Communicatie blog – BV Nederland, papieren crisis, keuzemenu en Schoolveteraan op de kaart blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Fijn dat u er bent en van harte gefeliciteerd dat we elkaar hebben gevonden. Deze communicatie blog bereikt volgens Google Analytics ruim 100 landen. Zie hieronder het overzicht. Je zou dus kunnen zeggen dat deze Nederlandse communicatie blog wereldwijd Nederlands bereik heeft.

Communicatie blog van Communicatie-expert met een wereldwijd bereik.

Zo, leuk weet je toch als blog lezer? Ga er dus even rustig voor zitten zoals u in een restaurant zou doen. Ja, zit u lekker ontspannen ? Mooi. Vandaag gaat mijn communicatie blog over de papieren crisissen op onze Nederlandse keuzemenu. Een keuzemenu op de kaart die ook een Schoolveteraan opleverde.

Lekker voorspelbaar

Want wij zijn in Nederland met het nieuws toch lekker voorspelbaar geworden. Open een willekeurige nieuwspagina en start de dag weer eens gezellig met een crisis. Het is ons voorafje op de menukaart. Dat weten we en toch starten veel mensen de dag met het nieuws. Shit sells anders is het geen nieuws. Crisis hier en crisis daar. Maar hoe leuk zijn die voorpagina’s van Max die de F1 wint, lachende mensen met Koningsdag of als we een ronde verder zijn met voetbal en het WK ? Dan zit wat mij betreft de feeststemming er goed in. Proost ! Leuk nieuws draagt levensvreugde over, daarin maakt communicatie wat mij betreft het positieve verschil.


Papieren crisissen

Voor een crisis moet u bij de politiek zijn. Zo bestaat politiek vooral uit wetenschappelijke en papieren crisissen. Wereldwijd stikstofprobleem ? Bestaat alleen in Nederland en houdt gelukkig precies bij de Nederlandse grens op. Daarna is het probleem opgelost, hoe mooi is dat. Een probleem dat enkel op papier bestaat, is dus ook met papier op te lossen toch? Waarom we dan daarvoor een minister aannemen, terwijl het eenvoudig op papier is bij te stellen is. Kwestie van je boeren verstand gebruiken. Maar ja laten de boeren nu vooral de schuld van het papieren stikstof probleem krijgen… Want elkaar de schuld geven is zo lekker constructief en dus ga je op de koffie bij de minister. Wat dat aangaat draagt het zijn van minister wel bij aan het bestrijden van eenzaamheid. Je krijgt dan tenminste nog eens huisbezoek, haha. Mocht u eenzaam zijn, dan weet u wat u moet doen om dit te bestrijden.

In plaats van de koffie klaar te zetten en in gesprek te gaan met haar opdrachtgevers, wordt huisbezoek geïnterpreteerd als intimidatie. En precies dat is de Nederlandse mindset en het dedain. Dacht dat we zo graag het debat aangingen? Haha. Nee hoor, het menu op de kaart is vooral eenzijdig.

Andersom is die papieren intimidatie aan het adres van de eigen burger er wel. Zo ontving mijn gezin liefdesbrieven van Veilig Thuis over een huisbezoek. Wij hebben voor die eer bedankt waarmee een papieren thuissituatie crisis werd gemaakt. In ons huis geldt namelijk ons gezinsbeleid. En wij bepalen zelf wie er wel of niet over de vloer komt. Ja wij maken onze eigen gastenlijst en wij hebben daarvoor aan hen zeker geen uitnodiging gestuurd. Met zo’n liefdsebrief wordt de suggestie gewekt dat er iets aan de hand is. Het geeft een zeer onbehagelijk en onveilig gevoel. Daarmee wordt iets tot leven gewekt dat er niet is. Goed nieuws dus, want eigenlijk maken we ons druk om iets dat er niet is. Met dat besef was gelijk onze persoonlijke crisis opgelost, haha. Toch meer dan een felicitatie waard. Communicatie maakt het positieve verschil !

Woningcrisis ?

2 ondernemers willen woningvoorraad toevoegen om met woningtransformatie bij te dragen aan de oplossing van het woningen te kort in Nederland. Zij investeren enorme bedragen om de aangekochte woning netjes te transformeren, nieuwe badkamers, keukens, kunststof kozijnen, vloer en dak vernieuwd en er wordt zelfs een keurige vloerverwarming ingelegd. Alles, zodat mensen daar fijn kunnen gaan wonen. Echter vanwege een hoge parkeernorm, in een klein dorp, kunnen zij nu in plaats van 6 maar 3 gezinnen aan een woning helpen. Gemeente wil namelijk het liefst ook nog dat het één groot huis blijft van ruim 500 m2. Het imago van vastgoedinvesteerders wordt verweten dat zij de markt verstoren en dat zij direct bij dragen aan de woningnood. Dit terwijl het heel simpel is. De Gemeente zet hier zelf met haar beleid haar eigen burgers en inwoners buitenspel. En liefst wil de Gemeente ook nog bepalen hoeveel rendement de investeerder mag maken. Het is onderdeel van de menukaart die wij met elkaar krijgen voorgeschoteld van de Gemeente en de media. Communicatie maakt het positieve verschil.

