfs de beroepsgroep zelf. Kunnen niet alleen de zorgkosten omlaag, maar ook de Belasting: win-win….


Psycholgie en belonen van de échte ervaringsdeskundige

Overigens puttend uit eigen ervaringen zijn er zoveel mensen die uit de ruif van de psychologie mee eten – tegen extreem hoge zorgvergoedingen - dat deze beroepsgroep zich wat mij betreft meer zou mogen inzetten voor het echt helpen van de medemens in plaats van hun zelf en hun bankrekening. En ja, Communicatie-expert zet zelf in op financiële onafhankelijkheid, maar dan wel zo dat de Belastingbetaler er ook beter van wordt. Want als psychiater of psycholoog heb je er nu eenmaal een belang bij als een klant/patiënt terug blijft komen, zo simpel is het ook. En ook is het in mijn optiek zo dat een psycholoog die zelf nooit een psychose heeft meegemaakt, eet, drank, seks of drugsverslaafd is, niet weet hoe het is om dit te ervaren, en een ervaringsdeskundige wel. Die weet nu eenmaal echt wat zo iemand voelt of doormaakt, daar kan geen studieboek tegen op. En waarom wel genieten van de ervaring van een orgasme, maar willen we pijn of boosheid wegstoppen? Boosheid brengt je soms verder dan altijd maar lief en aardig zijn. In de gezondheidszorg in Almere heeft het voor ons deuren geopend die anders dicht zouden blijven. En ook in het Onderwijs zijn wij enkel verder gekomen door onze tanden te laten zien, hoewel dat misschien nu wat lastiger wordt als je een mondkapje draagt. Punt is dat er zoveel gemotiveerde vrijwilligers en ervaringsdeskundige beschikbaar zijn via Stichtingen en Verenigingen die graag anderen willen ondersteunen of een luisterend oor bieden. Deze mensen helpen andere mensen bij hun welzijn:
voilà gevoelseconomie. En de kracht van een knuffel en het hartverwarmende gevoel dat je daar van kunt krijgen is onbetaalbaar. Wat Communicatie-expert betreft wordt het tijd dat deze mensen eens wat meer in de spotlights staan en oprecht beloond worden.

En met de enorme vrijheidsbeperking die Nederland, maar ook de wereld heeft ervaren, zou ik er niet raar van opkijken als veel mensen tot andere inzichten komen die meer bij hun gevoel gaan aansluiten. En voor wie dat prettiger vindt of niet van knuffelen houdt, die kiest lekker voor de Alexanderhalvemeter, daar heb je geen etiketje van stoornis voor nodig, jezelf zijn is goed genoeg.

Kwestie van centen en Vraag en Aanbod, waarbij wat mij betreft de positiviteit en hartverwarmende initiatieven het startsein mogen zijn naar een meer welzijn- en gevoelseconomie.

# Leefnuengeniet


Communicatie blog, BV Nederland , schoolvoorbeeld van Corona gekheid

Met de intrede van Corona – Covid 19 is er een nieuw economisch tijdperk aan gebroken. Wat gaat er dit keer geld in het laatje brengen?. De wereld heeft geen last meer van zure regen, het millennium probleem is ook al opgelost, het milieu vaart wel bij het met rust laten van de auto- en de “luchtwegen” en je bent meer thuis dan op je werk of in de kroeg. De levensgenieters onder ons gingen ook tijdens Corona daar lekker mee door, veel Nederlanders zijn niets voor niets een kilootje bijgekomen…. hebben je dierbaren nog meer jou om van te houden. Heb je mijn eerdere blog gemist over Coronahumor , Moederdag Coronahumor blog of Koningsdag Coronahumor of ben je meer van de nieuwe Corona inzichten en goed nieuws ? Scroll eens door de Communicatie blog historie en ontdek ook de economische en financiële informatie die deze aan je kan geven.


Coronagekheid, uitgestelde zorg en schoolvoorbeeld

En toch is er nu voor de meeste mensen echt wel iets veranderd…. Zij voelen zich opeens in hun vrijheid aangetast, zoals mijn 88-jarige vader, en opa van onze zoon, het verwoord ik heb in Nederland de Tweede Wereldoorlog meegemaakt, maar als de bommen vielen zag je het ten minste nog aankomen. De genomen Coronamaatregelen zijn veel erger. En dan zit ik nog niet eens in een verpleeg- of verzorgingstehuis, je zou de Tweede Wereldoorlog maar hebben meegemaakt en nu je oude dag slijten in een verpleeg- of verzorgingstehuis, zonder dat je je familie kan zien of knuffelen. En gelijk heeft ie, want tenslotte bepaalt hij zelf wie hij thuis nu wel of niet ontvangt, niemand anders.


Uitgestelde zorg en gezondheidszorg

Van de week is mijn man na bijna 3 maanden van uitgestelde gezondheidszorg  geopereerd. Wat een geluksvogel is hij toch dat hij nu wel geholpen is aan de ziekte van Dupuytren. Het kon ook echt niet langer worden uitgesteld, want zijn pink en zijn ringvinger waren in die paar maanden zo hard achteruitgegaan, dat deze al naar zijn handpalm waren kromp getrokken. Ach met Corona neem je dat op de koop toe, het beïnvloed wel nadelig de rest van je leven, maar je (over)leeft ten minste nog. Na uren op de parkeerplaats van de handenkliniek te hebben gewacht tot hij weer mee naar huis mocht, want vanwege Corona mochten wij – vrouw en zijn kind - absoluut niet mee naar binnen maakten wij er maar grapjes over onder het kaartspelletje in de auto. Met opgevouwen benen, het deksel van de koelbox als kaarttafel en de versnellingspook als steuntje waren we toch lekker dicht bij elkaar. Af en toe de benen strekken langs al die andere gevulde auto’s met wachtende mensen op de parkeerplaats voor het grote en lege gebouw, het is bijna lachwekkend. En natuurlijk van het zonnetje genieten en hopen dat de operatie het snel achter de rug zou zijn, lekker terug naar huis, zodat we aan het herstel kunnen werken.

Schoolvoorbeeld van Coronagekheid

Bij thuiskomst voor de verandering donderdagmiddag een schoolmail voor zoonlief. Een halve dag voor het einde van een cijferdeadline , wat kennelijk een gestelde datum blijkt te zijn van de Onderwijsinspectie, nog even de verplichting en dreiging dat hij afgelopen vrijdagochtend toch echt alle toetsen tegelijk moet maken en niet 1 toets vrijdag en dinsdag 2 juni zoals afgesproken met de leerkracht de andere toetsen. Dit zodat hij zich niet meer problemen op de hals haalt. Pardon, Coronasandje??? Tja als dat het enige nog is wat je als 17-jarige leerling nog moet maken om je diploma na alle ellende van de afgelopen jaren binnen te halen en je wordt zo voor het blok gezet door je school, dan doe je dat. Natuurlijk doet hij dit weer met een enorme kracht met prachtige cijfers als resultaat. Geen respect voor de gemaakte afspraak tussen leerling en leerkracht, walsend over het gemaakte OPP (Ontwikkel Perspectief Plan) met de leerling heen, en al helemaal geen oog voor zijn situatie en een vader die zojuist geopereerd is. De mail was overigens afkomstig van de leerkracht waar de afspraak mee liep, niet de examencommissie zelf. Als je een leerling 5 weken laat wachten op antwoord en deze ineens binnen 1 week een half schooljaar aan toetsen laat maken, dan schiet je naar zijn - en onze mening - te kort in je handelen en het feit dat je als volwassene en/of school alle druk bij de leerling neerlegt. Overigens wel exact datgene dat vorig jaar al heeft geleid tot discussie tussen school en ons over het niet nakomen van school van de afspraken, met nogal wat gevolgen die ten koste zijn gegaan van onze zoon, zijn welzijn, zijn gezond en zijn schoolcarrière. Maar goed, er is toch ook al geprobeerd zijn eigen waarde en vrijheidsgevoel af te nemen - daar was Coronagekheid niet voor nodig - die schoolsoap met ons in de door de Rijksoverheid verplichte hoofdrol loopt al een paar jaar, benieuwd wanneer wij ons miljoenensalaris voor deze verplichte deelname tegemoet mogen zien. Gelukkig hebben wij als ouders de ballen gehad om het busje voor speciaal onderwijs een andere kant op te sturen, hem te steunen en te geloven in zijn kunnen en daarmee is ook ons huis een veilig thuis voor onze zoon gebleven. En zo hoort het ook, als ouders weet je nu eenmaal beter wat goed is voor je kind dan de professionals die hier een ander idee bij hebben. Tenslotte gaat het om jouw kind en dat die gelukkig is, ook al is dat misschien niet altijd het ideale plaatje van een professional. Maar hé, het is zijn leven niet van de mensen die over zijn toekomst willen beslissen.

In ieder geval is er nu zicht op een eind van deze soap. En dit diploma? Die krijgt in deze schoolsoap een ere plekje op ons toilet. Mocht er nood aan de man komen bij een lockdown, dan weten wij er -  na al het onrecht dat onze zoon én ons gezin is aangedaan, enkel omdat onze situatie niet in een hokje paste - in deze slechte schoolsoap nog wel een toepasselijk doel voor.

Zo nu: "pijn-wondverzorging-revalidatie-vakantietijd" en vooral genieten op ons eigen terras en de eigen horeca.
Lekker eten, drinken en elkaar… gelukkig zijn wij thuis gewoon geopend, Corona of niet.

#leefnuengeniet


Communicatie blog – BV Nederland, Corona seksversoepeling en witte rook van school

Nu er versoepeling in aantocht is voor de Coronamaatregelen zijn er een aantal opvallende zaken die BV Nederland inzet om haar burger of inwoners in Coronatijden te steunen:

Seksversoepling, das logisch

Als je seks wilt hebben buitendeur, dan kun je je gang weer gaan want de sekshuizen zijn al wel weer open. En seks is onderdeel van de gezondheid, dus moet je dit stap voor stap opbouwen. Vandaar dat je niet naar de sportschool mag, maar eerst seks moet hebben gehad, om bij Johan Cruijff te blijven ‘das logisch’. Een mens is tenslotte geen machine en als je een seksverslaving hebt, ben je nu natuurlijk reteblij. En natuurlijk komt de bedenker hiervan ook gelijk aan zijn trekken. In plaats van naar de sportschool weerstand opbouwen, mag u het in het sekshuis- op z’n minst veilig – afbreken, zo klaar is Kees.

Legaal gokken  
Ook gaat Holland Casino weer open, zodat je weer naar hartenlust kunt gaan gokken. Voor alle gokverslaafden, de casinopoort staat weer wagenwijd voor je open. Kun je in plaats van illegaal je geld nu weer legaal je geld wegbrengen. De Coronarekening moet tenslotte toch ergens van betaald worden niet waar? Veel speel plezier en wie niet waagt die niet wint!

