Communicatie blog – BV Nederland, gedeeltelijke lockdown vieren met Coronaatje, ontzorgen van de burger, extra mogelijkheden mondkapjes en ontspannend gamen

Gefeliciteerd met onze gedeeltelijke Corona lockdown. Want voor het zelfde geld hadden we een complete lockdown te pakken, dus eigenlijk boffen we enorm met z’n allen. En daar dachten veel bezoekers van restaurants en cafés net zo over. Zij zorgde woensdagavond voor topdrukte en zagen hun kans schoon om nog even een laatste Coronaatje te halen. Proosten op 75-jaar vrijheid, dat mag gevierd worden. En met de geruchten over een avondklok, dat er een bedtijd voor het Covid-19 Coronavirus wordt ingesteld krijgt het toch wel een andere lading. Zeker voor de oudere generatie, zie ook de Communicatie vaderdagblog. Alsof je je kratje bier of wijntje haalt om naar te kijken. Doet denken aan het liedje, daar mag je alleen maar naar kijken maar aankomen niet. Maar die is wel uit een hele “ouwe doos”, maar goed daar mag ik mij inmiddels ook tot rekenen . Geef mij maar Coronahumor.. liever lachen om Covid-19.


Timmersmans zit met 35 miljoen energieverspillende EU-gebouwen

Vorige week blogte Communicatie-expert nog over aankloppen bij Frans Timmersmans om het succes van de elektrische auto regeling voort te zetten vanuit de het EU-fonds en de energietransitie van € 1000,= miljard. Maar hij haast zich in de media ineens te zeggen dat er plannen zijn om 35 miljoen energieverspillende gebouwen te renoveren. Daar zal de vastgoed branche blij mee zijn, op kosten van de Europese burger, eindelijk hun gebouwen laten opknappen. Hoe mooi kan het zijn?

Goed nieuws: gaat Timmermans burgers ontzorgen met Energietransitie ?

Timmersmans en het EU fonds die het woongenot van de burgers in energieverspillende EU-gebouwen gaat verhogen en daarmee ook nog eens de energieverspilling tegen gaat. Tenminste als in deze gebouwen mensen wonen. Kijk, als het gebouwen zijn die energieverspilling tegen moeten gaan, maar vanwege het thuiswerken deze kantoren toch niet bezet zijn, dan is er nu al geen sprake van energieverspilling en kunnen we het geld als nog inzetten voor het elektrisch rijden. Daarmee wordt hoe dan ook het geld gebruikt voor het ontzorgen van de Nederlandse en EU burger en is het ook gelijk leuker om Belasting te betalen. Win-win situatie, weten we ook gelijk als hoogste netto EU-dracht afdrager wat het ons oplevert. Graag in Nederland beginnen meneer Timmermans, wie betaalt, die bepaalt toch? Of is het aan de vastgoedeigenaren van deze gebouwen om de energieverspilling aan te pakken, al dan niet met subsidie? Wie het weet mag het zeggen… die € 1000 miljard zit niet voor niets in het EU-fonds, als we dat laten rollen komt dat de economie links, rechts, in het midden, onder of boven – vergeet ik nog iets? - altijd goed terecht. En misschien investeren in mensen een optie of in de nieuwe gevoelseconomie ?


Nieuwe toepassingsmogelijkheden voor een mondkapje

Vandaag kwam ik tot de ontdekking dat een mondkapje heel veel kan bijdragen aan jezelf vertrouwen of als je onzeker bent over je uiterlijk. Als bijna vijftiger begin ik namelijk een aardige kalkoennek, kin lelletjes of vetsikje te krijgen. Nu is dat altijd nog beter dan als vrouw een baard hebben, maar toch… Maar wat blijkt, als je je mondkapje onder je kin laat hangen zie je er niets meer van. Heel handig, scheelt weer een plastische operatie, dus denk dat ik ook na Corona maar aan het mondkapje blijf. Ook kun je het onder je kin laten hangen als kwijlbakje, handig als je net naar de tandarts bent geweest en de verdoving is nog niet geheel uitgewerkt. Of zoals bij mij, dat er geregeld een straaltje kwijl uit mijn mondhoeken ontsnapt als ik ga slapen. Dat is nog een restverschijnsel van mij als aandenken van mijn heftige burn-out. Ergens gaat er nog steeds een hersensignaaltje niet helemaal lekker, maar goed daar heb ik nu dan toch maar mooi een oplossing voor gevonden. Of de extra toepassing van het mondkapje als wallenkapje. Toen ik mij laatst aan het opmaken was viel het mij op dat mijn kraaienpootjes onder mijn ogen toch echt meer weg beginnen te krijgen van struisvogelpoten. Mondkapje optrekken tot wallenkapje en ook dat euvel is verholpen. Mondkapjes humor... Ieder nadeel heeft zijn voordeel, dankjewel Cruijf.


Mondkapje als modeaccessoire en oplossing voor haar op je tanden

Het mondkapje zal de komende tijd ook steeds meer haar intrede doen in het straatbeeld en binnenruimtes, reden te meer om mondkapjes te gaan ontwerpen, waardoor je er een leuk modeaccessoire van kunt maken. Dat geeft mij toch een iets prettiger gevoel, dan de eerste keer dat je zo’n muilkorfje op doet. Behalve dat je daardoor meedoet aan deze laatste mode en je er ook nog eens je beste beentje mee voorzet, voelt het toch als een soort van aanranding op je eigen uiterlijk. Heb je net je tanden laten bleken, mag je ze niet laten zien. Ook haar op je tanden als vrouw is zeer ongewenst, dus eigenlijk lost een mondkapje ook problemen op, zeker voor mannen. Daar kan meneer de Jonge nog wat van leren, hoewel die nieuwe Coronablaastest of de reguliere Coronatest afname nog wel een uitdaging zal worden met de nieuwe mondkapjes draagverplichtingwet. Voor je het weet heb je een Coronaboete aan de broek, omdat je net je verplichte mondkapje hebt afgezet om een niet verplichte Coronatest te laten uitvoeren… Overigens dat muilkorfje staat meneer de Jonge goed, hoewel hijzelf waarschijnlijk meer oog heeft voor zijn schoenen. Wel kan hij hiermee alvast oefenen voor als de GGD roept muilkorfje om, muilkorfje af. Nu nog het geluid aan en uit kunnen zetten… dat is zeker een positieve oplossing die bijdraagt aan de discussie. Met een bluetooth variantje hebben we gelijk een nieuwe economie te pakken.