Keuzemenu of menukaart

Ok. Feit dat dit nu zo werkt ligt er. Maar wat wordt er volgens met elkaar aangedaan door de mensen die dit zien gebeuren ? Lekker voorspelbaar… niets. Kijk en dat is een gemiste kans om elkaar wel te helpen. In een win-win situatie zou de Gemeente met een bepaald ‘noodartikel’ kunnen afwijken, zoals woningnood wat mij een meer dan faire beslissing lijkt. Door de parkeernorm naar beneden bij te stellen, kunnen er 3 extra woningen worden gemaakt, de Gemeente ontvangt meer vergunningsgelden, belastingen en pak hem beet zo’n 12-18 mensen zijn in een Gemeente van 1.500 inwoners aan een woonruimte geholpen. En ja, dat betekent ook dat je de investeerders rendement gunt. Win-win. Doelen bereikt. Iedereen blij.

Het woningvoorbeeld even in cijfers uitgedrukt. Vanwege een op papier toegekend parkeercijfer, wordt door deze Gemeente maar liefst 0,5 % van haar inwoners niet geholpen. Gezien landelijke parkeerbeleid zou het dus zomaar kunnen dat tienduizenden mensen ( 17.000.000 / 0,5 % inwoners = 85.000 mensen) vanwege een parkeernorm geen dak boven hun hoofd hebben. Het zal ongetwijfeld genuanceerder liggen, maar het geeft wel aan dat beleid en de beeldvorming niet strookt met de praktijk. Spannender is het niet. De menukaart is daarmee wat mij betreft nogal eenzijdig. Iets met elkaar willen verbeteren zal succesvoller zijn als helemaal niets doen. Gewoon omdat dat dit ook op de menukaart kan. Enige wat we daarvoor nodig is de wil van mensen en keuzemenu aanpassen naar de wens van de mens. Gewoon u en ik. Niets voor niets mensen maken de overheid.

Verandering van de menukaart

Politiek wordt in ons dagelijkse leven heel belangrijk gemaakt. Alles wat wordt bedacht wordt groot uitgemeten in de kranten en op tv. Deze mensen verdienen goede salarissen, hebben een hoge werkethiek en zijn meester in het bedenken van plannen die u en ik vervolgens moeten betalen. Het zijn niet alleen de Haagse geldvissers die dit gedrag vertonen en waar ik eerder over blogde, het is een wereldwijd verschijnsel en wordt gezien als het enige keuzemenu. Alles met de goede bedoelingen, vandaar ook dat u en ik zo tevreden zijn toch ? En eigenlijk zou ik dan ook een naamswijziging willen voorstellen. Van Overheid (OH) naar Burger Heilig (BH), haha. Kijk, een BH is wat anders dan een tassendrager. Een BH ondersteunt.


OH … een Schoolveteraan

Als moeder van een Schoolveteraan van niet Passend Onderwijs had ik voor mijn kind een BH op de menukaart verwacht en hem de juiste hulp gegund. Klopt helemaal. En ja, mijn kind had dat ook. Die snapt niet dat we in Nederland zo met (zieke) kinderen om gaan, dat wij als ouders en alle Nederlanders voor zo'n slecht resultaat ook nog Belasting betalen. Gewoon om van kinderen van niet Passend Onderwijs een Schoolveteraan te maken. En gelijk heeft ie. Hier mist bijvorbeeld de optie zelfmanagement op het onderwijs keuzemenu. OH... een Schoolveteraan is het het kwalitatieve resultaat van de menukaart die BV Nederland realiseert bij zieke kinderen. Het is maar wat je Nederlandse kinderen gunt.

Gelukkig is er nu het boek Schoolveteraan. Een nieuw boek over Passend Onderwijs in de praktijk. Het boek Schoolveteraan is uit en staat op de kaart. Trots op ons unieke boek, dat zich kenmerkt met inzichten hoe Nederland omgaat met zieke kinderen, thuiszittenblijvers. En hoe ons gezin een positieve mindset heeft en om gaat met talent en wel kiest voor win-win. Schoolveteraan gaat namelijk ook over win-win en talent. Zo laat het boek zien dat thuiszitter Liza de Blok bulkt van het talent. Haar moeder postte deze tweet :

Post over het boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs. Een trotse mama tweet.


Of de tweet van Miranda Wissink over Schoolveteraan. Een vrouw die zich inzet voor burgerkracht. Een talent dat veel burgers gewoon zelf hebben. Die zijn hun eigen BH - inclusief alle kosten - en kunnen de huidige inefficiënte werkwijze van de OH missen als kiespijn, haha.