Ongerust omdat u thuis geniet
In Almere lees ik dat Veilig Thuis, een wethouder en de politie zich zorg maken dat er verontrustend weinig extra gevallen gemeld worden van huiselijk geweld. Wellicht, omdat hardwerkend Almere nu eindelijk eens tijd heeft om meer aandacht en tijd aan zijn gezin te geven in plaats van aan het werk? Misschien is het wel gewoon zo, dat Almeerders blij zijn om thuis te zijn en daar met volle teugen van geniet? U weet wel gewoon veilig thuis met elkaar op de bank, genieten in van wat lekkers of met elkaar een spelletje doen, niets om je ongerust over te maken, wees juist blij. Aandacht voor elkaar maakt alles mooier ….En zeg nou zelf, ziet u het al voor u dat u naar de apotheek gaat en vraagt mag ik een doosje paracetamol en een masker 19 ?

Witte rook van school

Er is witte rook van school gekomen ! ‘s avonds half elf - na 5 weken te hebben gewacht op antwoord - kreeg zoonlief net voor Hemelvaartsdag het sein van de examencommissie/schooldirectie. Wat blijkt er wordt een soort van McDrive geregeld op de parkeerplaats, begeleid door ons als ouders. Maken van de SE op de achterbank en zo dat de school docent/surveillant hem in de gaten kan houden. Om te beginnen applaus voor de enorme creativiteit waarop er invulling wordt gegeven, dit terwijl dit voor hun neus al door een docente die gangbaar online SE’s staatsexamens afneemt is toegepast en met succes. Tuurlijk gaat hij zoals het hoort als braaf burger gehoor geven aan dit lachwekkende idee, want hij wil zijn diploma halen, al mist onze zoon bij deze SchoolDrive natuurlijk wel een lekker hamburgertje tijdens het maken van de SE. Maar goed, hij wordt in ieder geval in de gelegenheid gesteld om het af te ronden, dus dat is absoluut positief te noemen. Wel moet hij voor 1 onderdeel toch echt wel naar school komen, want het kijk- en luisterfragment kan niet zomaar beschikbaar worden gemaakt voor de leerling. Maar beste mensen, als het probleem is dat je vanwege vallen onder de risicogroep een andere oplossing zoekt voor het maken van SE’s , de oplossing al eens is uitgevoerd door een docente met vertrouwen in de leerling zelf en je komt dan met een dergelijke onderbouwing en idee, dan heb je gebrek aan empathie en mis je ondanks een pedagogische achtergrond waar het hier om gaat. Tuurlijk, in plaats van 6x kans op de Coronaprijs heb je nu maar 1x kans op Coronaprijs. Je zou nu maar net wel in de Coronaprijzen vallen. En eerlijkheidshalve moeten we zeggen, dat we wellicht toch enigszins na al het onrecht dat ons kind en gezin afgelopen jaren is aangedaan - wat overigens wordt ontkent maar toch ook hoort bij de professionele (cultuur) uitstraling van de school en haar ketenpartners - hebben geleerd dat het ons gezin is, die hiervoor een wel hele hoge prijs heeft betaald. Maar voor de Coronaprijs passen wij toch echt. Gelukkig zien wij met vertrouwen het diploma van onze zoon tegemoet. Zou een mooie beloning zijn, net een ingrijpende operatie aan je hand, maar wel een geslaagd kind.

Om positief deze blog af te sluiten. In ieder geval hebben wij wel als ouders de ballen gehad om ons kind niet onnodig te laten afvoeren met een busje naar het speciaal onderwijs of is hij via Veilig Thuis onterecht uit huis geplaatst. Met zijn ver bovengemiddelde score uit de Talentscan, is een diploma kwestie van weken, zo lang je in Nederland maar zelf je eigen regie houdt, dan komt het allemaal prima in orde. Want dat is wat onze zoon en wij als ouders hebben gedaan, ons gezonde verstand gebruikt en waar mogelijk lachen en genieten. Leve de missie en visie van Communicatie-expert, een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland.

#leefnuengeniet

Communicatie blog, BV Nederland, Corona inzichten en goed nieuws

Om te beginnen wil ik de lezers van mijn blog bedanken voor de leuke en motiverende reacties die ik krijg. Hartelijk bedankt daarvoor, erg fijn!


Schooldiploma en het Coronavirus

Door het Coronavirus maakt "ons Nederland" en BV Nederland een enorme ontwikkeling door. Het begint er op te lijken dat we met elkaar tot nieuwe inzichten komen als het gaat om hoe belangrijk onze gezondheid is. Een half jaar geleden werd ons gezin nog raar aangekeken door school als wij aangaven dat gezondheid toch echt voor ons op de eerste plek komt en dat daar helemaal geen hulp bij nodig is van Speciaal Onderwijs, ondersteuning van onze huisarts en de KNO-arts zou voldoende zijn. Lag bij de schoolcultuur de focus eerst nog op aanwezigheid op school, nu lijkt het besef er te zijn dat een diploma halen heel belangrijk is, maar ook dat je er niet veel aan hebt als het ten koste gaat van je gezondheid. En inderdaad, het solliciteert niet lekker vanuit een ziekenhuisbed en als je dood bent geeft voor zover bekend het diploma ook geen toegang tot een extra rang, dus waarom dan die druk erop ? En wat verder fijn is om te weten dat als je geen diploma hebt je deze altijd nog in deeltijd, avondschool of via E-learning kunt behalen wanneer jij het wilt en niet omdat het moet. Vindt je leren leuk, geweldig en fijn dan kun je in Nederland alle kanten op en dat is prachtig. Maar is leren niet jouw ding, geef jeugd dan de ruimte om het te doen zoals zij het willen invullen bijvoorbeeld vanaf een jaar of 15 en begeleid ze hierbij. Het gevoel en het hebben van keuze maakt het verschil. Leren houdt gelukkig niet op als je 18 jaar wordt, iedereen leert dagelijks daar hoef je niet perse voor naar school. Wie mijn Moederdag blog heeft gelezen over onze zoon en dat hij wacht op een antwoord van de examencommissie, deze situatie is nog ongewijzigd, dus wij zijn benieuwd en vertrouwen erop dat hij wordt beloond voor zijn inspanningen.


Nieuwe Corona inzichten die goed zijn voor uw en mijn portemonnee

Ook lees ik vandaag op AD.nl dat onze minister van Economische zaken Eric Wiebes en staatsecretaris Mona Keijzer tot het inzicht komen dat we nieuwe manieren moeten zoeken om geld te verdienen, zoals ook op de door Communicatie-expert aangeboden website huishoudmanagement te lezen valt. Dus als Nederlandse Belastingbetaler ben ik heel blij dat deze inzichten nu ook bij de bestuurders van Nederland binnen komen. Ik - als belastingbetaler - kan haast niet wachten tot ik van hun te horen krijg, we hebben goed nieuws, we hebben een sponsor gevonden die het mogelijk maakt dat wij de belastingcentjes niet meer bij u komen halen, maar dat bedrijf X, Stichting A of Fonds Z deze aan u en mij als Belastingbetaler heeft geschonken. Zoals bijvoorbeeld Action dat gedaan heeft aan de verpleeghuizen met de voorraad latex handschoenen. U en ik horen dat niet direct, maar lijkt mij dat er dan geen kosten gemaakt hoeven te worden van ons Belastinggeld en er dus misschien een kwartje af kan in plaats van er weer bij komt. Dus op een slimme manier inderdaad aan geld komen, anders dan het bij u en mij halen. Geld voor onderzoeken naar ziektes kan ook deels naar kwaliteit van leven gaan voor de mensen die een dergelijke ziekte hebben. Ik zie hier een win-win situatie.

Huurinkomsten Gemeente Almere

Verder lees ik dat de Gemeente Almere de winkeliers tegemoet komt met tijdelijk verlagen van de huren. Een mooi gebaar, ik wist helemaal niet dat er panden in bezit zijn van de Gemeente ( lees uw en mijn belastinggeld). Betekent neem ik aan ook dat deze huurinkomsten van de jaarlijkse begroting afgetrokken worden voor de jaarlijkse Belastingnota verstuurd wordt aan haar inwoners? Tenslotte behoren deze panden aan de Belastingbetaler, dus lijkt mij nogal 'Wiebes' dat dit dan ook wordt verrekend en wordt teruggegeven?. Ik weet niet of Wethouder Julius Lindenbergh deze op de Almeerse begroting terugziet, maar ik ben hier - en wellicht u ook - geïnteresseerd waar deze inkomsten nu voor worden gebruikt en wie die rekening en inkomsten beheert. En niet alleen voor Almere, maar ook voor andere Gemeentes en heel belastingbetalend Nederland. Verder nog een boodschap voor dezelfde Julius Lindenbergh, ik lees in Almere Deze Week dat vooral bij hem het beeld leeft dat er tekorten zijn en dat de hoge zorgkosten onder andere worden veroorzaakt door Jeugdzorg. Ik verwijs hem dan maar even naar onze ervaring en de overkill aan instanties die zich met ons gezin hebben bemoeid. Tuurlijk hebben gemeentes geen begeleiding gehad zoals onze Onderwijsconsulent aangaf, en is dit door het Rijk bij hen neergelegd, maar met gezond verstand is toch overduidelijk dat dit nu teveel van het goede is ?. Terug naar de basis van de instanties wat mij betreft, maar dan wel met goede communicatie en inderdaad daarvoor is Communicatie-expert in te huren. Om het makkelijk te maken, hier de link beste Julius, doe er je voordeel mee. En deel vooral je ervaring en inzichten met alle andere Gemeentes, laat het Wopke Hoekstra weten, en maak een goede vertaalslag naar de (Almeerse) Belastingbetaler.

Almeers goed nieuws

Als afsluiter nog even een positieve boodschap, op de nieuwe website van Almere Deze Week staat dat Almere City een project lanceert om het nieuw verbouwde station aantrekkelijk te maken door een seizoenkaart aan te bieden voor €45,01, het aantal zitplaatsen van het nieuwe Yanmar stadion van de voetbalclub. Dit draagt straks bij aan genieten van voetbal van de lokale club en laat ons even de Coronacrisis vergeten. En een dergelijk bedrag maakt het wellicht ook toegangelijker voor een groep mensen die voorheen geen dure seizoenskaart konden betalen. Ook vergroot het plezier voor de voetballers, want met publiek is het toch echt leuker.

Het kan in Almere!

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland en Coronahumor op moederdag


Vandaag is het moederdag, moeders van Nederland van harte gefeliciteerd!


Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: als je moeder in De Oude Plantaan in Dieren verblijft, dan wordt het een aardige overlevingstocht om je moeder te zien of even met haar in contact te komen in deze Coronatijden.

Ik lees namelijk dat er om het verpleeghuis hekken zijn geplaatst om te voorkomen dat familie iets lekkers komt langsbrengen of met bewoners in contact komt. Stel je voor dat je je moeder wilt verwennen in Dieren. Nee in plaats daarvan wordt zij achter een hek geplaatst, net als dieren in de dierentuin, maar dan als oudere in Dieren. Enige wat bij het hek nu dus nog ontbreekt is het bordje: niet voeren en niet aanraken… weer eens wat anders dan een baby Pandemie.