Leerzame week en gamen als leerschool

Afgelopen jaren is ons gezin door het Onderwijs en de Gezondheidzorg onrecht aangedaan. Ook heeft ons gezin ontzettend veel geleerd met school als ons schoolvoorbeeld. En we hoefden er niet eens voor naar school. Een leven lang leren doen wij inmiddels gewoon iedere dag vanuit huis, met dank aan Corona. Zo leerden wij dat je het beste af bent als je tijdens het spel de spelregels veranderd als je geen onderdeel wilt zijn van het favoriete spel van BV Nederland: mens-erger-je-niet.


Succes bereiken met beleid

Als bestuurders betreuren dat hun beleid als resultaat bij de burger meer kapot maakt dan hun lief is.
Waarom blijven we dan toch (ver)wijzen naar andere bestuurders waar je je beklag kunt doen, waarbij de uitkomst vooraf al bekend is, zoals inzicht hoe je het beste kunt ontkennen dat er onrecht is aangedaan om aan de gestelde regels te voldoen om vervolgens wel te vragen om begrip ? Een trap na heet dat bij het “klootjesvolk”. Maar goed, vooral niet luisteren dan houden we het vooral in stand of op stand.

Nederlanders zijn erg bescheiden als het gaat om hun behaalde successen, maar als kapot maken de uitkomsten is, dan is dat begrijpelijk. Bestuurders van BV Nederland, wordt het niet eens tijd om te worden beloond naar prestaties en successen en dat het roer omgaat? Het zijn echt niet je eigen ballen die op het hak blok worden gelegd als een probleem meer of minder wordt erkent. Soms is erkenning voor het bestaan van persoonlijke problematiek die bij mensen wordt veroorzaakt al beter, dan dat het ook nog eens zo wordt gedraaid dat regionaal naar Den Haag verwijst en andersom. Zo ga je niet met de burger om, die verwacht dat hij wordt geholpen en wordt ontzorgd. Schermen met juridische stappen om de Zuidas aan het werk te houden of via minister Sander Dekker is helemaal niet nodig. Wel zijn er mensen met echte ballen nodig die de keten doorbreken. Ik kan enkel voor mezelf spreken, Zwarte Piet wegdoen, maar wel de roe houden? Speel elkaar niet langer de Zwarte Piet toe en doe eens als Sinterklaas en beloon goed gedrag. Cadeautjes uitdelen en geven is toch veel leuker? Verbreed je eigen horizon en ga eens een potje gamen. Dan snap je niet alleen de jeugd beter, maar ook dat het heel ontspannend kan zijn. Communicatie maakt het positieve verschil ! Fijne dag.

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, regelingen en te veel succes, in de race ECB en NIMA, goed nieuws in de zorg en mondkapjes humor

BV Nederland en communicatie van regelingen

Staatsecretaris Hans Vijlbrief – MINF( ministerie van Financiën) laat weten dat het eerste doel van de BIK regeling ( BIK = Baangerelateerde Investeringskorting) niet het creëren van banen is maar investeren. Komende twee jaar wordt er € 4 miljard euro vrijgemaakt voor deze tijdelijke crisismaatregel.

Als investeren het doel is en niet banen, waarom dan niet gewoon het beestje bij de naam noemen? Bijvoorbeeld: CMIK = Crisis Maatregel Investering Korting of IK2021 = Investeringskorting 2020-2021. Beste Hans, doel in de naam, reden in de naam en voor wie dat handig vindt ook tijdspad. Zo simpel kan het zijn.


Subsidieloket gesloten

Of wat te denken van het subsidieloket voor nieuwe elektrische auto’s voor particulieren ? Deze regeling is zo een succes, dat deze tot 1 januari 2021 dicht gaat. Te veel succes om bij te dragen aan het Klimaatakkoord, verduurzaming, milieu kan dus kennelijk ook. Laten woningeigenaren nu ook die mening hebben als gaat om de investering van tienduizenden euro’s in verband met “de verduurzaming en van het gas af ”. Of kijk naar het zakelijke Tesla succes. Alleen zijn we nu verbaasd dat e.e.a. voor particulieren niet toereikend is en budget binnen 1 week al haar plafond heeft bereikt?

Te veel succes elektrisch rijden dus op weg naar Timmermans

De regels van het subsidieloket worden tijdens het spel al weer gewijzigd, waarmee het onbetrouwbaarheidsgevoel wordt bevestigd, beste staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven. Misschien een telefoontje naar Frans Timmersmans of hij ergens nog wat euro’s kan lospeuteren bij de EU Transitiefonds (€ 1000 miljard zie eerdere communicatie blog Communicatie Expert over grote EU geld ) om nu dit succes voort te zetten? Immers ook Europa verwacht van Nederland dat zij haar bijdrage levert en om daar te komen moet de EU dan nu maar bijspringen. Nederlanders verwachten nu eenmaal ook van haar Overheid dat zij het goed voor hen regelt, dus succes met bellen. En anders je collega Sigrid Kaag laten bellen, die weet het vast nog wel een diplomatieke (EU) oplossing? Kijk daar wordt je als Nederlander weer blij van.

