Gratis geld met Corona
Nu Corona – godin van de gezondheid en het geld – de wereld verandert gaan mensen anders denken. De “Amsterdamse burgerjuf” heeft een Corona vrijbrief afgegeven inruil voor het duidelijk maken van haar donkere kant, Prins Harry en Megan willen het liefst gewoon zijn met beveiliging van € 8.000,= per dag, het campagne kaartspel zwarte Pieten heeft nu ook zijn weg gevonden naar Rutte en alle geslaagden zijn vanaf heden trotse bezitter van een heus Coronadiploma... en onder de hoede van de liberalen is Nederland de afgelopen decennia nog nooit zo beperkt geweest in haar vrijheid als in 2020. De bazooka van de ECB met 600 miljard extra euro’s is ingezet, de VS telt momenteel 4,6 miljoen werklozen, de staatschuld van FED is al 7,2 triljoen dollar (!) en de Nederlandse Bank brengt afgelopen week een dringend persbericht uit namens de 9 grote Nederlandse financiële instellingen dat de biodiversiteit grote impact heeft op hun voortbestaan. Tja, het zal een schok zijn, maar volgens velen waaronder Willem Middelkoop, maar ook oud-minister Hans Hoogervorst op het Nederlandse wereldtoneel: gratis geld bestaat niet.
Tussen al dat Corona ge(we)ld wordt ons gezin overigens al jaren in een wurggreep van het Onderwijs en de Gezondheidszorg gehouden, zelfs met medeweten van de eigen huisarts. “Maar die komt uit het Nederlandse Berenliedje zag 2 beren ..... stond erbij en ik keek ernaar. “ Klagen, nee hoor dat doe je echt Nederlands gezin niet, vooral doorgaan… En ja, als je nastreeft dat je jouw situatie, om wil buigen naar iets positiefs dan zullen wij toch echt harder moeten gaan roepen. En die stap zijn wij momenteel ook aan het zetten…..en met een helder doel: financiële onafhankelijkheid voor ons gezin om onze dromen waar te maken, en daarnaast het leveren van een positieve bijdrage voor een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland, wat aansluit bij de missie en visie van Communicatie-expert. Aangekomen bij Nederland…
Corona Nederland kent met de Alexanderhalvemeter economie gelukkig ook voordelen
Denk aan de vele Nederlanders die dit jaar toch echt liever vakantie gaan vieren in eigen land en hun vakantiegeld besteden aan bijvoorbeeld een Nederlandse vakantie, Nederlandse toeristenbelasting, grote zwembaden met 21% BTW en dit alles om de tuin een eigen zwemparadijs te maken. Of denk aan de overvloed van “Corona spatschermen” o.a. in onze Nederlandse winkels – daar waar voor het gebruik van plastic voor Corona nog een big wereldissue was - deze moeten op termijn natuurlijk wel weer milieuvriendelijk worden verwerkt, hoor ik daar de kassa rinkelen met Timmermans voorop? En ook de mondkapjes maakindustrie heeft de mondvol aan de eisen waaraan de mondkapjes alleen al voor Nederlandse begrippen aan moeten voldoen. Dit terwijl een Belgische dame via TikTok laat zien hoe je van een oud T-shirt een OV-mondkapje kunt maken: over het ultieme recyclen gesproken. Gewoon zelf je eigen mondkapje produceren, thuis op de bank. Kan het nog veiliger?Je bent gewoon je eigen Nederlandse maakindustrie.