Ben ik even blij dat mijn moeder sinds kort een smartphone heeft, kunnen we toch contact hebben, leuke fimpjes en digitale bloemen versturen. En die lekkere kus en knuffel app-en we tijdelijk wel, een echte houdt ze zeker tegoed. Mam, onze liefde is net als het Coronavirus, het is besmettelijk maar in plaats van dodelijk meer dan ooit springlevend.

Over de liefde gesproken, de sportscholen mogen pas in september openen, ook al dragen die juist bij aan een gezonder Nederland. Mark Rutte heeft het bij zijn onderbouwing erover dat vooral het gehijg in de sportschool hieraan bijdraagt. Gelukkig mogen de seksberoepsgroepen binnenkort wel weer open, kunnen zij alvast uitproberen of het gehijg inderdaad tot extra besmetting leidt (met uitzondering van SOA of HIV) en wat dit betekent voor de betaalde liefde. Ook kunnen ze gelijk innoveren hoe je met een mondkapje op je klant toch aan zijn trekken laat komen.

Op nrc.nl lees ik goed nieuws voor patiënten op open afdelingen in de psychiatrie. De psychiater werkt namelijk gewoon door, maar wel met beperkingen. Ja, wacht even voor wie is die open afdeling nu voor de psychiater of voor zijn patiënt? En hoe zit dat dan als je als patiënt vrijwillig op zo’n open afdeling bent en je mag toch niet naar huis. ? Ben je dan eigenlijk niet zonder dat je het zelf weet toch op een gesloten afdeling terecht gekomen? Of verblijf je vanwege Corona nu eigenlijk toch vrijwillig op een gesloten afdeling?


Coronatijden voor scholen en credits

Ook voor (basis)scholen zijn het bijzondere tijden. Vanaf morgen krijg je als leraar nog steeds 100% betaald, hoeft maar voor de helft van de tijd aanwezig te zijn, je loopt dus ook maar parttime risico. Gelukkig gebeurd het wel op een verantwoorde manier volgens minister Slob in zijn interview op nu.nl. Ook is hij lekker duidelijk over wat de definitie van een loopneus is, dat weet hij niet want hij is geen medicus. Op de vraag of een leraar of ouder dat toch ook niet zijn, laat hij weten dat als je een loopneus hebt je dit echt wel merkt. Laat onze zoon nu al 4 weken in de afwachting zijn van een antwoord van de examencommissie i.v.m. te maken SE’s en Corona. Over 3 weken kan hij zijn diploma op zak hebben. Gelukkig heeft hij geleerd van eenzelfde soort situatie die vorig jaar deze tijd op zijn school is ontstaan en waardoor hem onrecht is aangedaan en afspraken met hem niet zijn nagekomen. School vindt echter dat hij dit schooljaar zijn credits heeft verspeeld, terwijl hij niet eens wist dat hij op ook school credits kon opbouwen, wel cijfers halen die leiden tot een diploma waar hij prima aan voldoet. En gezien zijn gezondheidssituatie is dat al hartstikke goed. En ja hij gamed graag, dus als ze dat nu even eerder hadden gemeld, dan had hij credits bijgekocht. Mocht hij vanwege deze credits de school toch zonder diploma verlaten, dan stellen wij voor dat onze zoon van 17 minister Slob uitlegt wat een loopneus is (neus met 2 benen?) en mag hij andersom aan onze zoon uitleggen hoe je als school denkt credits bij een leerling op te bouwen, als je je afspraken niet eens nakomt., dat is namelijk wat onze zoon merkt. Alstublieft een leerzaamlesje van de belastingbetalende burger over leiderschap en credits, gratis en voor niets, net als Corona  

#Leefnuengeniet

Communicatieblog – BV Nederland, Reddingsplan KLM en positief nieuws, maar 1,1 miljard nodig?

Positief nieuws, BV Nederland is druk bezig met een reddingsplan voor KLM en tegen welke voorwaarden de Nederlandse Staatssteun van 2 - 4 miljard wordt verleend. We weten inmiddels dat Wopke Hoekstra, onze minister van Financiën, bereid is diep in de buidel te tasten met de steun, maar waarom zoveel?

Ik lees net namelijk dat KLM slechts een eerste kwartaal verlies heeft gemaakt van € 275 miljoen euro, dus als we het beperken tot 1,1 miljard, zou KLM het een jaar kunnen uitzingen om geen verlies en ook geen winst te maken, oftewel break-even te draaien. Lijkt mij voor de Belastingbetaler nogal goed nieuws, scheelt weer 1 - 3 miljardjes, oftewel € 58,82 per inwoner per miljard aan Belasting en dus koopkracht voor u en mij. Dus en KLM redden, werkgelegenheid veiligstellen en als consument meer kunnen uitgeven, zie ik hier een win-winsituatie?

En natuurlijk lees ik ook dat Air-France-KLM van de Franse Staat al 7 miljard euro krijgt en dit is goedgekeurd door de Europese Commissie. Bij een verlies van 1,8 miljard euro in het eerste kwartaal, kan hiermee ook Air-France-KLM een jaar uitzingen. Dus als Nederland nu € 1,1 miljard uitrekt en Frankrijk de overige € 7 miljard is de werkgelegenheid geborgen en dat is goed nieuws voor zowel de Nederlandse als de Franse economie en de EU.

Mochten de betrokkenen toch nog de ring met elkaar in willen, laat ze dan vooral inzetten op de Staat als aandeelhouder en op het maken van winst. Komt in beide gevallen ten goede van de Belastingbetaler en ook de Belastingdienst profiteert mee, hoe mooi is dat?


Hulp voor huurders met gevonden € 12,5 miljoen euro ?

Ook goed nieuws, er is een bedrag € 12,5 miljoen euro gevonden in een woning in Eindhoven. Daar kunnen een hoop mooie dingen meegedaan worden. Ik weet nog wel een mooi doel, namelijk zo’n 90 huurders – waaronder Nederlandse Tweede Wereldslachtoffers - in Almere-Haven, die stress hebben van de huurverhoging per 1 juli a.s.. Neem die zorg weg, investeer in hun welzijn en laat deze mensen genieten voor een fractie van het gevonden bedrag. Zou dat u baan niet een stuk leuker maken?

Orgaandonatie : u mag langer denken en uitgestelde zorg

Positief nieuws verder op het front van orgaandonatie. U mag er van minister van Rijn langer over doen om na te denken wat u met uw eigen lichaam wilt na uw dood. Behalve dat er misschien mensen zijn die zich liever bezig houden met genieten van het leven, zijn deze mensen zelf oud en wijs genoeg om te beslissen of zij zich wel of niet willen registreren in het donorregister. Meer tijd is echt niet nodig, die hebben ze zelf al genomen. Minister van Rijn, weet u wat lekker positief zou zijn? Als u voor de mensen die nu leven eens gaat zorgen dat de uitgestelde zorg wel wordt geleverd. Niet wordt er alleen door de Belastingbetaler voor betaald, maar ook zie ik mensen onnodig pijn lijden en zie ik elke dag met leden ogen aan dat de rechterhand van mijn man door continu uitgestelde zorg nog meer kromstand krijgt ( ziekte van Dupuytren) en nagenoeg onbruikbaar is, de behandelend arts van de kliniek vindt het spoed maar een ingreep wordt niet goedgekeurd en er is geen anesthesist beschikbaar. Is het levensbedreigend, gelukkig niet. Mocht dat de criteria zijn, kijk dan ook eens wat verder wat de impact op iemands leven is. Ik kan enkel namens ons gezin spreken, maar wat dacht u van de verstrekkende gevolgen voor ons gezinsleven, de druk op veel langdurigere nazorg van de ingreep en zijn arbeidstoekomst ?. Misschien is het een idee voor u en uw collega’s als er meer oog komt voor de levende mens, diens kwaliteit van leven, en genieten van het leven. Kortom het welzijn van de mens, gewoon omdat we mensen zijn?


#leefnuengeniet

Communicatie blog, BV Nederland, Wopke Hoekstra en voordelen voor “onze schatkist”

Communicatie blog, BV Nederland, Wopke Hoekstra en voordelen voor “onze schatkist"

Deze keer gaat mijn blog niet over Coronahumor, even genoeg gelachen. Tijd om eens even serieus stil te staan. Hoezo staat de wereld momenteel even stil? Nederland niet hoor, wij gaan gewoon door! Als onze Wopke Hoekstra zo doorgaat met geld teruggeven aan de Belastingbetalende burger en we zuinig blijven met geld besteden aan de zorg – maar dan wel zonder dat het ten koste gaat van het welzijn van mensen - dan groeit straks de Nederlandse economie nog in plaats van dat deze krimpt. He??? Kijk maar even mee wat er ook voor positief gebeurd:

We klussen ons een slag in de rondte, dus huizen worden beter en ook de Nederlandse bouwmarkten kennen een enorme groei. Daar knappen onze huizen niet alleen van op, ook stijgt daarvan de daadwerkelijke waarde en dat is goed nieuws voor de lokale makelaars. Een goed onderhouden huis verkoopt nu eenmaal beter en sneller. En voor kopers is het ook goed nieuws, want je krijgt meer waar voor je euro’s;

Ook voor huurders is er feest in aantocht, met het gratis geld van de ECB en met het milieuplan van onze Eurotopman Timmermans kunnen de vastgoedeigenaren of wooncorporaties eindelijk investeren in onderhoud voor de huurders. Weg enkelglas woningen, maar woningen die beter geïsoleerd zijn, waardoor de energierekening naar beneden kan voor de huurder, het milieu geholpen wordt en de investeerder ondersteunt wordt door het Rijk om dit mogelijk te maken. En de belasting op de energieleidingen die er nu allemaal liggen en door u en mij gefinancierd zijn, zijn zo langzamerhand ook wel een keertje terugverdiend, dus dat mag ook een tandje lager. Een win-win situatie en wat Communicatie-expert er mooi aan vindt, het draagt bij aan de missie voor een betaalbaarder Nederland.

Nu we toch over vastgoed hebben, huizenbezitters in Nederland met hypotheek en oversluiten naar een lagere rente gaan massaal minder rente betalen en kunnen daardoor tot honderden of zelfs duizenden euro's minder aan hypotheeklasten aftrekken van de Belasting en daar wordt onze Wopke Hoekstra enorm blij van. Dat “Coronagat” wat er nu ligt van ca. 70 miljard euro, kan wel eens plus worden. Want lagere maandlasten voor de belastingbetalende burger, betekent nu eenmaal ook meer koopkracht of de mogelijkheid om extra af te lossen op de eigen woning.

Dus doe eens gek, los eens wat vaker op de eigen woning af. Je bouwt er niet alleen vermogen mee op, ook doe je indirect bijdragen aan het vullen van onze schatkist. En mocht je besluiten om de euro’s uit te geven en ervan te genieten, ook dan steun je onze schatkist. Lekker positief, en goed voor de economie.