Je mag mij ook het nummer van onze minister Wopke Hoekstra geven of volg een 1 : 1 Masterclass bij Communicatie-expert, misschien krijgen wij het met elkaar wel duidelijk hoe je de kosten voor de burger kunt verlagen ?


In goed overleg onenigheid over tijdelijke werklocatie Tweede Kamer

In goed overleg onenigheid tussen de Tweede Kamer voorzitter Khadija Arib en staatssecretaris Raymond Knops, Binnenlandse Zaken en Koninklijke Relaties. Waar het concreet op neer komt ? Er is al € 160 miljoen euro verbouwd aan het nieuwe onderkomen voor de Kamerleden i.v.m. de geplande renovatie van het Binnenhof. De Tweede Kamer – Arib- vindt het voormalige pand van Buitenlandse Zaken- welke september 2021 in gebruik zou worden genomen – niet Coronaproof. Ook voldoet het niet aan de veiligheidseisen om hun werk te kunnen doen.

Huisvestingskosten per persoon renovatie Binnenhof
Renovatie zou 5 jaar duren, kosten € 500.000.000,= (half miljard). Inmiddels is er al voor 5 jaar € 160 miljoen verbouwd aan dit tijdelijke pand. Dit komt neer op zo’n slordige € 2,66 miljoen euro per maand ( € 160 miljoen : 60 maanden). Uitgaande van max. 1.000 personen aan het Binnenhof, komt dat neer op zo’n € 2.660 per persoon per maand om tijdelijk te kunnen huisvesten + de renovatiekosten daarbij opgeteld nog eens een slordige € 100.000 per persoon per maand
( € 500.000.000 : 1.000 werkzame personen : 60 maanden ) en natuurlijk behoud van een prachtig pand. Ergens nog een laatje EU subsidie voor een dergelijk pand voor handen? Komt er wat naar Nederland terug van al die EU-afdrachten…en € 102.660,= per persoon per maand. Voor slechts € 3,31 per EU-burger - 340 miljoen EU-burgers volgens portal van de ECB – een symbolisch bedrag.


Thuiswerken de norm en Coronabestendig

Wetende dat met Corona thuiswerken zoveel mogelijk de norm is die door deze zelfde personen van het Binnenhof aan andere Nederlanders wordt gevraagd, zou je kunnen afvragen wat dan het probleem is….van iedereen worden offers gevraagd. En over die € 160 miljoen ( € 9,41 per inwoner van Nederland uitgaande 17 miljoen) komen we ook wel weer heen niet waar? Daar valt die thuiswerkvergoeding van bijna € 44 miljoen euro als blijk voor waardering voor alle ambtenaren bij in het niet. Liever de beloning ?

Nederlander in de race voor Europese topfunctie
Onze huidige directeur van De Nederlandse Bank, Frank Elderson, is vanuit de Eurogroep naar voren geschoven voor een Europese topfunctie bij de ECB ( Europese Centrale Bank). Indien hij de laatste ronde doorkomt, komt hij in het “zes koppige” bestuur en wordt hij nieuwe collega van Christine Lagarde van de ECB. Communicatie-expert blogte al eerder over Frank die BV Nederland vertegenwoordigd en over de ECB. Gefeliciteerd Frank dat je weer een stap verder bent !


Diploma en in de race bij NIMA

Even een zijsprongetje…. zoonlief heeft van de week zijn tweede diploma op school opgehaald en ook Communicatie-expert oprichterster Diana Stroeven is momenteel in de race, en wel voor een internationale persoonstitel bij het NIMA, het Nederlandse Instituut voor Marketing. De laatste zaken zoals referentenonderzoek, diplomascreening en accreditatie zijn inmiddels doorgekomen, dus eigenlijk nu al reden voor een klein, gepast feestje. Op het toegestuurde screeningformulier voor een prachtige marketing persoonstitel stond helaas geen logo of ander iets dat duidde dat dit van NIMA afkomstig is. Tijd dat NIMA ook zelf eens kritisch intern kijkt naar haar communicatie en marketing.  De leerling heeft het haar meester laten weten, ze hebben de (bedrijf)gegevens.

Almeerse wethouder zet positief in

Verder nog positief nieuws vanuit Almere, wethouder Bosch, die de zaak aangaande ons gezin onderhanden heeft i.v.m. onze onderwijsnachtmerrie en ervaringen met het voortgezet onderwijs in de Gemeente Almere. In een interview met Almere Deze week (week 41) geeft zij aan dat zij kansen ziet om efficiënter te werken, zonder met de botte bijl te hoeven hakken en dat dit ook nog eens positief kan uitpakken. Goed om te zien dat de wethouder naar aanleiding van ons schrijven, ons persoonlijke Onderwijs OPPverhaal op deze website ( beveiligd met wachtwoord) en het intellectueel eigendom van Communicatie-expert haar inzichten bijstelt en graag positieve stappen wil maken. Daarvoor is ze bij Communicatie-expert aan het juiste adres, communicatie maakt het positieve verschil.

Corona zorgt voor goed nieuws, zelfs in de zorg

Post NL heeft vanwege Corona zulke goede zaken gedaan dat ze weer dividend gaat uitkeren en werknemers een eenmalige coronabonus van € 250 krijgen. Beiden krijgen dus een extraatje van PostNL, overigens onder vrouwelijk bestuurder. Zo kan het dus ook.

