Redigeren, corrigeren en controleren

Redigeren, corrigeren en controleren van teksten.

Het gebeurt regelmatig dat er een tekst geschreven moet worden. Meestal is het schrijven van de tekst al een hele opgave en heeft iemand er zoveel tijd aanbesteed dat diegene zelf vaak zijn/haar eigen fouten niet meer ziet. In zo’n geval is het wel zo handig en praktisch als er nog even iemand – liefst onafhankelijk – naar de tekst kijkt. Niet direct om de tekst te verbeteren, maar op z’n minst om de taal-, typ- en/of spellingsfouten er uit te halen. Denk aan bijvoorbeeld websitetekst, (mailing)brief, offertes, folders, briefpapier, persbericht of intern communicatie-uitgave etc.

Wilt u nog een stapje verder gaan, dan kan Elbert ook uw tekst herschrijven, advies of tips geven.

Let op!
Tijdsdruk heeft in bijna alle gevallen een negatieve invloed op het eindresultaat. Wees reëel in het stellen van de tijdsplanning. Soms kan het natuurlijk ook een bewuste keuze zijn, om met minder genoegen te nemen.

TIP 1
Het schrijven van teksten is een vak apart. Zeker als het gaat om speciaal vakjargon of complexe, technische tekstuitleg. Het schrijven van teksten kost niet alleen tijd en geld, maar een externe (her)schrijver moet zich ook in de tekst in leven om een goede vertaalslag te kunnen maken. Ook hier speelt de factor tijd – en vaak geld - een belangrijke rol.

TIP 2

Als u een mailingbrief schrijft realiseer u dan altijd dat u maar één keer een eerste indruk kunt maken bij uw (potentiële) klant. Een goede brief ‘verkoopt’ zichzelf. Als u niet het geld heeft om een tekstschrijver in te huren – vaak zo’n 300 Euro voor een A4-tje – neem dan op z’n minst de tijd om een goede brief te schrijven! Ga daarbij altijd op de stoel van de klant zitten en trek de aandacht met voordelen voor uw (potentiële) klant en ga er vanuit dat de ontvanger niets van uw product of dienst af weet. We zijn geneigd een brief/tekst te schrijven vanuit het bedrijf, maar ga voor de verandering eens op de stoel van de klant zitten….. u krijgt absoluut een totaal andere brief of tekst.

 

COMMUNICATIE EXPERT
 
Startpagina van Communicatie-expert.nl Contact opnemen met Elbert van Communicatie-expert.nl