Tot slot toch nog even een humorvol begin van deze communicatie blog:

De overheid start juist in deze tijden een campagne “slachtoffer van huishoudelijk geweld”. Nu is het uiteraard vreselijk als je hiermee te maken hebt en ja de timing van deze campagne is perfect. We moeten momenteel juist met z’n allen zoveel mogelijk thuisblijven, dus die campagne wordt ongetwijfeld een groot succes. En ook het toverwoord Masker 19 bij een bezoek aan de apotheek die je nu niet doet omdat je in huishoudelijk kring verblijft, slaat in als een bom en dus ben je inderdaad slachtoffer van huishoudelijk geweld.

Persoonlijk zie ik liever een campagne van de overheid die opbouwend is en uitgaat van het positieve. Want als je inderdaad in een situatie van huishoudelijk geweld bevindt en je slaagt erin om dit als huishouden onder controle te krijgen, dan is iedereen de winnaar! Bijkomend voordeel, de zorgkosten kunnen omlaag want je hoeft individueel niet meer naar de psychiater, ook een gezinssessie is niet meer nodig, de eerste hulp van het ziekenhuis wordt minder belast want je wordt niet meer het ziekenhuis in geslagen en ook het onderwijs kan zich meer richten op haar basis taken van lesgeven in plaats van nevenactiviteiten als absentiebewaker of ongevraagde opvoeder van je huishouden. Ook draagt het bij aan minder woningen te kort vanwege minder echtscheidingen en om niet nu gelijk nog 2 A4-tjes vol te schrijven... het draagt bij aan het algemeen welzijn van het gezin/huishouden en de samenleving. Zoals in mijn vorige blog al geschreven, COVID-19, op naar een nieuwe start.

# Leefnuengeniet!Communicatieblog , BV Nederland, Koningsdag en Coronahumor

Communicatieblog , BV Nederland, Koningsdag en Coronahumor

Vanwege de positieve reacties op mijn vorige blog welke ik als fan van de uitspraken van Johan Cruijf heb geschreven, vandaag het vervolg van extra Coronahumor en ieder nadeel heeft zijn voordeel.

Vandaag is het Koningsdag, dus van harte gefeliciteerd met onze Koning. Op deze feestelijke en vorstelijke dag bent u vast wel in voor een feestje…. u kunt op uw digitale kleedje gaan liggen zonnen, op dakterras of balkon alleen of met elkaar in polonaise maar dan natuurlijk wel met gepaste afstand. En gezellig een muziekje opzetten die past bij de nieuwe 1,5 meter polonaise: “ Het feest kan beginnen, want wij blijven binnen”…..

Ook lees ik op diverse nieuwswebsites dat vakantiehuisverhuurders een enorme stijging waar te nemen bij het aantal boekingen in eigen land. Natuurlijk, lekker weg in eigen land. Of je buurtgenoot nu tegen komt op de camping in Spanje of de Veluwe, dus waarom zo ver reizen? Bijkomend voordeel van de toeristenbelasting die wordt opgestreken, is dat je zelf daar weer voordeel aan hebt en je echt het gevoel krijgt toerist te zijn in je eigen land. En elke toerist heeft wel eens ervaren hoe het is om tijdens zijn buitenlandse reis genaaid te worden, dus ja waarom dan niet gewoon hier?


14 nieuwe voordelen van de Coronacrisis en het positieve hiervan zien:

1. Behalve geld toekrijgen als je nu investeert in olie, zie je aan de bezinepomp nu de prijzen eindelijk dalen. Op AD.nl lees ik dat de benzineprijs niet lager kan dan € 1,46. Behalve dat dat kwartje van Kok er nu wel eens vanaf kan, die man heeft het nu echt niet meer nodig. Ook zit op elke liter benzine 80 cent accijns en daar komt de btw nog bij. In het artikel zegt men dat de adviesprijs € 1,07 is, maar ik kom toch echt op € 0,80 x 1,21 ( = omrekening + de btw over €0,80) € 0,968. Misschien zijn dat de eurocenten wel van onze minister van Financiën Wopke Hoekstra, want die komt momenteel euro’s te kort. Nog al Wiebes als je blijft uitgeven;

2. Voelde je altijd al vee in de overvolle NS treinen? Nu ,maar ook in de nieuwe 1,5 meter economie hoef je niet langer als vee opgestapeld te zitten of te staan in de trein, je kunt gewoon mens zijn;

3. Ook goed nieuws voor levensgenieters die van de kroeg houden, er is inmiddels een kroeg geopend als modezaak, waarbij je een lekker biertje getapt krijgt tijdens het passen. Dus met gepaste afstand kom je modieus voor de dag. En staat het totaal niet, gewoon nog een paar biertjes, dan wordt het vanzelf wel mooi;

4. Voor wie verwacht dat onze economie door de Coronacrisis enorme klappen krijgt, goed nieuws je krijgt zoals het er nu naar uitziet eens een keer gelijk;

5. Voor wie verwacht dat onze economie door de Coronacrisis straks enorm opbloeit is er ook goed nieuws, als je alles van de positieve kant bekijkt krijgt ook jij gelijk. Vraagenaanbod..;

6. Mocht je een doorlopende reis en annuleringsverzekering hebben dan hoef je geen zorgen te maken. Je hoeft geen vakantie te annuleren en ook kan je bagage niet langer kwijt raken ;

7. En ook een diefstal of inbraakverzekering kun je tijdelijk bevriezen, want nu je toch thuis bent is de kans een stuk kleiner geworden dat je hier mee te maken krijgt, hoe fijn is dat?

8. Thuiswerken betekent besparen op reistijd en minder tijd kwijt aan de files. Ook kom je nu altijd op tijd op het werk en ben je lekker snel thuis. Lekker meer tijd voor jezelf, wat een mooi cadeau, dankjewel Corona;

9. Ook voor sporters op sportclubs is het even een feest, geen geschreeuw langs te lijn van die fanatieke ouder, geen verplichte kantinedienst, geen lange reistijd naar de uitwedstrijd, geen extra hete wassen draaien voor de sportshirts, maar vooral even rust. Bijkomend voordeel is dat je er daardoor niet alleen minder wasmiddel nodig hebt, ook minder waterverbruik en stroomverbruik en dat is weer goed voor het milieu en je portemonnee of pinpas.

10. Ook hoef je niet bang te zijn dat je een enorme sportblessure oploopt waardoor je naar de spoedeisende hulp moet of in de ziektewet terecht komt, want behalve sporten kun je ook niet naar de sportschool, het ziekenhuis of je werk. En wie gelooft je op je werk dat je de blessure gewoon thuis hebt opgelopen nu je thuis werkt?;

11. Als ouders met jonge kinderen krijg je nu even geen standje van de schooljuf dat het altijd dezelfde zijn die zich inzetten voor school, jij bent nu zelf de school en werkt thuis en de leraren krijgen nu een eenmalige bonus van € 750,= en dat terwijl je ook al schoolgeld hebt betaald. Wie heeft het hier nu over de enorme werkdruk?. Zij krijgen ervoor betaald en jij moet het nu gratis doen. Wijze les…

12. Goed nieuws voor ouders van tieners die graag gamen. Het is niet langer een probleem als ze liever gamen dan naar school gaan. In deze Coronatijden is ontspannen ontzettend belangrijk, geen ik moet naar schoolstress en je hebt geen kind aan ze. Ook zijn ze lekker sociaal bezig door met anderen te gamen, blijven ze ermee thuis en dat met gepaste afstand, hoe vet is dat?;

13. Wat ik wel een beetje lullig vindt dat ze Koningsdag hebben omgedoopt tot Woningsdag. Voor een land met woningnood klinkt het gelijk een stuk minder feestelijk, tenzij je dakloos bent dan heb je toch dit jaar minimaal een dag een brug of parkeerplaats die jij je woning mag noemen, dus je bent vandaag even niet dakloos;

14. Slogans als #blijfhuis, #samensterk en #houvol. Thuis genieten met elkaar, met onze tanden is onze, vers gebakken oliebollen hiermee een toast op familie en vrienden, Oranje, Nederland en onze koning WA, neem je verantwoordelijkheid: #leefnuengeniet. Fijne dag ... op naar een nieuwe start!

Communicatieblog en Coronahumor - Lachen om Covid-19

Communicatieblog, BV Nederland en Coronahumor - Lachen om Covid-19

Naar aanleiding van de persconferentie voor Corona maatregelen opent nrc.nl dat onze Mark Rutte 7,8 miljoen kijkers heeft getrokken. Dat is knap van onze premier, dat zijn er een hoop tegelijk. Zou hij in deze Coronatijd een online lesje hebben gevolgd bij de onderwijs klas van Kim Holland?

Ook lees ik op de Telegraaf.nl Advies: Etentje tot 10 (dezelfde) mensen is toegestaan. Volgens mij is ieder mens uniek, dus met 10 dezelfde personen aan tafel lijkt mij goed Coronanieuws voor eenzame mensen of mensen met een psychische of meerpersoonlijkheidstoornis. Weg eenzaamheid en ook ben je dus bij deze genezen van je stoornis. Je kunt gewoon in je eentje met z’n tienen aan tafel, dat is niet langer raar en is toegestaan. Hoe positief is dat?

En als je toch met 10 (dezelfde) mensen bent, ben je altijd in gezelschap. Dat is mooi kassa voor de psychiaters, kunnen die gelijk 10x hun tarief declareren en dat is weer goed voor de economie toch? En als je inderdaad genezen bent van je stoornis, heb je geen psychiater meer nodig en ook dat is goed voor de economie want dan kun je weer aan het werk en het heeft ook een positief effect op de zorgkosten. Win-winsituatie voor Nederland zou je zeggen.