Siliconen handschoenen, medische mondkapjes en gretige beroepsaftrek
Of wat te denken van de aftrek van al die miljoenen siliconen handschoenen en medische mondkapjes, die nu opeens geen kwaad meer kunnen voor het milieu. Nee deze worden overal ter wereld royaal beroepsmatig of als zelfbescherming gebruikt. Zelfs door de felste milieubeschermers, want ja, nood breekt wetten toch? Dat verwerken we achteraf wel weer op milieuvriendelijke wijze, dus even geen wereldverbeteraars, maar eigen gezondheid en dierbaren op de eerste plaats. En dat is mooi, want daarmee ontstaat er empathie voor elkaar... vandaar ook dat er momenteel volop gedemonstreerd wordt toch? Want je kunt naar nog zoveel streven, zoals Communicatie-expert die een positieve bijdrage wil leveren aan een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland (zeker ook voor onszelf), voor iemand anders is dat helemaal niet belangrijk. Die vindt zichzelf belangrijker, of zijn school, een studie, dieren, familie, huidskleur en een ander gaat liever voor de fles, seks, drugs of eten. Zo lang het iemand gelukkig maakt en geen gevaar vormt voor zichzelf of zijn of haar omgeving, is er dan wel een probleem? Of is het de norm van de een die de ander zijn norm wil opleggen, zo maar gewoon van mens tot mens ?
Braaf en je eigen regie
Het gros “was” natuurlijk tijdens de intelligente Corona lockdown een brave Nederlander die thuis bleef, maar er zijn genoeg Nederlanders die liever niet braaf willen zijn. Beetje ongehoorzaam zijn, maakt het leven soms gewoon net even leuker. Net als het gebruiken van je creatieve en gezonde verstand, gewoon lekker voor jezelf denken. Gewoon zelf besluiten dat je beter nog even niet op vakantie gaat, hoef je al die besluiten van het Rijk of anderen landen niet af te wachten, en heb je eenvoudig weg gewoon zelf de regie. Wow je eigen regie? Misschien heb je er eenvoudig weg ook gewoon even het geld niet voor.
Mentale zorg, gevoelseconomie en de kracht van een knuffel
We kunnen trots zijn op ons Nederland dat we zoveel vormen van zorg kennen, er is voor bijna alle aandoeningen wel een Stichting of Vereniging. Maar ook zoveel mensen varen er wel bij dat dit er is - en dan doel ik niet op de verslaafde of zieke zelf - maar op het hele systeem erom heen. Met zoveel Stichtingen en Verenigingen met al hun vrijwilligers vraag je je toch af hoe het dan in toch mogelijk is dat de zorgkosten maar blijven stijgen. De zorgkosten kunnen met al die Stichtingen en Verenigingen met ondersteuning van de Gemeentes met gemak naar beneden, als we maar meer op ons eigen gevoel vertrouwen en positiviteit als inzet nemen. Neem als voorbeeld de mentale zorg, waarom zou je maar in het verleden willen blijven spitten bij de psycholoog of psychiater, als je het verleden toch niet kunt veranderen? Tuurlijk kun je de hulp goed gebruiken om het een plekje te geven, maar leven in het nu. Kijken naar wat je nu zelf wel kunt veranderen en waar je naar toe wilt, daar zou zo’n sessie en je energie wat Communicatie-expert betreft naar toe mogen gaan. Waarom deze beroepsgroep daar jaren voor nodig zou hebben, terwijl er ook psychologen en organisaties opstaan die zeggen dat de meeste gewoontes binnen een paar weken kunnen worden afgeleerd? Misschien dat diegene die daar jaren voor nodig hebben een eenmalig cursusje kunnen volgen bij de groep die er maar een paar weken voor nodig heeft? Voor die cursus betaal ik als Nederlandse belastingbetaler graag. Die eenmalige kosten scheelt Nederland een aardig pak geld over de jaren heen, en daarbij is iedere belastingbetaler gebaat zelfs de beroepsgroep zelf. Kunnen niet alleen de zorgkosten omlaag, maar ook de Belasting: win-win….
Psycholgie en belonen van de échte ervaringsdeskundige
Overigens puttend uit eigen ervaringen zijn er zoveel mensen die uit de ruif van de psychologie mee eten – tegen extreem hoge zorgvergoedingen - dat deze beroepsgroep zich wat mij betreft meer zou mogen inzetten voor het echt helpen van de medemens in plaats van hun zelf en hun bankrekening. En ja, Communicatie-expert zet zelf in op financiële onafhankelijkheid, maar dan wel zo dat de Belastingbetaler er ook beter van wordt.