Miranda postte op Twitter dit bericht:

Aanrader van Miranda Wissink over het boek Schoolveteraan. Een boek over thuiszitterblijvers, niet Passend Onderwijs en hoe er met zieke kinderen wordt om gegaan.


Ons gezin heeft nu van hun al meer steun ervaren dan van al die jaren duurbetaalde ‘hulptroepen’ Passend Onderwijs van de OH. En dat is ook gelijk het mooie van Nederland. Mensen dragen positief bij, in dit geval aan het op de mede op de kaart zetten van Schoolveteraan. Vanaf deze blog Petra en Miranda, hartelijk bedankt voor jullie initiatief en steun. Als debuterende auteur van het Nederlandse boek Schoolveteraan met duidelijke visie kan ik jullie steun zeer waarderen. En ja, het boek is nu exclusief te koop op de all3 website, het bedrijf van Schoolveteraan zelf. En goed nieuws voor onze blog lezers buiten Nederland. all3 verstuurd het boek ook buiten Nederland. Hoe ? Zet het even in de opmerkingen als u het boek besteld. Tegen meerkosten van de verzending maken wij het boek Schoolveteraan ook voor u - ja wereldwijd - beschikbaar. Win-win.

Wat mij betreft krijgt BV Nederland een nieuw keuzemenu die Nederland voor haar burgers mooier maakt, want er zijn ook een andere opties voor Nederlandse burgers, zoals win-win en zelfmanagement. Ze staan nog niet op de menukaart, maar o wat zou het welkom zijn als positieve gamechanger. Valt er eindelijk eens iets echt te kiezen. Win-win en levensgeluk als nieuw verdienmodel. Het toetje ? Ik gun het u en onze Nederlandse kinderen. Communicatie maakt het positieve verschil !

Fijne week, en laat u vooral omringen door liefde en plezier.


Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur van het boek Schoolveteraan

Communicatie blog – BV Nederland, 90, Haagse geldvissers, Minister van andere visvijvers en verantwoordelijkheid nemen blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Wat fijn dat u er bent … en gefeliciteerd ! Gefeliciteerd ? Ja met mijn vader. De lieverd mocht vorige week de 90 jaar aantikken. 90 ! Een meer dan bijzonder moment, en wat kun je zo’n moment dan koesteren dat hij er nog is. Hij zegt niets voor niets altijd: geniet, je bent langer oud dan jong. Alleen al die wijsheid… tel daarbij op zijn enorme gunfactor dat het anderen goed gaat en voilà mijn pa ten voeten uit. En met zijn 90 heeft ie nog altijd zijn rossige haar. Ja, zelfs deze 50-er heeft meer grijze haren, haha.

Elkaar helpen

En wat heeft Almere toch een hoop lieve en zorgzame mensen. Mijn vader heeft besloten af te zien om auto te blijven rijden en is daardoor minder mobiel. Prachtig om te zien hoeveel mensen hem ondersteunen en helpen bij zijn mobiliteit. Geweldig dat mensen dit onderling met elkaar regelen. Mooie daarvan ? Er hoeven geen bureaucratische procedures te worden opgestart, gewoon hup actie met elkaar en niemand roept om "meer geld". Elkaar vrijwillig helpen met de vrijheid dit voor elkaar te kunnen doen. Gewoon omdat het kan in Almere. Ja, wij Nederlanders zijn goud waard. Vanaf deze communicatie blog, iedereen die mijn ouders ondersteunen, hartelijk bedankt en geweldig dat jullie dit doen.


Positieve discriminatie

Waar het Onderwijs en de maatschappij de 'pikorde' bepaalt tussen hoger en lager opgeleid zijn, en er een duidelijke vertaalslag in salariswaardering wordt gemaakt maakt, vist onze Belastingdienst niet graag achter het net. Uw geld stinkt niet. Het maakt dan ook niet uit of u hoog of laagopgeleid bent, u wordt er niet van uitgesloten. Daarmee is het zeker inclusief te noemen. Het is laagdrempelig, ongeacht uw achtergrond, u mag zelfs crimineel zijn. De Belastingdienst is zeker ook coulant, want u hoeft niet eens over een goed geheugen te beschikken. Als u niet betaalt wordt u er vanzelf aan herinnert, en dat is zo'n beetje het enige dat bij de Haagse geldvissers wél automatisch en vlot gaat, haha.

U ontvangt ter herinnering zelfs blauwe enveloppen uit naam van de Koning. Toch bijzonder dat hij persoonlijk zich conformeert aan een dienst, waardoor hij zelf gediscrimineerd wordt en niet mee mag doen. Maar goed, hij is dan ook de enige met blauw bloed, haha. Welk land kan het zeggen, een dienst die zich schuldig maakt aan Institutioneel Racisme én die positieve discriminatie in aanslagen toepast. Iedereen = gelijk ? Nee.