Meer goed nieuws voor een gezonder Nederland, de goede doelen Reumafonds, Hartstichting en het Longfonds bundelen hun krachten en gaan gezamenlijk collecteren. Vanwege Corona lopen de fondsen bij elkaar nu al zo’n € 8 miljoen euro mis, waarvan ze binnenkort alsnog een flink bedrag hopen op te halen. Lekker efficiënt en minder inzet van vrijwilligers nodig, wat de kans op Corona verkleind. Verder positief, er is overeenstemming over de verdeelsleutel van de opbrengst. Communicatie-expert heeft nog een tip voor de fondsen, de directie gaat veelal ook nogal met een aardig salaris naar huis, wellicht dat zij ook daarin krachten kunnen bundelen, opdat ook hier meer van de gecollecteerde euro ten goede komt aan het goede doel waar aangegeven wordt ? En onderschat ook niet de negatieve rente op de gevulde bankrekeningen van de goede doelen, waarover Communicatie-expert al eerder blogte.

Meer goed nieuws in de zorg door verleggen focus
Sjaak Wijma van het Zorginstituut Nederland geeft aan dat de zorgkosten voor ons als Nederlanders de verkeerde kant opgaat en dat er kritischer gekeken gaat worden naar onzinnige zorg. Het schrappen van dit type zorg, zal volgens Sjaak een feest voor patiënten worden. Een 2 persoonshuishouden is al gauw € 4.370,= per jaar aan zorgkosten kwijt. Oftewel de eerste paar maanden per jaar werk je met een modaal inkomen om je zorgkosten te kunnen betalen. Met deze omslag in benadering gaan de zorgkosten naar beneden, artsen kunnen efficiënter worden ingezet, capaciteit gaat daarmee omhoog en het vraagt van de patiënt minder tijd en inspanningen. Klinkt goed!

Nu ligt de focus op teveel op dure medicijnen vergoed krijgen in de basisverzekering, maar kosten schrappen krijgen dus voortaan meer aandacht, HOERA !!!! We krijgen oog voor het op orde brengen van het huishoudboekje. Niets voor niets heeft Communicatie-expert de website huishoudmanagement opgezet.

Sjaak, graag dan ook gelijk even het menselijke leed voortvloeiend uit de gezondheidszorg en/of het leveren van kwaliteit en communicatie meenemen en er ligt een driedubbel win-win situatie en efficiency slag. Net als wat de goede doelen al doen. Kosten omlaag, kwaliteit omhoog en minder leed. Zie daar missie van Communicatie-expert een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland. Sjaak, lees ook even de praktijk ervaringen van ons gezin en doe er je voordeel mee en …. bovenal succes!


Gefeliciteerd, je hebt je door mijn blog geworsteld. BV Nederland had een productief weekje.
Als beloning nog even wat mondkapjes humor :

1. Als overvaller hoef je nu niet meer om te kleden, je kunt met je mondkapje op gelijk aan het werk ;

2. Gordon heeft Corona en is overvallen, vindt nu de juiste dader nog maar eens met al die positieve Coronatests ;

3. Je hoeft niet langer onzeker te zijn over je uiterlijk, iedereen ziet er met een mondkapje of masker niet uit.

4. Wist je dat als je het als leerling goed wilt doen met een mondkapje, je dan in ieder lokaal dat je bezoekt en nieuw mondkapje zou moeten gebruiken? Dus voortaan een stapel mondkapjes mee in je rugtas en je schoolboeken thuis.

5. Met een mondkapje zijn ook nudisten niet langer poedelnaakt ;

6. Speciaal voor mannen. Al eens geprobeerd om een mondkapje om je balzak te doen? Zo weet je zeker dat je altijd een mondkapje op zak hebt.

7. Speciaal voor vrouwen. Probeer het mondkapje niet op je poes te doen. Het mondkapje mag namelijk niet nat worden.

8. Weet jij inmiddels wat de binnen of de buitenzijde van het disposable mondkapje is? Zelfs bij de versie met neusstang is deze tweezijdig te gebruiken, maar welke zijde… tja, ‘k blijf blond…

Meer Corona humor uit blogs:  Coronahumor, lachen om Covid-19 - Coronahumor en positiviteit op Koningsdag - Coronahumor op Moederdag of Coronahumor Tweede Golf op komst


#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, steeds positiever, goed nieuws, binnen is innen en het energierapport

BV Nederland wordt steeds positiever

Wat een prachtige week voor BV Nederland. Wat blijkt, met z’n allen worden we steeds een stuk positiever. Als is het maar omdat de Corona tests positief uitpakken. We moeten toch ergens met elkaar beginnen niet waar?. Ook goed nieuws veroorzaakt door Corona voor zowel ambtenaren als AH-medewerkers. Ambtenaren krijgen als blijk van waardering voor hun inzet een cao verhoging van 0,7 %, een bruto bonus en een netto thuiswerktoeslag van ruim € 300,=. AH-medewerkers krijgen een forse verhoging van hun winstuitkering. Dit omdat Albert Heijn vanwege Corona zeer goede zaken doet. Dat is een mooi positief bijverschijnsel van Corona.

Wie Communicatie-expert een beetje volgt weet inmiddels dat communicatie het positieve verschil kan maken. Nu.nl heeft bijvoorbeeld ook een positief en goed nieuws pagina. Ook Communicatie-expert heeft zo'n pagina, de pagina projecten - nieuws waarop zij vraagt aan media om vooral ook hier aandacht aan te geven. Dankjewel nu.nl, tussen al dat deprimerende nieuws is leuk nieuws gewoon ....leuker. Zie hier de link naar de goed nieuwspagina van nu.nl


Klein voorbeeldje van verschil in communicatie en positiviteit :

Corona zorgt voor grote ontslagronde bij bedrijven en banenverlies

Corona bezorgt hardwerkende mensen eindelijk meer vrije tijd, mogelijkheden tot mantelzorg en ruimte voor vrijwilligers werk

Voel je het verschil ?