Want als psychiater of psycholoog heb je er nu eenmaal een belang bij als een klant/patiënt terug blijft komen, zo simpel is het ook. En ook is het in mijn optiek zo dat een psycholoog die zelf nooit een psychose heeft meegemaakt, eet, drank, seks of drugsverslaafd is, niet weet hoe het is om dit te ervaren, en een ervaringsdeskundige wel. Die weet nu eenmaal echt wat zo iemand voelt of doormaakt, daar kan geen studieboek tegen op. En waarom wel genieten van de ervaring van een orgasme, maar willen we pijn of boosheid wegstoppen? Boosheid brengt je soms verder dan altijd maar lief en aardig zijn. In de gezondheidszorg in Almere heeft het voor ons deuren geopend die anders dicht zouden blijven. En ook in het Onderwijs zijn wij enkel verder gekomen door onze tanden te laten zien, hoewel dat misschien nu wat lastiger wordt als je een mondkapje draagt. Punt is dat er zoveel gemotiveerde vrijwilligers en ervaringsdeskundige beschikbaar zijn via Stichtingen en Verenigingen die graag anderen willen ondersteunen of een luisterend oor bieden. Deze mensen helpen andere mensen bij hun welzijn: voilà gevoelseconomie. En de kracht van een knuffel en het hartverwarmende gevoel dat je daar van kunt krijgen is onbetaalbaar. Wat Communicatie-expert betreft wordt het tijd dat deze mensen eens wat meer in de spotlights staan en oprecht beloond worden.
En met de enorme vrijheidsbeperking die Nederland, maar ook de wereld heeft ervaren, zou ik er niet raar van opkijken als veel mensen tot andere inzichten komen die meer bij hun gevoel gaan aansluiten. En voor wie dat prettiger vindt of niet van knuffelen houdt, die kiest lekker voor de Alexanderhalvemeter, daar heb je geen etiketje van stoornis voor nodig, jezelf zijn is goed genoeg.
Kwestie van centen en Vraag en Aanbod, waarbij wat mij betreft de positiviteit en hartverwarmende initiatieven het startsein mogen zijn naar een meer welzijn- en gevoelseconomie.
# Leefnuengeniet
06-06-2020
Gratis geld met Corona
Nu Corona – godin van de gezondheid en het geld – de wereld verandert gaan mensen anders denken. De “Amsterdamse burgerjuf” heeft een Corona vrijbrief afgegeven inruil voor het duidelijk maken van haar donkere kant, Prins Harry en Megan willen het liefst gewoon zijn met beveiliging van € 8.000,= per dag, het campagne kaartspel zwarte Pieten heeft nu ook zijn weg gevonden naar Rutte en alle geslaagden zijn vanaf heden trotse bezitter van een heus Coronadiploma... en onder de hoede van de liberalen is Nederland de afgelopen decennia nog nooit zo beperkt geweest in haar vrijheid als in 2020. De bazooka van de ECB met 600 miljard extra euro’s is ingezet, de VS telt momenteel 4,6 miljoen werklozen, de staatschuld van FED is al 7,2 triljoen dollar (!) en de Nederlandse Bank brengt afgelopen week een dringend persbericht uit namens de 9 grote Nederlandse financiële instellingen dat de biodiversiteit grote impact heeft op hun voortbestaan. Tja, het zal een schok zijn, maar volgens velen waaronder Willem Middelkoop, maar ook oud-minister Hans Hoogervorst op het Nederlandse wereldtoneel: gratis geld bestaat niet.