De Haagse geldvissers

Tijden veranderen. Zoals de wens van onze ‘Overheid’ om haar burgers levenslang te laten leren. Er is een STAP budget bepaalt van € 1.000,= leergeld per inwoner per jaar en dit budget is gemaximeerd. OP=OP en dat is positief. Voor Nederlanders zelf geldt dus een geldlimiet. En voor wie wil leren dus een extra stimulans. Dan wordt Belasting betalen wel leuk, want je krijgt er iets voor terug. Win-win. We kunnen het als land dus wel voor onze eigen inwoners. Maar dit werkt natuurlijk andersom ook zo. Hoeveel mensen passen nog in 'Aquarium Nederland', wat mag het kosten en welk budget is gemaximeerd aan Belastingafdracht per inwoner ? Hoeveel eigen leefgeld  is er gegund aan inwoners van Nederland door de Haagse geldvissers ? Je kunt nu eenmaal niet in dezelfde visvijver blijven vissen om de Hofvijver te financieren, want er komt een moment, dan vis je achter het net. Onze vis wordt nu duur betaald.

Het wordt steeds belangijker een ander visje uit te gooien. En hoewel High Tech Campus Eindhoven boordevol super intelligente mensen bezig zijn allemaal mooie dingen uit te vinden, is in mijn optiek een nieuwe visvijvertechniek ontwikkelen ook niet verkeerd. Of zij over de juiste hengeltechniek beschikken is dan nog maar de vraag. Ik dicht die eerder toe uit de Vissershoek haha. Hiervoor zijn praktische mensen nodig, u weet wel, die het minst verdienen maar die brood nodig zijn voor de basisbehoeften van een land zoals bijdragen aan de voedselketen en woningbouw.

Innovatief gehengel

Het ouderwetse gehengel vraagt meer innovatie, en het dient zeker het belang van Nederland en haar inwoners. Ik zie daar een dikke win-win. Gewoon innovatiever hengelen. Want hoezo financieren we met elkaar een Minister van Armoedebeleid, terwijl een “Minister van andere visvijvers” iedere Nederlander bediend ? Kwestie van slim hengelen om een andere vis aan de haak te slaan, haha. Extra voordeel, kan die Ministervan Armoedebeleid gelijk inpakken. Want doel van zo'n Ministerpost is natuurlijk dat je die als land niet nodig hebt niet waar ?

Minister van andere visvijvers (VAV)

Ik ben dus voor een “Minister van andere visvijvers” – een VAV Minister - die uitsluitend handelt in het belang van de Nederlandse Belastingbetaler, haar opdrachtgevers. Een die de Haagse visvijver hengelsport zo beheerst dat er bij Ministeries en Overheidsinstanties wordt ingegrepen en de in efficiency eruit wordt gehaald. Deze VAV-er zet in op innovatie, vist naar ander geld dan bij de iegen burger en stuurt op recht doen met een ander verdienmodel bijvoorbeeld met geluk als uitgangspunt. Een VAV-er kijkt verder in de zee. Gewoon, om de rekeningen van BV Nederland te betalen. Als burger mag u van de Haagse geldvissers innovatie en zelfredzaamheid verwachten. Zelf de broek ophouden in plaats van bij burgers steeds maar de broekriem aanhalen. Ben trouwens liefhebber van jurkjes, en ben zeker niet het type dat je aan de riem legt of makkelijk aan een haak slaat, haha.

Ja, wat mij betreft wordt het tijd dat BV Nederland uit de eigen comfortzone stapt om altijd maar in de zelfde vijver te blijven vissen. Gewoon omdat het kan, in het belang van het welzijn van mensen.


Verantwoordelijkheid nemen

De Haagse vissers nemen liefst geen verantwoordelijkheid. Zoals u weet, dat ligt nogal complex, is ingewikkeld en moet het zorgvuldig gebeuren. En begrijpelijk. Echter als burger wil je bij een probleem direct geholpen worden. Geen verwijsloketten aflopen die alleen maar tijd kosten en niets opleveren, maar ondersteuning en direct actie. Geld is namelijk niet gratis, als je geld accepteert hoort daar een verantwoordelijkheid bij. Die plicht ligt er, daar is niets vrijblijvends aan.

Wie droomt van een mooi vrijstaand huis neemt zelf de verantwoordelijkheid hoe deze wens of droom wordt bekostigd. Ook als u een visvijver in de tuin wilt. Dan kunt u niet naar uw buurvrouw stappen en zeggen, geef mij geld want ik wil liever helemaal geen buurvrouw toch ? En ook kunt u bij de notaris van dat vrijstaande huis niet zeggen, hartelijk bedankt voor het huis, stuurt u de factuur maar naar de Haagse geldvissers. Realiteit ? Zo werkt het niet. U neemt verantwoordelijkheid om wat u wilt zelf te betalen.