Goed nieuws veroorzaakt door Corona

Bijna heel Nederland is deze week bestempeld tot code rood gebied. Goed nieuws dus voor reizigers en bereisde personen, want dit betekent dus dat je vanaf nu dus veilig kunt reizen naar elk ander gebied dan Nederland zelf, qua kleurcode ga je er altijd op voorruit. Ook hoef je niet af te vragen of het elders veiliger is dan waar je vandaan komt, dacht je de burgeroorlog in de thuisland te ontvluchten, kom je naar Nederland ben je nog niet veilig en in risicogebied. Staat je kamp in de fik, kom je naar een brandhaard. Hoeveel pech kan een mens hebben ?


Binnen is innen

Over het afgebrande kamp in Griekenland gesproken, de actiegroep ‘We gaan ze halen’ wilde dat met een gehuurde Boeing 737 doen, maar staatssecretaris Ankie Broekers-Knol geeft aan dat dat niet mag. Nogal Wiebes, als je ze wilt halen moet je dat doen met onze eigen KLM. Als belastingbetaler en dus aandeelhouder van KLM, is van de week het noodplan ingediend om voor KLM € 3,4 miljard staatsteun te mogen ontvangen. Kijk, we moeten toch ergens weer wat mee terugverdienen. Dus niet alleen halen en betalen voor ons als kwetsbare Nederlanders, maar dan ook gelijk goed: innen en we zijn binnen. Rutte wil graag dat wij Nederlanders het zelf gaan doen, dat vertaald zich dus in initiatieven waarbij het huidige pluche thuis kan blijven, minimaal vanwege Corona. En als we het uitgangspunt van diplomaat en minister Sigrid Kaag nemen voor één Europa dan is het een mooi begin om het Europese land dat de mensen levert, hiervoor te laten betalen. In dat geval gaat Griekenland ‘ons’ jaarlijks betalen voor de opname van de reeds 100 vluchtelingen en wellicht komen daar dan nog eens 189 vluchtelingen bij. Dus nu eens niet zoals in de kredietcrisis miljarden van Nederland naar Griekenland, maar nu eens de geldstroom richting BV Nederland. Zo leveren de Nederlandse inspanningen ook iets op voor de Nederlandse Belastingbetaler. Welk maximale budget heeft BV Nederland hieraan gesteld? En zijn het niet minister Eric Wiebes en Mona Keizer die in een eerdere blog van Communicatie-expert aanbod kwamen met nieuwe inzichten : we moeten opzoek naar nieuwe inkomstenbronnen. Gevonden: binnen en innen.
We bieden mensen nog steeds toekomst perspectief en het levert BV Nederland iets op, zowel maatschappelijk, sociaal, economisch etc. En ook in de Europese Unie is dit Nederlandse inzicht iets om uit te delen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Ik zie hier een win-win.


Dringend mondkapjesadvies van de regering

Wat te denken van het dringende advies voor een mondkapje. Sommige winkels verplichten de bezoeker al een mondkapje te dragen. Maar wat nu als je geen mondkapje hebt, dit in de winkel wilt kopen maar er niet in mag omdat je geen mondkapje draagt ? Lekker online bestellen natuurlijk. Met hoeveel personen tegelijk is het advies eigenlijk om online in dezelfde winkel te shoppen? Mondkapjes nieuwe een gevoelseconomie? En regeren is vooruitzien. Wellicht kunnen we zelfs al in 2040 de wetenschappelijke onderbouwing verwachten over de zin of onzin van het mondkapje, inclusief een prachtig rapport en wordt er rekening gehouden met een onafhankelijk onderzoek en een commissie.

Onderwijs krijgt € 360 miljoen euro voor ventilatie kanalen en systemen van 800 scholen

Corona schijnt ook iets te maken te hebben met ventilatie. Hoewel de Duitsers daar al maanden mee bezig zijn, valt het ventilatiekwartje ook in Nederland. Ruim 800 scholen voldoen niet aan de gestelde ventilatie normen. Gelukkig strooit Minister Arie Slob met een “zakgeld” van € 360 miljoen euro voor het Onderwijs. Komt dit geld echt ten goede van de post Onderwijs voor de kinderen/leerlingen of is dit onderhoud aan het gebouw, waarvoor je als Belastingbetalende burger al lokale belastingen afdraagt aan de Gemeente, zoals in Almere het geval is ? Een leuke voor de WOB ( Wet Openbaar Bestuur). Neem dan gelijk even mee wie de eigenaar is van het pand ( Gemeente = opbrengsten Gemeente kas= burger) en/of dit gehuurd wordt beste Julius Lindenbergh ( wethouder Almere) Misschien ligt het aan mij, maar het lijkt alsof er twee keer voor het zelfde als inwoner van Nederland aan de deur wordt geklopt? Ik weet dat het bijna Sinterklaas is, maar die deelt juist cadeautjes uit ….. Hoewel onze minister Wopke Hoekstra niet kinderachtig is met euro’s te ondersteunen, zoals het recent gelanceerde Nederlandse Nationaal Groeifonds.