Als fan van uitspraken van Johan Cruijf hieronder 14 voordelen van de Coronacrisis ...de bal is rond en het glas is halfvol :

1. Als je nu olie koopt, dan krijg je $ 40 dollar per barrel erbij cadeau. Als Shell geen gebruik maakt van dollars toekrijgen, misschien een idee om juist nu een eigen olie business te starten? (CNBC.com) Is minister Koolmees ook weer blij vanwege minder staatssteun;

2. Door het thuiswerken heb je eindelijk een baas die zijn handen thuis houdt;

3. Niet langer ongewenste intimiteiten op het werk, je collega’s houden minimaal 1,5 meter afstand;

4. Vanwege de 1,5 meter afstand ruik je niet langer de slechte adem van mensen, scheelt weer een onaardige opmerking;

5. Geen kapper, betekent een Coupe Corona. Die wordt nu niet alleen hip en modieus, ook zie je door die 1,5 meter afstand je grijze haren een stuk minder;

6. Naar de plastisch chirurg voor je rimpels is niet langer mogelijk, maar ook niet meer nodig. Waar 1,5 meter afstand al niet goed voor is;

7. Als je geen Covid-19/Corona hebt kun je momenteel je eigen risicopremie voor de zorg in je zak houden, je wordt toch niet geholpen. En met een beetje mazzel krijgen we ook nog compensatie voor de basisverzekering omdat er miljarden aan minder kosten zijn gemaakt;

8. Er hoeft niet langer 1000 miljard te worden vrijgemaakt voor het stikstof probleem. Behalve dat het probleem zich nu van vanwege Corona en de lockdowns vanzelf oplost is er simpelweg ook geen geld meer voor is, dat hebben u en ik zelf hard nodig om onze koopkracht veilig te stellen;

9. Thuiswerken betekent ook minder auto’s op de weg, dus de wegen worden minder belast. Nu u en ik nog compensatie van de wegenbelasting, doordat wij geen gebruik maken van de weg;

10. Hoe diplomatiek is het van de diplomaten om ook thuis te werken. Scheelt weer een verhuizing binnen de EU, minder EU bijeenkomsten, even geen extra onkostenvergoeding van hotels, champagne, diners, recepties en bedrijfsuitjes. Kunnen we gelijk Zuid-Europa helpen om eens wel een buffer op te bouwen;

11. Het risico om nu slachtoffer te worden van een bomgordel of vliegtuigaanslag is nagenoeg verdwenen;

12. Als je altijd al gedroomd hebt hoe het is om betaalde seks te hebben of om seks onder werktijd te hebben, dan krijg je dat met thuiswerken nu alle twee in 1x en dat zonder dat je gezeur krijgt met je partner want die is in deze Coronatijd nu zelf de gelukkige;

13. Je hoeft voorlopig niet langer bang te zijn om je favoriete voetbalwedstrijd of een prachtig schot of goal te missen, er is toch geen voetbal;

14. En om met Cruijf af te sluiten, even geen voetbal betekent meer tijd voor je gezin en met elkaar genieten van het samen zijn. Schat, wanneer begint het voetbal weer ?

Communicatie – BV Nederland doneert en eID bij UWV

Communicatie – BV Nederland donatie aan Lady Gaga en eID bij UWV

Lady Gaga heeft gisteren een wereldwijd benefiet concert georganiseerd in de strijd tegen Covid-19 . Vanmorgen stond de totaal stand op 120 miljoen euro. Of dit bedrag inclusief het door BV Nederland gedoneerde bedrag van € 50 miljoen euro is, is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat BV Nederland weer een gulle gever is namens de Belastingbetaler, in dit geval door ‘Sinterklaas’ minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is mooi dat wij helpen, maar als je kijkt naar de verhouding van wat er wereldwijd is opgehaald, dan lijkt het er toch aardig op dat u en ik hoofdsponsor zijn geworden van het initiatief van Lady Gaga. Daar hebben we van haar dan wel een bedankje voor terug en daarmee hebben 81 miljoen volgers van Lady Gaga ook de positieve bijdrage van Nederland ‘meegekregen’.


Medicijn Covid-19 is er al volgens Nederlandse arts

Op nu.nl lees ik de ingezonden brief van de Nederlandse arts J. Noteboom – van Monsjou, die juist doneren voor een medicijn Corona hekelt, omdat er al lang een medicijn zou zijn tegen Corona. Namelijk hydroxychloroquine in combinatie een antibacterieel middel met zink dat 100% succesvol zou zijn, alsmede door Amerikaanse artsen wordt erkend. Misschien een idee voor onze minister De Jonge van Volksgezondheid – jawel dezelfde als de donatie voor Lady Gaga - om eens met “onze” eigen Nederlandse arts in gesprek te gaan en te luisteren naar de mogelijkheden volgens deze arts. Het middel zou spotgoedkoop zijn, dus daarmee direct bijdragen aan een betaalbaardere en positieve oplossing. Lijkt mij een hele effectieve tijdsbesteding voor de minister, welke direct in het voordeel kan zijn van de Nederlandse Belastingbetaler. Je zou zeggen hier valt wat te winnen en succes te behalen, dus waar wachten we op?


In eerdere blog van 9 maart jl. was ik positief over de ECB en dat door hen onder burgers te houden enquete. Inmiddels compleet ondergesneeuwd door Corona, toch nog even de aandacht hiervoor. Tot 24 april a.s. is de enquete van de ECB nog in te vullen. Of via deze link ecb.europa.eu.
Positief nieuws (update 20 april 2020) de ECB - mevrouw Lagarde en haar team - heeft de termijn voor u om te reageren op de negatieve rente verlengd tot eind augustus a.s. Dit keer geen concrete datum, maar een richtlijn tot eind van de maand augustus. Goed om te zien dat de ECB de EU-burger serieus neemt en de termijn onder het Corona-Covid-19 geweld verlengd. Maar er gebruik van en laat een stem horen.


UWV, Corona en eID inloggen

UWV werkt met man en macht de aanvragen af van al die bedrijven en ZZP-ers die ondersteuning vragen vanwege Covid-19 en de genomen RIVM maatregelen. Laten we in Nederland ook oog hebben voor wat deze mensen allemaal doen om deze aanvragen te behandelen, want zij zijn misschien niet direct de befaamde 'zorghelden', maar als u eind van de maand de euro’s weer ziet bijgeschreven op uw bankrekening, denk dan ook even dat zij dit maar mooi in orde hebben gemaakt. Hoe fijn is dat?


Wat verder op de UWV website opvallend te noemen is, is dat inloggen tegenwoordig als EU-burger gedaan kan worden, de zogenaamde Elektronische identificatie EU-burger, eID. Dit is volgens de UWV website een Europees erkend inlogmiddel. Wat ik als Nederlandse belasting- en premiebetaler op z’n minst opmerkelijk hieraan vindt is dat UWV officieel Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen heet en naar mijn beste weten een Nederlands instituut is, waarom er dan als EU-burger toegang gegeven wordt tot onze voorzieningen kan ik op dit moment niet op hun website terugvinden. Laten we er voor het gemak van uitgaan dat dit te maken heeft met de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) regeling welke vanwege het Coronavirus in het leven is geroepen en welke uit een EU-fonds of -pot komt.


Communicatie – BV Nederland, Eurobond discussie en ESM Noodsfonds

Communicatie – BV Nederland, inzet van Eurobonds en ESM Noodsfonds vanwege Covid-19

Afgelopen week heeft minister van Finaniciën Wopke Hoekstra namens Nederland een presentatie neergezet tijdens de EU-groep onderhandelingen betreffende het afhouden van de inzet van Eurobonds (gezamenlijk schuldenpapier van de EU-landen) zonder specifieke voorwaarden om de economische gevolgen voor de Coronacrisis op te vangen. Eenvoudig weg door bij zijn standpunt te blijven om hierop tegen te zijn is op dit moment - 11 april 2020 - Eurobonds als instrument van de baan. En ja Italië is hier nogal verbolgen over, zoals ook in mijn eerdere Communicatie blog is te lezen, maar als je een dergelijk financieel instrument inzet, dan mogen andere landen die hiervoor borg zouden moeten staan minimaal verwachten dat hieraan voorwaarden zijn gekoppeld en niet dat dit zonder meer maar ingezet kan worden. Nu wordt om de Coronacrisis op te vangen het Europese Noodfonds (ESM- Europees Stabiliteitsmechanisme) 540 miljard euro voor vrijgemaakt ten behoeve van medische apparatuur en hulpmiddelen. En laten we wel wezen, Italië is door COVID-19 enorm hard getroffen, des te opvallender is het dat het zelfde Italië voor alsnog geen beroep doet op het dit zelfde ESM fonds, dus waarom dan de focus op de Eurobonds ? Met een goudvoorraad van 2451,8 ton ( Wikipedia- World Gold Council – april 2019 – Italië neemt met 2451 ton goud de 3e plek op de wereldlijst van goudvoorraad ), is hier toch een mooie garantievoorwaarde voor de wens voor het schuldenpapier van Italië. Dit zonder dat hiervoor Eurobonds in het leven hoeven te worden geroepen en er van andere EU-landen wordt verwacht hiervoor garant te staan? Juist met een dergelijke garantieafgifte laat Italië zien er vertrouwen in te hebben dat zij instaat zal zijn om de schulden terug te betalen en zal het ongetwijfeld bijdragen aan ander gewenst gedrag ten aanzien van het op orde hebben van het huishoudboekje van de Italianen.

Want Coronavirus of niet, goede gezondheid is rijkdom, waar iedereen zich momenteel ook zeer van doordrongen is En juist dan is het belangrijk om het hoofd koel te houden om zo de komende economische crisis goed door te komen.

Zoals in Lubach prachtig verwoord, als je huis in de brand staat willen wij je wel helpen blussen, maar we zijn niet bereid om je hypotheek te betalen. Kortom, Wopke, geweldig gedaan! Zonder dat jij het zelf weet draag jij bij aan de missie van Communicatie-expert, namelijk Nederland leuker, vriendelijker en betaalbaarder maken !

Communicatie, BV Nederland, rendement op geld en nationaal, economisch belang

Communicatie – BV Nederland, rendement op geld en nationaal, economisch belang

Afgelopen 2 weken is het in de wereld doorgedrongen dat Corona serieuze maatregelen vraagt en ieder land doet dit voor zich. Dat we als Nederlanders nogal gehoorzaam zijn en het braafste jongetje van de klas lijkt voor Corona zijn vruchten af te werpen. Immers het gros van de Nederlanders blijft braaf thuis en als je dan al naar buiten gaat om enige beweging te krijgen of in je levensmiddelenonderhoud te voorzien, dan houdt je afstand van 1,5 meter. Hoewel het in de eerste week in de communicatie nog over 2 meter ging tijdens de eerste persconferentie, zo is deze inmiddels aangepast naar 1,5 meter.
Die afstand bewaren lukt aardig, maar voor wie wil seksen moet van goeden huize komen om deze afstand te bewaren. We zullen het over een tijd weten wie zich wel en niet aan deze afstandsregel heeft gehouden tijdens Corona…


Rendement op krediet en rood staan

Terug naar communicatie en geld, waar deze blog over gaat. BV Nederland staat voor een enorme uitdaging als het gaat om rendement op geld. Waar de Rabobank op eigen initiatief - hoe positief is dat ! - per 1 april 2020 heeft besloten om op rood staan (krediet) i.p.v. 12,9% nu 9,9% te rekenen, zijn andere banken zoals onder andere de Staatsbanken nu ook gedwongen om hierin mee te gaan. Minister Hoekstra komt ruim een week later met de mededeling dat hij in gesprek is met de banken hierover, maar als we de Rabobank als voorbeeld nemen, dan bespeur ik hier toch echt dat deze bank wel degelijk zijn zorgplicht neemt, heeft geleerd van de kredietcrisis en niet op de minister heeft gewacht met het nemen van stappen. En 3% inleveren klinkt misschien weinig, maar is nog altijd 25% oftewel met een kwart minder genoegen nemen. En als je de vergelijking trekt met bijvoorbeeld een starterskrediet dat via UWV wordt verstrekt aan werklozen met ondernemersplannen, tegen 8% rente, dan is die 9,9% marktconform. Hoewel als je dit wegzet tegen de negatieve rente en de dagrente van de ECB waarbij de hypotheekrente met zo'n 1,5% - 2% bijzonder laag is , is 8% en 9,9% ook een flink rendement te noemen. Daarnaast is er door diezelfde ECB getornd aan het verdienmodel van o.a. Nederlandse banken met het in rekening brengen van negatieve rente waardoor spaartegoeden niet renderen of juist geld kosten voor de spaarders, waardoor banken ook op zoek zullen moeten naar andere verdienmodellen of inkomsten dan ze voorheen deden.