Entreegeld voor toegang tot Nederland

Mooi voorbeeld is de EU. Die heeft een klimaatlijstje en een vluchtelingen lijstje en hengelt voor die droom in de landen geldvisvijver, u en ik. Nederland fungeert daarbij nu als de buurvrouw, maar dan als buurvrouw die vrijwillig rekeningen betaalt voor het vrijstaande huis. Maar laten we wel wezen, dromen kosten geld. En als inwoner van Nederland laat ik mij niet vangen voor de visjes die worden uitgezet door het fuik van de EU. Prima om aan het wensenlijstje tegemoet te komen, maar in welke wet staat dat Nederland vluchtelingen gratis moet opnemen of dat u en ik daarvoor moeten betalen ? En waar komt de aanname vandaan dat een vluchteling geen geld heeft ? Gewoon geldvissen bij het land van herkomst. Of entreegeld voor toegang tot Nederland vragen om het woonrecht te borgen. Kortom, stellen van simpele voorwaarden die je als (Neder)land kunt stellen. In het belang van de economie van je eigen land en het welzijn van je inwoners. Wedden dat de economie floreert en veel problemen daarmee zijn opgelost? Gewoon een duidelijke grens trekken. Budgetteren is ook vaker nee zeggen. Op = op en vol = vol. Er zijn genoeg andere vissen in de zee, want vis Nederland begint eerderte lijken op een zinkend schip... blub blub blub.

Dus kom maar door met die VAV-er. Gewoon omdat het kan en direct bijdraagt aan het welzijn en de levensvreugde van de bevolking. Want wie wil er niet Nederland mooier maken ? Communicatie maakt het positieve verschil !

Deze week een leuke afsluiter van deze communicatie blog ...

Een transportbedrijf met de reclame slogan "Bij ons past het met gemak"

Bron Twitter en een schoolvoorbeeld van humor volle en positieve communicatie. Communicatie blog van Communicatie-expert.  Communicatie maakt het positieve verschil.


Ik wens je een fijne week, geniet ervan en laat je vooral 'vangen' voor een lekkere lachbui.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Auteur boek Schoolveteraan

Communicatie blog – BV Nederland, Vrede van Nijmegen Penning, Mijlpaal Schoolveteraan, OB-student, Plan B en Nederland mooier maken blog

Hallo lieve Communicatie Blog lezer,

Fijn dat u er weer bent ! Ik hoop dat u lekker aan het genieten bent van deze mooie meimaand. Mooi weer, zingende vogels, bomen weer vol in het blad. Ja moeder Aarde en Moeder Natuur komt weer volop tot leven. En wat is het buiten prachtig. Ik kan er intens van genieten met mijn kloppende, groene hart.

EU Vrede van Nijmegen Penning

Wisten jullie dat de Vrede van Nijmegen Penning dit jaar is uitgereikt aan “onze eigen Klimaat Kampioen” Frans Timmermans ? Ik ook niet, haha. Naast Frans ontvingen oud CEO Unilever topman Paul Polman (2018) , het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (2016) en Nellie Kroes (2014) eerder deze ‘nieuwe’ EU prijs. De Vrede van Nijmegen Penning is een initiatief van de gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit en NXP Semiconductors N.V. en Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Overigens NXP is niet bepaald een kleintje en heeft 31.000 medewerkers, een omzet van ruim €11 miljard, is een ex-halfgeleiderdivisie van Philips en gevestigd aan High Tech Campus Eindhoven. Wopke Hoekstra reikte afgelopen week de penning aan Frans uit. Van harte Frans. Ik had graag de link van de website over de penning opgenomen in deze communicatie blog. De website blijkt er wel te zijn, maar niet ‘live’ in de lucht. Val je in de vredesprijzen (b)lijkt het gebakken lucht…?

Meer felicitaties, dit weekend is postuum Titus Brandsma heilig verklaard, net als onze OB-opleiding alleen die is springlevend. Communicatie maakt het positieve verschil !


OB-student

Hoe gaat het met uw Opleiding tot Belastingbetaler, uw OB ? We volgen tenslotte in Nederland allemaal de levenslange OB-opleiding. Wij vrouwen zijn als OB-student nu wel eens in het voordeel, haha. Met een OB-bestuur dat feilloos onze cursusgelden verkeerd weet te besteden zullen wij als OB-studenten moeten bijdragen aan de in efficiency, gebrek aan focus, prioriteiten en actie. Kortom verspillingen van onze collegegelden. Dat is de prijs van het Nederlands bestuur dat kiest voor een negatieve mindset. Klinkt het geweldig ? Nee natuurlijk niet, maar is wel Nederland ten top. En ja dat kan mooier !