Overigens ben ik benieuwd welke 800 scholen niet voldoen, want als ouder zou ik met deze wetenschap mijn kind daar in ieder geval niet naar toe laten gaan en daar zal de leerkracht niet anders overdenken lijkt mij. Ach, als iemand weet hoe leraren denken is het Minister Slob, zelf oud leerkracht. Dus die snapt vast wel dat zijn voormalige collega’s liever ook geen risico willen lopen. Niet voor niets gaan er hele scholen dicht. Gelukkig bestaat er een alternatief, het online onderwijs. Al is het maar tijdelijk, want dat het voldoen aan de ventilatie normen tijd vraagt is logisch. Het is even slikken in dit digitaliseringstijdperk, en je lost er ook gelijk het lerarentekort mee op, het draagt bij aan verminderen van woon-werk verkeer dus het is hartstikke groen, de thuiswerkvergoeding voor ambtenaren is al toegekend, dus de stroom – met energierapport – is inclusief. Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Energierapport en de slimme meter

Het onderwijs heeft ook zijn weggevonden richting de energiereuzen. Wij ontvangen tegenwoordig een waar energierapport. Daarin wordt onderstreept dat wij meer stroom verbruiken dan het gemiddelde huishouden van onze gezinsomvang. Gekleurd in code rood, wat klopt want Nederland kleurt momenteel (Corona) rood. Aangezien ons stroomverbruik drastisch is toegenomen sinds wij een slimme meter hebben, zijn overgestapt op LED lampen en energiezuinige A++ apparaten geloven wij het allemaal wel. En ja thuiswerken vraagt ook stroom, dus eigenlijk zou het niet rood maar groen moeten zijn, want er staat van onze kant minder woon-werkverkeer tegenover. Hoe slim is die slimme meter als we dus miljoenen kastjes extra in de Nederlandse huishoudens plaatsen die allemaal ook 24/7 stroom verbruiken ? Wij verbruiken stroom wat wij nodig hebben om lekker te kunnen leven op onze manier en natuurlijk om de slimme meter van stroom te voorzien…

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland , werkethiek, positieve boost, fastfood en school hand in hand en het mag

Werkethiek, kritiek en positieve boost BV Nederland

Het is in Den Haag voor het kabinet en de Kamers Corona voor en na. Incasseren van kritiek, hard werken en nog harder werken en nog meer kritiek. De ene bewindspersoon heeft er misschien meer last van dan de andere, maar wat extra hulp in deze crisistijd voor deze mensen zou zeker niet misstaan. Ook Communicatie-expert heeft positieve en opbouwende kritiek zeker richting onze ervaringen met de gezondheidszorg in Almere of richting Hugo de Jonge, maar ziet momenteel toch ook dat een taakverlichting voor hemzelf beter is en dat hij eenvoudig weg keuzes moet gaan maken. Want aan de werkethiek en het een slag in de rondte werken zit het niet, wel kan werken voor BV Nederland slimmer en efficiënter. Communicatie-expert ontwikkelde hiervoor al de BIGSTAR werkmethode. Want hoewel iedereen zijn mening hierover wel klaar heeft – voor zover het je overigens interesseert – de beslissingen worden genomen op basis van informatie die voor handen is en die wordt aangereikt. Dus veel valt of staat het met de communicatie, maar vlak daarbij ook zeker niet de eigen verantwoordelijkheid uit. Veranderingen beginnen met luisteren, positiviteit en daarvan heeft Communicatie-expert afgelopen week toch echt een aantal positieve voorbeelden voor handen die laten zien dat communicatie het positieve verschil maakt. En dat er "achter de schermen" mooie ontwikkelingen gaande zijn.

Wat te denken van aanpak witwassen en veiligheid :

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Fred Grapperhaus ( Justitie en Veiligheid) maken het voor beroeps- en bedrijfsmatige handelaren niet langer mogelijk om met meer dan € 3.000,= cash te betalen, dit tegen witwassen en terrorismefinanciering. Ook wordt de witwaswet kracht bijgezet door transacties van risicolanden te gaan verbieden. Dit naast het verbod op brievenbusfirma’s. Dat is weer eens wat anders dan € 800 miljoen aandelen KLM aankopen of je schoonmoeder ondanks Corona toch knuffelen op je huwelijk ;

Hans Vijlbrief – staatsecretaris van Financiën – zet zich komende jaren in voor eerlijkere Belastingheffing m.b.t. multinationals. 2 maatregelen: beperken van het verrekenen van verliezen en aanpak informeel-kapitaalstructuren. Oftewel het belang van BV Nederland is dat er vanuit Multinationals meer belasting in het laatje komt. Scheelt u en mij weer een verhoging van Belastingen.

Hogere straf bij ernstig misdrijf zoals doodslag van 15 naar 25 jaar. Minister Grapperhaus en Sander Dekker hebben deze straf ingediend nadat rechters hebben aangegeven dat zij daarmee slagvaardiger hun werk kunnen doen bij het opleggen van een dergelijke straf. Verandering begint bij luisteren, goede move heren;


Of pensioenleeftijd en inzet agenten

We gaan tweekanten op denken en dat is een mooie vooruitgang. Zo vindt de Vakcentrale voor Professionals ( VCP, vertegenwoordiger van 150.000 werkenden) dat in het nieuwe wetsvoorstel ook geregeld moet zijn dat niet alleen de AOW leeftijd meebeweegt met de hogere levensverwachting, maar dan ook als de levensverwachting naar beneden dient te kunnen worden bijgesteld en dus de Kamer ook een lagere pensioenleeftijd bespreekbaar dient te maken. Oftewel eerder met pensioen gaan. Dat zijn positieve berichten en inzichten in onzekere tijden !

Ook is Communicatie-expert ontroert over het bericht dat een 95-jarige dame in Rotterdam door agenten is geholpen om haar eenzaamheid weg te nemen. Ze trakteerden de vrouw op patat wat ze jaren niet gegeten had, hielpen met haar met haar haar knippen en hebben via de wijkondersteuning nu ingezet op hulp tegen haar eenzaamheid, waar de vrouw zelf blij mee is. Zo kan het dus ook, hoe mooi is dat? In plaats van straffen en een boete, helpen en ondersteunen.