Tussen al dat Corona ge(we)ld wordt ons gezin overigens al jaren in een wurggreep van het Onderwijs en de Gezondheidszorg gehouden, zelfs met medeweten van de eigen huisarts. “Maar die komt uit het Nederlandse Berenliedje zag 2 beren ..... stond erbij en ik keek ernaar. “ Klagen, nee hoor dat doe je echt Nederlands gezin niet, vooral doorgaan… En ja, als je nastreeft dat je jouw situatie, om wil buigen naar iets positiefs dan zullen wij toch echt harder moeten gaan roepen. En die stap zijn wij momenteel ook aan het zetten…..en met een helder doel: financiële onafhankelijkheid voor ons gezin om onze dromen waar te maken, en daarnaast het leveren van een positieve bijdrage voor een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland, wat aansluit bij de missie en visie van Communicatie-expert. Aangekomen bij Nederland…
Corona Nederland kent met de Alexanderhalvemeter economie gelukkig ook voordelen
Denk aan de vele Nederlanders die dit jaar toch echt liever vakantie gaan vieren in eigen land en hun vakantiegeld besteden aan bijvoorbeeld een Nederlandse vakantie, Nederlandse toeristenbelasting, grote zwembaden met 21% BTW en dit alles om de tuin een eigen zwemparadijs te maken. Of denk aan de overvloed van “Corona spatschermen” o.a. in onze Nederlandse winkels – daar waar voor het gebruik van plastic voor Corona nog een big wereldissue was - deze moeten op termijn natuurlijk wel weer milieuvriendelijk worden verwerkt, hoor ik daar de kassa rinkelen met Timmermans voorop? En ook de mondkapjes maakindustrie heeft de mondvol aan de eisen waaraan de mondkapjes alleen al voor Nederlandse begrippen aan moeten voldoen. Dit terwijl een Belgische dame via TikTok laat zien hoe je van een oud T-shirt een OV-mondkapje kunt maken: over het ultieme recyclen gesproken. Gewoon zelf je eigen mondkapje produceren, thuis op de bank. Kan het nog veiliger?Je bent gewoon je eigen Nederlandse maakindustrie.
Siliconen handschoenen, medische mondkapjes en gretige beroepsaftrek
Of wat te denken van de aftrek van al die miljoenen siliconen handschoenen en medische mondkapjes, die nu opeens geen kwaad meer kunnen voor het milieu. Nee deze worden overal ter wereld royaal beroepsmatig of als zelfbescherming gebruikt. Zelfs door de felste milieubeschermers, want ja, nood breekt wetten toch? Dat verwerken we achteraf wel weer op milieuvriendelijke wijze, dus even geen wereldverbeteraars, maar eigen gezondheid en dierbaren op de eerste plaats. En dat is mooi, want daarmee ontstaat er empathie voor elkaar... vandaar ook dat er momenteel volop gedemonstreerd wordt toch? Want je kunt naar nog zoveel streven, zoals Communicatie-expert die een positieve bijdrage wil leveren aan een leuker, vriendelijker en betaalbaarder Nederland (zeker ook voor onszelf), voor iemand anders is dat helemaal niet belangrijk. Die vindt zichzelf belangrijker, of zijn school, een studie, dieren, familie, huidskleur en een ander gaat liever voor de fles, seks, drugs of eten. Zo lang het iemand gelukkig maakt en geen gevaar vormt voor zichzelf of zijn of haar omgeving, is er dan wel een probleem? Of is het de norm van de een die de ander zijn norm wil opleggen, zo maar gewoon van mens tot mens ?
Braaf en je eigen regie
Het gros “was” natuurlijk tijdens de intelligente Corona lockdown een brave Nederlander die thuis bleef, maar er zijn genoeg Nederlanders die liever niet braaf willen zijn. Beetje ongehoorzaam zijn, maakt het leven soms gewoon net even leuker. Net als het gebruiken van je creatieve en gezonde verstand, gewoon lekker voor jezelf denken. Gewoon zelf besluiten dat je beter nog even niet op vakantie gaat, hoef je al die besluiten van het Rijk of anderen landen niet af te wachten, en heb je eenvoudig weg gewoon zelf de regie. Wow je eigen regie? Misschien heb je er eenvoudig weg ook gewoon even het geld niet voor.