Rupsje Nooitgenoeg

OB-studenten , zoals u en ik, hebben heel wat te verduren door het gebrek aan evaluatie, controle en bijsturing van het OB- bestuur. Dat gebrek levert net als inflatie meer stijgingen van het collegegeld op.. Terwijl OB-studenten dromen hebben, zorgt het OB-bestuur dat haar studenten vakkundig blijven zitten. Ik begrijp dan ook wel waarom veel OB-studenten vrijwillig afhaken. Het is de uitkomst van een OB-bestuur dat financiële lucht in Nederland heeft verheven tot iets onfatsoenlijks en oneerbaars, omdat ze zelf de rol van Rupsje Nooitgenoeg vervuld. Opvallend stil over de € 21.000.000.000 meevaller van 2021 een overschot van € 1235 per Nederlander.

Terwijl u en ik, OB-studenten, diegene zijn die de school mogelijk maken. Verwachting van OB-ers is een vlinder, waarheid en realiteit is een onmenselijk schoolmonster en een bureaucratische burn-out.

Gelukkig is er Plan B

Maar er is gelukkig ook goed nieuws. OB-studenten leren steeds bij. Jouw tijd = hun geld. Daarom kiezen steeds meer OB- cursisten voor een Plan B. Die accepteren dat hun OB-leercertificaten dan maar niet op orde zijn. Het studeren aan de OB-academie is een zeer kostbare aangelegenheid en levert weinig studiepunten op. Kwestie van de juiste optelsom maken en dan nog eindig je als OB-student met minpunten, haha. Wie dus van plussen houd zal kiezen voor een plan B. Hoe plan B eruit ziet is voor iedereen anders, maar één ding weet ik wel zeker. Plan B (eter) draagt bij aan welzijn en dus levensgeluk.

Mijlpalen Parade

Over levensgeluk gesproken, momenteel ervaar ik een persoonlijke Mijlpalen Parade. Afgekort MP. Ik hoor u bijna denken hé dat is ook de afkorting van het woord Minister President, klopt. Maar ik wil graag zoveel mogelijk positief communiceren en dan wordt het zo’n lege blog, haha. Ook blogde ik eerder over mijn mijlpaal in Rotterdam.

Want ik heb echt wat te vieren en dat deel ik graag met jullie. Afgelopen kwam in eens het besef dat ik nieuwe stappen aan het zetten ben buiten mijn comfortzone . Zo is mijn bedrijf Communicatie-expert nu toch echt officieel uitgever geworden van het boek Schoolveteraan, Survival van niet Passend Onderwijs. En mag ik mezelf ook auteur van een echt boek noemen. Drie keer raden hoe het boek heet ? . . . Juist, ook Schoolveteraan, haha. Overigens wilt u al een citaat uit het boek Schoolveteraan lezen ? Dat kan, klik dan op hier op het woord Schoolveteraan.

Schoolveteraan met QR code

En de grootste Schoolveteraan van ons gezin, jawel diegene waar ons boek overgaat ? Die is zich aan het ontwikkelen tot sportman, runt zijn groen bedrijf all3 en geniet bovenal met volle teugen van het leven. Over mijlpalen gesproken. Je bent zo gelukkig als je gelukkigste kind. Proost op alle mijlpalen die er zijn, en vooral op die nog gaan komen ! Onze mijlpaal en Plan B heeft sinds deze week zelfs een eigen QR code. Klik hem eens aan, of scan hem en ontdek wat er gebeurd. Succes !

Communicatie-expert is uitgever van het boek Schoolveteraan Survival Passend Onderwijs. Diana Stroeven de auteur van het boek Schoolveteraan.  Het boek Schoolveteraan is te koop via de all3 webshop. Via de QR code komt u direct op het artikel 'boek Schoolveteraan, Survival niet Passend Onderwijs 'terecht.


Nederland mooier maken

Nederland heeft zoveel mooie mensen. Ouders van het Toeslagenschandaal, Slachtoffers van het Jeugdzorgschandaal, onze Groningers en hun Aardbeving, woningencrisis, energiescrisis, het Jeugdzorgschandaal en aankomende Passend Onderwijs Affaire.  Het zijn vooral deze gedupeerden die dagelijks strijden om Nederland een stukje mooier te maken, voor nu en voor volgende generaties. De meeste van deze mensen zetten zich daarvoor vrijwillig in en dat is onbetaalbaar. Het zijn deze mensen, die net als met communicatie, het positieve verschil maken. Terwijl het huidige bestuur van BV Nederland hun ervaart als lastig, zijn het juist zij die de gamechanger zijn die Nederland ook echt mooier kan maken. Respect voor hun inzet ! En wat is BV Nederland toch rijk met deze waardevolle 'klachtencommissie', én bovenal wat zijn zij voor Team Nederland hard nodig !

Ik wens je heel veel mooie geniet momenten en mijlpalen toe.