Depot Boijmans van Beuningen: een zilveren depot met een gouden randje

Op het oog een buitenbeentje als het gaat om beleid, maar wel een dat een absolute potentie heeft voor een nieuwe wereldattractie in ons Nederland: het nieuwe depot van het Rotterdamse Boijmans van Beuningen, welke momenteel in aanbouw is in het Rotterdamse Museumpark. Communicatie-expert hoopt van harte dat directrice Ina Klaassen er met haar team in slaagt om deze sensatie uit te bouwen naar de waardigheid die een dergelijk ontwerp en gedachtegoed verdiend. In het najaar van 2021 zou het depot volledig operationeel moeten zijn. De gezamenlijke waarde van zo’n 150.000 kunstwerken komt op zo’n € 8 miljard te liggen, maar in plaats van dit achter gesloten deuren op te bergen, wordt het voor publiek toegankelijk gemaakt en kunnen die inkomsten mooi bijdragen aan het betalen van de rekeningen. Over rendement op geld gesproken! Communicatie-expert heeft een spiegel gedoneerd t.b.v. dit prachtige ontwerp van Winy Maas. Waarbij de spiegels tevens een soort van lachspiegelfunctie hebben meegekregen. Communicatie-expert is dol op humor, heeft bewondering voor haar eigen moeder die prachtig kan schilderen, liefde voor schilderijen en vindt het een prachtig initiatief. Communicatie-expert heeft daarom de daad bij het woord gevoegd en bouwt met de adoptie van een spiegel nu officieel mee aan dit prachtige project.


Fastfood, leesvaardigheid en school

McDonalds Nederland gaat tijdens de Kinderboekweek van 30 september tot en met 11 oktober – een week is toch zeven dagen ? – bij Happy Meals een boekje cadeau doen met als inzet leesplezier. Dit omdat de Onderwijsinspectie heeft geconstateerd dat voor 35% van de basisschoolleerlingen de leesvaardigheid niet voldoende is. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek hoopt met de samenwerking met de fastfoodketen dat kinderen lezen (her)ontdekken en het boekje bij de kinderen in de smaak valt. Misschien is een frietje niet alleen slecht voor je, maar geeft het ook een genietmomentje?

Fastfood en lezen (school) kunnen kennelijk dus wel samen gaan, maar daar dacht van de week een school elders in het land anders over. Daar moesten kinderen zich om 7:30 uur melden vanwege te laat komen. Wat hadden deze kinderen gedaan? Zij hebben de Airfryer meegenomen om snacks te frituren. School was hier heel boos over, want de sanctie was daar niet voor bedoeld. Volgende keer zou een schorsing plaatsvinden. Wie kan het de jeugd kwalijk nemen dat zij willen genieten? Ze maken hier al een gezonde keuze, immers het was geen frituurpan toch? De langste tijd van sancties is geweest, ga eens kijken naar belonen. Het is niet alleen veel leuker, het kan ook heel goed werken. Jeugd gamed graag omdat zij beloond worden, ons schoolsysteem is ingesteld op straffen. Ik weet wel waar ik voor zou kiezen, nu het Onderwijs nog. En als ervaringsdeskundige met Onderwijs in Almere heeft Communicatie-expert en haar gezin aardig de vinger op de zere plek gelegd als het gaat om de broodnodige vernieuwing in het onderwijs. De tweestrijd gaat nu eenvoudig weg ten koste van de leerling, zoals in ons gezin het geval is geweest, en dan ook nog met een ziek kind met een OPP (Ontwikkel Perspectief Plan) . Doekje erop en weer door kan gewoon niet langer. Net als het maar blijven doorgaan met dezelfde werkethiek van BV Nederland. Aegon Nederland – Maarten Edixhoven - heeft hierin het voortouw genomen en wil werknemers meer flexibiliteit geven voor bijv. betaald met sabbatical, zelf aangeven hoeveel verlof ze nodig hebben en krijgen ze het recht om onbereikbaar te zijn, waardoor zij niet meer altijd hoeven “aan te staan”, zodat er een betere balans tussen werk en privé ontstaat. Een dergelijk initiatief zal werknemers zeker ondersteunen bij hun keuzes, maar ook zal het een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van burn-out. Geweldig initiatief Maarten, nu nog de goedkeuring van de vakbonden.


Het mag van de KNVB

Zoals je in mijn vorige communicatie blog over speelgoed voor volwassenen hebt kunnen lezen heeft de KNVB FC Emmen tot de orde geroepen vanwege het logo van een volwassen speelgoed fabrikant. Goed nieuws! Deze week hebben FC Emmen en de KNVB overeenstemming bereikt hoe ze hier binnen de statuten verder vorm aan gaan geven. We mogen toch anno 2020 wel verwachten dat er lang niet meer zo moeilijk wordt gedaan over iets zoals sekspeeltjes? Voetbal en seks gaan prima hand in hand, net als een gokje wagen en een biertje. Als populair beoefende sport zijn voetbal, maar ook seks, zijn nu eenmaal goed voor de gezondheid en het welzijn…dat wordt genieten. Benieuwd of na de aftrap op het voetbalveld de speeltjes ook gretig aftrek zullen vinden, haha.


GGD tweede Coronateststraat en KAF Theater in Almere
In Almere komt er een tweede Coronateststraat, goed nieuws dus voor Almeerders. Als ze dan gelijk even de communicatieblog over de communicatie van de Coronateststraat lezen van hun stadsgenoot Communicatie-expert, dan kunnen hier gelijk wat positieve zaken in worden meegenomen?

