E-mailen met Communicatie-expert over de visie op Belasting geld en rendement bijvoorbeeld ? Stuur een e-mail naar dit mail adres en geef even concreet aan wat je van Communicatie-expert wilt. Er wordt dan z.s.m. contact met je opgenomen. Fijne dag !Belasting betalen, maak het leuker met communicatie...

Communicatie-expert is van mening dat de Overheid en/of de Belastingdienst ervoor zou kunnen zorgen dat zij aan haar burgers duidelijk maakt dat het wel leuk is om belasting te betalen.... Huhhh??

Zeg nou eerlijk wie is er niet allergisch voor het betalen van belasting ?
Alleen al de marketing of communicatie campagne slogan van de Belastingdienst zelf, leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, geeft dit signaal af.

We hebben in Nederland een geweldig sociaal stelsel. Om het betaalbaar te houden moeten er betere keuzes gemaakt worden of andere prioriteiten gesteld worden, zoals:

1. Zorgen voor beter rendement op geld, slimmer investeren met Belastinggeld en minimaal een rendementeis meenemen bij deze investeringsplannen. Als ik lees dat Invest-NL een fonds beheert van € 2,5 miljard of € 1,7 miljard, maar zelf niet eens een rendementseis meeneemt als doel, dan wordt er voorbij gegaan aan het principe van investeren...Lees hier de communicatie blog over Invest-NL.

2. Voorkomen van verspilling van Belastinggeld door langs elkaar heen werkende diensten en gemeentes, zoals wij bijvoorbeeld merkten in geval in het Onderwijs in onze woonplaats Almere, vanwege schoolverzuim wegens ziekte. Behalve dat er Belastinggeld verspilling plaatsvindt, is al die inzet hiervan totaal niet effectief gebleken. Het kan allemaal simpeler, eenvoudig weg door betere samenwerking. Creëer een win-winsituatie voor bedrijven, burger en de Overheid, hoe leuk is dat? En hoe je het wendt of keert, dit komt in alle gevallen ten goede van de belastingbetaler en laten dat nu de bedrijven, burger en mensen bij de Overheid zelf ook zijn.

Alleen al daarmee kan de lastendruk voor o.a. hardwerkend en gepensioneerd Nederland een stuk leuker. Meer pensioen en AOW, meer in je loonzakje, betere balans in je werk door verminderde werkdruk, minder stress en minder burn-out gevallen bij de burger en Overheid . En dat onderstreept weer de missie van Communicatie-expert !


Nederlandse Overheid, maak het werk werkbaarder en het wordt vanzelf leuker, ook het belasting betalen

Belastingen leuker maken, een kansrijk idee Communicatie-expert , specialist in marketing en communicatie Almere. De Belastingen en belastingdruk druk kan naar beneden.

Communicatie-expert, zelf burn-out ervaringdeskundige, en veel ervaring met diverse overheidsinstanties op het gebied van Onderwijs, Gezondheidszorg en de Belastingdienst, is van mening dat de Overheid met haar hoeveelheid regeltjes zover is doorgeslagen dat het voor de mensen eenvoudig weg niet meer hanteerbaar is. Hardwerkend Nederland heeft een enorme belasting-en regeltjes druk, zo hoog dat Nederland er zo langzamerhand ziek van wordt en vastloopt. En als je ziek bent moet je ook weer aan zoveel verplichte zaken voldoen, dat je er bijna zieker van wordt in plaats van beter. Althans dat leert onze ervaring met de gezondheidszorg in Almere.


Ambtenaren die zelf zeggen het ook niet weten.....

Als je bij de gemeente zelf van ambtenaren hoort dat ze het eenvoudig weg zelf ook niet meer helemaal weten, dan is het hard nodig dat er meer eenvoud en overzicht komt. Hoe kun je handhaven of ondersteunen als de Gemeente ambtenaren het zelf ook zeggen niet meer te weten hoe iets precies zit ?

Laatst ontving ik een voorstel van de Belastingdienst om met mij afspraken te maken. En of ik dit voorstel wilde tekenen en even van mijn rechten wilde afzien? Pardon ? Waarom leg je zoiets aan je burgers voor, dat kan echt niet hoor. Natuurlijk heb ik niet getekend, ik vind het simpelweg een belachelijk signaal en ga er niet in mee, zijn ze nu helemaal betoeterd ? Het wordt tijd dat dat men inziet dat de Overheidsdiensten er voor de burger zijn en niet andersom. Een cultuuromslag bij de Overheid kan enkel gedragen worden als er meer mensen uit het bedrijfsleven worden aangetrokken, die klantgerichter werken of dit begeleiden bij de Overheidsinstanties. Want de Belastingbetaler verwacht voor het betalen van zijn belasting, eenvoudig weg ook gewoon dat het prima voor hem of haar geregeld is. En dit niet alleen als je niet meer aan het arbeidsproces kunt deelnemen wat geweldig geregeld is, maar juist als jij diegene bent die een stevige bijdrage hieraan levert.

Minister Wiebes die laatst in de talkshow van Jinek zei dat niet deze tafelgast over het specifieke onderwerp ging, maar zijn collega, dat klopt. Maar realiseert deze zelfde (oud) minister dan ook dat deze tafelgast door belasting te betalen er wel aan bijdraagt dat ook de minister elke maand zijn salaris gestort krijgt en dat luisteren naar wat anderen te zeggen hebben misschien wel kan bijdragen aan andere inzichten om verder te komen?


Belasting, multinationals en bedrijven

Behalve dat de burger stevig bijdraagt aan de Belastingen, is het ook aan bedrijven om hier meer aan bij te dragen.

Na het lezen van het boek van de oprichters van AFAS - Piet Mars en Ton van der Veldt - welke ik tijdens een cursus mocht ontvangen van de AFAS projectleider/consultant, ben ik er anders tegenaan gaan kijken. Het betalen van (winst) belasting betalen is een luxe !

De slogan van AFAS, inspireert tot beter ondernemen, en zou ook zeker niet misstaan bij Multinationals. Volgens het boek Belastingparadijs, maar zoals ook veelal in het nieuwsgeving te lezen valt, dragen Multinationals in Nederland nagenoeg geen belasting af, waardoor zij direct bijdragen aan onze belastingdruk.


Belastingen, de accountant, de fiscalist en de notaris

Maar ook ons systeem is gericht op belastingen en belastingvoordelen. En begrijpelijk dat we daar graag gebruik van maken. Immers we willen allemaal graag onze belastingen en bij behorende rekeningen kunnen betalen. Maar het begint toch echt al bij de fiscalist of de accountant. En ook bij de notaris kun je voor advies om zo min mogelijk belasting te betalen terecht. Dit terwijl dit daarmee ook bijdraagt aan een stuk belastingdruk in Nederland.

Je rekeningen kunnen betalen = vrijheid, belasting betalen een luxe probleem. Daar kun je trots op zijn, zeker als je ziet wat voor moois het sociale stelsel biedt.
Maar toch is het ook nog altijd zo, dat je graag ook zelf wilt profiteren van je eigen inspanningen, daar is wat Communicatie-expert niets mis mee.

Nederland kent zoveel voordelen, dat is prachtig. Zou het ook niet zo moeten zijn dat het bedrijf - Multinational of niet - zelf de verantwoording neemt bij het betalen van belasting ?

Communicatie-expert, ervaringsdeskundig, veelzijdig en specialist in marketing en communicatie, ook als het gaat om een visie over Belastingen !

Tip: Lees hier Communicatie blog over Belastingdienst en UWV