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland, lichtpunt, onze Max, Almere positief, boekproces Schoolveteraan en win-win met inwoners limiet blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u er momenteel even lekker voor zit. Bakkie koffie, leut of thee, glaasje met wat lekkers, maakt niet uit als u maar lekker ontspant. Als fan van een dikke glimlach op het gezicht van een mens gun ik het u van harte.

En ja, het was even stil vanaf deze blog. Ik ben blij dat het weer even kan. Ben volop bezig met de afronding van ons boek Schoolveteraan. En o,o,o… wat wordt de opmaak van het mooi en wat is het spannend een eigen boek !

Lichtpunt

Het zal u niet zijn ontgaan. De commotie rondom om de uitspraak van Johan Derksen en ‘de kaars’. Als vrouw wakker worden met een kaars tussen je benen, dat werpt toch maar even mooi een ander lichtpunt op de ‘zaak’. Zeg nu zelf, de media maakt ervan dat die vrouw het vreselijk heeft gevonden om zo wakker te worden. Maar wie zegt dat ? Misschien was ze juist blij dat het maar een kaars was tussen haar benen en niet Johan Derksen zelf. Of wellicht vond ze die kaars zo een goed idee, dat ze voortaan zelfs liever met 'kaars' speelt ? Want het formaat van zo’n kaars doet er nu eenmaal toe. Was het een gotische kaars, een dompelkaars of een gigantische kerkkaars. Size Matters…. en communicatie maakt het positieve verschil.

En het goede nieuws ? Het OM komt vlot in actie en is zelfs spontaan een onderzoek gestart gevoed door de huidige maatschappelijke discussie. Zelfs het liedje van Rob de Nijs, zet een kaars voor je raam vannacht krijgt ineens een heel andere betekenis, haha. Is het allemaal smaakvol en chic? Nee. Vergaat de wereld ervan? Nee. Mag je er boos om worden? Tuurlijk, dat mag. Mogen we erom lachen? Jazeker wel, dat mag ook. Deze keuze voor het lichtpunt geniet mijn voorkeur.

Max wint Laureus Award

Voor wie het nog niet weet. Onze Max Verstappen is uitgeroepen tot beste Sportman van de Wereld. Goed nieuws, dus vandaar dat u het wellicht via de reguliere media nog niet heeft gehoord. We zijn in Nederland nogal allergisch voor mooi en goed nieuws, dus bij deze ! Max heeft de prestige Laureus Award gekregen en mag zich nu dus beste Sportman van de Wereld noemen. Vanaf deze communicatie blog: Max van harte met deze Award.


Almere positief

Mooi nieuws voor de inwoners van Almere. Almere doet iets heel goed, zo maakte pas de wethouder bekend dat er € 21 miljoen euro – € 21.000.000 - over 2021 over is op de begroting. Uitgaand van 200.000 inwoners is dat toch zo’n goede € 100,= dat ten goede kan komen aan haar inwoners. Deze Almeerse meevaller komt toch maar weer mooi bovenop die € 21.000.000.000 meevaller die BV Nederland zelf over heeft. Ook weet ik - zelf trotse sponsor van honk- en baseball vereniging BSC Almere - nog wel een sportclub die vanwege de hoge energierekening en belastingen minder te besteden heeft ten goede van haar leden. Dus wethouder Julius, laat BSC horen wat jij voor moois voor hun kunt doen.

Ook wist met Pasen de Almeerse Stadsreiniging uit te rukken om een per ongeluk weggegooide gloednieuwe telefoon te redden. Het is ze gelukt de telefoon te traceren en de eigenaar heeft Stadreiniging getrakteerd op een overheerlijke taart. Zo mooi kan het zijn !

En last but not least. Naast een positievere Gemeente-balans is de Almeerse Floriade pas vorstelijk geopend. Op Twitter zie ik geregeld mooi foto’s van de Floriade voorbij komen en het mag gezegd worden, die zien er uitnodigend uit. Mei schijnt de Floriade op zijn mooist te zijn, dus ook ik ga binnenkort een kijkje nemen en al die groene weelde ervaren. Zin in !

Boekenproces van Schoolveteraan

Zoals in eerdere blogs aangegeven zou ik jullie op de hoogte houden van het boekproces van Schoolveteraan. Inmiddels is de eindredactie afgesloten en wordt het boek opgemaakt. Zoals het er nu naar uitziet wordt het boek ca. 236 pagina’s dik. Vormgeving van het boek vind ik heerlijk om te doen en dit keer is het extra bijzonder. Nog 1 à 2 weken en dan ligt Schoolveteraan in handen van de drukker. Ik kijk er naar uit dat mijn deel van het boek is afgerond en ik mij kan gaan richten op de positieve kant: marketing en communicatie van het boek. Yeahhhh !