Nationaal belang, solidariteit en Italië

Daar waar de Nederlandse politiek de koers van zelfredzaamheid spontaan is gewijzigd naar “samen”, zo geeft zij richting andere EU-landen - zoals recent Italië - de boodschap af dat zij eventueel wel op een gift van 1 miljard euro kunnen rekenen van Nederland – oftewel per belastingbetaler "geeft" Rutte wel even € 58,82 (per inwoner) weg – dit terwijl de Nederlandse belastingbetaler dit geld toch echt zelf goed kan gebruiken wetende dat zij al tot op het bot wordt uitgekleed aan belastingen daar waar Multinationals hun verantwoordelijkheid niet nemen. Laten we de lasten eens positief ombuigen naar de lusten. En juist nu weten dat er een berg aan economische schade aan zit te komen, welke in de geschiedenis zijn weerga niet kent. Daarbij komt dat Italië aanstuurt op Eurobonds waarvan Nederlander een felle tegenstander van is en terecht !. Immers het is nooit de opzet van de euro geweest om voor elkaar in te staan van de schulden die andere landen maken, maar dit is wel waarvoor onder andere Italië en Spanje momenteel tijdens de Coronacrisis voor strijden. En waar waren Italië of de andere Zuid-Europese landen voor ons als Nederlanders als het gaat om solidariteit? Is het van deze landen niet eenvoudig weg een dikke vinger naar ons Nederlanders en andere Europese landen die allen wel proberen hun huishoudboekje op orde te krijgen? Enkel strenge voorwaarden en omvorming naar andere omgang met geld bij opname uit het Europese Noodfonds ( ESM - Europees Stabiliteitsmechanisme) of voor het verkrijgen van een gift is enigszins realistisch, maar Eurobonds is niet te verkopen aan de Nederlandse Belastingbetaler ! Daar waar Zalm onze gulden destijds te goedkoop heeft ingeruild voor de euro, zo standvastig is onze minister Hoekstra door bij zijn standpunt - namens Belastingbetalen Nederland - te blijven en niet mee te gaan in Eurobonds. Elkaar helpen is prima, waarbij het uitgangspunt van voorwaarden en gedragsverandering een gedegen basis vormen voor nu en in de toekomst en er een win-winsituatie ontstaat.


Economische gevolgen wereldwijd door Corona

In de afgelopen 2 weken zijn er enkel al door Corona in de VS 10 miljoen (!) werkelozen bijgekomen. Niet alleen is dit in 2 weken meer dan in heel 2009 (ruim 6 miljoen) na de enorme kredietcrisis, maar ook ziet het er naar uit dat de wereldwijde economische schade door Corona meer doden gaat vragen dan Corona zelf.   Gelukkig zijn wij Nederlanders een inventief volkje en verwacht ik dat er ook genoeg Nederlanders zullen opstaan die de Coronacrisis zien als een kans en ervoor gaan zorgen dat wij er met z’n allen beter uitkomen, meer nationalisatie is daarbij zeker een hele goede optie om onze overlevingstand kracht bij te zetten en Nederland te laten profiteren.

Communicatie BV Nederland - Corona, Nationaal geld belang en positiviteit

BV Nederland en Corona: Nationaal (geld) belang en positiviteit

In mijn vorige blog gaf ik al aan dat Corona de godin van de gezondheid en het geld is.
Opeens is gezondheid nationaal en internationaal nummer 1, met gigantische gevolgen wordt de economie stilgelegd en speelt geld geen rol meer. Eerst de regels volgen, daarna de gevolgen verder handen en voeten geven.

Onze Nederlandse minister president, verlaat zijn eigen politieke nest, pakt zijn kans en kijkt naar het gemeenschappelijke belang en daarmee naar de overeenkomsten van zijn medebestuurders en spreekt zijn vertrouwen uit. Of dit van de premier zelf afkomt of van ‘zijn' Carolien of ander teamlid is niet duidelijk, wel was al duidelijk voor Corona haar intrede maakte dat er in Nederland wat moest veranderen om het leefbaarder te maken. En Corona biedt nu eenmaal de kans om meer nationalisme voor de BV Nederland toe te passen … hiephierhoera

Want zonder dat we ons dat wellicht realiseren is Nederland zo’n beetje het belangrijkste land in Europa. Naast een grote afdracht van ons BBP, staan wij nagenoeg altijd welwillend tegenover de medemens en om deze te helpen. Echter de tijd is nu aangekomen dat Nederland meer aan zichzelf en haar eigen burgers gaat denken. Want zijn het niet haar burgers die zich nu massaal aanmelden in de zorg of als vrijwilliger bij andere vitale activiteiten. Spontaan de bereidheid tonen om voor hen belangrijke (sociale) bedrijven te helpen om afzien van compensatie van hun lidmaatschap, zodat bedrijven overeind kunnen blijven? Zijn het niet de vrijwilligers die het land draaiende houden bij de stichtingen en het streven van hun doelen? Want, hoewel we goed kunnen mopperen is het de positieve instelling die meer en meer in Corona tijd de overhand krijgt en alleen al daarom wonen we in een fantastisch land. Focussen op de mogelijkheden die je wel hebt in plaats van op de beperkingen die eenieder op zijn manier ervaart. Daarnaast beter communiceren en luisteren, meer vertrouwen geven, we zijn wat Communicatie-expert betreft op de goede weg om haar missie en visie van een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland kracht bij te zetten.

De zorg en de werkvloer

Zoals het duidelijk is dat de Intensive Cares in Nederland 24/7 paraat zijn, zo ligt de rest van de zorg op telefonische consulten en spoedoperaties na plat. De tandarts doet enkel nog spoedbehandelingen enz. En om bezig te blijven of om toch te kunnen declareren, is er nu opeens een duidelijke (telefonische) nazorg te bespeuren die wij als gezin afgelopen jaren niet hebben kunnen waarnemen. Heel positief ! Wat dan wel weer opmerkelijk is, is dat er geen regulier bloed afgenomen wordt maar men wel wil bellen om bloeduitslagen te bespreken? De koning, de minister president zijn nu zichtbaarder en weten ook de zorg beter te vinden. Ook wordt er meer waardering naar de mensen op de werkvloer uitgesproken. En dat is naast de loonsverhoging voor de zorg die zij begin dit jaar ontvingen, natuurlijk hartstikke fijn voor ze. Dat is toch echt een positieve kant die Corona ons laat zien ! Zelfs de ministers treden zelf meer op de voorgrond en doen een moreel beroep op ons en de onze burgemeester gaat ineens zelf de straat op en maakt zich zichtbaarder bij de Almeerders.

En als het zo doorgaat, dan kunnen de zorgkosten eenvoudig weg voor 2021 ook nog eens omlaag evenals de beruchte maandbedragen voor de basisverzekering, immers als er minder gedeclareerd wordt (voor 2020 in miljoenennota 82,2 miljard begroot ) , dan zou je zeggen dat er ergens iets over blijft en dit teruggegeven kan worden aan de burger, toch? Immers als Defensie taken voor de planning overneemt voor logistiek naar andere ziekenhuizen, dan vallen die kosten niet in de zorg of in de basisverzekering. Zorg wordt in zeer beperkte mate verstrekt, dat zou toch miljarden moeten schelen uitgaande van een gemiddel maandbedrag van 6,85 miljard?

Menselijkheid en positiviteit

De impact van de maatregelen maakt ook dat er met een beetje meer menselijkheid wordt gekeken naar bijvoorbeeld wat onduidelijkheid met mensen doet. Duidelijkheid geeft rust, zelfs als het niet altijd is wat jezelf voor ogen hebt. Zo is het voor kinderen in de eindexamen klas nu duidelijk dat ze geen centraal eindexamen krijgen, zodat scholen en vooral de leerkrachten hier naar toe kunnen werken. Geen excuus meer dat de PTA dient te worden aangehouden en hier niet van kan worden afgeweken, maar Hollandse / Nederlandse creativiteit van de schoolleiding en leraren zelf om wel tot een goede oplossing te komen. En reken maar dat het prima in orde komt! Het begint met communiceren, duidelijkheid en vertrouwen geven !

Communicatie BV Nederland, Coronavirus: Godin van gezondheid en geld

BV Nederland, het Coronavirus: Godin van gezondheid en geld

Mocht het nieuws je nog niet hebben bereikt, BV Nederland is in de ban van het Coronavirus. En ook ik ga heel origineel iets over Corona bloggen. Maar wat deze blog onderscheid is de Communicatie rondom Corona en geld. Covid-19, zoals deze griep heet die je longen bereikt.

Hoewel we allen bekend zijn met de reguliere griep, is Corona net even anders waardoor alle alarm bellen aanstaan. Kijken we naar cijfers dan wordt je, ondanks de woorden tijdens het TV-momentje van Rutte, vanzelf weer wat positiever over de situatie:

Feiten en cijfers Nederland (RIVM, GGD en Rijksoverheid) en wereldwijd op 16 maart 2020:

'Normaal' worden er zo'n 400.000 mensen besmet met griep in Nederland.
In 2017-2018 zijn er 9.400 mensen aan overleden en in 2018-2019 2.900 mensen.
Maandagavond 16 maart stond de Corona teller in Nederland op 24 doden en 1413 geinfecteerden en toch weet Rutte te vertellen dat we een groot deel van de bevolking wordt besmet. Stel dit minimaal de helft is van de Nederlandse bevolking (en dat is nog aan de voorzichtige kant) dan zou het gaan om 17 miljoen / 2 = 8.500.000 mensen alleen al in Nederland.

Wereldwijd staat de teller op ca. 148.000 geïnfecteerden (nog niet de helft van de gewone griep jaarlijks in Nederland), waarvan 39.000 in Europa. (slechts 1/10 van jaarlijkse Nederlandse griep patiënten) Totaal aantal doden ruim 1.100 wereldwijd.

Als je naar de Nederlandse cijfers kijkt, dan is het wat mij betreft toch op zijn minst opmerkelijk te noemen dat er zoveel ingrijpende maatregelen worden genomen zonder dat er cijfermatig helder is waar deze paniek nu op is gestaafd, of wat dit beleid uit eindelijk gaat kosten. Behalve uiteraard dat er een hele batterij aan deskundigen zich bezig houdt met dit onderwerp, en glashelder is dat het vooral het onbekende van het Coronavirus is, dat alle alarmbellen doet rinkelen. In plaats van de economie is nu in eens onze gezondheid op nummer 1.