Mentale zorg, gevoelseconomie en de kracht van een knuffel
We kunnen trots zijn op ons Nederland dat we zoveel vormen van zorg kennen, er is voor bijna alle aandoeningen wel een Stichting of Vereniging. Maar ook zoveel mensen varen er wel bij dat dit er is - en dan doel ik niet op de verslaafde of zieke zelf - maar op het hele systeem erom heen. Met zoveel Stichtingen en Verenigingen met al hun vrijwilligers vraag je je toch af hoe het dan in toch mogelijk is dat de zorgkosten maar blijven stijgen. De zorgkosten kunnen met al die Stichtingen en Verenigingen met ondersteuning van de Gemeentes met gemak naar beneden, als we maar meer op ons eigen gevoel vertrouwen en positiviteit als inzet nemen. Neem als voorbeeld de mentale zorg, waarom zou je maar in het verleden willen blijven spitten bij de psycholoog of psychiater, als je het verleden toch niet kunt veranderen? Tuurlijk kun je de hulp goed gebruiken om het een plekje te geven, maar leven in het nu. Kijken naar wat je nu zelf wel kunt veranderen en waar je naar toe wilt, daar zou zo’n sessie en je energie wat Communicatie-expert betreft naar toe mogen gaan. Waarom deze beroepsgroep daar jaren voor nodig zou hebben, terwijl er ook psychologen en organisaties opstaan die zeggen dat de meeste gewoontes binnen een paar weken kunnen worden afgeleerd? Misschien dat diegene die daar jaren voor nodig hebben een eenmalig cursusje kunnen volgen bij de groep die er maar een paar weken voor nodig heeft? Voor die cursus betaal ik als Nederlandse belastingbetaler graag. Die eenmalige kosten scheelt Nederland een aardig pak geld over de jaren heen, en daarbij is iedere belastingbetaler gebaat zelfs de beroepsgroep zelf. Kunnen niet alleen de zorgkosten omlaag, maar ook de Belasting: win-win….
Psycholgie en belonen van de échte ervaringsdeskundige
Overigens puttend uit eigen ervaringen zijn er zoveel mensen die uit de ruif van de psychologie mee eten – tegen extreem hoge zorgvergoedingen - dat deze beroepsgroep zich wat mij betreft meer zou mogen inzetten voor het echt helpen van de medemens in plaats van hun zelf en hun bankrekening. En ja, Communicatie-expert zet zelf in op financiële onafhankelijkheid, maar dan wel zo dat de Belastingbetaler er ook beter van wordt.
Want als psychiater of psycholoog heb je er nu eenmaal een belang bij als een klant/patiënt terug blijft komen, zo simpel is het ook. En ook is het in mijn optiek zo dat een psycholoog die zelf nooit een psychose heeft meegemaakt, eet, drank, seks of drugsverslaafd is, niet weet hoe het is om dit te ervaren, en een ervaringsdeskundige wel. Die weet nu eenmaal echt wat zo iemand voelt of doormaakt, daar kan geen studieboek tegen op. En waarom wel genieten van de ervaring van een orgasme, maar willen we pijn of boosheid wegstoppen? Boosheid brengt je soms verder dan altijd maar lief en aardig zijn. In de gezondheidszorg in Almere heeft het voor ons deuren geopend die anders dicht zouden blijven. En ook in het Onderwijs zijn wij enkel verder gekomen door onze tanden te laten zien, hoewel dat misschien nu wat lastiger wordt als je een mondkapje draagt. Punt is dat er zoveel gemotiveerde vrijwilligers en ervaringsdeskundige beschikbaar zijn via Stichtingen en Verenigingen die graag anderen willen ondersteunen of een luisterend oor bieden. Deze mensen helpen andere mensen bij hun welzijn: voilà gevoelseconomie. En de kracht van een knuffel en het hartverwarmende gevoel dat je daar van kunt krijgen is onbetaalbaar. Wat Communicatie-expert betreft wordt het tijd dat deze mensen eens wat meer in de spotlights staan en oprecht beloond worden.
En met de enorme vrijheidsbeperking die Nederland, maar ook de wereld heeft ervaren, zou ik er niet raar van opkijken als veel mensen tot andere inzichten komen die meer bij hun gevoel gaan aansluiten. En voor wie dat prettiger vindt of niet van knuffelen houdt, die kiest lekker voor de Alexanderhalvemeter, daar heb je geen etiketje van stoornis voor nodig, jezelf zijn is goed genoeg.
Kwestie van centen en Vraag en Aanbod, waarbij wat mij betreft de positiviteit en hartverwarmende initiatieven het startsein mogen zijn naar een meer welzijn- en gevoelseconomie.
# Leefnuengeniet
06-06-2020