Win-win

Na onze ervaringen met het Nederlandse (niet) Passend Onderwijs en onze bureaucratische burn-out komen wij tot de conclusie dat de Nederlandse ‘Overheid’ nogal vrijpostig is en schaamteloos in het privéleven van haar inwoners mengt. Ik persoonlijk vind dat een maatschappelijke limiet. Want het zijn inwoners – burgers – die zelf mans genoeg zijn waar zij zelf wel of geen hulp bij nodig hebben. Grote voordeel van die insteek is natuurlijk dat er dan altijd sprake is van een win-win. Want waarom als Gemeente externe hulp inkopen als je met een fractie van de gelden een gezin of huishouden ook direct kunt steunen ? Ik zou zeggen win-win, lagere Belastingen en wel hulp die in mijn optiek direct bijdraagt aan het welzijn van je inwoners. Gewoon kijken wat er nodig is in plaats van dicteren. Simpel , communicatie maakt het verschil !

Inwoners limiet

En hoe zit het dan met 'Team Nederland' ? Waar ligt nu wel en geen rol voor de ‘Overheid’ en wat wel en niet bekostigen door BV Nederland ? Wat is daar over gedefinieerd in Den Haag voor haar eigen inwoners ? Want de wereld begint bij de opdrachtgever en belastingbetalers, en dat zijn wij Nederlanders toch echt zelf. Ben ik nationalistisch? Ja. Je moet als land eerst voor je eigen inwoners zorgen. Of gewoon, en dan bedoel ik andere landen, zelf de verantwoordelijkheid laten nemen om voor hun inwoners te zorgen. Nederland moet landen aanspreken op die verantwoordelijkheid in plaats van van uw en mijn geld Jan en alleman te verzorgen. Want wat de EU wil prima, maar dan ook die kosten dragen vanuit de EU. The Sky is the limit ? Nee.

En halen we toch mensen binnen, zoals oorlogsvluchtelingen, dan sturen we toch gewoon een rekening voor die opvang ? Het zou onze ‘Overheid ’de eer te na moeten zijn om op kosten van de Nederlandse bevolking de inwoners limiet te overschrijden. Een grens, die is er. Een limiet ook. Want wat is uw en mijn recht als Nederlandse inwoners op onze limiet ? Op ons land, onze inkomsten en vooral ons welzijn. Inwoners zijn mensen... en ja ook die kennen een limiet.

Leuke afsluiter van deze communicatie blog? De nieuwste slagan van een Amerikaanse hamburgerketen :

“Alleen een gegrilde burger is een goede burger”


Ik wens je een fijne week, zonder limiet in genietmomenten en met een beetje mazzel een goede burger.  

Liefs vanuit Almere,

Diana Stroeven
#leefnuengeniet

Communicatie blog – BV Nederland Paasei blog

Hallo Communicatie Blog lezer,

Welkom bij mijn communicatie blog. Ik hoop dat u heeft genoten van het mooie weer afgelopen week nu het voorjaar zich steeds meer laat zien.

Van harte gefeliciteerd met de Paashaas. Ik word van Pasen altijd vrolijk, zeker met mooi weer. Zo koester ik mijn jeugdherinneringen aan Paaseieren zoeken. Zelf als kind op speurtocht in huis naar van die grote eieren met gekleurde en glimmende zilverpapieren wikkels. Of naar kleine eitjes die zo leuk op de meest grappige plekken kon vinden , maar natuurlijk ook zelf kunt verstoppen als ouder. En dan dat gezicht en de glimlach van je kind dan als er weer een ei is gevonden. Goud waard en onbetaalbaar. Of van die wikkels die je als kind of met je kind om eieren heen kookt, omdat het leuk is om te doen en ze tijdens het Paasontbijt zo gezellig op de tafel staan. Je merkt de stemming zit er lekker in, haha.

(Paas)ei

Overigens heel on-Nederlands dat er nog geen Paasei quotum ligt. Want hoeveel eieren mogen wij Nederlanders eigenlijk eten ? Hoeveel Paaseieren is ons Nederlanders gegund ? En gaat het dan om de witte ei-versie, de bruine ei-versie, ei met of zonder verfkleurtje erop, ei van chocolade of een Russisch Fabergé ei ? Kortom, genoeg eigenzinnige vragen die nodig beantwoord kunnen worden en een goede aanleiding kunnen zijn om het 'eigen' ambtenaren apparaat uit te breiden. Want wat is onze grens als het gaat om het stellen van onze uit te geven budgetten, te importeren vluchtelingen of ligt er zelfs al een ambtenaren quotum ? Wie gaat ons eigenlijk van onze bureaucratische burn-out afhelpen ?

U merkt het al mijn blog gaat deze week eigenlijk nergens over, haha. Daarom even blogpauze, gewoon de stekker er even uit durven trekken. Bei deze.

Geniet van het mooie weer. Ik wens u een fijn Paasweekeinde.

Hartelijke groet,

Diana Stroeven

#leefnuengeniet