Een Nederlands wijs gezegde luidt: Men lijdt het meest voor het geen men vreest... Maar als het onbekend is, hoe kun je dan wel de boodschap brengen dat een groot deel van de bevolking zal worden besmet ?


Godin Corona: geld speelt geen rol, gezondheid wel

Gelukkig maakt Corona zelf een hoop zaken onbelangrijk. Ineens is er geen zuinigheid meer van de overheid, kan er van alles wat eerst niet mocht, zoals op afstand onderwijs zonder geld slurpende ‘tussenpersonen’ en heeft minister Hoekstra al een zak met € 90 miljard klaar liggen om uit te delen en het is nog niet eens de feestmaand december. Ook is er volgens Ministerie van Sociale zaken (16 maart 19:00 uur) al door 30.000 bedrijven en voor ongeveer 500.000 werknemers werktijdverkorting aangevraagd. Deze stap van de werkgevers zorgt er wel voor dat werknemers in die periode hun eigen ww-rechten aanspreken in het voordeel van de werkgever. Maar goed, kniesoor die zich daar nu druk om maakt, eerst Corona maar eens onder controle hebben. Ook mag je nu wel eens je verplichte kantinedienst laten schieten, want de sportclubs zijn dicht. En even hoef je je ook geen zorgen te maken of je wel een genoeg sociaal leven leidt, want je mag je tijdelijk met goedkeuring van hogere hand als een kluizenaar terug trekken. Tot dus ver alleen maar Corona voordelen. De meeste Nederlanders sparen en doen niet aan beleggen, dus die hoeven vanwege de wereldwijde Coronacrisis zich nu geen zorgen te maken over de dieprode beurscijfers of over negatieve rente op ons spaargeld en onze pensioengelden. Ook lost Corona nu al het klimaat probleem voor ons op, de boeren zijn te druk met eten produceren in plaats van te protesteren, de vliegtuigen staan aan de grond en op de wegen zijn nog maar een handje vol auto’s te vinden, dus voilà de uitstoot vermindering en de borden aanpassing op de Nederlandse wegen zijn nu al een gebleken succes.

Ik kan niet wachten om te horen hoe BV Nederland, maar ook Europa, na de overwinning op Godin Corona een stuk vriendelijker, leuker en betaalbaarder is geworden.  

Communicatie over het grote geld en het ECB burger portal

Communicatie over het grote geld ten tijde van de stille storm Corona en het ECB portal

Het zal je niet ontgaan zijn, momenteel heeft het Coronavirus de media over de hele wereld in haar greep. Je kunt geen internetpagina of krant meer opslaan of het gaat daarover. En daar moeten we vooral niet blij mee zijn.. In Nederland wordt er sinds een week of twee - zo'n beetje na mijn recenste communicatie blog over het grote EU geld - niet meer over miljarden gecommuniceerd. We maken ons ineens druk om een paar miljoen euro meer voor verkeersborden die een aangepaste snelheid vragen vanwege het Klimaat. Ik lees dat er 4.000 verkeersborden moeten worden vervangen vanaf donderdagavond 12 maart tot maandagochtend 16 maart (6:00 uur) en dat met 800 medewerkers van Rijkswaterstaat dit moeten gaan uitvoeren. Als ik mijn rekenvaardigheid even aan het werk zet: 4.000 borden : 800 medewerkers = 5 verkeersborden per medewerker vervangen die daar zeg 3 werkdagen de tijd voor krijgen. Dat komt er op neer dat er uitgaande van een werkdag van 8 uur van een medewerker in 8 uur tijd 1,5 verkeersbord vervangen moet worden. Dat moet toch lukken zou je zo zeggen... Nu mag ik hopen dat de realiteit iets genuancerder ligt, zoals dat dit inclusief de af te leggen afstanden tussen de verschillende verkeersborden is, evenals het prijskaartje wat het vervangen van zo'n bord dan mag kosten inclusief het verkeersbord zelf of de loonkosten van de ambtenaar of het ingehuurde bedrijf. Als het Coronavirus lang genoeg aanhoudt dan zie ik allerlei klimaatproblemen van zelf opgelost worden, ieder nadeel heeft zijn voordeel zou Cruijf zeggen


Europese Centrale Bank, de ECB , komt met feedback mogelijkheid voor de Europese burger

Maar wat we momenteel niet veel over lezen en wat ik zeker een mooie ontwikkeling vindt van mevrouw Lagarde en haar team.... dat is dat de ECB een portal heeft geopend voor de 340 miljoen Europese burgers om hun stem geluid kenbaar te maken tot 24 april 2020, via ecb.europa.eu. Aangezien ik ook in mijn communicatie blog schrijf over de negatieve rente van de ECB vond ik dat ik op z'n minst mijn stem moest laten horen. Ik ben dan ook gisteren, zondag 8 maart 2020, naar het portaal gegaan om de vragenlijst on line in te vullen. Je kunt diverse talen kiezen en ik kies uiteraard Nederlands. Helaas moeten er meerdere pogingen en devices ( tablet, mobiel en laptop) aan te passen komen om dit ook echt in het Nederlands te kunnen doen, maar het lukt!. Wel moet je je naam en e-mailadres afgeven en een rekensommetje oplossen.


De eerste vraag voor de burger luidt iets in de trent van:

Welke problemen ondervindt u/uw organisatie en uw leden van de maatregelen van de ECB etc.?

Sorry hoor, maar als ik dit als burger lees, dan krijg ik gelijk iets over mij, van de grote Europese bank die zelf de geld kraan opendraait kan die nu echt niet even een klein beetje extra aandacht geven aan een enquete voor de burger, zodat deze zich aangesproken voelt om verder te gaan met de vragen of is dit juist niet de bedoeling? Het komt op mij in ieder geval over als of er geen interesse is in het antwoord, maar het idee van iemand binnen de Lagarde geledingen nu eenmaal is geoppererd, in de vergadering voor is gestemd om het uit te voeren... En wat ook echt een gemiste kans is - en Communicatie-expert als bedenker van kansrijke ideeën weet waar zij het over heeft - is dat je als burger het mag doen met een antwoord als uw ideeën en suggesties worden zeer gewaardeerd. In plaats van een leuke vergoeding mag de burger het doen met een aai over de bol en de top gaat straks met de bonus aan de haal. Dit onderschrijft maar weer eens, dat ondanks dat dit in mijn ogen een positief initiatief is, men absoluut niet weet wat er bij de burger leeft. Maar vooral dat wat de burger doet niet in een beloning wordt omgezet.

Als ik de enquete volledig heb ingevuld, wil ik graag mijn eigen antwoorden zien en deze mogelijkheid wordt geboden om af te drukken. Helaas...... bij het willen afdrukken of opslaan van antwoorden en vragen krijgen ik een keurige error en een e-mailadres. Natuurlijk heb ik het betreffende e-mailadres een e-mail gestuurd en hun geïnformeerd over de bug. Benieuwd hoe lang het duurt voor ik een e-mail terug ontvang. Wat ik van dit alles niet snap is, als je zoveel macht hebt als een ECB, je zelf niet meer weet hoe je moet besturen en beleid moet maken zodat je de mening vraagt van de gewone burger en het vervolgens niet goed voor de burger regelt om deze feedback ook te geven, dan onderstreep je daarmee dat het tijd is voor verandering. Hoewel mevrouw Lagarde met haar ECB team de weg van verandering in willen slaan en een goede poging doen met hun kreet: "ECB Listens Portal" zit het hem hier toch ook echt in de details, en ja details zijn nu eenmaal niet de sterkste kant van politici. Hadden er nou echt niet een paar eurootjes extra uit de ECB gratis geldkraan kunnen komen om de enquête even goed te testen en om wat meer ruchtbaarheid te geven aan het bestaan van deze portal? Of betekent dit eenvoudig weg dat de cash flow op is, zelfs bij de Europese Centrale Bank?

Communicatie, het grote EU geld en smartengeld Jeugdzorg en Groningen

Communicatie en het grote EU geld

Vrijdagavond (21-02) zijn de onderhandelingen inzake de MFK – Meerjarig Financieel Kader – van de EU afgebroken. In het MFK wordt voor de EU vastgelegd hoeveel er mag worden uitgegeven in de EU en waar dit aan mag worden besteed. Het MFK is van kracht voor een periode van zeven jaar. Nu de Britten de EU hebben verlaten lees ik enkel al over een gat van tussen de € 10 - € 12 miljard per jaar. Oftewel het gaat om een gat van ca. € 77 miljard, dat bij de andere 27 EU opgehaald moet worden. Los van het feit dat het mij lijkt dat de Britten niet alleen afdrachten aan de EU deden, maar ongetwijfeld ook hebben gezorgd dat er bedragen terug naar de eigen kas vloeiden is het niet duidelijk of dit wel of niet is meegenomen in het “besproken” gat.

Verder schets het mijn verbazing dat Nederland eens niet het braafste jongetje van de klas is, maar een leidersrol op zich neemt voor wat betreft de “De Spaarzame Vier”, samen met Zweden, Denemarken en Oostenrijk. De Spaarzame Vier staan voor een maximale afdracht van 1% van het BBP ( Bruto Binnenlands Product) en willen het geld aan andere bestemmingen uitgeven dan bijv. de ‘armere’ EU landen. Wat bij die bestemmingen ook wordt genoemd is het klimaat, en is daar nu niet onze ’eigen’ mijnheer Timmermans ook al mee bezig met het Transitiefonds van € 1000 miljard voor de komende vijf jaar?

In de discussie over het standpunt van Nederland, mis ik de eenvoudige op- en aftelsom met betrekking tot diezelfde afdracht. Want het klinkt natuurlijk prachtig dat we maar max. 1% willen afdragen, maar als we minder afdragen dan dat het uiteindelijk oplevert, waar gaat deze discussie voor Nederland dan over? Wat mij betreft is het een kwestie van investeren en kansen zien. Als we meer dan 1% afdragen, maar het levert ook meer op, dan is het nog steeds een goede zet. Jammer dat deze onderbouwing mist bij de vele media die over het afbreken van de EU onderhandelingen schrijven. Want is dat nu niet gewoon de essentie waar het hierom gaat, het creëren van een win-winsituatie ?


Communicatie smartengeld Jeugdzorg en Groningers

Dit weekend valt het mij op dat er ook een beetje meer menselijkheid komt in het Overheidsbeleid ten aanzien van de slachtoffers van Jeugdzorg en de aardbevingen in Groningen. Mooi om te zien dat er in mensen wordt geïnvesteerd!. Een schadevergoeding van € 5.000 voor slachtoffers van geweld in Jeugdzorg periode 1945 – 2019. Ook wij hebben geen fijne ervaring met Jeugdzorg en dit dateert toch ook echt nog uit 2019. Dus mooi dat er wordt gecompenseerd, maar hoe gaat Jeugdzorg nu en in de toekomst regelen dat dat waar zij zegt voor te staan naar de jeugd borgt en het geld wat door de Belastingbetaler wordt opgehoest wel wordt besteed aan het doel dat men zegt?