Afgelopen vrijdag naar Pieter Derks in het Almeerse KAF theater geweest. Het was heerlijk om even te lachen om de meest simpele en dagelijkse dingen. En een dik compliment voor het KAF in Almere hoe zij een soort van huiskamergevoel hebben weten over te brengen, in plaats van een gevoel van onbehagen vanwege Corona. Chapeau aan Adriana Strating en haar team! En Pieter, hartelijk bedankt voor je humor, wij hebben genoten. Humor is onbetaalbaar!

#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, speelgoed voor volwassenen en geld is om te rollen

Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen lopen de Coronabesmettingen weer op in (BV) Nederland. Omdat je daar niet zo vrolijk van wordt en er al zoveel over geschreven wordt, deze week eens een luchtigere, maar ook volwassenblog.

Statement van een boezemvriend(in)
Want wat te denken van de dame die bij het Franse Orsay Musee niet werd toegelaten vanwege haar luchtige kleding, een te diep decolleté. Ze mocht niet naar binnen, vanwege de te blote borstpartij. Maar wat blijkt tijdens een protest van een twintigtal vrouwen naar aanleiding van dit incident? Deze vrouwen gingen tussen de museumbeelden met – ja wel blote borsten – topless hun statement maken. Wat geweldig! Want wat is er mis met vrouwenborsten? Mag dat ook al niet meer? Je kunt ze toch echt moeilijk thuis laten. En de een is nu eenmaal met een rijkere boezem bedeeld dan de ander, maar om deze dame met volle boezem daarom de toegang te weigeren? En hoe vreemd is het als je een decolleté hebt en wordt geweigerd , maar in het zelfde museum wel de blote borsten van de vrouwenbeelden bewonderd. Corona gekheid? Geen idee, wat ik wel weet is dat ik als vrouw trots op mijn boezem ben. Ik heb er met mijn kind met plezier mee gevoed, het is “zekzi” en het maakt deel uit van mijn vrouw zijn. En dat ik er zelf voor kies om niet topless te gaan, maar een decolleté wel leuk vind, vooral voor mezelf, mijn zelfvertrouwen en mijn welzijn, dat is mijn keuze.


KNVB en speelgoed voor volwassenen

Nu weten we dat we vanwege Corona 1,5 meter afstand moeten houden wat met elkaar knuffelen niet eenvoudiger maakt, net als daten, feesten, zingen of uiting geven aan “je uitlaatklep”, dus wat blijft er dan over? Speelgoed voor volwassenen om je (seksueel) welzijn te onderhouden, oftewel seksspeeltjes. Het is dan ook opvallend dat de KNVB een sponsor van volwassen speelgoed op voetbalspelers shirts afkeurt, maar wel de goedkeuring geeft aan sponsoring van biermerken of een gokmerk. Als je dan toch kieskeurig bent en kinderen wilt beschermen trek dan op basis van de goede zeden of de goede smaak dit door in de rest van je beleid. KNVB weet toch ook wel dat naast voetbal, seks de meest favoriete en beoefende sport is, Corona of niet? En waarom zou je hiermee een sportclub benadelen, die daardoor minder leuke activiteiten kan organiseren voor dezelfde kinderen ? De sponsor had al prima meegedacht om op de kindershirts e.d. het logo niet aan te brengen, dus daar was netjes in meegedacht. Soms is er met speelgoed nu eenmaal een verschil in leeftijd, maar de overeenkomst is dat het voor alle leeftijden plezier en genot geeft. Benieuwd of de KNVB met een oplossing of alternatief komt die wel bijdraagt aan een win-win situatie.


Economische groei in volwassen speelgoed op afstand

Van de week las ik ook dat de markt voor volwassen speelgoed - handsfree vibrators of masturbators voor mannen – de komende jaren wereldwijd zal groeien van $ 4 miljard naar $ 9 miljard. De speeltjes kunnen veelal vanaf je smartphone worden bediend. Nu maar hopen dat net niet op het hoogtepunt de Wifi verbinding wegvalt, want dat zou pas knap lullig zijn. En als we economisch herstel – ook voor voetbalclubs – kunnen realiseren door de trend in sekspeeltjes en ander speelgoed voor volwassen, die daarbij ook nog eens bijdragen aan seksueel welzijn, wat is dan het probleem? Misschien is het zelfs wel een idee om ze op te nemen in de basiszorgverzekering? Deze vergoed wel knuffelen met pony’s en geiten, dus waarom dan ook niet met zo’n toy als het bijdraagt aan de kwaliteit van de gezondheid ? Gelukkig is het onderwijs wel ruimdenkend op dit gebied en staat oud-pornoster Kim Holland gewoon voor de Nederlandse onderwijs klas. Ik snap nu ook beter het initiatief van de Overheid tot een leven langleren… cursusje in de aanbieding voor de KNVB?

Miljoenennota en geld moet rollen

De miljoenennota en het grote geld van BV Nederland. Dit keer eens geen kommer en kwel in de miljoenennota maar een boost voor de economie, investeren, minder belasting of lastenverlichting en nog meer lichtpuntjes. Anticyclisch beleid om het geld te laten rollen. Nu leven we in het digitale tijdperk, dus geld rolt sowieso minder, wisselgeld is inmiddels aardig ouderwets. Hoewel bankbiljetten ook niet kunnen rollen en wij Nederlanders een spaarzaam volkje zijn, straalt de Miljoenennota – onder leiding van Minister van Financiën Wopke Hoekstra en het beheer van onze schatkist - in ieder geval meer vertrouwen uit naar de toekomst. En laat vertrouwen nu een belangrijke basis zijn voor toekomst perspectief - zie ook de missie en visie van Communicatie-expert - proost op Nederland. Als je altijd het zelfde doet verandert er niets, maar als jezelf iets verandert dan kunnen er ook mooie en positieve dingen gebeuren. Goed bezig Wopke !


Communicatie maakt het positieve verschil !

#leefnuengeniet