Tip van Communicatie-expert voor Jeugdzorg: Kijk eens naar de vragenlijsten. De uitkomst hiervan is namelijk dat er altijd een probleem is, simpelweg omdat het in een hokje moet passen. Dus wie Jeugdzorg binnenstapt heeft per definitie een probleem en daarmee gaat de kassa voor de Belastingbetaler ook rinkelen. Prima Jeugdzorg, maar hoezo 3 personen op een kind of case, weleens gedacht aan efficiency i.p.v. overkill?


Smartengeld Groningers en Mijnbouwschade Groningen

Verder is het opmerkelijk dat er een fonds wordt gestart onder de naam Mijnbouwschade Groningen, welke er toe dient dat Groningers smartengeld krijgen voor de aardbevingen. Voor de mensen daar is de erkenning en het genoemde bedrag van € 3.000,= uiteraard fijn, maar wat Communicatie-expert opmerkelijk vindt is dat de rechter heeft bepaald dat de NAM smartengeld aan hen moet betalen, maar dat het kabinet heeft besloten dit geld te betalen. En de belastingbetaler nu maar hopen dat het kabinet het geld hiervoor weer gaat ophalen bij de NAM. NAM is namelijk in private handen van Shell (50%) en ExxonMobil (50%). Hoe komt het toch dat deze grote bedrijven hun verantwoordelijkheid niet nemen en het kabinet dit nu dus voor hun doet?


Al die fondsen, nog maar eentje dan voor Nederlandse Tweede Wereld oorlogslachtoffers?

En als smartengeld van Jeugdzorg over zo’n lange periode gaat als 1945-2019, dan mag er wat mij betreft ook nog wel een Nederlands fonds worden opgestart voor al die mensen die hun jeugd hebben ingeleverd en slachtoffer zijn geworden van de Tweede Wereld oorlog in Nederland. Er kan vast wel een paar miljoen uit het potje bij Invest-NL waar ik in een eerder blog over schreef worden gevonden, om ook in deze mensen te investeren en hun leven een klein beetje aangenamer te maken na al het leed dat zij hebben geleden. Misschien uit die € 800 miljoen van Invest-NL die nu ergens nog “zweven”? Het zou Nederland sieren als deze mensen op hun oude dag de erkenning krijgen die zij verdienen voor dit leed. Want natuurlijk is het verschrikkelijk dat er nu nog steeds wereldwijd oorlogen aan de gang zijn, maar laten we vooral ook eens wat meer kijken naar het eigen (Neder)land.


Communicatie en negatieve rente op geld - Deel II

Communicatie blog negatieve rente - deel II


Wie mijn vorige blog over de negatieve rente heeft gelezen zal het de afgelopen week niet zijn ontgaan dat er deze week veel gecommuniceerd is over de combinatie van negatieve rente en het Coronavirus op de Pensioenfondsen.

Kijkend naar de Pensioenfondsen is allang bekend dat de opgelegde rekenrente voor de dekkingsgraden hierbij de grootste boosdoener is. En nu is ineens het Coronavirus de boosdoener? Nogal apart aangezien diverse financiele websites juist melden dat de aandelenbeurzen geen last lijken te hebben van het virus en zelfs eerder beter lijken te presteren. Zou mooi zijn als onze Pensioenfondsen eens met deze mensen gaan praten hoe zij dat dan doen, want Pensioenbetalend Nederland wil graag ook een beter rendement op haar geld. En met al die miljarden in de Pensioenpotten maakt een procentje meer of minder net het positieve verschil tussen wel of niet de pensioenpremie verhogen.

Wat echter opvallend is is de stilte van de Gemeentes over diezelfde negatieve rente. Herinner je nog het IceSave debacle, waarbij vele Gemeentes onze miljoenen gestald hadden in IJsland? Het lijkt mij dat voor Gemeentes de negatieve rente even actueel is als voor instellingen die van de accountant miljoenen moeten aanhouden. Dit met als direct gevolg het betalen van negatieve rente en dus het minder kunnen leveren van dienstverlening aan de belastingbetalende burger door diezelfde Gemeentes. Mochten de Gemeentes intussen een prima oplossing of beter rendement gevonden hebben voor hun reserves, laat ze deze informatie dan ook zeker delen met de instellingen die onder hun Gemeente vallen. Een win-winsituatie, waar je zomaar eens blij van kunt worden

Communicatie en negatieve rente op geld

Communicatie blog negatieve rente

Het zal je niet ontgaan zijn dat de rente op spaargeld historisch laag staat en dat er voor tegoeden vanaf € 100.000,= een bedrag van negatieve rente aan je berekend gaat worden. Dit komt doordat de Europese Centrale Bank (ECB) voor dit geld namelijk aan jouw bank een bedrag in rekening brengt en de bank gaat dit bedrag nu aan jou doorbelasten als je in de luxe positie bent dat je boven dit bedrag uitkomt. Dat dit subsidiëren van de banken niet is vol te houden is begrijpelijk, immers zij moeten hiervoor ook betalen en met een dergelijk verdienmodel, geld meebrengen om de klant te behouden, kan een bedrijf niet overleven. Opmerkelijk is dan wel weer de aankondiging van de komst van een digitale Spaanse Bank afgelopen vrijdag die zegt wel 2% aan spaarders te kunnen bieden en die heeft lijkt mij toch ook te maken met die zelfde ECB… ?


Maar er valt mij in de communicatie over negatieve rente ook nog iets anders op :

Via websites zoals NRC, FD, Telegraaf, AD, Nu en Business Insider wordt momenteel veel online gecommuniceerd over :


Zorginstellingen ( o.a. JGZ) en negatieve rente op geld

1. Zorginstellingen zoals bijvoorbeeld JGZ (Jeugdzorg) dienen van de accountant per instelling bijv. € 30 miljoen euro aan te houden als financiële buffer. Het gaat in de zorg toch al niet goed, maar als je dergelijke bedragen moet aanhouden, dan weet je ook dat dit : Rekenvoorbeeld: € 30.000.000 x € 0,005 (0,5 % negatieve rente) = € 150.000,= aan negatieve rentekosten gaat opleveren, en die moeten dan worden afgerekend. En dan gaat het hier nog slechts om één Nederlandse instelling. Dat deze situatie onwenselijk is en er dus geld wegvloeit waarvoor geen zorg is verleend geeft al een aardig beeld van hoe de vlag erbij staat bij de zorginstellingen. Om hoeveel instellingen dit gaat is niet duidelijk, maar het besef dat dit geld 1 : 1 wegvloeit naar jouw bank en vervolgens naar de ECB onderstreept de komst van nog meer lastendruk en minder geleverde zorg. En in plaats van meer geld naar de zorg of onderwijs zien wij ruimte om lastendruk te verminderen. Alleen al het schrappen van regels en procedures is zeer kansrijk, en dit enkel op basis van eigen ervaring en onderzoek.
Lees hier ons persoonlijke verhaal in geval van ons zieke kind en onderwijs in Almere


Goede doelen en negatieve rente op geld

2. Van de week lees ik dat goede doelen door de negatieve rente ook enorm geraakt worden. Stel dat deze ook met financiële buffers van miljoenen te maken - wat aannemelijk is - dan is het met een beetje gezond verstand duidelijk dat ook hier veel geld wegvloeit zonder dat er ook maar € 1,= terecht komt bij de doelgroep van het goede doel. Het goede doel wat hiermee wel wordt bereikt is dan dus vooral de ECB.


ECB (Europese Centrale Bank), negatieve rente en inflatiedoel van 2%

3. Nu we toch bezig zijn met de ECB, gisteren lees ik hierover op de Telegraaf.nl dat de ECB zoals bekend streeft naar 2% als inflatiedoel. Bij dit inflatiedoel van 2% wordt bij de totstandkoming slechts rekening gehouden met 6,5% aan maandelijkse uitgaven aan huurlasten. Dit betreft dan ook alleen nog maar huurwoningen, koopwoningen zijn hier niet in meegenomen. Als we puur naar Nederland kijken en de woonsituatie die momenteel speelt, dan lijkt het er toch echt op dat er weinig huurders zullen zijn die slechts 6,5% van het inkomen besteden aan de huur. De werkelijkheid zal in Nederland naar verwachting vele tientallen procenten hoger liggen. Dit onderstreept het gevoel bij de Nederlandse burger dat wat er door bestuurders wordt gezegd en wat door de Nederlandse burger zelf wordt ervaren niet met elkaar overeenkomt. Zou het dan misschien toch zo zijn, dat de Nederlandse burger en ervaringsdeskundige als het gaat om hun eigen huishoudportemonnee en die veelal ook gedragen wordt door de hoeveelheid belastingen, gelijk heeft en hierdoor steeds vaker de stem laat klinken? En dat dit leidt tot verschillende initiatieven om oplossingen aan te dragen die wel bijdragen tot een betaalbaarder Nederland ?

Communicatie en Belastingdienst - UWV (eHerkenning)

eHerkenning: Oplossing voor imago van Nederland ?

Via de website van het Financieel Dagblad (FD) las ik vandaag dat er wijzigingen zijn als je ondernemer bent door middel van eHerkenning. Wat wil het geval, de Belastingdienst en het UWV hebben een aantal commerciële bedrijven (6) in de arm genomen in het streven veiliger elektronisch te communiceren met bedrijven en burgers (DigiD). Echter deze betrokken software bedrijven willen de gebruikers gaan laten betalen voor dit verifcatiesysteem eHerkenning. De eenmalige kosten voor deze eHerkenning software zijn €40 per jaar. Uitgaande van de info op de Kvk website telde Nederland 1-1-2019 1.901.397 ondernemingen x € 40 voor de software komt dit neer op ca. € 76 miljoen. Een bedrag dat voor de BV Nederland peanuts zijn en prima gefinancierd had kunnen worden door bijvoorbeeld Invest-NL. Met de uitbesteding stelt Nederland zich niet alleen afhankelijk op van deze bedrijven, maar ook wordt hiermee ons Belastingstelsel uitbesteed?

Gratis blijven?
Bijzonder dat ik hier ook lees dat Kamerleden het onaanvaardbaar vinden dat men eerst moet betalen om belasting te mogen betalen. Wat ik in het artikel niet terug lees is of er oog is voor hoe men dan omgaat als men niet bereid is om hiervoor te betalen, houd dit dan in dat er geen Belastingaangifte meer hoeft te worden gedaan of afgerekend?
Het zou jou en mij zeker helpen om de huidige enorme Belastingdruk te verminderen. Ik juich in ieder geval de wachtrij die voor eHerkenning is ontstaan toe, zeker als het gaat om het laten betalen van Multinationals - zie ook het boek Belastingparadijs - maar dan mag wat mij betreft het jaarlijkse bedrag wel fors omhoog. En wellicht biedt het gelijk een positieve oplossing voor het Nederlandse imago van "Belastingparadijs" ?.

Communicatie en het grote geld in de media